Piotr Słomowicz Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 (edytowane) Witam. Nowe konto, bo poprzednie mi piesl zjadl. Tak wiec poniewaz generowanie normal map powoduje u mnie bol fizyczny, na dodatek rendery lowpoly z phongiem wygladaja jak by nie wygladaly, postanowilem sie rzucic na gleboka wode i podszkolic sie w renderowaniu. Wybor padl na pomarszczona twarz oczywiscie. To chyba juz norma przy modelach z Zbrusha. Poczatkowo byly proby z mental fail, ktory nie dosc, ze sie slimaczy to po dodaniu wlosow stwierdzil, ze mnie nie lubi i nie wyrenderuje. Po lekkim skoku cisnienia przerzucilem sie na 3delight (i od nowa sie uczylem) i tu efekt koncowy. Swiatla + AO. GI ze skora nie dziala a nie chcialem czekac na bugfixa. Silo+Zbrush+Photoshop+XSI+3delight Edytowane 1 Wrzesień 2009 przez KLICEK 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Jejeje, mi się bardzo podoba:) Ma swój klimat. Ubranie też bardzo fajne, postarał się pan :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Świetne,i model i render pierwszej klasy 5* ode mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Kurde, świetny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Wow, nie ma co, jesteś wielki ;) ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Mistrzostwo!!!! Neo, ucz sie!!! ***** dalbym fronta!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 imponujace :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 łoo to jest coś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Ja bym też dał fronta :) 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 swietny model ! choc wydaje mi sie ze z renderingu moglbys jeszcze duzooo wyciagnac, chociazby wyeksponowac ten detal z ubrania bo fajny. Odemnie 5:) pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Czemu jeszcze nie ma fronta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Wypas, ostro pojechałeś 5* 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Swietne:) fronta nie bedzie bo teraz mamy max2d.pl :p 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Swietne:) fronta nie bedzie bo teraz mamy max2d.pl :p buchacha:), z ust mi to wyjąłeś:D Aczkolwiek zdecydowanie popieram na FRONTA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Heh ładny pierwszy post (przynajmniej na tym koncie ) ;] Naprawdę świetna robota. Chciałbym się tylko dowiedzieć ile poly ma dziadzio na największym subd w zb i jak osiągnąłeś taki detal skóry (pory etc.)? Poprostu dobra alpha ? czy może mask przez intensity mapy diffuse i potem inflate ?? (sry za to noobowate pytanko ale detal twarzy robi wrażenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predator747 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Dołączam się do pytanie khatake i po przecinku dodaję: ile wyniósł czas renderingu? PS: Najważniejsze - Świetna praca ;) Szkoda, że kapelusz zasłonił czoło, ale bez tego może i by tak ładnie nie wyglądało, za to na drugim obrazku ładnie wyeksponowane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Jak prawdziwy. Świetna praca. Może odrobinę za ciemna, ale to już takie czepialstwo dla zasady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 szpan na max :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idaho Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 A ja nawet nie czytając komentarze od razu wskoczyłem na stronkę domową i takie pytanie od razu ciśnie mi się na usta. W jaki sposób uzyskujesz te pory na twarzy ? Może mały tutek ? Dosłownie kilka zdjęć z opisem by wystarczyło. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 O Panie, pojechałeś po bandzie:) Miód i orzeszki;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Znajac autora pracy to pewnie nie zaloguje sie na forum przez kolejne pare miesiecy;)... ale z tego co pamietam to kiedys mowil ze leciutki brush std albo layer z odpowiednio ustawionym modyfikatorem noise Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 F r o n t ! ! ! F r o n t ! ! ! F r o n t ! ! ! F r o n t ! ! ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 zajebisty ten piernik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 swietny model ! choc wydaje mi sie ze z renderingu moglbys jeszcze duzooo wyciagnac, chociazby wyeksponowac ten detal z ubrania bo fajny. Nie, nie! Jest genialnie, ten render jest taki wyciszony, skromny. Cała uwaga skupiona na oczach, twarzy. Stworzyłeś genialny detal, Piotr i przykryłeś go blurem - podziwiam, nie tylko za to, ale i za techniczną doskonałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 zmasakrowales :) obrazek wbil mnie w fotel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Swietne:) fronta nie bedzie bo teraz mamy max2d.pl :p Swoją drogą czy mi sięwydaje czy ostatnie 21 frontów to samo 2d? Już nie mamy nic w 3d wartego pokazania? O_o Bardzo fajny modelik, i faktycznie pory robią wrażenie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Gruba robota ! 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Wyszlo naprawde świetnie :) Praca wygląda idealnie i zapiera dech w piersiach. 5* Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Świetne!!! Ale ten stary piernik ma błysk w oku jakby strasznie go suszyło i zobaczył zimniuteńkiego browarka z pianą na dwa palce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Doskonałość w każdym calu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Wypasiony ziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Jest tylko 1 powód, który tłumaczy brak fronta. Moderatorzy siedzą w photoshopie i obczajają 2D ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 super robota - bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 (edytowane) Jest tylko 1 powód, który tłumaczy brak fronta. Moderatorzy siedzą w photoshopie i obczajają 2D ;p mhmm, brakuje moderatorow z 3D, bo faktycznie fronty powinny byc pol na pol, nie same 2d, biorac pod uwage nazwe strony. pracka wypas, przez duze W! pozdro juz chyba wiem co sie swieci, http://www.max2d.pl :X Edytowane 14 Lipiec 2009 przez Leleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 świetna praca- gratuluje umiejetnosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 co z tymi frontami jest grane? same 2d o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 co się stao ? gdzie są fronty 3d, czy już każdy z modów założył rodzinę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Przestancie histeryzowac jak nastolatki. Czy front jest do czegos potrzebny tej pracy? Ten bedzie pewnie niedlugo, a poki co moze skupcie sie na obrazku;) Dla mnie model i render jest mega, chociaz skora strasznie martwa. Brakuje jej ciepla. Ale poza tym top-shelf! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 kurcze czy juz sie spytac zwyczajnie nie mozna? dorosly sie odezwal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 (edytowane) Fronta nie ma, ponieważ żaden mod nie obczaił że nareszcie coś ciekawego w 3D zawitało, a dawno to było, oj dawno. Sam tu zaglądam od wielkiego święta, wielkiego ruchu i tak tutaj nie ma. Wracając do topicu, WYPAS STARY! Edytowane 14 Lipiec 2009 przez n-pigeon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 konkret Piotrek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 świetna praca światło genialne daje klimat, model texturki wiadomo rewelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 kurcze czy juz sie spytac zwyczajnie nie mozna? Nie mozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Nie bo można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 szkoda troche tego detalu w oryginale ,ale i tak pro ps. ludzie zaczna wstawiac prace 3d do dzialu 2d tylko po fronta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Eee tam, na zbrushcentral dostał fronta to po co mu na max3d;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 nie mam zadnych zastrzezen. Winszuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Też uważam że praca zasługuje na fronta ale to już moderator doda jeśli uzna za stosowne a robienie zamieszania w wątku nic nie zmieni. No a praca extra ale to juz pisałem. Więcej takich prac w tym dziale bo ostatnio nie ma nic interesującego i z polotem (bo wizki sa popularne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Główka wygląda bosko, mega czad [szacun +1] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Rewelacja, zarówno model i jaki render. Świetnie też shaderki ubrań. 5* ode mnie i gratuluje fronta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi