buczer Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 (edytowane) projekt nie mój ale i tak ładny, reszta wiadomo, w tym kraju nikt ci nie podskoczy. mi nie pasuje, że wszystko w brązach, ale takie czasy, brązy albo od niebieskiego do żółtego. cóż zrobić :) Edytowane 20 Grudzień 2010 przez peter_muler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 polka ładny obrazek, chociaż moim zdaniem mogło by być więcej klimatu. Udzielaj się częściej bo po publicznym samobójstwie dwóch forumowych kolegów jest tu pusto z arch... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 Bonifatz: Stary, masakra, wymiatasz tymi modelami! Sroka8888: bardzo fajna prezentacja, ładne kolory indian: fajne wnętrze (ten zegar!), na razie troszkę pusto i brak ostrzejszych cieni, Tamyl91: nieźle, ale brakuje odblasków światła na powierzchni polka dot: piękne wnętrze i świetny render, piękne kolory bolitic: bardzo udane testy IMO, w jedynce świetny shader metalu, w dwójce pomimo tego, że jej 'niebieskie oczy' strasznie przykuwają uwagę, shader skóry wygląda naprawdę dobrze. Ode mnie taki render wnętrza dla producenta podłóg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 peter_f render na wysokim poziomie ! Bardzo ładnie ! Materiały, światła... Samo wnętrze wiadomo, zawsze mozna dyskutować. Na pewno rama lustra w tle po lewej stronie jest niefajnie dobrana. Ogólnie super. Za materiał zasłon jestem w stanie zabić !!! Udostępniłbyś ? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 polka - super materiał zamszowy. peter_f - podoba mi się kolor ontrast. mały test gi. kadr skopany muszę poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meedo_pl Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 peter_f - rewelacja. świetny render. Kub@- mały test zdany:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 (edytowane) peter_muler : i było prowokować ? ;) Wizki miazga Panowie! peter_f : ufajdany po łokcie w błocie jestem i rzucam :D Dzieki! edit: vision3d : racja coś spaprałem przedtem, teraz już poprawione. Edytowane 21 Grudzień 2010 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 elegancko:) tlyko nie wiem czy to wina rozdizalki mapy, ale te skazy na dole wydaja sie byc troche za mocno zblurowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 kuba, plastyka twojego oświetlenia i kolorystyki zawsze mnie powala. bajka to jest. pokażesz czysty plik co ci wypluł renderer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 Dzięki, milo mi to słyszeć :) wieczorem Ci prześle oryginał, w tym momencie nie mam do niego dostępu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 peter-f Świetny render. Czy teksturę paneli podłogowych dostałeś od producenta, czy gotowy produkt i teksturę robiłeś w PS'ie ? P.S. Świetnie dobrana kompozycja. W tyle tony niebieskie, z przodu żółte. Miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Busiu Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 Siema. Taki test, studio + krzesło biurowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 studio bardzo ładne, ale materiał siedziska wygląda na gumowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 Dzięki chłopaki, nie sądziłem, że się spodoba :) jahred6: dzięki Oskar. Mnie też to wnętrze nie leży. Co do zasłon, to myślę, że da się zrobić ale nie w tej chwili, bo jestem poza firmą do końca roku. Kub@: wspaniały render, piękne to połączenie ciepłego drewna i zimnego betonu, kolorystyczna bajka do tego ciekawe ujęcie, które zupełnie nie przeszkadza (bo zwykle takie wydają mi się dziwne), idealny detal i piękne światło! Jak ja bym chciał robić tak jak Ty! Meedo_pl: dzięki bardzo Bonifatz: super to wygląda, szczególnie odprysk farby (czekam na tą wolumetrykę!) gientekwl: dzięki ogromne. Klepki to tekstury ze zdjęć od producenta po korekcie photoshopowej i dorobieniu map specularów. Busiu: krzesełko - żyleta, fajnie się prezentuje :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 (edytowane) niedoskonała forma - test materiału kto chce tutka od materiału brudnego metalu, który zrobiłem samodzielnie, wystąp! :) Edytowane 20 Grudzień 2010 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 wystąpił raz! :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 peter_f - sam render bardzo fajny - psują efekt (dla mnie przynajmniej ) i odbiór - słabe krzesła i komoda. Coś bardziej z "jajem" by się tam przydało. Teraz jest tak ni w pięć ni w dziewięć. Ale jak rozumiem to projekt skończony już więc nie ma co gdybać co by było :) Oświetlenie bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 cześć a jak to wam się widzi? światełko obrysowe i korek na bak poprawię. ogolnie to niskie ustawienia dałem bo dopiero test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 hmmm, chrom spaprałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenas Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 jahred6 polka ładny obrazek, chociaż moim zdaniem mogło by być więcej klimatu. Udzielaj się częściej bo po publicznym samobójstwie dwóch forumowych kolegów jest tu pusto z arch... miałeś na myśli publiczne kamieniowanie jahred chyba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 (edytowane) Nie, obaj koledzy na P odszczelili się , mam nadzieje że nie definitywnie i wrócą! ( odszczelili się - mam namyśli że przestali postować i pokazywać prace i nad tym ubolewam ) Edytowane 21 Grudzień 2010 przez jahred6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 (edytowane) i jakby ktoś nie oglądał, niech obejrzy bo mi zależy na ocenie :) moze ktos chce tutka do materiału :) EDIT : Robertus, v-ray. Edytowane 21 Grudzień 2010 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 No, bateria ładna. Jaki to silnik, napisz coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 Dunuś: piękne rendy, bateria jak foto, fajny ten brud, ale mnie rozwalają te speculary i oczywiście piszę się o ten tutek! Loki: dzięki Krzychu, niestety te elementy, które wskazałeś były typem klienta i nic z tym nie mogłem zrobić. Jeśli mówisz o jakości to zgadzam się, że dałoby się wycisnąć z tego więcej. Stachu: na wozach się nie znam, choć jak gientekwl prawi troszkę chrom nie teges. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Grudzień 2010 Share Napisano 21 Grudzień 2010 peter_f link do tutka jest w mojej sygnaturce! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 22 Grudzień 2010 Share Napisano 22 Grudzień 2010 no jak to typ klienta - to czuj się usprawiedliwiony :) marny gust ma ten klient :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 trochę po czasie ale dzięki. materiał sofy to przerobiony stary dobry sposób hcpitera. bolitic - fajne cycki! u mnie obrazek jest w sam raz - jadę na 1280x1024, za to wszystkie Wasze rendery nie mieszczą mi się na monitorze:( peter_muler, dziękuję. ale może kiedyś, jak skończę studia. teraz jestem cienki bolek. brąz jest spoko, kolor błotka - eko-przekaz jahred6, dzięki. w nowym roku postaram się częściej coś wrzucać. peter_f - dziękuję. wyrobiłeś się w renderowaniu bardzo szybko. szacunek Kub@ - rewelacyjne oświetlenie, bardzo naturalne. Twoje rendery przywodzą mi na myśl wczesne prace Alexa Romana - czyt. najlepsze Busiu - ładne studio, udany test ale całość jednak trochę zbyt przepalona. Dunuś - materiał, jak materiał - chrom z bitmapami. ale postprodukcja jest po prostu wyśmienita. całość wyszła bardzo ładnie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 luźna wariacja na temat EU-06 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Grudzień 2010 Share Napisano 24 Grudzień 2010 @KMiklas świetny render :) szybka książka: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 24 Grudzień 2010 Share Napisano 24 Grudzień 2010 indian, zaproponowałbym swoje studio, jestem ciekaw jak to wyjdzie i byśmy porównali, nie? please ;) aha i na offie: szykuje nowe swoje logo :d (thx Kamilowi za doradztwo) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 25 Grudzień 2010 Share Napisano 25 Grudzień 2010 Test wszystkiego, lwf - ryszard burn 0.02 Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 25 Grudzień 2010 Share Napisano 25 Grudzień 2010 Płaaaaskoooooooooo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 25 Grudzień 2010 Share Napisano 25 Grudzień 2010 nie troche, ale baaaardzo płasko;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 25 Grudzień 2010 Share Napisano 25 Grudzień 2010 No dobra macie racje :) Teraz zczaiłem że IESy nie miały Vray cieni. Następny będzie lepszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 Dla zabawy w sumie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 lekko płasko, nieco blade teksturki i po co te zniekształcenie obiektywu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 gdzie Ty widzisz zniekształcenie obiektywu ? To półki mają lekko krzywy kształt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 gdzie Ty widzisz zniekształcenie obiektywu ? To półki mają lekko krzywy kształt. Gratuluję wprawnego oka...konkretnie regał "primo quatro" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 sprawnego oka ;P na dizajnie to się nie znam, ale dziwna półka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 wybaczcie :) przyjrzałem się pobieżnie, a ja akurat mam niedzielę, odpoczywam i nie chciało mi się myśleć. Miłego, zimowego niedzielnego wieczoru! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 co myślicie o takim świetle ? Zmieniłem cienie na Vrayowe i zmniejszyłem moc Iesów. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 Moim zdaniem jest za mało direct, wszędzie jakby indirect. Mało cieni stary, jakie sety masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 Zrobione na szybko "for fun" :) Fani Futuramy na pewno skojarzą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 Fani House'a też ;) Brlblrlblblb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 Dla mnie on wygląda jak Forman, a nie Gregory :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 Feler wydaje mi się nie tkwi w lwf'ie ( zawsze drugą wartość GI daje na 0.9 , 0.85 ) lecz w skyportalach, zamieniłem je na ( uwaga ) photometric prostokątne tak dla testu, pokarze co wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 halset: haha, faktycznie House wyszedł :) podoba mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 Feler wydaje mi się nie tkwi w lwf'ie ( zawsze drugą wartość GI daje na 0.9 , 0.85 ) lecz w skyportalach, zamieniłem je na ( uwaga ) photometric prostokątne tak dla testu, pokarze co wyszło. Mam dziwne uczucie, że właściwy color correction na kamerze również bardzo by pomógł. ;) Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 test - modeli traw - i postprodukcji (photoshop) wersja prosto z maxa: >> plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 Loki sam zrobiłeś tą trawę???? Inne ujęcie wcześniejszego pokoju, małe zmiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi