Aryk Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 Siema, mimo konstruktywnych korekt pozostałych, rozumiem Telthonę co do faktu, że czarny smok ma być czarny i basta, heh, mimo wszystko czasem dość ciężko z tego wybrnąć :) pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 (edytowane) JakkaS - mega overek. Dodałeś smokowi chodź trochę tego czego im brakowało najbardziej - anatomii. W pierwszej pracy jeszcze zaczepię o ścianę. Mimo iż ma teksturę cegieł sprawia wrażenie makiety z kartonu - nie czuć tej grubości. Ściana w tle za bramą natomiast trochę za mocną teksturę ma - zbyt duży kontrast i za bardzo się do przodu wybija. Sama postać - nie udało Ci się tchnąć w nią tego życia co na portretach poniżej ale że je umiesz malować to już wiadomo. Ja bym zrezygnował z jednej pochodni i doświetlił postać światłem księżyca - są metody żeby przekonać do tego klientów uwierz mi=]. Popracuj też nad dekoltami przy babeczko-elfach bo koło pięknych twarzy nie uchodzi żeby piersi były przedstawiane jako rozmyty ciemniejszy pasek. Najbardziej podoba mi się smocze oko - a samym smokom brakuje imo trochę bryły. P.S. mam jeszcze prośbę. Zaczepiłem Cię pytaniem w mojej teczce... mogłabyś? Edytowane 21 Listopad 2011 przez emmilius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 2 i 3 gites reszta wg mnie sztywno i bez życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 (edytowane) przy robieniu tego typu ilustracji, trzeba pamietać o zachowaniu pewnego kanonu, o czym non stop klienci mi przypominali. Chodzi o to, że jak maluję czarnego smoka, to cóż, musi być czarny. Ale nie za bardzo, bo w druku bedzie za ciemny. A jak zrobie odbicia kolorowe, to ktoś może go pomylić ze smokiem czerwonym... etc etc bardzo dużo tego typu ograniczeń jest.Skoro tak piszesz, to wierzę, że robiłaś wydruki próbne, aby sprawdzić jakby to wyglądało. Raczej patrzenie w monitorze na obrazek w przestrzeni CMYK niewiele daje, a wiem, że w tej własnie przestrzeni wiele kolorów traci swą moc na ekranie. Jednak w druku to nie zawsze tak wychodzi. Np. wystarczy spojrzeć na pantony, które nie odzwierciedlają kolorów jakie będą na papierze. Można więc robić te wydruki próbne, lub mieć próbnik kolorów. Ale najlepiej to bezpośrednio gadać z drukarzem, bo on najlepiej będzie wiedział co i jak wyjdzie. Jeśli jednak mimo tego - w każdym wypadku wygląda to lipnie, to można się trzymać tej bezpiecznej kolorystyki. I zakładam że tak własnie zrobiłaś.Ja ostatnio drukowałem plakaty na zaliczenie dzień przed oddaniem i w drukarni okazało się, że nawet na produkcję nie wpuszczają (...) i gdybym to wiedział zrobiłbym bym to inaczej. Ale wyszło jak wyszło :(Mimo wszystko pobawiłem się tym smokiem o którym pisałem, żeby dopełniając mój poprzedni post i przedstawić o co mi mniej więcej chodziło. http://img198.imageshack.us/img198/4056/smok1v.jpg Ociepliłem nieco ambient od spodu.Zaś czerwonego smoka http://img828.imageshack.us/img828/2564/smok2y.jpg widziałbym jakoś tak, coby go z nim miał pomylić:Ale żeby nie było, i tak pełny szacunek za up. edit: zmieniłem na linki, żeby nie robić burdelu. ;-) Edytowane 23 Listopad 2011 przez CzAk1 wulgaryzm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 Ja ostatnio drukowałem plakaty na zaliczenie dzień przed oddaniem i w drukarni okazało się, że nawet na produkcję nie wpuszczają (ot, taka niby zajebista lubelska drukarnia miała niby być) i gdybym to wiedział zrobiłbym bym to inaczej. Ale wyszło jak wyszło :( no bo to nie domowe przedszkole, by sobie każdy poprawiał i oglądał czy mu wyszło. Moze jakaś zasada, by overy wklejać jako linki a nie grafikę. rozumiem porady z zakresu kompozycji, rozłożenia świateł itp. ale nadmalówki w stylu 'w pizdu więcej, mocniej, aaa! mam suwak i nie puszcze póki nie dojdzie do końca' to bez sensu. Ode mnie to tylko, ze fajnie to wygląda, ale mam wrażenie, ze jesteś królową jednej pozy. Przy braku planów, perspektywy i ciekawszej kompozycji to bardziej wychodzi jak średniowieczne malarstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 najbardziej podoba mi się eksplodująca pani, choć ma nieco sztywną "pozę" -ale może takie było założenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 22 Listopad 2011 Share Napisano 22 Listopad 2011 Hej! Cieszę się, że OP okazał się pomocny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 23 Listopad 2011 Autor Share Napisano 23 Listopad 2011 ZIN: wydruki próbne wykonywał klient i wysłał mi nawet raz próbki żebym na własne oczy zobaczyła że ma rację :D Wielkie dzięki za overa, masz rację z tym kolorem :D Dziękuję wszystkim za opinie i pomoc. Ze wszystkimi się zgadzam, zwłaszcza z tym że wychodzi sztywno. Często staram sie wykonać coś, co jest ponad moje siły, ale tak naprawdę dopiero wtedy czuję że się naprawdę czegoś uczę. Może po iluśtam ilustracjach- sztywniakach w końcu wyrobi mi się ten luz, mam nadzieję :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 23 Listopad 2011 Share Napisano 23 Listopad 2011 Miles Davis powiedział , że nie powinno się grać tego co się potrafi , widocznie tak jest również i w tym przypadku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 26 Listopad 2011 Share Napisano 26 Listopad 2011 Ja trzymam za Ciebie kciuki :) Zgadzam się z tym, co napisałaś w ostatnim poście. Dobrze, że widzisz niektóre błędy, to dobrze wróży. Pozdrawiam i czekam na kolejny up. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2011 (edytowane) Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc :D Tego złotego smoka POPRAWIAM, bo po tym overze JakkaSa po prostu NIE MOGE TEGO TAK ZOSTAWIĆ. :D Ale wynik poprawek wgram w następnym upie z Racial Wars. A w międzyczasie kolejnych kilka "jednostrzałówek" - generalnie jakieś randomowe rzeczy dla rozrysowania łapy przed zabieraniem się za robote. (to jest dosyć stare, ale jakoś nigdy nie publikowałam) (koncepty mojej postaci do Neuroszimy :P) w koncu skończyłam te leśne duszki.. ;P A, i słuchajcie - wykonałam bardzo śmieszną zabawę na dA, któa nazywa się Improvement Meme. Polega to na tym że sie pokazuje w obrazkach i komentarzach swoją drogę nauki w rysunku :D Jeśli chcecie się pośmiać, to zapraszam do obejrzenia XD Improvement Meme Edytowane 5 Grudzień 2011 przez telthona literówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Wow, widzę, że Twoja twórczość ma bardzo długie korzenie - 11 lat! Czuję jakbym dopiero co wykluł się z jaja. Ja maluje od marca 2008 i to ~jeden malun na kwartał, to aż mi wstyd ;) Zazdroszczę pracy nad warsztatem. Widać, że od dawna miałaś wyznaczony cel i sukcesywnie do niego dążysz :) Co do wrzutki to podoba mi się twarz tej bw kobitki. Jest jakaś taka bardziej naturalna, bez tej stylizacji oczu i ust jak to się widzi obecnie. Te "Mom?" też fajnie +humor :) I te pięć konceptów babek, też całkiem całkiem, ale bez zooma. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Ja już te prace podziwiałem na Da tak jak i przebieg twojego rozwoju :D tez chciałem coś takiego zrobić ale co to 2 lata :P Z rysunków to najbardziej podobają mi się te demony szczególnie ten z tym telefonem :D te koncepty tez fajne pozdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2011 Hehe, to meme troche mnie rozwaliło, bo własnie jak sie zbierze te wszystkie śmieci do kupy, i w zestawieniu sie je pokaze, to potem sie okazuje, że 10 lat nie robiło sie kompletnie nic, a dopiero w tym roku coś "ruszyło" XD z jednej strony załamujące a z drugiej mega śmieszne. Jednym wystarczą 2 lata praktyki i wymiatają, inni natomiast toczą się jak żółwie z tym bagażem przyzwyczajeń nazbieranych przez 10 lat.. .bo przecież rysowało sie "od zawsze" :P Mam nadzieje że po tych 10 latach suchych będzie 10 lat tłustych, ha ha ha :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 no i tego ci życzę a ja jak znajdę swoje pierwsze rysunki myszka w Ms paincie to je tu wstawię :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 hehe fajnie zobaczyć jak się człowiek rozwija :), raz na 5-10 lat warto sobie coś takiego zrobić, żeby zobaczyć czy się idzie do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 A, i słuchajcie - wykonałam bardzo śmieszną zabawę na dA, któa nazywa się Improvement Meme. Polega to na tym że sie pokazuje w obrazkach i komentarzach swoją drogę nauki w rysunku :D Jeśli chcecie się pośmiać, to zapraszam do obejrzenia XD Improvement Meme kurcze, dalbym sie pociac zeby zobaczyc taki improvement meme omena... ale twoj tez jest swietny ;] pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 tr3buh - o, to by było dopiero! telthona fajne to meme, kurcze a swoje to za 5 lat chyba bede moga dopiero zrobić hehe :)) Co do prac to pani z motylkami i przedostani art podobają mi się najbardziej :) a tak trochę z innej beczki -> jak to jest z tą silvernai? Premiera dopiero będzie si? :> [chciałam sprawdzić w internecie info ale wujek google mi nie pomógł :o] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 @pumax @tr3buh - http://omen2501.digart.pl/digarty/?p=2&s=&k= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiterek Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 tr3buh wystarczy, że wejdziesz na konto Omen2501 na deviantart, może nie ma tam wszystkich prac ale widać jak to wyglądało przed super progresem, no i przepraszam za offtop edit: ops teraz zauważyłem, że ktoś mnie uprzedził ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Ładna luźna wrzutka. Echhh, jak ja bym chciał malować od 11 lat... Ale chyba w latach 2000-2007 nie malowałaś tak intensywnie jak teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aryk Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Siema, fajny pomysł ze zrobieniem sobie takiego albumu progresu :) a ile jeszcze przed nami :) heh, pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Pierwsza praca jest bardzo interesujaca, lubisz bawic sie technikami i fajnie Ci to wychodzi. Mowilem kiedys, ze bede upierdilwy do bolu i slowa zamierzam dotrzymac, znowu pelno kobiet, kobiet elfow, kobiet demonow oraz tego, co z zalozenia mialo byc nie kobiece, a jednak takie wyszlo. Potrzebujesz kilku solidnych sesji z meskimi posladkami, serio ( jak kolwiek by to nie zxabrzmialo ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2011 emmilius: w latach 2000-2007 byłam bachorem, który chodził do szkoły i moim głównym zmartwieniem były dwóje z matematyki :P niemniej jednak rysowałam już wtedy i tak jakby zawsze gdzieś ta pasja się przewijała, stąd materiałów na 11 lat :) ice: co racja to racja.. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 6 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2011 Dobra, no więc poprawiłam w koncu tego nieszczęsnego sztywnego smoka :) Jeszcze raz dzieki JakkaSowi za overa, i pozostałym ludziom za pomocne komentarze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 6 Grudzień 2011 Share Napisano 6 Grudzień 2011 bardzo ładnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artozi Napisano 6 Grudzień 2011 Share Napisano 6 Grudzień 2011 Tez mi sie podoba:) Troche zaspany ten smoczek, ale czuc ze jest w powietrzu i wykonuje jakis manewr. Ode mnie male spostrzezenie - jego oswietlona strona jest na jasnym tle, a jego zacieniona na ciemniejszym, oslabiajac czytelnosc sylwetki, dlatego musialas pojsc w tak mocny zolty, zeby ja wydobyc. Odwazny zabieg i dziala zaskakujaco dobrze:) Gdybys dala np. gore za glowa smoka, to odrazu by pieknie wyskoczyla. W czerni i bieli miniaturka tej pracy traci czytelnosc. Nie jest to wymog konieczny, ale w wielu ilustracjach uzytkowych bardzo przydatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 21 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2011 Dzięki dzięki ^^ A teraz ostatni maleńki up przed świętami :) Znowu złoty smok. Jeszcze trochę i będą mi się śniły po nocach XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazziu Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Zdecydowanie brakuje mi koloru w tle, np.przy klasycznym niebieskim niebie żółty kolor smoka jeszcze bardziej by ożył, poza tym to anatomia przy barku się trochę sypie i delikatnie perspektywa samego korpusu smoka....ładne łoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denae Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Ja powiem tak telthona, obserwowałam Cię jeszcze za starych czasów na deviancie. A progress jaki zrobiłaś od tamtego czasu jest powalający :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 rzeczywiście przydałoby się tło, które bardziej podkreśli jego kolorystykę-poodbają mi się te koce/odrosty na szyii kojarzą się z płomieniami a to fajnie się zgrywa ze złotym smokiem-Wesołych świąt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2012 Hej wszystkim po krótkiej przerwie. Updatuję teczkę z kilku prac do Silvernaia (miałam tego nie robić... no ale chęć zasłyszenia Waszej opinii jednak przeważyła szalę). Stronka dalej jeszcze niechodzi, ale jak już ruszy, to możecie być pewni że będę to reklamować i wszystkim o tym przypominać :) A teraz pracki. Elfia łotrzyca Ivne. Koncepty i ilustracyjka. + koncepty główek z różnymi fryzurami dla ras. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 łorkowe mordy najlepsze :D ale sexi babki nomalnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Tłuste rzeczy. Malujesz czasem mężczyzn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 wypasik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 jak dla mnie pierwsza wygrywa wszystko! moge sie na nią patrzeć i nie mogę nacieszyć wzroku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee666 Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 nieźle nieźle;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 n 1 c 3 (tylko u elficy zakapturzonej dlon trzymajaca kozik cos nie teges chyba ;d) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iss Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Oglądam te prace po raz kolejny (głów nie pamiętam) i raz, po raz, coraz bardziej mi się podobają. ;) Czad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Widziałem już na blogu i byłem pod wrażeniem. Świetnie Ci idzie. Małe zastrzeżenie - powtarzalność twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 11 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2012 Lucek: maluję czasem mężczyzn, ale idzie mi to dwa razy wolniej, stąd tak rzadko ich wrzucam xD :) może niebawem skończę kilka innych ilustracji do Silvera, to tam są rycerze, magowie... troche tego jest więc na pewno jakiegoś kolesia pokażę. :) Rothbart: powtarzalność twarzy? no wiesz, w pierwszych trzech prackach mamy ta samą postać, wiec dobrze by było gdyby była do siebie podobna :D a co designów fryzur, to robiłam je na zasadzie kopiuj i wklej żeby szło szybciej, i tak bardziej tu chodziło o fryzury niż o twarze. To że w każdej rasie podmalowałam każdą twarz to już tylko moja dobra wola i słabość do malowania twarzy :) równie dobrze mogłam zostawić je takie same :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Fryzury mega! :D Ładnie te włoski robisz :) Hm.. to ja czekam na jakiś facetów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 @telthona - O widzisz - moje niedoczytanie w takim razie :) Zwracam honor. Jeszcze raz - świetna robota. I jeszcze odnośnie renderu lasu - wow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Świetne te prace, twarze z fryzurami piękne. Do twarzy orka jedynie miałbym zastrzeżenie, jest zbyt ludzka jak na orka - no ale gdyby zasłonić napis ork to sama w sobie twarz jest bardzo fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 Ależ z ciebie płodna kobitka. Rodzisz tak wiele conceptów, ilustracji, a każda kolejna jest lepsza od poprzedniej. Trzymaj tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 17 Styczeń 2012 Share Napisano 17 Styczeń 2012 Jako taki sporadyczny twórca graficzny to muszę przyznać telthona, że zrobiłaś się takim małym tytanem pracy:) Gratuluje:) Praktycznie możesz sobie podać rękę z niejakim EC (, którego pamiętam jeszcze z grafika.art.pl:P). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 23 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2012 Dzieki ludzie za komentarze. Wgrywam jakieś tam ostatnie szkicyki smoków. Tak, ciagle brnę w temat, ale tym razem z większą swobodą bo to takie luźne rzeczy. Linearnie i walorowo. :) Mam jeszcze kilka innych zaczętych, i chętnie sfiniszuję któregoś w kolorze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 Dla mnie pięknie! ;) concept smoczka bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 Muszę posiedzieć nad twoimi pracami :) Wiele ciekawych rzeczy do oglądania i analizowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 ten z walorem fajny bardzo :) daj go w kolorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi