Luki Luki Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 Zamieszczam ostateczną wersję obrazka z działu WIP. Nie dokonałem w nim wielkich zmian, dodałem tylko kilka drobiazgów. Uznałem tę pracę za skończoną z kilku powodów. Jeśli ktoś chce dorzucić cokolwiek do tego co zostało powiedziane w Wipie, bądź się powtórzyć, będzie mi miło. :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 jak dla mnie 5 gwiazdek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 Bym ciut sciemnil same zrenice (tak zeby byla tam prawdziwa czerń, nada fajnej głębi) bo lekko mleczne wyszly w stosunku do powieki Poza tym: PRZE-PIĘK-NE ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 Dzięki Freedom Fighter i OmeN2501. Byłbym zapomniał, jeśli ktoś chce szukać historii w tym obrazku, to być może znajdzie jakieś sugestie w utworze, z którego wziąłem tytuł tej pracy. "Colorblind" Counting Crows [emo alert! prawie każda wersja tego teledysku na youtubie ma jako warstwę wizualną podłożone zdjęcia, od których o tu mi łezka płynie...]: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 super świetne to. może to wina mojego monitora, ale wydaje mi się lekko przepalona na nosie i prawym ramieniu, tj. ściąga mi ślipia przede wszystkim na nos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 U mnie wszystko ok, nie ma przepalen. A slepia mi sciaga na cos innego raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Eh... nie moglem sie powstrzymac przed szybkim overem - przede wszystkim oczka ale dodalem tez kilka innych szopowych fanaberii. Sorry... Jako nastepny kawalek do inspiracji polecam http://www.youtube.com/watch?v=Lup5J5hHZDc&ob=av2nl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamoulian Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Są cycki, jest impreza!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr kura Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 ogolnie bardzo ladnie :) poukładane włosy mi sie bardziej podobają. jedno zastrzeżenie odnośnie obojczyków czy wszystko z nimi anatomicznie? no a moze to to ze poza ramion troche sztywna symetryczna? ale klimat swietny, burtonowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Bez zbrusha? eee....... Ładny shader:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Pieknosci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Coś pięknego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Jak dodasz bardziej panoramiczny kadr obiecuje zrobić sobie z tego tło na lapa i nosić co najmniej do czerwca:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lashco Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 fajne to takie chucherko.. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 (edytowane) Świetne :D nie podchodzi mi kilka detali technicznych np. shader oczu, a konkretnie ich reflection zbyt mętny. Anatomia okolic obojczyka to również element co do którego nie byłbym w 100% pewien poprawności. Z całą pewnością powyższe ginie w tym jak się postrzega obrazek przy pierwszym wrażeniu, a owo wrażenie jest bardzo pozytywne - obrazek ma klimat i mimo prostoty świetnie się go czyta. Zmiany Omena bardzo dużo dały w sferze tego "drugiego wrażenia", zwłaszcza podniesienie kontrastu oczu :) Edytowane 24 Styczeń 2011 przez ArTooRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2011 Ona ma trochę podniesione ramiona, co może nie jest mocno widoczne, bo szyja jest długa. Wersja Omena jest fajna, tylko zbyt mokra, khm, w sensie że wygląda jakby wyszła z wody dopiero. Co do oczu, to być może rzeczywiście lepiej wyglądają. Zawsze robię sobie przerwy w pracy nad obrazkami, żeby wyłapywać takie rzeczy, ale ten chciałem już skończyć. Do tego to jednak była trochę walka z Vrayem i jego shaderami. Raczej nie będę go dalej zgłębiał i zostanę przy mentalu. Kulki - zobaczę co się da zrobić. ;) Lucek - nie było Zbrusha, ale był Mudbox. ;) Dzięki wszystkim za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Nad oczami musisz trochę popracować jeszcze. Oczy są odbiciem życia :] Twoje są ok, ale wyszły trochę mleczne, jak to nazwał Omen, oraz moim zdaniem zbyt szklane. Jak u porcelanowej lali. Ale plastycznie bardzo fajna praca :] Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOTHMAN Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 :-) Jest swietnie! Podoba mi sie swiatlo i klimat. Gratulacje! P.S. Jak ja wrzucilem cy... piersi znaczy ... to mi Adek wywalil za +18 ;-) hehehe ...ech Pozdrawiam Moth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_aser_ Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Fajne cycki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 genialne włosy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Bardzo przyjmnie wyszło, zdecydowanie bardziej mi przypadła do gustu niż poprzednia Twoja praca. Gratulacje i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROPA Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Git !! Super !! nic dodac nic ujac.. Az sie prosi o shorta... a propos co z pieskiem ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nao Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 niesamowitatatwarzyczka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLoDY47 Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 PRZE - MISTRZ. Druga wersja mi bardziej lezy, mimo ze tylko troszke podmalowana, oczy robia OGROMNA roznice, wlosy tez. Jeszcze raz musze. PRZE.......MISTRZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekZawada Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Dużo dobre. Oczy rzeczywiście mogły by być "głębsze". ale i tak jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 wow kapitalne !!! chcialem to na tapete w pracy wrzucic ale potem zobaczylem calos i chyba nie bardzo ;) chyba ze zrobisz mi wersje ocenzurowana haha naprawde swietny design postaci i wykonanie gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 piękność :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2011 MLoDY47 spytał mnie w mailu dlaczego nie będę zgłębiał dalej Vraya. Ustaliliśmy że tu odpowiem i wrzucę jeszcze warstwy które składałem w Fuzji. Co do Vraya, jak już pisałem w wipie, początkowo byłem zachwycony łatwością oświetlania, ale kiedy zacząłem pracować nad materiałami, zapał mi trochę przeszedł. W Vrayu pod Mayę (nie wiem jak jest w Maxie), jest na przykład nieodpowiadająca mi zupełnie zależność pomiędzy parametrami specular i reflection. Nie mogłem zrobić materiału, który miałby samego speculara i nic nie odbijał. Vrayowy skin też nie jest tak elastyczny jak ten z Mental Raya. Vray nie rozumie też mayowego materiału Phong E, który bardzo lubię. Jak widać na screenie z warstwami, oddzieliłem sobie wszystkie możliwe speculary. Do ich wyrenderowania używałem Vray Mtl, w którym również jest sporo dziwnych zależności np. między specularem a fresnelem itp. Warstwy specularowe wychodziły dość blade i nie dawały zbyt wielkich możliwości w postprodukcji. Dlatego następnym razem raczej Mental. Jak widać na screenach wyrenderowałem dwa osobne światła, dla każdego światła była osobna warstwa ze specularem. Użyłem GI, do którego ustawiłem bardzo proste studio, stąd wzięły się rim lighty, oraz ogólna miękkość oświetlenia. Nie ma w tym wszystkim zbyt wielkiej filozofii. :) http://www.luki3d.com/color_blind/warstwy.jpg http://www.luki3d.com/color_blind/zrzut_fuzja.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Ależ ona piękna. Podoba mi się że zdecydowałeś się na stylizowaną buźkę. Chętnie bym to we fryrenderze zobaczył....ehh może spróbuję swoich sił z postacią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 extra Dziewczynka Ci wyszla;)) mam nadzieje ze to legalne ze mi sie podoba...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2011 Kulki - specjalnie dla Ciebie! ;) Nie wiem jaki masz monitor, ale mam nadzieję że starczy. http://www.luki3d.com/color_blind/colorblind_tapeta.jpg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan P Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Nie chcę wyjść na ordynusa, ale mógłbyś zdradzić, jak zrobiłeś sutki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2011 Nie chcę wyjść na ordynusa, ale mógłbyś zdradzić, jak zrobiłeś sutki ? Mudbox i tekstura. Żadnych wymyślnych narzędzi, zwykły sculpt tool i już. Tu jest baza, na której pracowałem: http://www.luki3d.com/color_blind/color_blind_wire.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość P. Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 ło żesz. Szacun że Ci się jeszcze chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Luki dzięki, że Ci się chciało.. Jest ślicznie:) Ps Jeden sutek zasłania folder "downloads" a drugi "zdjęcia" także mogę korzystać z kompa nie tylko po 22 Jeszcze raz dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Oh Omen zrobił z tym to, co bylo trzeba. Gratuluje Luki Teraz będziesz tylko takie laseczki trzepał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Gratuluje CG Award, kawał ślicznej roboty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 pięknie Panie! świetny model, światło i cały klimat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLoDY47 Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Dzieki Luki... ...Bardzo fajnie poskladane. I jeszcze raz.... ...PRZE - MISTRZ!!!! Nagroda na cgtalk byla dla mnie oczywista. Gratuluje !! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 swietny klimat ma ta praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Wspaniała praca. Gratuluję CG Choice Award! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Przepiękna!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 25 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2011 Dzieki za gratulacje. Trochę się nie spodziewałem tego awarda. Monochromatyczny obrazek, bez bardzo szczegółowego detalu, takie rzeczy rzadko się załapują do galerii cg choice. Kusanagi - zrobiłem tapetę SFW. Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę to zapraszam. :) http://www.luki3d.com/color_blind/colorblind_wallpaper_sfw.jpg Mniej więcej w podobnej, "grzecznej" formie, obrazek będzie wydrukowany w 3d Artist Magazine. P. - może jakbym robił tyle postaci w pracy co Ty, to w domu już też by mi się nie chciało. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Super! Śliczniutkie! Właśnie ta monochromatyczność, brak detalu i prostota są największym atutem tego obrazka. Bez tego nie było by tego klimatu :) Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 26 Styczeń 2011 Share Napisano 26 Styczeń 2011 Rewelacyjna, gratki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Styczeń 2011 Share Napisano 26 Styczeń 2011 gratuluję. dobrze ze na tapecie schowałeś piersi można spokojnie wieszać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polg Napisano 26 Styczeń 2011 Share Napisano 26 Styczeń 2011 Swietna robota , gratuluje. Ale jednak Omena wersja robi swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basia Napisano 26 Styczeń 2011 Share Napisano 26 Styczeń 2011 Śliczna.. fajnie, że mocne światło sprawia, że nie wszystko jest dopowiedziane, wzrok skupia się raczej na ciemnej oprawie oczu.. jakich oczu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 26 Styczeń 2011 Share Napisano 26 Styczeń 2011 skomplikowanie w calej prostocie i prostota w calym skomplikowaniu...tak to mozna nazwac. Swietne swiatlo, swietna poza, swietny kadr...o czym mysli ta dziewczyna? stary ta praca jest naprawde dobra i nie mow ze sie nie spodziewales awarda...a nawet jesli nie...to itak zasluzony...dolaczam sie do gratulacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stradivalius Napisano 27 Styczeń 2011 Share Napisano 27 Styczeń 2011 Subtelność, wrażliwość - te pojęcia nie często chodzą w parze z 3d. Przeważnie jest tylko finezja. Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi