nicponim Napisano 28 Marzec 2011 Autor Share Napisano 28 Marzec 2011 (edytowane) Status -ok, dopicuje;p swoją drogą chyba dam jakies fele, bo te kule sterczace mnie drażnią;p Kubush - zobaczymy;] dziex! telthona- dzieki, design mial byc na maxa prosty,bo szkoda mi jednak czasu na wymyslanie ladnego conceptu,ale te sterczace kule 'w' kołach, to tez mnie draznia jak cholera. A hełm to ukłon w strone gierki MDK, kurde no kochałem tą gre;p tr3buh - hmm no od pierwszych postow minelo jakies 5 lat Rysowalem tyle ile widac w teczce+od czasu do czasu jakies olowki. Podczas 'szlifowania skilla' to najwiecej rysowalem z ...głowy;p Potem ze zdjec a na koncu z natury. Jednak rysowanie z glowy dawalo mi olbrzymiego kopa- nie wychodzilo tak jak mialo wyjsc, ale przy kazdej takiej sesji sporo sie uczylem. to tak jakbys mial rozwiazac jakis wzor z matematyki-siedzisz meczysz sie, ale nie zerkasz do klucza badz odpowiedzi,tylko starasz sie sam cos wydumac-czasami wyjdzie czasami nie, ale ten proces'myslenia' sporo uczy...przynajmniej mnie sporo uczył. Dla mnie rysowanie z fotek bylo dosc uciazliwe, bo czasami zapominalem o ogolnej kompozycji i koncepcji na rzecz tego by cos wygladalo tak jak na zdjeciu. Z natury natomiast to rysowalem glownie oglowkiem, kilka razy mialem okazje farbami na zajeciach na uczelni;] pzdr! ortheza- f*ck zapomnialem o tych oknach, mialem poprawic i z bani wylecialo- no one z innego swiata w tej chwili sa, wieczorem moze siade to poprawie te wszystkie sprawki! dziex za korekte! Dzieki amigos! Edytowane 28 Marzec 2011 przez nicponim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 piekne te ostatnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 ooo MDK i kolorowy TRON... ffffaaajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 ajj elipsy trzeba było we flashu albo ilustratorze sobie porobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 o żesz ty! piękne kolory i świetnie namalowany dół pracy z ludzikami. Następnym razem grupuj ludziki i nie rozmieszczaj ich tak równomiernie. Design postaci i pojazdu na pierwszym planie słabiutki. Szkoda. Jakbyś się bardziej przyłożył to powstała by pracka bardzo pro. Ale i tak zapisuję ją na dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 28 Marzec 2011 Autor Share Napisano 28 Marzec 2011 ożżżż wy małe gnojki, motywujecie do tego bym poprawiał;p A komentarz od mardiba wlasnie sie drukuje i idzie w antyrame i na ściane;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 pozniej poprawisz, teraz rob nastepny rysunek, noc jeszcze mloda ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 29 Marzec 2011 Autor Share Napisano 29 Marzec 2011 (edytowane) jednak nie mam ochoty i sił na dalsze poprawki, zostawiam w takiej wersji: Edytowane 29 Marzec 2011 przez nicponim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Jest git, motor prezentowałby się lepiej gdybyś rozciągnął go w tył, proporcje by wtedy złapały trochę perspektywę hmm? Bardzo podobają mi się ludki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Aaale fajne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Tron MDK ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 29 Marzec 2011 Autor Share Napisano 29 Marzec 2011 kufffa, no troche to jajcarsko wyglada ten tron z mdk zmieszany;p i stepsyy zeby nie bylooo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 To ostatnie naprawdę świetne! Smakowite cienie i w ogóle jest super. Te wszystkie techniczne elipsy lepiej by było jakimiś wektorami pociągnąć jednak, bo trochę to psuje odbiór, ale poza tym jest uberwypas. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 faktycznie, postacie w tle są świetne. i busik. żeby nie było, motor ma fajne światło stopu;) architektura jest bardzo bajerancka graficznie, ale ciężko mi się do niej ustosunkować. na pierwszym szkicu wygląda najlepiej choć brak tam rysunkowego charakteru wykończonego obrazka. ostatecznie wyszło bardzo klimatycznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 bardzo fajne kolory - dziwny hełm postaci (kwestia gustu) ale całość naprawdę daje czadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 (edytowane) thx, idzie next i robie przerwe bo mecze material niemilosiernie, musze seryjnie troche przerwy trzepnac ;/ i taki fragment zeby nie bylo;p EDIT -olaf-lepiej? moglby ktos zrobic overa albo wytlumaczyc na przykladzie jak powinno wygladac prawidlowo rozmycie soczewkowe w takiej sytuacji jak tutaj? bo szczerze to kompletnie nie znam sie na fotografii;/ dziex wielkie! Edytowane 31 Marzec 2011 przez nicponim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 bardzo fajne ale spróbuj z bokeh blurem moze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 31 Marzec 2011 Share Napisano 31 Marzec 2011 Jak na me gusto to za duzo tego blura dałeś. Albo jakbyś tak dorzucił jeszcze jeden plan za postacią i dał tam taki lekki blur a na trzecim planie mniej więcej o 50% mniej blura niż jest teraz to byłoby fajnie. Teraz wygląda troche jak wlepa na rozmytej focie... I proporcje tej kostuchy trochę za bardzo przegięte, ale to też kwestia mojego gustu. A przerwa czasem daje wiele dobrego, można sobie w głowie poukładać wnioski z tych wszystkich ćwiczeń. Aż sie boję co się tu będzie dzaiało po tej przerwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 thx za uwagi, porpawilem troche, szkoda ze nie mam wersji bez blura, jedynie jakiegos starego crapa przed zmianami, no ale staralem sie ile moglem z tego wyciagnac;p edit wyzej, thx chlopy jeszcze raz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 delikatne poprawki ramienia i dloni, zostawielm juz maly leb i szerokie bary bo taki byl wstepny zamysl,ale jak widac nie czyta sie tego tak jak chcialem;p tak czy siak to finał tej pracy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 wow przez chwile myślałem że to 3D. To Śmierć czy Nazgul ("N" na łańcuchu)? Tak czy siak widać że ma przerwę w pracy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Wydaje mi się, że "N" to podpis autora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Wydaje mi się, że "N" to podpis autora :) i sie wydało...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 "- But can he draw ?" Yes he can ! Twój rozwój w digitalu był dla mnie oczywistą konsekwencją rozumienia materii, którą demonstrowałeś w rysunku tradycyjnym. Jedna rzecz - poćwicz opowiadanie historii. Te gołębie na ostatnim np. były fajnym pretekstem, a tak są zwykłym scenario. Szczerze mówiąc najpierw dostrzegłem tego na ziemi... po chwili. O kurcze, tam jest gołąb. Po kolejnej długiej chwili drugiego... O, drugi gołąb :> ! Wiem, jestem upośledzony percepcyjnie, ale większość ludzi dla których się maluje tak ma. Zakładam, że malujesz dla nieuplastycznionym dziesięciolatków, historia ma być oczywista jak na "kaczorze Donaldzie" :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 3 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2011 dziex ludziska, SBT77-noz kurde, az milo sie zrobilo, dzieki!;] steps: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 jak sie grzecznie nicponim słucha co do niego ludzie mówią :D świetna praca, ta radość eskimosków... bo "takie ładne światelko.." XD rozwaliło mnie to. ładne zestawienie kolorów, bardzo fajne zagranie temperaturą. Ale sie z ciebie zrobiła fabryka obrazków :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 to jest BARDZO fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 no to opowiadanie historii masz zaliczone ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildheadache Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Śmiechawa pracka. Fajne zimne kolorki i niezły klimacik. Ale ale.. coś czuje że jak ta rakieta nuklearna pierdyknie to kolorki będą gorętsze haha :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 To raczej nie jest nuklearna tylko pewnie kolejny obiekt, taki co już jest na 2 planie Zacne, zacne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 3 Kwiecień 2011 Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Rozkręciłeś się i cieszy mnie to co tu wrzucasz i jaki poziom to reprezentuje. Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinoslaw Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 co za demony!;P panuj nad czernia mistrzu! wiecej szybciej lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2011 (edytowane) a co z ta czernia nie tak? mialem dac jasniejsze plamy w polmroku? edit:wrzuce krotkie stepsy bo chodzą słuchy ze niby sie niektorym przydają oO Edytowane 6 Kwiecień 2011 przez nicponim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Ale fajna magia się w tym przejawia. Zimne kolorki - to lubię. Czernie jak na moje oko i mój monitor wydają się spoko. No może poza tym samym nasyceniem drzewek po lewej i prawej co postaci na pierwszym planie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 w pytkie;) jedno "ale": te drzewka co Florian napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Pociągnij drugi step ;). Jak dla mnie o wiele lepiej wygląda zamysł sceny pokazany w 2 stepie niż w finalu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Świetna praca, bardzo klimatycznie. Choć mi również bardziej przypadł do gustu step 2/3, wydaje się jakoś bardziej dynamiczniejszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Faktycznie na drugim stepie jest najlogiczniejsze światło. W finałowym trochę nie umiem wyczuć skąd pada. Wydaje mi się że ciała są nieco zbyt rozświetlone od frontu, skoro reszta sceny dostaje światło z tyłu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 druga scena ma niezły klimat przez to też, że tam jest glębia i fajna kompozycja przez wielość postaci... szkoda, że nie zrobiłeś wipa bo teraz pewnie nie będzie Ci się chciało ciągnąć 2 stepa... w finalnym zabrakło tej głębi czy perspektywy powietrznej bo wszystkie laski podobnie widoczne, za małe różnice odleglości i troche jak dla mnie powklejane... ale jedziesz strasznie z wypasionymi pracami... pozdron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2011 no i na kompozycje z drugiego obrazka pozytywnie wplywała wysokosc tych szkicowych drzew-ciagnela sie poza kadr, co dodatkowo dodawalo przestrzennosci, w finale drzewa sa niskie i ta 'ciągłość' troche sie zaburzyła;] Ale nie bede poprawiał, jak naskrobie troche czasu(kończy sie powoli piękny okres z wyłożoną lachą na szkołe;p) to bede musial jechac z nowym koxem. Tym bardziej ze pomysłów masa i niewiadomo za ktory sie zabierac;] pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Eskimoski są boskie. W tym ostatnim, przednia dziewczyna chyba by lepiej wyglądała gdyby miała nogi (odchylone gdzieś do tyłu w powietrze), teraz jakby na siłę odcięta tym dymkiem. Ale praca fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2011 (edytowane) Winnie-the-Pooh Edytowane 11 Kwiecień 2011 przez nicponim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 BUAHAHAHAHAHAHA :D :D !! Nicponim ty draniu... jestes geniuszem!!! 5 gwiazdek!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 LoooL! Profanacja ikon niewinności to to, co tygryski lubią najbardziej. A przynajmniej ja. Graty!!! Wykonanie i kompo też pomysłowi nie uwłacza. No ale to już u Ciebie standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Świetne ! Zarówno pomysł jak i wykonanie na wysokim poziomie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Uch... bolą oczy od mega kolorków =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Łaaaa! Ależ to jest.. jest... eh no jakie to jest? Brak mi słów. Doskonałe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Ależ to jest ŚWIETNE!!!! Wszyscy spadli, a Kubuś sobie szluga pali :D:D Genialne!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Mi sie coś zdaje, że to nie jest zwykły szlug, tylko małe conieco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi