ArTooRo Napisano 23 Lipiec 2010 Napisano 23 Lipiec 2010 (edytowane) Witajcie, Przedstawiam prackę, którą dłubałem w wolnych (niewielu) chwilach przez 5 miesięcy. Długo to znów trwało, ale dobrnąłem wreszcie do końca. Projekt w założeniu surrealistyczny, wykonany został w 3ds max 9 oraz Zbrush 3.5, zrenderowany Mental Rayem, włosy to hair and fur mr prim, poskładany w całość w Photoshopie. Praca jest kontynuacją wątku WIP http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=61773&page=3 Pozdrawiam i mam nadzieję, że się spodoba! EDIT: Nieco większa rozdziałka tutaj. Edytowane 27 Sierpień 2010 przez KLICEK
plasti Napisano 23 Lipiec 2010 Napisano 23 Lipiec 2010 PIEKNE!!! bardzo mi sie podoba, pionteczka 5*, oraz imho front jak nic!!!!!
maciek.m Napisano 23 Lipiec 2010 Napisano 23 Lipiec 2010 Piękne :) Przyglądałem się od początku w wipie... ale render koncowy ŁoŁ :) Śliczne :)
Tweester Napisano 23 Lipiec 2010 Napisano 23 Lipiec 2010 Pomysł, wykonanie, widać że zrobiona została porządna robota! 6+ :)
mafida Napisano 23 Lipiec 2010 Napisano 23 Lipiec 2010 O ale ładne wyszło:) Masz 5 starsów I gratuluję fronta:D Pozdr:)
Touch Napisano 23 Lipiec 2010 Napisano 23 Lipiec 2010 Bałem się o finał, ale widzę, że poszedłeś w dobrym kierunku z tą pracą:)) Super!
Lucek Napisano 24 Lipiec 2010 Napisano 24 Lipiec 2010 Bardzo dobre. Włosy wyszły super. ***** i dlaczego nie ma tego fronta?
Morphe Napisano 24 Lipiec 2010 Napisano 24 Lipiec 2010 mmm sexi laska, poprosze wersje w sexi bieliznie ;)
dac77 Napisano 24 Lipiec 2010 Napisano 24 Lipiec 2010 Mnie się podobają jaszczurki, piersi i szyja z obojczykami. Co mnie się nie podoba? Włosy nadal mają niezgrane oświetlenie, usta mają dziwny kolor i niezbyt seksowny kształt. Oczy są ładne ale przydałoby się trochę zaróżowienia w kącikach gałek.
claude Napisano 24 Lipiec 2010 Napisano 24 Lipiec 2010 Super praca *****5. Laska palce lizać a raczej zlizywać to mleczko z piersi. Z drugiej strony te jasczury Fajna robota.
Eden-3d Napisano 24 Lipiec 2010 Napisano 24 Lipiec 2010 piekna robota,gratuluje ukonczenia i 5 * pozdro
Gomez Napisano 24 Lipiec 2010 Napisano 24 Lipiec 2010 O, bardzo fajnie to wyszło. Napisz więcej o włosach, zawsze mam z nimi problemy, zwłaszcza żeby to w mrprim wyrenderować.
bbandi Napisano 24 Lipiec 2010 Napisano 24 Lipiec 2010 Bardzo ładne, śledziłem wipa. pozdro i robisz więcej.
ArTooRo Napisano 24 Lipiec 2010 Autor Napisano 24 Lipiec 2010 Wielkie dzięki za Wasze opinie! Bardzo miło wiedzieć, że się podoba :) Gomez - ja też mam z tym zawsze problemy, mr prim to koszmar. Do mr prima używałem standardowego shadera włosów tego z zakładki material, nie natomiast mentalowskiego. Same włosy w tej wersji którą widać renderowały mi się 6,5 godziny, żeby to jakoś wyglądało :/ (po części to moja wina, bo waliłem wszystkie cienie jako raytrace, shadow mapy mnie irytowały). Najbardziej obciąża segmentacja no i oczywiście ustawienia AA (tutaj były 1x16). Najlepiej same włosy układać na maksymalnym uproszczeniu i wypieszczać dopiero na render ostateczny. Fryzka, akurat przy tym kształcie, najwygodniej dała się opanować nadaniem H&F na szereg splajnów, między którymi potem włosy interpolowały. Nie obyło się bez delikatnych podmalówek w fotoszkopie. Tutaj jeszcze kilka innych ujęc modelu:
FF Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 Czemu to jeszcze nie ma fronta? Tak być nie może. Wypas to jest.
plasti Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 tez sie zastanawiam, admini ciezki weekend mieli :) jak bym tak chcial cala nasza kolezanke zobaczyc, to by bylo cos:D
Hynol Napisano 25 Lipiec 2010 Napisano 25 Lipiec 2010 Bardzoooo fajne. Zdecydowanie co najmniej silver się należy. Dla mnie praca troszkę nawiązująca do Borisa Vallejo. Jakoś tak mi się od razu z nim skojarzyła. Tylko on jeszcze zawsze jakieś mocniejsze tło dawał.
ZJAWA Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 Brawo, tyle mogę powiedzieć, bardzo malownicze. Gratuluje ukończenia.
ZJAWA Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 Brawo, tyle mogę powiedzieć, bardzo malownicze. Gratuluje ukończenia.
Pionier Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 Bardzo fajnie, brawo za to ze skończyłeś kolejna prace :)
Pionier Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 Bardzo fajnie, brawo za to ze skończyłeś kolejna prace :)
KLICEK Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 bardzo fajnie wyszlo :) nie podobuja mi sie tylko do konca wlosy, jakby zabraklo im czegos drobniutkiego do ... :)
simonhc Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 Moc jest z Toba:) Piekna robota, ciekawa uroda.5*****
CzAk1 Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 Ale ma piękne!, wielkie!, cudowne!...oczy... @_@ Nienawidzę lasek w 3D. Są takie...właśnie. Wykrzywiają mi sposób postrzegania kobiecej urody xD A tak na poważnie. Świetna praca. Fajny pomysł. Gratulacje ukończenia, fronta...no i myślę, że miejsce w galerii się należy. pozdro
Anteusz Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 Bardzo dobra robota Artur. Pracka na bardzo wysokim poziomie. Gratuluje :)!
pionix Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 Piękna praca! Zazdroszczę jaszczurce na ramieniu...;)
Ulfar999 Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 (edytowane) Genialne, gekony troche jednak wolaja o jakas ladna tex(chociaz kwestia gustu, w sumie to i tak jest ok), cenie pomysl i calosc pracy. Edytowane 26 Lipiec 2010 przez Ulfar999
gryzon Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 Świetna robota. Mam tylko jedną uwagę. Cień z włosów skutecznie skrócił podbródek przez co wydaje się jak by twarz nie była proporcjonalna. Nie czepiam się, tylko zwróciło to od razu moją uwagę. Po za tym reszta wszystko pięknie. Pozdrawiam i gratuluję pomysłu :)
Levus Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 No git wyszło, gratki ukończenia! Można jeszcze się czepiać ale sie w wipie nasłuchałeś już chyba! pozdrawiam!
ArTooRo Napisano 27 Lipiec 2010 Autor Napisano 27 Lipiec 2010 Dzięki serdeczne za wszystko :D To mój pierwszy front na max3d w życiu :D Z cieniem na twarzy prawdopodobnie racja. Z włosów i tak jestem zadowolony bo zapowiadało się na katastrofę, jakkolwiek mogło by to rzeczywiście o wiele lepiej wyglądać. Co do czepialstwa - ja z chęcią wysłucham. Na pewno już tego w tej pracy nie poprawię, ale naukę jakąś na przyszłość wyniosę :). A teraz Was zasypię obrazkami bihajnd-de-scinesowymi :D Wczesny koncept Basemesh i wczesny sculpt Gałka oczna Ciuszek Włosy Jaszczur Setup oświetlenia (o ile cokolwiek widać w tym burdelu) Zrenderowane warstwy (jednakże nie nakładane żywcem w całości, natomiast wycinane tu i tam)
Mayer Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 za gryzoniem - oświetlenie strasznie szpeci jej podbródek. bez włosów widać jeszcze jej prawy policzek i fragment gdzie wszystko się jeszcze wyjaśnia, w finalnej wersji jednak kosmki włosów zasłaniają ten fragment dodatkowo skracając jej szyje. no i fryzurka robi jej twarz taką pucułowata :) ale generalnie jest uber :)
KoMic Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 piknie, narobiles sie troche: ], wszytko pieknie, tylko nie do konca przemawiaja do mnie usta i wlosy. tak czy inaczej wielu moznych: ] nie powistdzilo by sie takiej pracy. 5*
Ania Napisano 29 Lipiec 2010 Napisano 29 Lipiec 2010 (edytowane) Bardzo fajna praca, jedynie broda niedoświetlona przez co sprawia wrażenie jakby miała lekki zarost. Wygumowanie kawałka hair shadow bardzo by pomogło. Oprócz tego świetne wykonanie i pomysł też. Edytowane 29 Lipiec 2010 przez Ania
mookie Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 Nie ogarniam tematu pracy, ale doceniam jej jakość techniczną. Ode mnie 5*, rzecz jasna!
Tweester Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 Czasem jak patrze na making of, to się zastanawiam, czy kiedykolwiek będę wstanie podołać zrobieniu takiej pracy :) Jeszcze raz 5* :D
TooL666PL Napisano 31 Lipiec 2010 Napisano 31 Lipiec 2010 Miałem nic nie pisać bo tak na szybko wleciałem zajrzeć co tu nowego i nawet nie czytałem postów ale nie mogłem nie napisać że bardzo podoba mi się kobitka z "wczesnego konceptu" ta na zielonym tle. Usta, oczy nos piękna:) Taki zaniepokojony wyraz twarzy bardzo pasuje do jej urody:)
ArTooRo Napisano 3 Sierpień 2010 Autor Napisano 3 Sierpień 2010 Dzięki ponownie za ciekawe komentarze :D Z tym obszarem cienia przy podbródku i szyi to racja, niestety nie widziałem tego kiedy składałem obrazek w całość. Być może postaram się to potem poprawić. Sammael_at - a możesz precyzyjniej wyjaśnić o co chodzi?
peter_f Napisano 6 Sierpień 2010 Napisano 6 Sierpień 2010 Bardzo fajna praca Artur. Babeczka bardzo smakowna i rewelacyjnie zrobiona (szczególnie od szyi w dół). Co do twarzy to te zuby jakoś mi nie leżą (chyba są za grube i za obłe) i oczy chyba powinny być bardziej "dopasowane" do reszty (prawe oko - patrząc na obraz - w lewym i prawym rogu nie dochodzi do kącika), ale wiem, że dobrze zrobić oko to strasznie trudne. Szkoda tylko, że to często oczy decydują o realizmie. Jak to mówią "it's all in the eyes". To jedyne crits bo cała reszta jest na najwyższym poziomie. Ode mnie 4****
ArTooRo Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Napisano 25 Sierpień 2010 Dziękować :) Sorry za odgrzewanie jeszcze starego kotleta, ale z pewnych powodów musiałem wygrzebać minimalnie starszą wersję obrazka z większą rozdziałką (w takiej był renderowany), przy okazji poprawiłem nieco ten cień na twarzy o którym często wspominaliście. Dla porządku więc wrzucam tutaj i w pierwszym poście.
mafida Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 No,bez tego cienia na twarzy jeszcze fajniej:)
Rekomendowane odpowiedzi