Napisano 12 Luty 20214 l Cytat Co do filmow, bede teraz staral sie wiecej tego robic i wiecej wrzucac 🙂 Tyż żybszesz na patronate xD?? No możę nie żybszesz jak kontent jest dobry to w sumie prawie jak digital tutors.
Napisano 14 Luty 20214 l polecam taką zabaweczkęhttps://allegro.pl/oferta/manipulator-3dconnexion-spacemouse-compact-8422044615 zakupiłem 5 lat temu i nigdy się z nią nie rozstaję. w styczniu od wersji 2021.5.1 dokodowali obsługę w zbrushu.
Napisano 14 Luty 20214 l W dniu 4.02.2021 o 01:38, KLICEK napisał: Dobry tłuszcz 🙂 shader w Mayce / Arnoldzie składane?
Napisano 14 Luty 20214 l Autor shader maya arnold tak 🙂 nic nie kombinowane proste ai surface 😉 4 godziny temu, benton napisał: polecam taką zabaweczkęhttps://allegro.pl/oferta/manipulator-3dconnexion-spacemouse-compact-8422044615 zakupiłem 5 lat temu i nigdy się z nią nie rozstaję. w styczniu od wersji 2021.5.1 dokodowali obsługę w zbrushu. no mialem kiedys, ale zb nie saportowal hehe
Napisano 15 Luty 20214 l 7 hours ago, benton said: polecam taką zabaweczkęhttps://allegro.pl/oferta/manipulator-3dconnexion-spacemouse-compact-8422044615 zakupiłem 5 lat temu i nigdy się z nią nie rozstaję. w styczniu od wersji 2021.5.1 dokodowali obsługę w zbrushu. Wlasnie sie zastanawialem jak smiga to malenstwo bo na prezentacjach w ZB wszyscy mieli oczywiscie najdrozsza wersje z dobudowanym kokpitem odrzutowca 😄 Skoro sie nie rozstajesz to zakladam ze fajna sprawa?
Napisano 15 Luty 20214 l Autor Nezumi ja dostalem spacepilota chyba w 2005 roku 😉 nawet nie wiem gdzie go mam i czy go jeszcze mam 🙂
Napisano 15 Luty 20214 l nezumi - jeśli modelujesz na codzień / zawodowo, to jest to mus. podają, że jest +50% do szybkości i komfortu, a ja bym dał nawet 100%. na klawiaturze już nie umiem nawigować. klicek - a już działa. ale nie trzeba koniecznie tego drogiego, ten "mały" eliminuje z ciężkiego życia kręcenie na klawiaturze. za pierwszym razem musiałem sobie tydzień potrenować obsługę, bo trzeba to nieco opanować.
Napisano 15 Luty 20214 l W dniu 11.02.2021 o 13:26, KLICEK napisał: niestety nie mam bloackoutu, za pozno pomyslalem 🙂 Ale troche szukania sylwetki jest: spike_monster_01_almost_full_01_mp4_.mp4 4 MB · 0 pobrań Czy ja widzę filmik 😄 Super 🙂
Napisano 25 Marzec 20213 l Mega design głowy, transhumanizm na maksa i esencja cyberpunkowości jak dla mnie 😄
Napisano 1 Kwiecień 20213 l Ładny chłopak, ma takie głębokie spojrzenie 🙂 i do tego olej w głowie 😛 Edytowane 1 Kwiecień 20213 l przez Destroyer
Napisano 2 Kwiecień 20213 l Ja przez prace Klicka ponad 4 lata temu kupiłem ZBrusha. Po co ? Bo trzeba. PS. Chyba mam zainstalowanego nawet ostatnio, bo upgrady jakieś co pół roku dają to ściągam...I zawsze jak na chwilę odpalę Zetkę, to patrzę na te ikonki, i se myślę "o, pa tej to, Klicek musiał tu też kliknąć pewnie kiedyś żeby coś tam teges tegnąć...". Porozglądam się zawsze jeszcze chwilę jak John Travolta w Pulp Fiction i z dumą zamykam ZBrusha z myślą "Gdyby, tak kiedyś...na chwilę, Klicek był w Poznaniu, i nagle czekając na tramwaj poczuł mega potrzebę coś skulptnąć - to jestem gotowy, biere laptopa i jadę na przystanek". Czuj czuj - czuwaj! Grafik zawsze gotowy 🙂 Edytowane 2 Kwiecień 20213 l przez Hris
Napisano 15 Kwiecień 20213 l rewelacyjne jak zawsze ;D chciałabym kiedyś tak umieć 🤭 super poza postaci no i design postaci mega. Jeśli mogę zapytać masz dużą wolność przy modelowaniu jeśli chodzi o projektowanie ?
Napisano 15 Kwiecień 20213 l Postacie w cyberpunku to jeden z najmocniejszych punktow. Mozesz zdradzic ile ich w sumie zrobiles ( i ktore), czy to sekret?
Napisano 15 Kwiecień 20213 l Autor Heja No tak naprawde zrobilem malo, bo przez ponad rok robilem Collectible, jeden na e3 i drugi do kolekcjonerki. Wiec bardzo duzo mnie ominelo przy produkcji. Tak z glowy to zrobilem: koncepty do mealstromow, brika, royce, takemura face, misty, sasquatcha main boss, lizard boss, kilka bossow mniejszych, maman briggite, placida, Body do lizzsek (dollsy), mechanic. + twarze do crowdow i seconddary charactersow + masa clothow i cyberwareow dla randomow. Nie bylo tego duza tak naprawde i troszke zaluje ze zajaralem sie tymi collectiblami, mialbym jakies +3 postacie do folio 🙂 1 godzinę temu, Soulinka12 napisał: rewelacyjne jak zawsze ;D chciałabym kiedyś tak umieć 🤭 super poza postaci no i design postaci mega. Jeśli mogę zapytać masz dużą wolność przy modelowaniu jeśli chodzi o projektowanie ? Generalnie wszystko zalezy od miejsca w jakim jestes na timelinie produkcyjnym, na poczatku bardzo mocno trzymamy sie konceptow (nadal mamy wolna reke i jezeli masz wiare w siebie to mozesz zmienic duzo) dalej przy produkcji coraz wiecej spada na Twoje barki. Wiecej wolnej reki, wiecej decyzji i wiecej rzeczy przechodzi🙂 Dzieki za mile slowo 😄
Napisano 15 Kwiecień 20213 l 56 minut temu, KLICEK napisał: Nie bylo tego duza tak naprawde i troszke zaluje ze zajaralem sie tymi collectiblami, mialbym jakies +3 postacie do folio A tam - za żółto będziesz miał w galerii. Czemu tą figurką się nie pochwalisz?
Napisano 15 Kwiecień 20213 l Autor wiesz co, z tego co wiem to wszystko rozbija sie o kreditsy, bardzo duzo ludzi "jest ojcami" sukcesu 🙂 Teraz ludzie ktorzy nad tym spedzili 90% czasu, nie moga tego po prostu wrzucic 🙂
Napisano 15 Kwiecień 20213 l Autor no tylko z kreditsy sa o wiele dluzsze i nie w takiej kolejnosci jak tu sa przedstawione 🙂 to raz, dwa ja nie moge sobie postowac co chce, tak jak to robia inni nie zwiazani z firma. Ja musze przygotowac rzeczy i przejsc weryfikacje, korpo 😉 Pierw koncept tego zrobil Tomasz Radziewicz, pozniej 2ga wersje konceptu zrobil Diba, calosc zostala przemodelowana bo nie nadawala sie do druku, wiec 99% rzeczy zostaly zrobione od nowa 🙂 Mowie no ponad pol roku zycia, na to poswiecilem i reszta chlopakow tez 🙂 od modelowania, do poprawiania, do ciecia modelu, do drukowania, do dogladania drukow, do wizyt w chinskich fabrykach, no byl fun 🙂
Napisano 18 Kwiecień 20213 l W dniu 5.02.2021 o 17:37, KLICEK napisał: @RaVirr No tutaj to dosc prosto wszystko robilem, bo to sa caly czas testy. Wiec zeby zaoszczedzic czas to Uvalka jest robiona automatem [...] Klicek, jaki automat do UV miałeś tutaj na myśli? Używasz jakiegoś mapowania z Paintera, czy jakiś Rizom?
Napisano 18 Kwiecień 20213 l prawdopodobnie zwykły uv masterek z zbrusha, z tego co zuwazyłem to najlepszą robote robi z tych automatów
Napisano 18 Kwiecień 20213 l Autor tak mapuje w zbrushu, bo szybko latwo i ne musze wyskakiwac do innych softow 🙂 Czasem musisz dcm -> uv master jak masz bardzo duzo poly
Napisano 22 Kwiecień 20213 l Autor na maxa zaluje ze nie zrobilem wiekszej ilosci zdjec, generalnie figurka byla zlozona z okolo 20 czesci. Nastepny w produkcji byl collectible do kolekcjonerki i mial okolo 60czesci
Napisano 24 Kwiecień 20213 l Chciałbym żyć w tym wszechświecie gdzie byłbym choć w 1/10 poziomu sklilla gdzie ty! 🙂Jednym zdaniem: wypala białko w oczach! Piękna robota 🙂
Napisano 24 Kwiecień 20213 l 23 hours ago, ArnoldSzczesliwy said: bundesliga Panie 🙂 graty Ja tam myślę, że Florentino Perez planuje zaprosić Klicka do Super Ligi 🤘
Napisano 24 Kwiecień 20213 l Autor 7 godzin temu, Mortom napisał: Chciałbym żyć w tym wszechświecie gdzie byłbym choć w 1/10 poziomu sklilla gdzie ty! 🙂Jednym zdaniem: wypala białko w oczach! Piękna robota 🙂 dzieki ziom 🙂 rob swoje i na luzie bedziesz lepszy Godzinę temu, blazejbobek napisał: Ja tam myślę, że Florentino Perez planuje zaprosić Klicka do Super Ligi 🤘 😄
Napisano 24 Kwiecień 20213 l 26 minutes ago, KLICEK said: dzieki ziom, no juz coraz mniej pary do robienia pomysl sobie, ze siedza gdzies jakies grubasy co robią i Cie gonią