NEBULA-Grafika Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 (edytowane) Witam Dzisiaj chciałbym zaprezentować dla odmiany wnętrze w klasycznym stylu. To praktycznie pierwszy interior jaki popełniłem we Fryrenderze. Efekty bokeh, DOF, wszelkie dyspersje i glowy na obiektach to robota fraya. Komentarze mile widziane, praca trochę mi zajęła czasu, ale starałem się pomimo przepychu nie zamęczyć tematu :) Modelowanie: Modo, setup sceny i rendering: Cinema 4D + Fryrender. Część obiektów: Evermotion Archmodels, Turbosquid, d-e-s-i-g-n.ru Pozdrawiam Neb Edytowane 7 Październik 2010 przez NEBULA-Grafika 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 bajka, nie ma się do czego przyczepić, tylko drzwi coś wąskie bardzo. jakie czasy i na jakim sprzęcie? ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Dla mnie jak zdjęcia, zwłaszcza zbliżenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 ocena poleciała. rispekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 wypas, fotoreal 5 gwiazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Całość świetna!, zbliżenia miód, bardzo mi się wszystko podoba, ( poza łokciem figurki kobiety ;) ) 5 *! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Świetne, gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Super! Detale są fantastyczne! 5 stars ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Super detal. Dekoracje (koniki...) twoje czy kupione? 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Żyrandol i kwiatki wymiatają ostro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Śliczne. Można w spokoju tam herbatkę wypić i pogadać o pogodzie. Nie znam się na architekturze ale tak mi się kojarzy secesja. Wszystkie te efekty świetlne, odblaski, glowy nadają bardzo pięknego nastroju. Z wad to chyba te uchwyty od zasłon wyglądają jakby fruwały. Dawaj następne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEBULA-Grafika Napisano 7 Październik 2010 Autor Share Napisano 7 Październik 2010 Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie pracek :) Xiz0r - główny interior liczony na i7920 z 12 giga ram. W sumie są to cztery przeloty po około 24h. Detale liczone na dwóch nodach Q6600 po kilkanaście godzin. Obliczenia spowalniają zaawansowane shadery ( nie oszczędzam na parametrach ) i wyżyłowane opcje DOF. Oglnie to należy znalexć odpowiedniego klienta i liczyć coś takiego na renderfarmach. Aha docelowa ozdziałka to 3000 px po dłuższym boku. kliment woroszyłow - thx, łokieć poprawiony :) Model był kulawy. adam_m - koniki kupione dac77 - dzięki, remanent zaczyna łazienkę z tego samego projektu z Vraya do fryrendera przerzucać niedługo więc pewnie ją wystawi :) Dziękuję jeszcze raz wszystkim za odwiedziny i wysokie oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Obłęd te rendery! ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 niezle, robi wrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Zbliżenia wymiatają. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 zbliżenia mega mega genialne. pierwszy render też ładny, ale czegoś mu brakuje. nie wiem w sumie, jakoś tak trochę za sterylnie. Oczywiście 5* jak najbardziej zasłużone. Pozdr. Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Ja się nie obrażę, ale to nie ja założyłem wątek ;) Wizki kosa, gratuluję pomysłów i chęci do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TooL666PL Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Bombastycznie:) 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 masakra.... piknie piknie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Masakryczne te rendery, zwłaszcza detale dwa pierwsze mi sie podobają. Nie tylko technika ale też klimat niesamowity. Dlaczego nie modelowałeś od razu w Cinema 4d, tylko w Modo i przenosiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 dziękuję za kolejne odwiedziny, nie spodziewałem się takiego odzewu :) Dunuś - nic się nie stało :) myślę jednak że nie pisana zasada o której pisze ola-f i kliment woroszyłow to rzecz sensowna i warto się jej trzymać w przyszłości do wszystkich zakładających temat w finished. Twój render widziałem w testowych i zwrócił moją uwagę. Dobra robota. Pociągnij temat i daj do finished, ja chętnie popatrzę co jeszcze zrobisz w tej jakości. remanent - jutro atakujesz kibelek :) morphe - to masakra czy piknie bo się pogubiłem :P Maestro101 - wyjściowy projekt był pracą komercyjną, później pomyślałem że warto ten temat zrobić po swojemu ( np. pomysł z wiolonczelą był zbyt ekstrawagancki dla inwestora ) i po oddaniu wersji zamówionej zacząłem pracować nad swoją, którą tutaj prezentuję. W naszej pracowni modelujemy w modo, który pomimo swoich wad jest rewelacyjnym narzędziem, później eksportujemy do cinemy. Mamy tak wszystko ustawione, że w każdej chwili możemy aktualizować modele, a już ustawione shadery w cinemie są narzucane na zaimportowany model. Autorem modeli do tego projektu jest jeden z naszych modelarzy Rafał Strąkowski. Modelował też pod moje wytyczne np. zyrandole i kinkiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Bardzo dobre rendery. Gratulacje ! Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Cóż tu można napisać? Absolutna rzeźnia! Photoreal!!! 5***** GRATKI STARY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 Świetne obrazki ! Jest na czym zawiesić oko. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 priti kul ***** greets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 swietne! gratuluje skilla!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 nastepny modomaniak :D szlicznie, musze zabrać się za arch-viz, super to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Październik 2010 Share Napisano 8 Październik 2010 bardzo ładne wizualizacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 8 Październik 2010 Share Napisano 8 Październik 2010 dziękuję za kolejne odwiedziny i top oceny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikeeho Napisano 8 Październik 2010 Share Napisano 8 Październik 2010 kurcze... szczena opada , naprawdę świetne , gratuluję i zazdroszczę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 jest tutaj jakikolwiek admin? nikt tego jeszcze do działu fotografi nie przeniósł?;] nie no elegancko. 5* + złota galeria jak dla mnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuj Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 Świetne wizualizacje, jedyne co moim zdaniem odstaje to tkaniny - nie wiem czemu, ale obrus mi przypomina ceratę z PCV, a kształt zasłon mnie zupełnie nie przekonuje. Tak czy inaczej jeden z lepszych interiorów jakie widziałem z fryrender'a / arion'a. P.S. Świecone sun/sky ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 9 Październik 2010 Share Napisano 9 Październik 2010 good job ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 Zbieram szczenę z podłogi... Życzę fronta, bo zdecydowanie się należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 damn.... bardzo fajna pracka :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 Super pracka, bardzo podoba mi sie zblizenie na koniki, jedynie co mi sie rzucilo w oko to zaslona druga od prawej, troche nienaturalnie opada, tak jakby ten haczyk w ogole jej niedytkal, ale to juz takie czepialstwo, bo i tak uwazam ze duzo dobre ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 Ostre foty! 5stArs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 Coś pięknego. Aż dziwię się, że nie macie szybszych maszyn do produkcji takich wizualizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 Dziękuję za kolejne komentarze! wuj - tak, świecone fryowym sun & sky + bilans światła w lightmixerze. Tores - maszyny od czasów raytracingu są zawsze za wolne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 12 Październik 2010 Share Napisano 12 Październik 2010 Tłuste ! tyle powiem :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macias4 Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Świetna praca - pełen szacunek. Że też Ci się chciało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Pionier - więcej nie trzeba, thx! bolitic - dzięki! Macias4 - również dzięki, im więcej robię renderów we frayu tym bardziej mi się chce, to jakiś fenomen jak dla mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 O ja pierdziele :O W sumie to fajnie być jednym z najlepszych. Jak już się renomę zdobędzie to potem można zdjęcia wklejać na forum i nikt się nie skapnie :))). Bardzo fajne wodotryski świetlne - subtelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freqfreq Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 Następny raz wklejaj z dopiskiem "To NIE są zdjęcia"... Najwyższa półka, albo i jedna wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 Popsules mi moje plany na weekend, zamiast odpoczywac bede musial szukac po calym mieszkaniu swojej szczeki. Gratulacje, swietny, swietny fotorealizm tylko wiesz, ze to tez jest problem ? Laik powie "fajne zdjecie" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 I fajnie, że w C4D, bo mało prac tutaj jest robiona z użyciem tego softu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 W..............O............W :O Masakra i szacun *bow* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEBULA-Grafika Napisano 16 Październik 2010 Autor Share Napisano 16 Październik 2010 Dziękuję Panowie za komentarze, mobilizują mnie one do pracy nad kolejnym projektem :) Chociaż w sumie chyba jednak kupie foty na jakimś stocku i po sprawie :P Thx! Neb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 zmartwie Cie, większość interiorów na stockach to rendery słabsze znacznie od Twoich ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEBULA-Grafika Napisano 16 Październik 2010 Autor Share Napisano 16 Październik 2010 Dziękuję adminowi za fronta! ola-f - no jak się nie odwrócić tak rzyć z tyłu :) peter_f - dzięki za repa ! Neb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi