General Straw Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 Pozno jest, pisac mi sie nie chce i wlasnie sobie skasowalem tego posta wiec krotko: 7392 trojkaty, tekstura 2048x2048, kolor+spec+decay+reflect+normal+glow na oczy. Render 5 swiatel + Phong shader, jeden material na caly model, zadne SSS itp zaawansowanych bajerow bo wkoncu gameart to ma byc. Model do folio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tony M. Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 Późno jest pisać mi się nie chce więc krótko: wyszło zaje.iście, dodam że takie fajne pracki nic tylko mnie dołują :) jak patrze na twojego skila... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 24 Październik 2007 Share Napisano 24 Październik 2007 Smaczny model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 wow wyszlo świetnie pokażesz teksturki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 chętnie bym sobie taką postacią zagrał ładnie wyszedł - zwłaszcza teksturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 przez chwilę myślałem że koncept pokazujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 no,no pięknie. :) gratuluje 200 posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Genialne. Wygląda jak high poly :D Zazdroszcze umiejętności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 dobra robota, nie ma co, dałeś czadu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 SUPER! No normalnie pierwsza klasa. Gratuluję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 HP widziałem już wcześniej na polycount, podoba mi się. Chętnie bym zobaczył model z teksturą, ale bez kolorowych świateł na renderze, bo teraz chyba trochę zamazują kolory. Gratuluję ukończenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 no kosa nie ma co... Taki Quake 2 mi sie przypomina..tylko że z normalami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plutko Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Super, fajny koncept i wykonanie gitez. Ile ci z tym zeszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 I making ofa poprosimy :D klasa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Bardzo fajne, jak i trochę komiczne, nieźle czuć masę modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 ouch - gratuluje - pikna sprawa :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owen Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 super!! swietna robota pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Udytzkey Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Powiedz ile czasu robisz takie cudenka? IMO tylko te swiatelka na glowce mi nie pasuja, cos tak za duzo ich naraz, fajnie by wygladal z normalem w moim Entity viewer jak bys kiedys chcial go przekonwertowc, a ogolnie pieknie wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 hehe estra wypas :D froncik sie nalezy, jak zawsze wielki szacunek i uznanie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 bardzo fajne, jeszce siate dla niewiernych i pytanie w czym robiles normalmapy!:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 pierwsza klasa :) lubię oglądać takie perełki bo mam motywacje do działania !! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Model świetny jak zawsze, naprawdę robi wrażenie! Może to subiektywny wyraz gustu, ale widziałbym nieco bardziej wyostrzone texturowanie, jest trochę wyblakły, wyblurowany jakby? Jeśli nie renderowałeś z filtrem catmull-rom to spróbuj. Nawet sam render możesz sharpenować delikatnie, zobacz jak wyjdzie, ja nie zamieszczę bo mi i tak już głupio.. I pytanko: co to jest mapa decoy? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Straw Napisano 25 Październik 2007 Autor Share Napisano 25 Październik 2007 Witam. No taki model to jakis miesiac. Niestety ale wiadomo, szkic potem base mesh, modelowanie highpoly, potem trzeba zrobic wersje low poly, bawic sie w generowanie normal map i likwidowanie bledow. No i cala zabawa z teksturowaniem 5 kanalow - kupa roboty. Bida, stare dobre czasy sie przypominaja kiedy mozna bylo machnac postac low poly w kilka dni. Normal mapy wygenerowalem w xnormal. Spec decay to w maxie bodajze glossines (szerokosc speculara). Tekstury sa ostre jak zyleta (kolor w pelnej skali jest na mojej stronie, nie chce tu 2k x 2k zamieszczac). Zapewne rozdzielczosc rendera (1280x960) jest juz na pograniczu ostrosci tesktur. To jest masywny koles, glowna zbroja i glowa nie ma mirrora i na dodatek moglem to lepiej poupychac. Chociaz ja osobiscie nic wyblurowanego nie widze :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 WitaM!! swietna praca mam pytanie odnosnie normal mapy model hp robiles na podstawie low poly (tego ktorego widzimy siatke na screenach) ? jak robiles te "mechaniczne" czesci w zbrushu ?i czy to jest jako jeden model ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 jak zawsze super model, i textury bardzo ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 rewelacja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RENUAL Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 najmilsza z twoich prac,fajna mechanika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 Super, ae nie wiem czy z kolowaniem swiatel nie przesadziles. Wyglada troche "impresjonistycznie":D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 Podoba mi sie bardzo, dawno nie widzialem tak dobrego kawalka poligona ;). Napisze swoja opinie ale, ze model juz skonczony to raczej tak bardziej moze ogolna krytyka. Przypomina mi troche jastrzeba ze zmutowana twarza w stylu starcraft :O Bardzo fajnie przedstawiles ciezkosc modelu, az mnie korci aby zobaczyc to zanimowane :) Z jednej strony zrobiles oldschoolowego marines w ciezkiej zbroi ( starcraft, warhammer, etc.etc. (nie mam glowy do myslenia juz dzisiaj)) przez co otrzymalismy zbita bryle, a z drugiej nadales postaci unkatowy wyglad przez "twarz" oraz "dlonie". Cos w rodzaju hybrydy marinesa z humanoidalnym ptakiem. Mam drobne obiekcje co do samego pyska. Z jednej strony masz te wyrostki od wewnetrznej strony co sugerowaloby raczej miekkos tkanki ( slimaki, matwy etc.) a z drugiej zewnetrze i sama textura raczej wyglada na kosciec ( szpon, dziob?). Samej texturze imho brakuje troche detalu ( tylko dziobowi i szponom) aby pokazac ze to kosciec, sadze ze jakies zadrapania, otarcia wyblaklosc przy samym ostrzu dodaly by akcentu. Z pyska sciekajaca slina moglaby dodac wiecej dzikosci, alienowatosci, mutagennosci do modelu. Tak jezeli to miekka tkanka, nie jezeli kosciec. Taki tylko pomysl. Efekt finalny bardzo fajny, aczkolwiek mam wrazenie ze troche przekolorwales. Swiatlo i tlo odwracaja uwage od modelu, gdybys je bardziej wyblakle zrobil trzymaly by klimat pracy ale nie odwracaly uwagi od modelu, wrecz skupili na nim uwage odbiorcy. Tyle co do prezentacji. Przegladalem dzisiaj z kumplami twoja stronke. Musze przyznac ze masz kilka calkiem fajnych designow. Pkr jest moim faworytem :) Strasznie mi sie podoba design. Pozdrawiam i powodzenia zycze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 Model pierwsza klasa- mi tam kojarzy sie on z tymi smiesznymi potworkami z Halo ;) Przylaczam sie do prosby o pokazanie teksturki. mua ;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Modelowanie extra - ale jak dla mnie przekolorowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 wyrypane w kosmos szacun pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman1987 Napisano 5 Listopad 2007 Share Napisano 5 Listopad 2007 zacne Panie, zacne- gratuluję. Koncept ciekawy, realizacja jak najbardziej profesjonalna- gratuluje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 12 Listopad 2007 Share Napisano 12 Listopad 2007 Kawał świetnego modelu, świetny pomysł jak i wykonanie, nie mam pytań wszystko widać jak na dłoni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Rany boskie... Czy ktos mi może kurde powiedziec, jak wy to KURDE robicie wszyscy?? (siatka źródłowa) Zmarszczki, żyły, zadrapania, włókna ubrań, drobiazgi... Jak wy to wszystko modelujecie??!!?? Ma ktoś jakiś tutorial albo wskazówki?? próbowałem takich rzeczy modelując siatke przy kopii reference z narzuconym mesh-lub-turbo smooth, grzebalem, dlubalem, poprawialem, ale zawsze efekt koncowy wygladal jak kupa... nie wiem nawet jak sie za to zabrać... jakieś wskazówki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intoxicate Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 jakieś wskazówki?? modeluj, modeluj, modeluj, modeluj ;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 i ofk bez mesh smootha :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 to jak bez mesh smooth czy turbo smooth dlubac w takich milionotrojkatowych potworach?? vartex po vertexie?? o rany... to ja odpadam. hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tul Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 to jak bez mesh smooth czy turbo smooth dlubac w takich milionotrojkatowych potworach?? vartex po vertexie?? o rany... to ja odpadam. hehe Zbrush? Mudbox? Ze szczególnym wskazaniem na tego pierwszego. Stosowne informacje o tych aplikacjach znajdziesz na tym forum, choć lepiej zdaj się na google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Hmm wlasciwie nigdy nie stosowałem tych narzędzi... może w tym leży mój błąd... serdeczne dzięki, pozdrawiam:) A co do tej pracy (bo o niej w koncu temat), nie mam słów... Piękna robota, choć faktycznie zgadzam sie z Bro troche przekolorowane, ale zdaje mi sie że było to zamierzone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi