Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Dzisiaj chciałbym zaprezentować dla odmiany wnętrze w klasycznym stylu. To praktycznie pierwszy interior jaki popełniłem we Fryrenderze. Efekty bokeh, DOF, wszelkie dyspersje i glowy na obiektach to robota fraya. Komentarze mile widziane, praca trochę mi zajęła czasu, ale starałem się pomimo przepychu nie zamęczyć tematu :)

Modelowanie: Modo, setup sceny i rendering: Cinema 4D + Fryrender.

Część obiektów: Evermotion Archmodels, Turbosquid, d-e-s-i-g-n.ru

Pozdrawiam

Neb

mis01.jpg

mis05.jpg

mis07.jpg

mis03.jpg

mis04.jpg

mis06.jpg

mis02.jpg

Edytowane przez NEBULA-Grafika

• Odpowiedzi 56
  • Wyświetleń 19,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Żyrandol i kwiatki wymiatają ostro.

Napisano

Śliczne. Można w spokoju tam herbatkę wypić i pogadać o pogodzie. Nie znam się na architekturze ale tak mi się kojarzy secesja. Wszystkie te efekty świetlne, odblaski, glowy nadają bardzo pięknego nastroju. Z wad to chyba te uchwyty od zasłon wyglądają jakby fruwały. Dawaj następne.

Napisano
  • Autor

Dziękuję bardzo za miłe przyjęcie pracek :)

Xiz0r - główny interior liczony na i7920 z 12 giga ram. W sumie są to cztery przeloty po około 24h. Detale liczone na dwóch nodach Q6600 po kilkanaście godzin. Obliczenia spowalniają zaawansowane shadery ( nie oszczędzam na parametrach ) i wyżyłowane opcje DOF. Oglnie to należy znalexć odpowiedniego klienta i liczyć coś takiego na renderfarmach. Aha docelowa ozdziałka to 3000 px po dłuższym boku.

kliment woroszyłow - thx, łokieć poprawiony :) Model był kulawy.

adam_m - koniki kupione

dac77 - dzięki, remanent zaczyna łazienkę z tego samego projektu z Vraya do fryrendera przerzucać niedługo więc pewnie ją wystawi :)

Dziękuję jeszcze raz wszystkim za odwiedziny i wysokie oceny.

Napisano

zbliżenia mega mega genialne. pierwszy render też ładny, ale czegoś mu brakuje. nie wiem w sumie, jakoś tak trochę za sterylnie. Oczywiście 5* jak najbardziej zasłużone.

Pozdr.

Dawid

Napisano

Ja się nie obrażę, ale to nie ja założyłem wątek ;)

Wizki kosa, gratuluję pomysłów i chęci do roboty.

Napisano

Masakryczne te rendery, zwłaszcza detale dwa pierwsze mi sie podobają. Nie tylko technika ale też klimat niesamowity. Dlaczego nie modelowałeś od razu w Cinema 4d, tylko w Modo i przenosiłeś?

Napisano

dziękuję za kolejne odwiedziny, nie spodziewałem się takiego odzewu :)

Dunuś - nic się nie stało :) myślę jednak że nie pisana zasada o której pisze ola-f i kliment woroszyłow to rzecz sensowna i warto się jej trzymać w przyszłości do wszystkich zakładających temat w finished. Twój render widziałem w testowych i zwrócił moją uwagę. Dobra robota. Pociągnij temat i daj do finished, ja chętnie popatrzę co jeszcze zrobisz w tej jakości.

remanent - jutro atakujesz kibelek :)

morphe - to masakra czy piknie bo się pogubiłem :P

Maestro101 - wyjściowy projekt był pracą komercyjną, później pomyślałem że warto ten temat zrobić po swojemu ( np. pomysł z wiolonczelą był zbyt ekstrawagancki

dla inwestora ) i po oddaniu wersji zamówionej zacząłem pracować nad swoją, którą tutaj prezentuję. W naszej pracowni modelujemy w modo, który pomimo swoich wad jest rewelacyjnym narzędziem, później eksportujemy do cinemy. Mamy tak wszystko ustawione, że w każdej chwili możemy aktualizować modele, a już ustawione shadery w cinemie są narzucane na zaimportowany model. Autorem modeli do tego projektu jest jeden z naszych modelarzy Rafał Strąkowski. Modelował też pod moje wytyczne np. zyrandole i kinkiety.

Napisano

Cóż tu można napisać? Absolutna rzeźnia! Photoreal!!! 5***** GRATKI STARY!

Napisano

nastepny modomaniak :D

szlicznie, musze zabrać się za arch-viz, super to wygląda :)

Napisano

dziękuję za kolejne odwiedziny i top oceny :)

Napisano

kurcze... szczena opada , naprawdę świetne , gratuluję i zazdroszczę :)

Napisano

jest tutaj jakikolwiek admin? nikt tego jeszcze do działu fotografi nie przeniósł?;]

nie no elegancko. 5* + złota galeria jak dla mnie:)

Napisano

Świetne wizualizacje, jedyne co moim zdaniem odstaje to tkaniny - nie wiem czemu, ale obrus mi przypomina ceratę z PCV, a kształt zasłon mnie zupełnie nie przekonuje.

Tak czy inaczej jeden z lepszych interiorów jakie widziałem z fryrender'a / arion'a.

P.S.

Świecone sun/sky ?

Napisano

Zbieram szczenę z podłogi... Życzę fronta, bo zdecydowanie się należy.

Napisano

damn.... bardzo fajna pracka :D

pozdrawiam

Napisano

Super pracka, bardzo podoba mi sie zblizenie na koniki, jedynie co mi sie rzucilo w oko to zaslona druga od prawej, troche nienaturalnie opada, tak jakby ten haczyk w ogole jej niedytkal, ale to juz takie czepialstwo, bo i tak uwazam ze duzo dobre ;)

Napisano

Coś pięknego. Aż dziwię się, że nie macie szybszych maszyn do produkcji takich wizualizacji.

Napisano

Dziękuję za kolejne komentarze!

wuj - tak, świecone fryowym sun & sky + bilans światła w lightmixerze.

Tores - maszyny od czasów raytracingu są zawsze za wolne :)

Napisano

Pionier - więcej nie trzeba, thx!

bolitic - dzięki!

Macias4 - również dzięki, im więcej robię renderów we frayu tym bardziej mi się chce, to jakiś fenomen jak dla mnie :)

Napisano

O ja pierdziele :O

W sumie to fajnie być jednym z najlepszych. Jak już się renomę zdobędzie to potem można zdjęcia wklejać na forum i nikt się nie skapnie :))).

Bardzo fajne wodotryski świetlne - subtelne.

Napisano

Następny raz wklejaj z dopiskiem "To NIE są zdjęcia"... Najwyższa półka, albo i jedna wyżej.

Napisano

Popsules mi moje plany na weekend, zamiast odpoczywac bede musial szukac po calym mieszkaniu swojej szczeki. Gratulacje, swietny, swietny fotorealizm tylko wiesz, ze to tez jest problem ? Laik powie "fajne zdjecie" ;)

Napisano

I fajnie, że w C4D, bo mało prac tutaj jest robiona z użyciem tego softu. :)

Napisano
  • Autor

Dziękuję Panowie za komentarze, mobilizują mnie one do pracy nad kolejnym projektem :) Chociaż w sumie chyba jednak kupie foty na jakimś stocku i po sprawie :P Thx!

Neb

Napisano

zmartwie Cie, większość interiorów na stockach to rendery słabsze znacznie od Twoich ;)

Napisano
  • Autor

Dziękuję adminowi za fronta!

ola-f - no jak się nie odwrócić tak rzyć z tyłu :)

peter_f - dzięki za repa !

Neb

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.