Camel Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Morphe: .... Słodko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Morphe- co do oświetlenie również jest dobrze, jedynie co to niebo jakby za jasne jak na ta porę, dodatkowo w rogu, gdzie masz lampe trochę za bardzo przepala. No ale po za tym jest very good. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Tomik - wygląda jak goła blacha pod lustro szkło pasuje zrobić:) Mój model wzorowany na tym ze SCII. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Ot takie teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik8on69 Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 (edytowane) czemu lustro ma rozmyte refleksy? 1. Tak wygląda na zdjęciu 2. Nie widać gołych ścian w odbiciu 3. Tak jest lepiej btw. Planuje zrobić zaparowane lustro gdzieś na zbliżeniach NV : mój wzrok kieruje mnie do tyłu a tam nic nie ma . jakby wrzucić tam panienkę na bagażnik byłoby świetnie Edytowane 13 Listopad 2010 przez NV używaj funkcji edytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 NV, kolor tła/studia w PS zmieniałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Touch: Nie, jedynie w ps'ie podbilem kontrast i minimalna zabawa krzywymi. Nic wiecej, a wyglada źle jakos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 NV - bok w poprzednim dużo ładniej wyglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 A mi mnie się podoba aczkolwiek wyszły teraz na tle przebarwienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Do kompletu...car paint_mental ray czas jakies 20min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Jeśli statyczne rendery to zazwyczaj używa się wszelkiego rodzaju wariacji formatów z serii A. ;) Panoramy do statycznego obrazu raczej rzadko, chyba że chce się uzyskać jakiś artystyczny efekt, ale klienci zazwyczaj chcą "normalne" wymiary. Żeby nie spamić zupełnie, dla zabawy Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 taki teścik o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 kapsel z logiem BBS wygląda trochę jak wychaftowny . Nie powinien być metaliczny? chyba ma po porostu słabą rozdzielczość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Morphe jestes masterem! Napisz prosze czego uzywasz jako meterial lisci, VrayMat + Translucency czy moze Vray2Sided? Brobowalem obu i oba zabijaja czas renderu... jesli mozesz podziel sie technika. NV[b/] swietny model i render pressenter bardzo fajnie ale zimno okrutnie. Gdyby spoty w suficie dawaly cieple swiatlo to byloby przytulniej. Odemnie test otoczenia i oswietlenia. Za budynek sie dopiero wezme jak skoncze z otoczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 14 Listopad 2010 Share Napisano 14 Listopad 2010 NV, super jest:) O kolor pytałem, bo zastanowiło mnie, że lakier w ogóle tego koloru studia nie złapał(?) Press - zacnie:) t0m3k - zróżnicuj kolor trawy i materiał kamieni:) Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 14 Listopad 2010 Share Napisano 14 Listopad 2010 t0m3k - tej pierwszej metody uzywam. ale pewnie 2 sided lepsza, ale jeszce nie mialem okazji.... co do twojego - nocny wyglada fajnie, nawet tak sie nie rzucaja w oczy te kamienie i ta wyzsza trawa (kamienie bo tak hmm jakby przypadkowo sie tam znalazy na tej przycietej trawce, a trawa wyzsza zbyt nagle sie odruznia od niskiej, i kazde zblo w swoja strone idzie, - nienaturalny efekt.) odemnie inny test nocny/wieczorny/poranny? sam nie wiem... pogubilem sie... moze quiz "ktora to godzina" ? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 14 Listopad 2010 Share Napisano 14 Listopad 2010 imo wyglada na jakąs 4 nad ranem w środku lata. ale cięzko tutaj ocenic tą porę dnia i sezonu, bo zielone drzewa wygladaja jak latem a na ziemi liście. niebo i lekka mgła przypomina porę nad wczesnym ranem ale zapalone światła, jadące auto i otwarta brama wskazuje jakby był wieczór. ogolnie jakosc wymiata ale trzeba sie zdecydować co i jak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 15 Listopad 2010 Share Napisano 15 Listopad 2010 a powiedz może, czy Ty HDRkę masz z wieczoru czy ranka ;) Dla mnie, bardzo przyjemna wizka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 15 Listopad 2010 Share Napisano 15 Listopad 2010 Morphe: rzuć lekkiego vrayfoga, i będziesz miał doskonały poranek. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 15 Listopad 2010 Share Napisano 15 Listopad 2010 ładna nocka Morphe;) Nie wiem czy ten samochód za czerwony nie jest Co do liści translucency wg mnie jest lepsze od 2sided. Lepiej cieniowanie i przepuszczalność na liściach wychodzi. Jest lepszy kontrast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 Morphe - ładnie podoba mi sie klimacik , powiedz czy ta twoja kostka , ma jakiegoś disp że tak ładnie wygląda czy jet tylko na bumpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 16 Listopad 2010 Share Napisano 16 Listopad 2010 Taki szybki test ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 Szybka koncepcyjna wizka. Teren tworzony przy współudziale GroundWiza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 wyszło b fajnie :) 2 kadr był zmienił..pokazał więcej nieba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 hcpiter - dzięki. Na tych skarpach pasowałoby dać jakiegoś displejsa który by ładnie zasymulował skały. Nie było niestety na to czasu. !Ewert - dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 świetnie to wyglada! tylko na pierwszym screenie zrob cos z tymi płaskimi domkami, albo kolorowe boxy, albo je usun bo to psuje cale wrazenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 pionix Super sprawa ponix, wyszło naprawdę dobrze – jak bym patrzą na icuba, tego typu tematy są trudne, bynajmniej dla mnie wiec naprawdę szacun..Kolego:) Jak wygląda szczegółowość przy takich tematach? Stolarka, autka. Itp. Na prawdę grób temat i jego rozległość.. i takie na szybko łapu capu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 Pionix- dobra robota, można by było jeszcze z tego troszkę wyciągnąć(może kontrast i kolory jeszcze mocniejsze?) ale i tak jest fajnie! Arch515- no poezja te Twoje testy, smacznie podane jak zawsze men ;) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 arch515 jak zawsze dużo cukierków, jak zawsze świetnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 arch515 cudo, masz świetny styl... bardzo lubie Twoje obrazki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 Arch - ależ Ty jesteś nudny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 arch poprawiasz sie, moze nie ze wzgledu na jakos prac, bo ona zawsze jak wysoka, ale ze wzgledu na to ze w koncu wrzuciles wieksze rozdzialki! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 uwielbiam ten Twój styl arch :) jesteś mistrz ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 arch...załóż w końcu wątek z twoimi pracami bo to perełki normalnie są, a w tym wątku się gubią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 Po serii renderów Morphe, Pionixa i Archa dość znacznie obniżę poziom wątku ale co tam ... chciałbym usłyszeć opinie - także te brutalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 KaeMS dywan chyba nie ma podstawy bo widać podłogę z pomiędzy kłaków. Płomień wydaję się być z plastiku , bo nie daje światła i jest taki b. "fizyczny". Projekt - czy też aranż dla mnie bezsensu... ;/ Kominek w detalu odpada... Materiały w większości spoko... Światło nawet też. Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 (edytowane) arch515: No bez przesady... KaeMS: Nie wyczuwam tego przyjemnie, moim zdaniem są minusy: wielgachny płaski fon do wyrzucenia, bardzo wkurza przy tej kawie, w jego miejsce przelozyc lustrzankę, ten mały zostanie, i niech ta lustrzanaka nie stoi zbyt równo w obrocie Z.. No, oprócz everowskiej kawy, croissantów i czekoladek -to akurat układa się spoko, krzaczorek w dzbanie przy scianie jest biały a to raczej dziwne, kominek powinien miec kłody jakieś do opału, tu zresztą też to jakoś dziwnie wygląda Edytowane 18 Listopad 2010 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 Dzięki za info. Działam szybko z poprawkami. Faktycznie ten biokominek to był chybiony pomysł, z ogniem zgadzam się w 100%. Dywan też można szybko zmienić. Dlaczego projekt bez sensu pewnie domyślę się za kilka dni jak będę miał chwilę żeby faktycznie nad tym popracować a nie strzelić w locie (a wtedy będzie już za późno :( ). Duna - ten wielgachny płaski fon to iPad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 arch, coś nie tak z tym blurem, jakoś nie siedzi mi na 2 i ostatnim renderze. Dziwnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 no wreszcie coś brzydkiego zrobił, jednak arch515 jest człowiekiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 : d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 JunioR -Dzięki ziom Hicpiter – He eh cukierki muszą być końcu komercja pełną gęba.. Jahred6 – dziękować, ale do stylu jeszcze daleko, sadze ze przyjdzie z czasem. Pinero – wariacie wiem wiem, ale co zrobić:) JohnZi – he he dzięki, staram się byście nie marudzili:) Pionier –dzięki ziom!!A mistrz to ty:), ale herbatę potrafię juz robić Chudy – do wątku jeszcze torcie prac brakuje..Ale kto wie.:) SWRSC – szukam cały czas złotego środka w AE..Jeszce trochę:) Peter_muler , no wiesz ja zdecydowanie więcej rzeczy robię brzydszych nisz się wydaje:) , ale projektować tu nie projektowałem – nie mój target , zresztą ja maksymalnie do 2500m2 , wyżej mnie nie kreci.. No morze po 40sce to tka podbije do 5tys m2. He he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 (edytowane) KaeMS - może cieplejsze światło słoneczne daj. Ale sky już zimny. Kominek do wymiany. Telewizor większy i wiszący na ścianie centralnie. Lampa chyba by mnie drażniła tak przed telewizorem. Ale generalnie jest ok. JunioR - dzięki. Przy postpro nigdy nie mogę się zdecydować czy iść w stronę dużych kontrastów i mocnych kolorów czy raczej podążyć ścieżką chłodu i mgły :) arch515 - Mistrzu! Piękno w czystej postaci. Jedynie coś z tym rozmyciem o którym pisze SWRSC jest nie tak. Co do moich wypocin to do iCuba jeszcze mi daleko ale miałem ich w myśli jak to robiłem. Temat nie jest taki gruby jak się wydaje. Dwie nocki i zrobione ;) Można sobie pozwolić miejscami na dużą prowizorkę bo w tej skali i masie jest nie do wychwycenia;) W tym temacie w ogóle miałem swobodę we wszystkim gdyż celem tej wizki było tylko pokazanie co się zmieści na działkach żeby zainteresować ewentualnego dodatkowego inwestora. Jeśli temat przejdzie do realizacji to na 100% będzie w 100% inaczej to wyglądało. Tylko teren ze starymi kamieniołomami pozostanie :) A tu jakiś zbliżenie i kamerki z poziomu człowieka. Widać że detal jest mierny: http://images8.fotosik.pl/608/839eccd8d1efdf7e.jpg http://images8.fotosik.pl/608/0d4bbb03d64a33a6.jpg http://images8.fotosik.pl/608/37cea1202ab6859d.jpg http://images8.fotosik.pl/608/87d4dce61bdbbba7.jpg Edytowane 19 Listopad 2010 przez pionix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Pionix- właściwie to chciałem dać jeszcze mniejszy ten telewizor. Niesamowicie drażnią mnie te wielkie plazmy na pół ściany. Pewnie dlatego, że pod tym kątem jestem nieco dziwny i osobiście szukam fajnego telewizorka 14'' + dobre głośniki. Częściej telewizję słucham niż oglądam choć i to najchętniej stare musicale - stary się robię a z drugiej strony wolę wolny czas spędzać z kitem na spocie niż oglądać te wszystkie Lisy, Kaczory i resztę zwierzyńca. Kominek poszedł już do rozwałki, czasu na kombinowanie ze światłem nie było bo trzeba było komerchę zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 KaeMS - jeżeli projektujesz dla siebie i nie lubisz telewizji to całkiem zrozumiałe, ale jak to projekt dla kogoś to od strony ergonomii lepiej dać duży ekran. Po prostu jest to zdrowsze dla oczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 KaeMS: To jest komercyjny projekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Zabawa w ludzika: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Skąd wy te laski bierzecie ? ;D Fajnie wkomponowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Użytkownik - w zasadzie nie, choć pomieszczenie jest jakie jest i przykładowo ścian przesuwać nie mogłem ale czystą komerchą nie jest i dlatego pozwoliłem sobie choćby na taki TV jak sam lubię (w sumie nie tylko TV ale jeszcze sporo innych rzeczy, których w tym ujęciu nie widać). W każdym razie nie jest to ani wizka do katalogu mebli ani projekt czyjegoś wnętrza. W komercujnym zrobiłbym normalną plazmę mimo, że ich nie trawię. Wyląduje to to w styczniowym katalogu MTM Styl a to z kolei robię 4fun. Kubaswielgus - zdrowiej iść na spacer, wyjść z psem czy polatać sobie a nie siedzieć przed idiotycznym pudłem ale czaję o co ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Lis: Pantofle, teraz to. Najlepszy wizualizator na tym forum nie ma co robić? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi