peter_f Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Ja pierniczę! Jesteś niemożliwy Wojciu! Nienawidzę tego zdania, ale pokażesz siateczkę ? :D tych tylnych lampek, please! To naprawdę wymyślił jakiś nazistowski inżynier? Kurcze ale hotrod!
kliment woroszyłow Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Napisano 23 Styczeń 2010 zabawa z brudzeniem- testy takie znaczy sie ;)
mrys Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Ooo, Klimciu, opony ci rdzewieją :D Świetna robota, chociaż osobiście preferuję prostsze wanny (no, chyba, że to z jaccuzi jest).
incorect Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Świetnie idzie i wyjątkowo szybko w porównaniu z większością zaawansowanych prac na forum :) Kliment możesz zdradzić w jaki sposób robi się takie fajne zabrudzenia, rdzę itp ?
kliment woroszyłow Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Napisano 23 Styczeń 2010 incorect- tu akurat to trzy rózne Ambient oklussion renders mixowane w szopie.
incorect Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 hmm :) to chyba wyższa szkoła jazdy :) muszę gdzieś tego poszukać i spróbować, dzięki :)
kliment woroszyłow Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Napisano 24 Styczeń 2010 kolejny test. test szczelnosci kadłuba. :D
pressenter Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Hehe, Realflowem? :D Materiałopony straszny, poza tym na prawdę super. ;)
plasti Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 super fajnie, jedyne co razi to opony, ja wiem ze one zapewne takie sa na realu, ale pokusilbym sie o z bevelowanie bieznika lub cus..
dac77 Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 No na tym modelu nie było nitów więc trzeba było spawy zrobić. Szkoda że autor będzie musiał zmienić materiał "lakieru". Ten wygląda czadowo - jak odlew żeliwny.
Houston Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 A można zobaczyć samo przednie zawieszenie w jakimś ładnym świetle? ;) Wypadałoby się do czegoś przyczepić... ^^
pabulo Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Zawsze szczerze podziwiam wasze przywiązanie do wierności oryginałom panowie :) Abstrachując od tego baardzo fajny model.
peter_f Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Jeszcze skubany pływa! Bardzo ładnie to wygląda!
kliment woroszyłow Napisano 25 Styczeń 2010 Autor Napisano 25 Styczeń 2010 (edytowane) Niekonczace sie dodawanie brakującego datalu... konca nie widac :/ Edytowane 25 Styczeń 2010 przez kliment woroszyłow
peter_f Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 Spawiki, pasiki, jasny gwint! Gwiazd na to nima! I jeszcze repa się nie da dać :(
Camel Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 Kliment, por favor najlepsza pracka ;) jeśli brudy są z tekstur zrobionych na bazie Ambienta Okluźnego to proponuję żeby były jakieś nierówności zabrudzeń np. miejscowo starte , innym razem silne zabrudzenia :p
JunioR Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 Siema ! no model klasa nr 1 jedynie co do lakieru z tym dirtem lekko mi się nie widzi. No i nie rób go zanurzonego w wodzie, szkoda detalu gubić. pozdr.
mafida Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 Jak zwykle model klasy światowej:)***** Pozdr:)
Jonasz_Real Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 za dużo wolnego czasu masz :) Czekam na teksturki.
Camel Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 za dużo wolnego czasu masz :) Czekam na teksturki. Zwłaszcza jak się pali :p Bardzo fajna praca, Kliment życzę, bo zapomniałem, aby tekstury wyszły Ci najlepiej.
hcpiter Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 Model pro, ale material mam nadzieje, ze na razie taki testowy ;)
kliment woroszyłow Napisano 25 Styczeń 2010 Autor Napisano 25 Styczeń 2010 Jonasz_Real - ja uważam ze mam za mało :P Dunuś - dzieki, oby sie twoje słowo stało ciałem ;) hcpiter - materiał oczywiście wipowy, dziadzia tetryk mrys mi zarzucił onegdaj że zawsze robie jakies szarobure, zielone ewentualnie zółtawe w wipie... to chciałem coś inaczej, ze zdaniem Prezesa GMSu trzeba sie liczyć ;)
siwy Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 świetna robota, gratuluję. chętnie bym kiedyś zobaczył jakiś motocykl w twoim wykonaniu
kliment woroszyłow Napisano 25 Styczeń 2010 Autor Napisano 25 Styczeń 2010 siwy- dzięki, a motocykl całkiem możliwe ze popełnie, r75 ;) bardzo możliwe!
hcpiter Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 hcpiter - materiał oczywiście wipowy, dziadzia tetryk mrys mi zarzucił onegdaj że zawsze robie jakies szarobure, zielone ewentualnie zółtawe w wipie... to chciałem coś inaczej, ze zdaniem Prezesa GMSu trzeba sie liczyć ;) hehe :) Pamietaj, straszysz "stażem" trzeba słuchać ;)
kliment woroszyłow Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Napisano 26 Styczeń 2010 Piksar, druhu! a gdzies ty bywał czarny baranie!? :D .. we młynie , we młynie... ;) bez urazy, ciesze sie ze cie widze . Kolejny upik, składana konstrukcja daszka brezentowego, w stanie rozłożonym i złozonym:
DonJakub Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 Świetnie ta wanna wygląda ;p Teraz czekam na dach, jestem ciekaw jak Ci to wyjdzie... ale zapewne będzie idealnie. Jak chcesz to przedstawić ? W wodzie czy może woda na 2im planie a wanna w błocie ? np http://hsfeatures.com/images/scwimmdh_2.jpg
peter_f Napisano 26 Styczeń 2010 Napisano 26 Styczeń 2010 Jesteś N I E S A M O W I T Y ! Całość powala dbałością o szczegół! Nawet łopata jest wypasem!
kliment woroszyłow Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Napisano 27 Styczeń 2010 Własciwie można uznać ze modelowanie skończone. Teraz texturki i scenka która powstanie po wspólnych wysiłkach z Tomalą ;)
KoMic Napisano 27 Styczeń 2010 Napisano 27 Styczeń 2010 5* dla watku, niestety repa za pomoc z m41 nie moge dac, poniewaz system blokuje. pozdr
kliment woroszyłow Napisano 4 Luty 2010 Autor Napisano 4 Luty 2010 (edytowane) pierwsza zajawka końcowego kadru, uprzedzam ze moze sie jeszcze troche zmienic ale ogólnie chciałem pokazać zamysł. Trzeci render po lekkiej obróbce na bardziej zimowy w szopie( tez raczej testowo niż finished): Czarne obiekty na samochodzie to efekt przesiadki z mentala na wireja, bedzie poprawione z czasem ;) Edytowane 4 Luty 2010 przez kliment woroszyłow
jaras Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 bardzo podoba mi sie ten kadr i pomysł na całą scenkę ! - tylko nie przekombinuj z tłem bo wtedy odciągniesz uwagę od najwazniejszego. Pozdrawiam drogi Wojtku :)
Orcher Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 ale czy ten słupek troszku nie za blisko?? ogólnie full wypasik :-)
3d_operator Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Pomysł na scenkę fajny, wykonanie już mniej. Te wycięte postacie z dawnych zdjęć, kiepsko się komponują z pojazdem.
kliment woroszyłow Napisano 4 Luty 2010 Autor Napisano 4 Luty 2010 3d_operator - te wyciete postacie to tylko referka, beda wymodelowane w koncowej scenie, to nie jest finished owcourse.
ptaszek Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 No Panie Kliment :) Swietnie to wyglada. Nie wiem czy kierowca nie jest troszke za maly. Orcher slup musi byc blizej bo oni go obczajaja :) Snieg super tylko ten z tylu troszke za plasko. Bedzie czad :)
Faun Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 zdecydowanie za blisko słupka, ruszając musieliby się o niego otrzeć. Zresztą napis wołami stoi na znaku, więc widać go pewnie ze stu metrów, a oni jak sroka w kość, jakby tam cały Mein Kampf wypisano maczkiem. Pojazd jakoś tak nienaturalnie wciśnięty jest w ten drogowskaz. Ślady opon na śniegu takie delikatne, a to przecież kawał żelastwa. Dlaczego koło zapasowe jest ośnieżone? ;) No ale nie czepiam się, rozumiem, że zarys dopiero;)
Tomala Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Pomysł na scenkę fajny, wykonanie już mniej. Te wycięte postacie z dawnych zdjęć, kiepsko się komponują z pojazdem. Witam, postacie będą wymodelowane, zależy nam szczególnie na stworzeniu postaci Joachima Peipera (ten po lewej). Peiper musi być podobny i stąd też moja prośba żebyście zasugerowali wszelkie zmiany które wydają wam się konieczne do upodobnienia tego modelu do oryginału :D Tutaj kilka fotek Peipera: A to dzisiejsze pierwsze bohomazy w zbrushu + szybkie włosy i brwi w ps'ie dla podglądu. Wszystko dosłownie pół godziny bo dzisiaj dopiero zmapowalem bazę :D Więcej o scence dopisze Wojtek :)
kliment woroszyłow Napisano 4 Luty 2010 Autor Napisano 4 Luty 2010 (edytowane) Ok, scenka nasza jest zaczerpnięta z pewnego zdj z lat wojny i ma swoja historię. Jak widac stoją bardzo blisko drogowskazu ;) Zrobiono je podczas zimowej kontrofensywy niemieckiej w Ardenach. Na zdjęciu esseman z cygarem to scharfurer ( sierżant) Ohner jesli dobrze pamietam. My chcemy zamiast niego wsadzić do scenki obersturmbannfuhrera ( podpułkownika) Joachima Peipera który dowodził szpicą wojsk atakujących czyli tzw. "kampfgruppe peiper". Dlaczego? W wielu powojennych ksiazkach to zdj wystepuje z błędnym podpisem że ten gosc z cygarem to własnie peiper. Byli do siebie podobni i nosili podobnie sfatygowane czapki. Smaczku dodaje fakt iż w malmedy niemcy dokonali mordu na ok 70-ciu amerykańskich jeńcach i stąd ta pomyłka z podpisami zdjeć w róznych ksiazkach zapewne, gdyż peipera obarczano odpowiedzialnością za ten mord. My naginamy nieco fakty i idąc tropem błędnych podpisów istonie chcemy umieścić w tej scenie peipera, gdyz.... mógł tam byc, wiemy ze to nie on ale mógł przecież tam byc :) ponizej dwa zdjeca peipera pierwsze na którym widac dobrze sfatygowana czapke podobna do tej sieżanta z fotki oraz zdj peipera jakiego chcemy zrobić. Ten strój ale poza sierżanta ze zdj referencyjnego. Zdaje sobie sprawe ze nie wszystko jest takie samo jak na tym zdj referencyjnym ale nie o kopiowanie zdjęcia nam chodzi . [/url Na koniec wrzucam modelik odznaczenia jakie nosił pod szyja peiper bo własnie zrobiłem ;) Edytowane 4 Luty 2010 przez kliment woroszyłow 1
Ania Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 To odznaczenie to model czy zdjęcie? Jeśli model, to świetne. Peiper dobrze wyszedł, tylko zdaje mi się że dolna warga powinna być odrobinę szersza (tzn. wyższa w dół i bardziej zaokrąglona). Schwimmwagna nie ma się co czepiać, bardzo dobry model. Brakuje mu tylko rejestracji (na zdjęciu jest). St Vith z dużej litery bo to nazwa miejscowości.
adam_m Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 No to niezły duet skręciliście. Oj będzie się działo...
jaras Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 co do Peipera to zrobiłbym mu bardziej groźny wyraz twarzy, usta zaciśnięte i kąciki w dół. Na zdjeciach ma też je troszkę bardziej mięsiste. Natomiast krzyż zasługuje bez dwóch zdań na Golden Gallery :)
Faun Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 hmm, tyle pracy, żeby uwiecznić jakiegoś esesmana-zbrodniarza?
kliment woroszyłow Napisano 4 Luty 2010 Autor Napisano 4 Luty 2010 (edytowane) W tym rzecz ze peiper któremu amerykanie w procesie chcieli przypisac wyzej wspomniany mord okazał sie niewinny. Ku zaskoczeniu jankeskich oskarzycieli znalezło sie kilku oficerów ( amerykanskich) którzy zgodnie potwierdzili iz w czasie tej zbrodni Peiper był o 30 km dalej w innym zupełnie miejscu. N0 i zamiast kary smierci dali mu 10 lat za tzw. brak nadzoru nad podwładnymi. Zapewniam, nie jestem neonazistą i nie chcę uchodzić za piewcę chwały niemieckiego oręża ot, poprostu epizod z wojny, tyle ze dla mnie ciekawy. Edytowane 4 Luty 2010 przez kliment woroszyłow
bbandi Napisano 4 Luty 2010 Napisano 4 Luty 2010 Fajnie to wygląda, ale ten krzyż bym sobie darował - ot czysta scenka w plenerze, ale to tylko moja sugestia.
Rekomendowane odpowiedzi