Napisano 25 Luty 201114 l Zapraszamy do obejrzenia zwiastuna kampanii, ktora bedzie promowac Polske na najwiekszej imprezie turystycznej swiata w Berlinie. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1643
Napisano 25 Luty 201114 l ajwehno Ta Proszę Pana wypowiedź przypomina mi częste opinie właścicieli małych agencji reklamowych na obrzeżach dużych miast, co to po nieudanym biznesie ze straganem warzywnym zakładają "agencje" i wypowiadają się w temacie...
Napisano 25 Luty 201114 l A mi właśnie dialogi się najbardziej podobały :D A tak serio to: looks impressive! ;)
Napisano 25 Luty 201114 l nie wiem czy mi sie wydaje czy synchro w vimeo troche sie rozjechało. Duzo ciekawych rzeczy, gratuluje. gientekwl: oj jedynka ze znajomości polskiej kinematografii :)
Napisano 25 Luty 201114 l Tomek właśnie o tym mówi w TVN warszawa. Nareszcie coś się dzieje w tym ponurym kraju, gdzie wojewódzki jest w komisjach, a na przyjęciach m. rodowicz lepsza, ładniejsza, odchudzona. Tomka powinno się sklonować.
Napisano 25 Luty 201114 l Wygląda cudnie! mam nadzieje ze bedzie mozna calosc online gdzies zobaczyć. Ciekawe tylko kto pierwszy rzuci hasło "nachapali sie z naszych publicznych pieniedzy" ;] W końcu wątek o Platige zobowiązuje :P Edytowane 25 Luty 201114 l przez OmeN2501
Napisano 25 Luty 201114 l wygląda i rusza się bardzo bardzo ładnie. Czy trzeba jechać do Berlina, żeby to obejrzeć? edit: a jeszcze będzie pokaz w Złotych Tarasach.
Napisano 25 Luty 201114 l W Ciekawe tylko kto pierwszy rzuci hasło "nachapali sie z naszych publicznych pieniedzy" ;] W końcu wątek o Platige zobowiązuje :P ja to zawsze mówiłem, ale się zmieniam ;)... powoli.
Napisano 25 Luty 201114 l Tak patrzę i nie rozumiem co się tu promuje... że w PL mamy kolorowe ludziki ktore mówią: yyyy eeeee?
Napisano 25 Luty 201114 l Tak patrzę i nie rozumiem co się tu promuje... że w PL mamy kolorowe ludziki ktore mówią: yyyy eeeee? Dokładnie tak... choć mogło by być wyraźniej zaznaczone ze większość z nich siedzi w sejmie....
Napisano 25 Luty 201114 l Technicznie jak zwykle na wysokim poziomie. Mnie osobiście nie przypadła do gustu "plastikowość" i "żonglerka" technikami. Taki troszkę misz masz. Ale może tylko tak jest w trailerze, a w rzeczywistości będą to większe odzielone sekwencje.
Napisano 25 Luty 201114 l Wielki z bałaganem na głowie to Europa w kryzysie. A ten kwadratowy to Buzek rzucający Polska w ... nie wiem ... Chińczyków? Dobrze to rozumiem?
Napisano 25 Luty 201114 l (...) nachapali sie z naszych publicznych pieniedzy (...) No i znowu sie zaczyna ;) Swietny poczatek, a potem to troche faktycznie miszmasz, ktory sugeruje, ze to zbieranina starego materialu, a nie produkcja dedykowana temu "iwentowi". Pewnie bledna sugestia. Jak bym mial cos skrytykowac, to te zawijasy przy tancerzach to juz mogliscie sobie odpuscic. Rownie skutecznie moglibysmy promowac Polske kawałami o Chucku Norrisie. Ani to nasze, ani na czasie.
Napisano 25 Luty 201114 l A bo wyjaśnienia trochę brak. To trailer złożony z 5 filmów. każdy film jest w miarę niezależny, każdy operuje własną stylistyką i był zrobiony przez inny zespół. Filmiki to: Kultura ( Kuba Jabłoński z Bartkiem Kikiem ), Przyroda (Vorek z Damianem Nenowem ), Euro ( Nes i Bagins ), Turystyka ( Tweety i Ja ) 4 pory roku ( Maciej Jackiewicz i Bagins ) Mam nadzieję że niczego nie pokręciłem, łatwo sie pogubić bo przedsięwzięcie ogromne i pochłonęło wszystkie platigowe zasoby na kilka miechów. Edytowane 25 Luty 201114 l przez biglebowsky
Napisano 25 Luty 201114 l wszystko ładnie, pięknie.. tylko po głowie mi chodzi takie moje odczucie... że to co na tym Trailerze, w ogóle nie pasuje do Polski :? chyba, że to wszystko jest wynikiem "Kampanii jakiej jeszcze nie było" :)
Napisano 25 Luty 201114 l ognisty .... ale to nie ma pasować do Polski ... to ma promować turystykę w Polsce :) Na prawdę nadal wierzysz reklamom? Kawał ładnej roboty, tylko te sztywne palce tańczących postaci :)
Napisano 25 Luty 201114 l no właśnie, a co pasuje do polski... babcie w beretach, ksieża na każdym rogu, krzyż prezydencki i smętne miny...chciałbyś takiej polski? Dlatego chłopaki próbują zmienić jej obraz w świecie. Łatwo nie będzie, bo edukacje mamy o kant d... "szklane domy" i inne padaczki... a w kinach janek wiśniewski. No ile można tak smęcić :/ Kto by chciał przyjechać do tak smutnego kraju.
Napisano 25 Luty 201114 l Bardzo ładne rzeczy. Najbardziej do mnie przemawiają te winylowe postacie. Z pewnością spróbuję się stawić w złotych, żeby zobaczyć całość. Pokaz otwarty, czyli pewnie trzeba będzie siedzieć na schodach między rzędami?
Napisano 25 Luty 201114 l Nie mam słów po prostu. Rozmach zabija:)Podstawowe pytanie: Kiedy będę to mógł zobaczyć?
Napisano 25 Luty 201114 l Ten trailer jest taki bardzo niepodobny do polski. Lepiej by wyszło gdyby dalie ten filmik na festiwal: http://www.sadistic.pl/we-love-poland-vt63582.htm Dokładnie odwzorowuje Polskę ;)
Napisano 25 Luty 201114 l http://wszystkozle.pl/wp-content/uploads/2010/08/teraz_polska1-660x494.jpg zdecydowanie latwiej bylo by pokazac prawdziwe oblicze Polski.
Napisano 25 Luty 201114 l Bigu powiedział już to i owo. To jest tylko pierwszy zbiorczy teaser. Będziemy Was tu na forum truć i trailerkami poszczególnych filmów, i samymi filmami nieco później. Aż każdy będzie miał dosyć tej polskiej promocji. Od siebie dodam, że poza filmami jest jeszcze ogromna kampania ze stworami w samym Berlinie ( wielkie i mniejsze figurki w kluczowych miejsach miasta, mega bilboardy,plakaty, naklejki i tak dalej ) no i na imprezie będzie jeszcze spora część interaktywna. Wspomniany przez Biga film taneczny o porach roku to będzie tylko tło dla kilkudziesięciu tancerzy od Egurolli. No to była masakra i każdy kto to robił ma za sobą dłuższe i krótsze okresy kiblowania w firmie pod koniec projektu. Prawie 25 minut animacji, większość w HD 3D w trzy miesiące od zera. Plus kampania plakatowa i masa innych rzeczy. Logistycznie nie robiliśmy jeszcze czegoś tak złożonego i angażującego tak dużo ludzi. O owych ludziach będziemy pisać przy okazji kolejnych, bardziej szczegółowych updejtów, a na razie tylko teaser akcji. salut t.
Napisano 25 Luty 201114 l Dlaczego Polska jest ponura, dlatego ze jest za duzo frajerow ktorzy caly czas marudza, ktorym nic sie nie podoba, wiecznie na wszystko narzekaja i chca miec wszystko podstawione pod nos... Mi tutaj sie calkiem przyjemnie zyje i nie narzekam ;]
Napisano 25 Luty 201114 l Koledzy, litości...Czy naprawdę nie da się chociaż raz bez tego narzekania. Dla kolegi chrupka paczka chrupek do pochrupania bo dobrze gada ;). Za oknem pięknie, biało, słonecznie, ludziki się uśmiechają - "kororowo" jednym słowem :). Nie rozumiem czemu co poniektórzy utożsamiają się z tymi "legendami" o Polakach, które najzwyczajniej wynikają z niewiedzy o nas i naszym kraju. Bardzo mi się podobają te filmy i mam nadzieję zobaczyć całość niedługo.
Napisano 25 Luty 201114 l słychać strzały... po za tym rewelka, perełka. :):) P.s. Przestańcie narzekać na tę Polskę, cieszcie się ze nie mieszkacie na Białorusi.
Napisano 25 Luty 201114 l Widzę koledzy nie do końca mnie zrozumieli, mówiąc nie pasuje do Polski nie miałem na myśli faktu iż w Polsce jest be, brudno i w ogóle polityka to papu.. według mnie, jeżeli chodzi o promowanie polskiej turystyki, powinno się zwrócić większą uwagę na przyrodę, rys historyczny i takie tam, czego tutaj, nie licząc ułamka ujęć, brakuje. Za to mamy dużo zabawek i hajtechu. Takie moje prywatne odczucie. A co do strony technicznej to co tu mówić, skoro Platige to oglądać jest naprawdę co ;)
Napisano 25 Luty 201114 l o matko total..aż żałuję, że dopiero co z berlina wróciłem...chociaż tam tak zimno... pięęęękne kolory i plastyka.. typo trochę odstaje..ale rozumiem, że to do trailera na szybko.. gratki
Napisano 25 Luty 201114 l No fajny projekt. Jestem ciekaw całych filmików bo faktycznie niezły miks. Ale plastycznie bardzo fajnie i bardzo różnie (to też wymieniam jako plus). Widać, że było kilka niezależnych ekip tworzących to. maciekG: no wlasnie, tez to zauwazylem, a nie jestem grafikiem, znam jedynie jakies tam podstawy, ale ten font, ktory sie pojawia ... tez mi nie pasowal do calosci.
Napisano 25 Luty 201114 l Font jest niestety narzucony z powodu decyzji podjetych gdzies tam przez kogos tam do innej kampanii. Ale to jedno z niewielu ograniczen, ktore nas spotkalo. t.
Napisano 25 Luty 201114 l kurcze i znowu będę narzekać. Wszystko jest oki tylko nijak tej Polski nie widzę. Fortepian był, wycinanka jest..Wygląda tak jakby dostało robótkę poważne studio z za oceanu, z bardzo daleka . Technicznie baja
Napisano 25 Luty 201114 l Thx: no ale to chyba wynika z tego co wiele osob wczesniej napisalo, ze jest to trailer kilku filmow jak to ktos nazwal "misz masz". Faktycznie za szybko i za duzo tego w tak krotkim czasie. Edytowane 25 Luty 201114 l przez Adek
Napisano 25 Luty 201114 l spoko zrozumiałem, nie szukałem tam konkretnych obrazów, klimat plastyczny zewsząd, ale nie z nad Wisły. Wszystko jest cacy, ale ani kolor, ani forma, ani kompozycja nie kojarzy mi się z naszą słowiańszczyzną. Widzę fajną reklamę wszystkiego. oczywiście zaraz ktoś zarzuci ,że jak słowiański klimat, to zaraz Wawel, średniowiecze...nie , odpowiadam
Napisano 25 Luty 201114 l Ten projekt nie ma "kojarzyć" się z Polską, on ma Ją przedstawiać w konkretnym zaprojektowanym przez nas świetle. Nie staraliśmy się pokazać jak bardzo oscypkowy jest oscypek, tylko jak bardzo jest za... . To światło ma być nowe, inne, odjechane, inwazyjne, lekkie, świeże i pozytywne. Edytowane 25 Luty 201114 l przez Adek
Napisano 25 Luty 201114 l :-) No dla mnie ten zarzut brzmi jak pochwała. Dokładnie tak chcieliśmy. Żeby to choć raz nie wyglądało na pierwszy rzut oka jak "promocja polski". Żeby dać spokój Szopenowi, wódce, kiełbasie i Wałęsie. Poza tym co to jest "słowiańszczyzna" ? Słowo wytrych - jak "europejskość" - pasuje do tego wszystko i nic tak naprawdę w zależności od nastroju. W filmach jest więcej Polski, ten zwiastun to taka zbiorówka. 90 sekund wycięte z dwudziestu kilku minut, ale szczerze mówiąc to chcieliśmy wszystkiego, ale nie wpisywania się w tradycyjne "polskie" klimaty. Rozumiem, oczywiście, że Tobie też nie chodzi o zespół Mazowsze i wódkę Belveder, ale i tak nie wiem co rozumiesz pod słowem "słowiańszczyzna". salut t.
Napisano 25 Luty 201114 l Rozumiem , że waszą ideą było odrzucić schematy, szacunek. Tylko pytanie kim jesteśmy,co się tu dzieje? To, że chińszczyzna nas zdominowała i dawno mamy za sobą epokę tureckich dekatyzów, handel z łóżek polowych też mieliśmy i hamerka jest dla nas najważniejsza...to tylko przyziemna rzeczywistość,która pozwala nam przeżyć w tych trudnych czasach. W ostatnim dwudziestoleciu: nie zrezygnowaliśmy z góralszczyzny, ludzie chcą sie kształcić , kochamy współczesnośc, którą w nowoczesny sposób wpajamy: nie mamy kolejek, jeżdżą wypasione fury, hity u nas w kinach . Ale i dbamy o historię(ogólnie), dbamy o zabytki. Gombrowicz nasz człowiek , Miłosz też, Antoni Cierplikowski też nasz, Lem. Tu się lubi ogólnie mysleć nie rezygnując z ideii , no wiecie...zima u nas inna, niz w Anglii ...blokowiska sa spoko, wychowały juz a ze trzy pokolenia. Najechano nas w 39 i nie daliśmy się. W komunizmie się jakos odleźliśmy i wypuściliśmy parę arcydzieł: Alternatywy, Rejs Miś , Rękopis znaleziony w Saragossie, Pociąg, Nóż w Wodzie. A słowiańszczyzna: ano że my to leśni ludzie , żyjący spokojnie dotąd jak komuś któregoś dnia przyszło do głowy zabierać mienie nie swoje,zioma; bo się robić nie chciało. Niewolnictwo znaliśmy generalnie tylko z opowieści. Cywilizacja rozwijała się u nas wolniej. przyspieszyła jak tylko chrześcijaństwo poczuło siłę własnych wartości. Spokojnie zgodziliśmy sie z nowymi nowoczesnymi ideami, ponieważ jako ludzie spędzani w osady, większe plemiona poczuliśmy,nowoczesność, współczesność.. i tak dotrwaliśmy do dzis. Jednak gdzies głęboko w nas tkwi chęć idylli, świętego spokoju, kontemplacji nawet w czasie srogiej zimy Edytowane 25 Luty 201114 l przez Thx
Napisano 25 Luty 201114 l No... ja też jestem pod wrażeniem. Świetny pomysł z podzieleniem tego na części i inną stylistykę. Technicznie przefajnie. Jako emerytowany już ;) organizator produkcji, gratuluję trzech miesięcy na organizację wszystkiego od deski do deski bo to potrafi być niemały wyczyn. Idea odejścia od archetypów "Polskości" to też fajne posunięcie, bo w końcu po cholerę wspinając się na Świnicę myśleć o Koperniku. Gratki raz jeszcze, z chęcią poczekam na trucie filmikami.
Napisano 25 Luty 201114 l Z takim podejście co niektórzy mają to w USA mają gadające Roboty zamieniające się w auta.. prawa fizyki ich często nie obowiązują i w ogóle kosmitów mają mnóstwo... co ma piernik to wiatraka? filmy to filmy.. nie każdy film musi być dokumentem..
Napisano 25 Luty 201114 l A z innej beczki widziałem dzisiaj w sklepie elektronicznym wasz Grunwald w 3D. Sprzedawca bardzo chwalił jaką to świetna animacje z robiono w polsze. Zobaczyłem w okularach 3D i powiem, że wygląda świetnie
Napisano 25 Luty 201114 l Fajne te "socrealistyczne" postaci (czy tam postacie) ;) A może tylko ja mam takie skojarzenia? Edit: Heh, dostałem negatywa za ten wpis, może ktoś mi wytłumaczy dlaczego? Bo nie kumam zbytnio... Edytowane 25 Luty 201114 l przez mkeruj
Napisano 25 Luty 201114 l Graficznie - ladnie, animacja - ladna ALE troche to wydumane. Nawet za bardzo. Zaczynam dostrzegac pewien schemat PI - "zrobmy cos epickiego" tyle ze czasami wychodzi przerost formy nad treścią. I tu tak wlasnie jest bo (przynajmniej z trailera) nie widze co te sceny mogly promowac polskiego? Ze w Polsce mamy "You Can Dance"? No panowie błagam odejdziec od tej promocji Polski i historii bo zaczniecie isc w strone polskiej kinematografii gdzie kreci sie teraz tylko filmy historyczne albo komedie romantyczne (uchron nas Panie Boze jesli zaczniecie to 2 krecic...). Podsumowuja graficznie bardzo ladnie, ale reklamy naszego kraju to ja tu nie widze - sorry. Zalatuje tu troche robieniem czegos na sile
Napisano 25 Luty 201114 l Ale przecież PI już zrobiła "reklamę" (nie wiem jak to nazwać, ten cudzysłów nie służy zdyskredytowaniu tamtego filmu) Polski gdzie było o tym, że my to z szablami na czołgi i że mieliśmy smutnego Chopina i że jeszcze wojny różne, a oprócz tego wojny. No i w naszym kraju właściwie nie występują kobiety. Mieli zrobić to samo jeszcze raz? Może jestem jakiś inny, ale nie czuję się za bardzo słowiańskim człowiekiem z lasu. Chyba też nie wszyscy obcokrajowcy chcą przyjeżdzać do skansenu, więc nie ma sensu w ten sposób Polski promować.
Napisano 25 Luty 201114 l Przede wszystkim to chyba nie wypada po trailerku oceniać czy to dostatecznie polskie i czy promuje kraj.