Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Status -ok, dopicuje;p swoją drogą chyba dam jakies fele, bo te kule sterczace mnie drażnią;p

Kubush - zobaczymy;] dziex!

telthona- dzieki, design mial byc na maxa prosty,bo szkoda mi jednak czasu na wymyslanie ladnego conceptu,ale te sterczace kule 'w' kołach, to tez mnie draznia jak cholera. A hełm to ukłon w strone gierki MDK, kurde no kochałem tą gre;p

tr3buh - hmm no od pierwszych postow minelo jakies 5 lat Rysowalem tyle ile widac w teczce+od czasu do czasu jakies olowki. Podczas 'szlifowania skilla' to najwiecej rysowalem z ...głowy;p Potem ze zdjec a na koncu z natury. Jednak rysowanie z glowy dawalo mi olbrzymiego kopa- nie wychodzilo tak jak mialo wyjsc, ale przy kazdej takiej sesji sporo sie uczylem. to tak jakbys mial rozwiazac jakis wzor z matematyki-siedzisz meczysz sie, ale nie zerkasz do klucza badz odpowiedzi,tylko starasz sie sam cos wydumac-czasami wyjdzie czasami nie, ale ten proces'myslenia' sporo uczy...przynajmniej mnie sporo uczył. Dla mnie rysowanie z fotek bylo dosc uciazliwe, bo czasami zapominalem o ogolnej kompozycji i koncepcji na rzecz tego by cos wygladalo tak jak na zdjeciu. Z natury natomiast to rysowalem glownie oglowkiem, kilka razy mialem okazje farbami na zajeciach na uczelni;]

pzdr!

ortheza- f*ck zapomnialem o tych oknach, mialem poprawic i z bani wylecialo- no one z innego swiata w tej chwili sa, wieczorem moze siade to poprawie te wszystkie sprawki! dziex za korekte!

Dzieki amigos!

Edytowane przez nicponim

• Odpowiedzi 1,2k
  • Wyświetleń 324,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

piekne te ostatnie :)

Napisano

ajj elipsy trzeba było we flashu albo ilustratorze sobie porobić.

Napisano

o żesz ty!

piękne kolory i świetnie namalowany dół pracy z ludzikami. Następnym razem grupuj ludziki i nie rozmieszczaj ich tak równomiernie.

Design postaci i pojazdu na pierwszym planie słabiutki. Szkoda. Jakbyś się bardziej przyłożył to powstała by pracka bardzo pro. Ale i tak zapisuję ją na dysku.

Napisano
  • Autor

ożżżż wy małe gnojki, motywujecie do tego bym poprawiał;p A komentarz od mardiba wlasnie sie drukuje i idzie w antyrame i na ściane;p

Napisano
  • Autor

jednak nie mam ochoty i sił na dalsze poprawki, zostawiam w takiej wersji:

motoswiatemale32.jpg

Edytowane przez nicponim

Napisano

Jest git, motor prezentowałby się lepiej gdybyś rozciągnął go w tył, proporcje by wtedy złapały trochę perspektywę hmm? Bardzo podobają mi się ludki.

Napisano
  • Autor

kufffa, no troche to jajcarsko wyglada ten tron z mdk zmieszany;p

i stepsyy zeby nie bylooo:

stepsxp.jpg

Napisano

To ostatnie naprawdę świetne! Smakowite cienie i w ogóle jest super. Te wszystkie techniczne elipsy lepiej by było jakimiś wektorami pociągnąć jednak, bo trochę to psuje odbiór, ale poza tym jest uberwypas. :)

Napisano

faktycznie, postacie w tle są świetne. i busik. żeby nie było, motor ma fajne światło stopu;)

architektura jest bardzo bajerancka graficznie, ale ciężko mi się do niej ustosunkować. na pierwszym szkicu wygląda najlepiej choć brak tam rysunkowego charakteru wykończonego obrazka. ostatecznie wyszło bardzo klimatycznie

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

thx, idzie next i robie przerwe bo mecze material niemilosiernie, musze seryjnie troche przerwy trzepnac ;/

poprawkilast3male.jpg

i taki fragment zeby nie bylo;p

fragyh.jpg

EDIT -olaf-lepiej? moglby ktos zrobic overa albo wytlumaczyc na przykladzie jak powinno wygladac prawidlowo rozmycie soczewkowe w takiej sytuacji jak tutaj? bo szczerze to kompletnie nie znam sie na fotografii;/

dziex wielkie!

Edytowane przez nicponim

Napisano

Jak na me gusto to za duzo tego blura dałeś. Albo jakbyś tak dorzucił jeszcze jeden plan za postacią i dał tam taki lekki blur a na trzecim planie mniej więcej o 50% mniej blura niż jest teraz to byłoby fajnie. Teraz wygląda troche jak wlepa na rozmytej focie... I proporcje tej kostuchy trochę za bardzo przegięte, ale to też kwestia mojego gustu.

A przerwa czasem daje wiele dobrego, można sobie w głowie poukładać wnioski z tych wszystkich ćwiczeń. Aż sie boję co się tu będzie dzaiało po tej przerwie.

Napisano
  • Autor

thx za uwagi, porpawilem troche, szkoda ze nie mam wersji bez blura, jedynie jakiegos starego crapa przed zmianami, no ale staralem sie ile moglem z tego wyciagnac;p

edit wyzej, thx chlopy jeszcze raz!

Napisano
  • Autor

delikatne poprawki ramienia i dloni, zostawielm juz maly leb i szerokie bary bo taki byl wstepny zamysl,ale jak widac nie czyta sie tego tak jak chcialem;p tak czy siak to finał tej pracy:

blokersxxxmaly.jpg

Napisano

wow przez chwile myślałem że to 3D.

To Śmierć czy Nazgul ("N" na łańcuchu)? Tak czy siak widać że ma przerwę w pracy ;)

Napisano

"- But can he draw ?"

Yes he can !

Twój rozwój w digitalu był dla mnie oczywistą konsekwencją rozumienia materii, którą demonstrowałeś w rysunku tradycyjnym.

Jedna rzecz - poćwicz opowiadanie historii. Te gołębie na ostatnim np. były fajnym pretekstem, a tak są zwykłym scenario. Szczerze mówiąc najpierw dostrzegłem tego na ziemi... po chwili. O kurcze, tam jest gołąb. Po kolejnej długiej chwili drugiego... O, drugi gołąb :> !

Wiem, jestem upośledzony percepcyjnie, ale większość ludzi dla których się maluje tak ma. Zakładam, że malujesz dla nieuplastycznionym dziesięciolatków, historia ma być oczywista jak na "kaczorze Donaldzie" :))

Napisano

jak sie grzecznie nicponim słucha co do niego ludzie mówią :D

świetna praca, ta radość eskimosków... bo "takie ładne światelko.." XD rozwaliło mnie to. ładne zestawienie kolorów, bardzo fajne zagranie temperaturą.

Ale sie z ciebie zrobiła fabryka obrazków :P

Napisano

Śmiechawa pracka. Fajne zimne kolorki i niezły klimacik. Ale ale.. coś czuje że jak ta rakieta nuklearna pierdyknie to kolorki będą gorętsze haha :p

Napisano

To raczej nie jest nuklearna tylko pewnie kolejny obiekt, taki co już jest na 2 planie

Zacne, zacne :)

Napisano

Rozkręciłeś się i cieszy mnie to co tu wrzucasz i jaki poziom to reprezentuje. Dobra robota.

Napisano
  • Autor

a co z ta czernia nie tak? mialem dac jasniejsze plamy w polmroku?

edit:wrzuce krotkie stepsy bo chodzą słuchy ze niby sie niektorym przydają oO

stepsss.jpg

Edytowane przez nicponim

Napisano

Ale fajna magia się w tym przejawia. Zimne kolorki - to lubię. Czernie jak na moje oko i mój monitor wydają się spoko. No może poza tym samym nasyceniem drzewek po lewej i prawej co postaci na pierwszym planie.

Napisano

Pociągnij drugi step ;). Jak dla mnie o wiele lepiej wygląda zamysł sceny pokazany w 2 stepie niż w finalu ;)

Napisano

Świetna praca, bardzo klimatycznie. Choć mi również bardziej przypadł do gustu step 2/3, wydaje się jakoś bardziej dynamiczniejszy :)

Napisano

Faktycznie na drugim stepie jest najlogiczniejsze światło. W finałowym trochę nie umiem wyczuć skąd pada. Wydaje mi się że ciała są nieco zbyt rozświetlone od frontu, skoro reszta sceny dostaje światło z tyłu...

Napisano

druga scena ma niezły klimat przez to też, że tam jest glębia i fajna kompozycja przez wielość postaci... szkoda, że nie zrobiłeś wipa bo teraz pewnie nie będzie Ci się chciało ciągnąć 2 stepa... w finalnym zabrakło tej głębi czy perspektywy powietrznej bo wszystkie laski podobnie widoczne, za małe różnice odleglości i troche jak dla mnie powklejane... ale jedziesz strasznie z wypasionymi pracami... pozdron

Napisano
  • Autor

no i na kompozycje z drugiego obrazka pozytywnie wplywała wysokosc tych szkicowych drzew-ciagnela sie poza kadr, co dodatkowo dodawalo przestrzennosci, w finale drzewa sa niskie i ta 'ciągłość' troche sie zaburzyła;]

Ale nie bede poprawiał, jak naskrobie troche czasu(kończy sie powoli piękny okres z wyłożoną lachą na szkołe;p) to bede musial jechac z nowym koxem. Tym bardziej ze pomysłów masa i niewiadomo za ktory sie zabierac;]

pzdr!

Napisano

Eskimoski są boskie.

W tym ostatnim, przednia dziewczyna chyba by lepiej wyglądała gdyby miała nogi (odchylone gdzieś do tyłu w powietrze), teraz jakby na siłę odcięta tym dymkiem. Ale praca fajna.

Napisano

BUAHAHAHAHAHAHA :D :D !! Nicponim ty draniu... jestes geniuszem!!! 5 gwiazdek!!

Napisano

Łaaaa! Ależ to jest.. jest... eh no jakie to jest? Brak mi słów. Doskonałe!

Napisano

Ależ to jest ŚWIETNE!!!! Wszyscy spadli, a Kubuś sobie szluga pali :D:D Genialne!!