Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
Cytat

Co do filmow, bede teraz staral sie wiecej tego robic i wiecej wrzucac 🙂

Tyż żybszesz na patronate xD?? 
No możę nie żybszesz jak kontent jest dobry to w sumie prawie jak digital tutors.

• Odpowiedzi 921
  • Wyświetleń 109,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano
  • Autor

shader maya arnold tak 🙂 nic nie kombinowane proste ai surface 😉

4 godziny temu, benton napisał:

no mialem kiedys, ale zb nie saportowal hehe

Napisano
7 hours ago, benton said:

Wlasnie sie zastanawialem jak smiga to malenstwo bo na prezentacjach w ZB wszyscy mieli oczywiscie najdrozsza wersje z dobudowanym kokpitem odrzutowca 😄 Skoro sie nie rozstajesz to zakladam ze fajna sprawa?

Napisano

nezumi - jeśli modelujesz na codzień / zawodowo, to jest to mus. podają, że jest +50% do szybkości i komfortu, a ja bym dał nawet 100%. na klawiaturze już nie umiem nawigować.

klicek - a już działa. ale nie trzeba koniecznie tego drogiego, ten "mały" eliminuje z ciężkiego życia kręcenie na klawiaturze. za pierwszym razem musiałem sobie tydzień potrenować obsługę, bo trzeba to nieco opanować.

Napisano

Ja przez prace Klicka ponad 4 lata temu kupiłem ZBrusha. Po co ? Bo trzeba.

PS. Chyba mam zainstalowanego nawet ostatnio, bo upgrady jakieś co pół roku dają to ściągam...I zawsze jak na chwilę odpalę Zetkę, to patrzę na te ikonki, i se myślę "o, pa tej to, Klicek musiał tu też kliknąć pewnie kiedyś żeby coś tam teges tegnąć...". Porozglądam się zawsze jeszcze chwilę jak John Travolta w Pulp Fiction i z dumą zamykam ZBrusha z myślą "Gdyby, tak kiedyś...na chwilę, Klicek był w Poznaniu, i nagle czekając na tramwaj poczuł mega potrzebę coś skulptnąć - to jestem gotowy, biere laptopa i jadę na przystanek". Czuj czuj - czuwaj! Grafik zawsze gotowy 🙂

Edytowane przez Hris

Napisano

rewelacyjne jak zawsze ;D chciałabym kiedyś tak umieć 🤭 super poza postaci no i design postaci mega. Jeśli mogę zapytać masz dużą wolność przy modelowaniu jeśli chodzi o projektowanie ? 

Napisano
  • Autor

Heja

No tak naprawde zrobilem malo, bo przez ponad rok robilem Collectible, jeden na e3 i drugi do kolekcjonerki. Wiec bardzo duzo mnie ominelo przy produkcji. 

Tak z glowy to zrobilem: 

koncepty do mealstromow, brika, royce, takemura face, misty, sasquatcha main boss, lizard boss, kilka bossow mniejszych, maman briggite, placida, Body do lizzsek (dollsy), mechanic. + twarze do crowdow i seconddary charactersow + masa clothow i cyberwareow dla randomow.

Nie bylo tego duza tak naprawde i troszke zaluje ze zajaralem sie tymi collectiblami, mialbym jakies +3 postacie do folio 🙂

1 godzinę temu, Soulinka12 napisał:

rewelacyjne jak zawsze ;D chciałabym kiedyś tak umieć 🤭 super poza postaci no i design postaci mega. Jeśli mogę zapytać masz dużą wolność przy modelowaniu jeśli chodzi o projektowanie ? 

Generalnie wszystko zalezy od miejsca w jakim jestes na timelinie produkcyjnym, na poczatku bardzo mocno trzymamy sie konceptow (nadal mamy wolna reke i jezeli masz wiare w siebie to mozesz zmienic duzo) dalej przy produkcji coraz wiecej spada na Twoje barki. Wiecej wolnej reki, wiecej decyzji i wiecej rzeczy przechodzi🙂 

Dzieki za mile slowo 😄

Napisano
56 minut temu, KLICEK napisał:

Nie bylo tego duza tak naprawde i troszke zaluje ze zajaralem sie tymi collectiblami, mialbym jakies +3 postacie do folio

A tam - za żółto będziesz miał w galerii. Czemu tą figurką się nie pochwalisz?

Napisano
  • Autor

wiesz co, z tego co wiem to wszystko rozbija sie o kreditsy, bardzo duzo ludzi "jest ojcami" sukcesu 🙂 Teraz ludzie ktorzy nad tym spedzili 90% czasu, nie moga tego po prostu wrzucic 🙂 

Napisano
  • Autor

no tylko z kreditsy sa o wiele dluzsze i nie w takiej kolejnosci jak tu sa przedstawione 🙂 to raz, dwa ja nie moge sobie postowac co chce, tak jak to robia inni nie zwiazani z firma. Ja musze przygotowac rzeczy i przejsc weryfikacje, korpo 😉 

Pierw koncept tego zrobil Tomasz Radziewicz, pozniej 2ga wersje konceptu zrobil Diba, calosc zostala przemodelowana bo nie nadawala sie do druku, wiec 99% rzeczy zostaly zrobione od nowa 🙂 

Mowie no ponad pol roku zycia, na to poswiecilem i reszta chlopakow tez 🙂 od modelowania, do poprawiania, do ciecia modelu, do drukowania, do dogladania drukow, do wizyt w chinskich fabrykach, no byl fun 🙂

Napisano
W dniu 5.02.2021 o 17:37, KLICEK napisał:

@RaVirr No tutaj to dosc prosto wszystko robilem, bo to sa caly czas testy. Wiec zeby zaoszczedzic czas to Uvalka jest robiona automatem [...]

Klicek, jaki automat do UV miałeś tutaj na myśli? Używasz jakiegoś mapowania z Paintera, czy jakiś Rizom?

Napisano
  • Autor

na maxa zaluje ze nie zrobilem wiekszej ilosci zdjec, generalnie figurka byla zlozona z okolo 20 czesci. Nastepny w produkcji byl collectible do kolekcjonerki i mial okolo 60czesci

IMG_6188.thumb.jpg.3b81f3cfc7d4c54cb9b7663de993e573.jpgIMG_6193.thumb.jpg.b6b7729e14ca5de0d8bbf90bb3fcf739.jpgIMG_1922_1.thumb.jpg.1131ae7257b3c55672a96873a29a7f90.jpgIMG_1921_1.thumb.jpg.495ffb4472e8ed758287c43a58d62a22.jpgIMG_6059.thumb.jpg.dc8bfaec78ab2f64f52fdd744314e1b7.jpg

Napisano

Chciałbym żyć w tym wszechświecie gdzie byłbym choć w 1/10 poziomu sklilla gdzie ty! 🙂
Jednym zdaniem: wypala białko w oczach! Piękna robota 🙂

Napisano
23 hours ago, ArnoldSzczesliwy said:

bundesliga Panie 🙂 graty 

Ja tam myślę, że Florentino Perez planuje zaprosić Klicka do Super Ligi 🤘 

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, Mortom napisał:

Chciałbym żyć w tym wszechświecie gdzie byłbym choć w 1/10 poziomu sklilla gdzie ty! 🙂
Jednym zdaniem: wypala białko w oczach! Piękna robota 🙂

dzieki ziom 🙂 rob swoje i na luzie bedziesz lepszy

Godzinę temu, blazejbobek napisał:

Ja tam myślę, że Florentino Perez planuje zaprosić Klicka do Super Ligi 🤘 

😄

Napisano
26 minutes ago, KLICEK said:

dzieki ziom, no juz coraz mniej pary do robienia

pomysl sobie, ze siedza gdzies jakies grubasy co robią i Cie gonią