Ardeni Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Qrcze Marioza miejscami naprawdę nie masz racji, zarówno z Nicolasem, jak i z Fishami. Nikt tutaj chyba nie sugeruje że najlepiej jest nic nie robić i marudzić. "Jad" jak to nazwałeś dotyczący Frontline i Nicolasa jest wg mnie trochę usprawiedliwiony. Zgadzam się też z dużą częścią tego co napisał Tomek_ Nie oskarżam nikogo, a już na pewno nie pracowników tych firm. Robią swoje, robią to dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Może nie mam racji , słowa jad nie dotyczylo fiszów, nicolasa itd a pojawiło sie w konteksie wiedzka bo do tej pory pamietam negatywne wypowiedzi tu na maxie. Napisałeś że " Nie oskarżam nikogo, a już na pewno nie pracowników tych firm. Robią swoje, robią to dobrze." spox ale firma to pracownicy czyli ludzie tym bardziej w takich niedużych nie 100tu osobowych składach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 firma to pracownicy czyli ludzie tym bardziej w takich niedużych nie 100tu osobowych składach. Niestety nie zawsze tak jest, że cokolwiek zależy od pracowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polacco Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 (edytowane) Tak z ciekawości: to Flying Fish Works upadło? Można wiedzieć w jakich okolicznościach? //edit: sprawa zostala wyjasniona, i jest tylko problemem osob w to zaangazowanych Edytowane 21 Grudzień 2010 przez Bruneq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Tak z ciekawości: to Flying Fish Works upadło? Można wiedzieć w jakich okolicznościach? Co do Nicolas Games: dawno temu była jakaś afera na forach, że nie płacą pracownikom. Rozumiem, że to już zostało wyjaśnione? Tak, upadlo. Pieknie podsumowal tu michal aka empeck Niestety nie zawsze tak jest, że cokolwiek zależy od pracowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Niegramatycznie, ale chyba poprawnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 aaaa w sumie...to zostawie....co mnie tam jakies dywagacje....w sumie nie ma tutaj ocenianej firmy tylko "wizja" ;)tylko chopaki, spokojnie mi tu, nie wyrzygiwac ze gdzies jest zle, ze nie placa itp...PLZZZZ....bo znowu pan moderator dostanie po uszach od pana administratora ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 21 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2010 hehe Tomek_ cos w tym jest cos w tym jest :D patrzac te wszystkie PRowe relacje jakos mi sie nieswiadomie usmieszek pod nosem robi :) przynajmniej do prezentacji by chlopaki przeliczyli swiatlo a nie mowili ze zrobili dynamiczne ostre cienie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Persh Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 (edytowane) Także z tego co napisałeś wynika że najlepiej podłożyć ręce pod dupe albo w ogóle wsadzić w dupe i nic nie robić lub do tego dłubiąc w nosie dużym paluchem stopy jechać po wszystkim i po wszystkich, ewentualnie zamiast pracować w epic mieszać lepik i smołować dachy. Ps Jak już piszesz to rób to trochę bardziej po ludzku bo zwrotów typu "udulepane" nie czaje i jak przytaczasz jakieś dane to poprawne. Mario ty taki ułożony chłopak a tu takie słowa. Z tymi odbytami to już przesadziłeś, ktoś może pomyśleć że masz jakieś dziwne upodobania ;). Myślę że żadna bieda i niemoc w tworzeniu gry nie usprawiedliwia takich działań jak wprowadzanie kogokolwiek w błąd. Jeśli jest niedobrze to mówmy jest "niedobrze" albo chociaż "średnio" a nie jak to niektórzy "jesteśmy najlepsi i jesteśmy w czołówce". No ludzie jak to się stało że firma która nie wydała żadnej gry nagle jest wyczytywana w rozmowie o polskim GAME DEV w TV BIZNES jako jedna z najlepszych firm tej branży w Polsce (na marginesie powiem że prowadzący pominął TECHLAND tak jakby wogule nie istniał XD). AFTERFAL wygląda słabo jest mocno opóźniony i pojawia się informacja że gra będzie na marzec 2011. I jeszcze do tego Pre order. Nie chce przypominać co było ze Pre Orderem DUKE NUKEN'A gdy ludzi wykupili go w 2004 roku a gra upadła 6 lat później. No ja wiem że każdy ma dobre intencje ale ci ludzie zakupili produkt i mogą być "rozczarowani". Całe szczęście że Książę powstał z grobu i w końcu będzie (ale nie na pewno znając życie XD). Tak więc panowie trzymam was za słowo że gra będzie w MARCU albo przynajmniej w 2011. Nie mam nic do firmy, życzę tylko powodzenia. Edytowane 22 Grudzień 2010 przez Persh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 O widzę ze usunięto mój post :) Widocznie wolność słowa działa w jedną stronę.. Niefajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mara Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 Chris, spróbuj coś wnieść do dyskusji Jeszcze raz poproszę o kasację obu postów :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 Persh - chłopaki to tam wiesz gwożdzie u szewca prostują a ja najlepiej ułozony jestem kiedy śpie, co do tego określenia które podałes to nie przypominam sobie abym go uzył w ktoryms poście także to raczej Ty masz jakies dziwne skojarzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 Nie ma to jak wejdzie ktoś nowy na forum i razwali atmosferę. BTW Panowie polećcie coś dla fana falloutów i arcanum:) Będę mial przez święta za duzo czasu i potrzebuję dobrego roleplaya - robi się jeszcze roleplaye? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mara Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 Nie ma to jak wejdzie ktoś nowy na forum i razwali atmosferę. BTW Panowie polećcie coś dla fana falloutów i arcanum:) Będę mial przez święta za duzo czasu i potrzebuję dobrego roleplaya - robi się jeszcze roleplaye? no z grami RP trochę słabo ostatnimi czasy, ciężko cokolwiek polecić, co ostanio wyszło... chyba Morrowind :P poleciłbym Ci Neuroshimę, ale pewnie tylko o kompuerowych grach piszesz ;) ale jeżeli faktycznie interesuje Cię po prostu ciekawy świat (w klimatach post apo) to polecam właśnie Neuro, IMO świat ciekawszy od Falloutowego, i nawet nie piszę o graniu tylko samej lekturze głównego podręcznika, no ale to trzeba lubić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 Niestety papierowe RP mnie zupełnie nie kręci. Ten gatunek już chyba przeszedł do multi ostatecznie. Chyba się rozglądnę za jakimś starociem za 20zł:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 A DragonAge? chociaz to duzo wspolnego z falloutem nie ma. A co do Neuroshimy, naprawde pozadnie napisany podrecznik, bardzo fajna lektura do poduszki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graphic Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 A ja kupiłem Drakensang za 19 zł i jestem załatwiony na całe święta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 Ten drakensang wygląda świetnie! To rpg czy mmorpg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 Ten drakensang wygląda świetnie! To rpg czy mmorpg? RPG , ale naprawdę średni - kompletnie liniowy bardziej polecam dragon age'a choć według mnie też nie rzuca na kolana no ale porządna produkcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graphic Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 Ja znalazłem w tej grze "to coś". Liniowy może jest ale który nie jest liniowy? Zawsze jest główny wątek, który się ciągnie liniowo. Dragon Age jest nudny. Wciąż walczymy z tymi samymi przeciwnikami. Produkcja bardzo odbiegająca od poprzedników(BG, ID, PT czy NWN). Za 19 złotych mam grę która pochłonie mnie na święta aż do sylwestra;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 Ja znalazłem w tej grze "to coś". Liniowy może jest ale który nie jest liniowy? Zawsze jest główny wątek, który się ciągnie liniowo. Dragon Age jest nudny. Wciąż walczymy z tymi samymi przeciwnikami. Produkcja bardzo odbiegająca od poprzedników(BG, ID, PT czy NWN). Za 19 złotych mam grę która pochłonie mnie na święta aż do sylwestra;] No jak to który, spójrz na prawdziwe klasyki - Fallout, Planscape Tourment. A co do pisania BG o PT z NWN w jednej linii to jest zło, bo NWN nie dorasta nawet do pięt tym tytułom. No ale nieważne ;-) [ nie chce jakiegoś super wielkiego off topa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 Fallout wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 E ja tam nie tylko nieliniowe lubię:) Póki co mam fallout portable na pendrive:) a najlepsze IMO Arcanum. Na pewno wypróbuję ten fritzensang;) dzięki i koniec prehistorii w newsach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 nie wiem czy bylo ale wrzuce>>>> http://www.youtube.com/watch?v=_keEqZFEBUA&feature=player_embedded przy okazji pytanie do chlopakow ze studia, co w koncu z ta twarza wieska? mam wrazenie ze tutaj znowu mamy do czynienia z krzysiem, czy po prostu na 'stary' filmik trafilem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 to nie może być stare jak już było na dole manco i dokładna data premiery i twarz chyba ta najnowsza tylko ze ciemna scena i tak ci się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ribel Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 Znalezione na forum Polygamii - może się komuś przyda :) ------------- Burnout Paradise Ultimate na PC za darmo! Moze jeszcze z rana bedzie dostepne. Instrukcja: Wejdzie na ta strone (angielskie http proxy): http://www.docoja.com/blue Wklejcie tam ten adres: http://www.hotukdeals.com/visit?m=15038&q=834553 Zrobcie checkouta - Burnout powinien kosztowac 0 funtow. Zarejestrujcie/zalogujcie sie, potwierdzcie kupno i burnout jest Wasz - zero kart czy innych paypali. Nastepnie trzeba sciagnac EA Download Managera za pomoca ktorego sie sciaga gre. Ten program dziala jak steam - nie trzeba odrazu sciagac, mozna pozniej Trzymam kciuki, zeby jeszcze bylo dostepne przynajmniej przez jutrzejszy dzien ------------ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 http://www.capcom-unity.com/devroom/blog/2010/12/20/heroine_progress_report_-_3d_modeling Tak powstają modele do nowego Megamana... szczerze powiem że wygląda to słabiutko, jeszcze po tym co pokazał kirian. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Znalezione na forum Polygamii - może się komuś przyda :) ------------- Burnout Paradise Ultimate na PC za darmo! Moze jeszcze z rana bedzie dostepne. Instrukcja: Wejdzie na ta strone (angielskie http proxy): http://www.docoja.com/blue Wklejcie tam ten adres: http://www.hotukdeals.com/visit?m=15038&q=834553 Zrobcie checkouta - Burnout powinien kosztowac 0 funtow. Zarejestrujcie/zalogujcie sie, potwierdzcie kupno i burnout jest Wasz - zero kart czy innych paypali. Nastepnie trzeba sciagnac EA Download Managera za pomoca ktorego sie sciaga gre. Ten program dziala jak steam - nie trzeba odrazu sciagac, mozna pozniej Trzymam kciuki, zeby jeszcze bylo dostepne przynajmniej przez jutrzejszy dzien To chyba nie jest zgodne z EULA:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 http://www.youtube.com/watch?v=gxvNGy5jUeA Ktoś powinien przykleić to w dziale "Tutoriale" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 http://www.youtube.com/watch?v=gxvNGy5jUeA Ktoś powinien przykleić to w dziale "Tutoriale" ;) Hyhy, true true! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 panowie, jestem w szoku http://www.gram.pl/news_8QrfJ,63_Rumunskie_studio_Inovare_zapowiada_Battle_For_Freedom.html http://www.miastogier.pl/baza/Encyklopedia/gry/MortyrOperacjaSztorm_PC/Galeria/Mortyr_OS_11.jpg no masakra jakas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 no masakra jakas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eric_Draven Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 kot jest dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 bad artist copy, good artist steal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 5 Styczeń 2011 Share Napisano 5 Styczeń 2011 http://niebezpiecznik.pl/post/game-over-ps3-wyciagnieto-root-key-konsoli/ Wiec ostatni bastion zdobyty :) Ale i tak dlugo ps3 sie trzymalo. Gratki dla Sony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Ja tam swojej czarnulki nie zamierzam brukać takim świństwem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Ja tam swojej czarnulki nie zamierzam brukać takim świństwem ;p No ja tak samo nie popieram piractwa- jestem nie tylko zapalonym graczem, ale i deweloperem :) Dzieki takim firmom jak Sony okrada nas troche mniej ludzikow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 6 Styczeń 2011 Share Napisano 6 Styczeń 2011 Ja również nie popieram piractwa i kupuje tylko oryginały ale nie równałbym tego co ci kolesie zrobili tylko ze złymi aspektami. Teraz masa zdolnych koderów zabierze się za rozpracowywanie bebechów ps3, będą powstawały demka, ludzie będą się uczyli architektury sprzętu a to wpłynie na jakość dewelopingu gier. Jestem przekonany że duże studia będą swoje konsolki też łamały żeby testować kod swoimi narzędziami. To co się stało to też rozwój a nie tylko piractwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Z tym piractwem to przedziwna sytuacja, najbardziej piracone platformy, czyli PC i x360 w przypadku tytułów wieloplatformowych w nagrodę dostają najlepsze pod względem technicznym porty. Mam cichą nadzieję, że to złamanie PS3 wyjdzie naszej społeczności kanapowych graczy na dobre, bo już czasem miałem wrażenie, że dostawaliśmy "byle co", bo i tak musimy kupić oryginał. Trzy świetne filmiki promujące Bulletstorm http://www.bulletstorm.com/#bulletpoints Zainteresowałem się preorderem, znalazłem na allegro sprzedawcę z zaskakująco niską ceną. Nie wygląda mi to na wałek. http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=bulletstorm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 (edytowane) panowie, jestem w szoku http://www.gram.pl/news_8QrfJ,63_Rumunskie_studio_Inovare_zapowiada_Battle_For_Freedom.html http://www.miastogier.pl/baza/Encyklopedia/gry/MortyrOperacjaSztorm_PC/Galeria/Mortyr_OS_11.jpg no masakra jakas ahaha..mój pierwszy level w "profesjonalnej" firmie będzie w dwóch grach ? :!o bajera i lans na pierwszej linii,lol Edytowane 8 Styczeń 2011 przez Fr3d3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Z tym piractwem to przedziwna sytuacja, najbardziej piracone platformy, czyli PC i x360 w przypadku tytułów wieloplatformowych w nagrodę dostają najlepsze pod względem technicznym porty. Mam cichą nadzieję, że to złamanie PS3 wyjdzie naszej społeczności kanapowych graczy na dobre, bo już czasem miałem wrażenie, że dostawaliśmy "byle co", bo i tak musimy kupić oryginał. Co do portów to się poniekąd zgodzę (choć w multiplatformowe gry gram na pececie, nie na PS3), ale exclusivy na PS3 bardziej _mnie_ kręcą. Tylko dla nich w ogóle kupiłem konsolę, jak narazie na PS3 grałem w obie Uncharted, Castlevanię, Wipeout i MGS4 i bardzo sobie chwalę, zarówno gry, jak i platformę. Także na sytuację na PS3 nie narzekam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 hehe reklama bs'a http://www.destructoid.com/bulletstorm-meets-robot-chicken-in-latest-clip-191363.phtml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 no i gitara:) takie rzeczy lubie:) macie odemnie +5 do zajefajnosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 No po prostu do pożygu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 trojan pod linkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Cliff pomaga osobiście promować ;} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 japonskie zboczenie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 [Civil War] Spark vs. Gav vs. Hazardous vs. Slipgate w pojedynku:) http://www.polycount.com/forum/showthread.php?t=79626 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultrakaka Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Cliff pomaga osobiście promować ;} Ten typ jest przereklamowany. Choć jego mapy z Unreal i tak zjadają (całe GOW). I coś mi się wydaje że po jednym ( no dobra, max dwóch) levelach odstawię bulletstorm na pułeczke, z tego co widziałem do tej pory, nadal bardziej mi się podoba stary dobry Painkiller. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi