Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może nie do końca CG ale pod post pochodzi...I NA PEWNO ZABAWNE !

Koledzy z Platige.. odstawcie Milo na złom!!....nawet Marmelade z Niemiec ze swoim SPIKE (motion controle do hight speedow) już nie śpią!

(dla osób wrażliwych polecam przewinąć do 17 minuty)

Mark Roberts już go oglądał i sprzedaje swoje maszyny już na złom..

Potwór z Wrocławia go przeraził ! ...nie tylko jego..

Jak widać projekt wyrazie pochodzi od samego Leonarda!

Widać połączenie tarana-maszny oblężniczej-lokomotywy!

Jest zdecydowanie NAJWIĘKSZE MOTION CONTROLE jakie widziałem...

..dramat i żenada ile na to poszło kasy....

Napisano

ola-f to jeszcze nic, patrz co na Stockwatch piszą: http://wiadomosci.stockwatch.pl/nicolas-games-pozwany-za-zlamanie-umowy-na-unreal-engine,akcje,46804.

Wychodzi na to że Nicolas Games spiraciło engine.

Najbardziej kuriozalne jest to, że według raportu za 3q2012 spółka ma na koncie coś 1280zł. Ciekawe z czego opłaci telefon do USA, bo o prawniku jakimś to raczej nie ma mowy :)

Niemniej, przykre to że ludzie dają się tak w konia robić cały czas. Jakieś 2 lata temu Omen podniósł tutaj kwestię nie rozliczenia się z nim w terminie za grafikę reklamową którą robił dla tej spółki. Już wtedy można było się zastanowić czy to jest poważne podejście do biznesu.

Napisano

Brak slow, doslownie brak slow na takie postepowanie. Pamietam jak Afterfall "narodzil" sie na tym forum - szczerze kibicowalem projektowi, wiele osob stad bylo w temat zaangazowanych, a teraz takie newsy czytac o tym ...

Napisano

Cytat z umowy licencyjnej Corela: "licencjobiorca nie będzie korzystać ani nie zezwoli na korzystanie z Produktu w żadnym celu niedopuszczonym prawem Stanów Zjednoczonych, w tym, między innymi, w celu opracowania, zaprojektowania, wytworzenia lub wyprodukowania nuklearnej, chemicznej lub biologicznej broni masowej zagłady" Corel made my day

Napisano
Cytat z umowy licencyjnej Corela: "licencjobiorca nie będzie korzystać ani nie zezwoli na korzystanie z Produktu w żadnym celu niedopuszczonym prawem Stanów Zjednoczonych, w tym, między innymi, w celu opracowania, zaprojektowania, wytworzenia lub wyprodukowania nuklearnej, chemicznej lub biologicznej broni masowej zagłady" Corel made my day

Tak samo jak w Photoshopie była blokada druku banknotów, ściągnąłeś z internetu jakieś 200 euro, chciałeś wydrukować - a tu blokada :D

Napisano

3s

Ciekawe czy ktoś w to uwierzy...(czyli poprawność polityczna w reklamie autodesku?

EDIT chyba nie obsługuje wstawiania linków od konkretnego momentu, więc daje link:

3s
Napisano (edytowane)

Coś takiego znalazłem. Fajnie się ogląda.

dorzucam jeszcze coś takiego. Świetnie uchwycony klimat lat '80. Takich filmów już nie robią ;)

Następny, utrzymany w klimacie post-nuc

Edytowane przez Idaho
Napisano (edytowane)

floo - miazga, domagam sie pełnego metrażu ! :) - znalazłem jeszcze jedną animkę

Edytowane przez jaras
Napisano
[video=youtube;fiGl-zPenKA]

Hahaha, wybaczcie że odkopałem post z grudnia ale faktycznie jest zabawny :) Gość w filmiku pokazał kilka sekund że niby modeluje chargera, a potem nagle bach ... gotowy model. Mój model który zresztą jest w w.i.p. na forum. Co za głupota żeby chwalić się cudzą pracą :)

Napisano

Model jest mój i sprzedawany przez Evermotion w kolekcji lub osobno. Czy go kupił czy ściągną z nielegalnego źródła to nie wiem. Tak czy inaczej użył gotowy + dodał silnik a w filmiku/pracy dyplomowej udaje że sam go wymodelował :)

Napisano

Kumam.

Ale powiem Ci, że masakra. Absolutnie nie spodziewałbym się czegoś takiego. Zwłaszcza w takim razie moment, w którym na making ofie pokazuje jak modeluje to auto. Jednym słowem - WSTYD.

Napisano

Wiem, że suchar, ale może ktoś nie widział.

Wyszukiwarka nie znalazła więc wklejam tutaj. Maya 13.5 viewport 2.0 oraz ubershader. Sprawdzałem u siebie i radzi sobie bardzo ładnie.