Napisano 22 Marzec 20168 l ja tak już za automatu na fronta klikam. Ciekawi mnie jedno, czy nie robisz w ogóle nic miękkimi krawędziami ze względu na stylówkę?
Napisano 23 Marzec 20168 l Autor hello, ogólnie dzięki za pozytywne komentarze. ~motyl - hmm, nie do końca rozumiem pytanie, tzn. co rozumiesz przez miękkie krawędzie. Ale podejrzewam, że pewnie można właśnie winę zwalić na szeroko rozumianą stylówkę. Generalnie używam jednego pędzelka, o raczej ostrych krawędziach.
Napisano 23 Maj 20168 l Tą czarną różyczkę dostrzegłem dopiero na końcu. Nie wiem czy to było zamierzone, czy pomyłka, ale ogólnie super styl i super obrazek. Świetna idea która stoi za tą pracą. Deczko przypomina utwór Rammsteina- rosenrot. :).
Napisano 23 Maj 20168 l Tą czarną różyczkę dostrzegłem dopiero na końcu. Nie wiem czy to było zamierzone, czy pomyłka, ale ogólnie super styl i super obrazek. Świetna idea która stoi za tą pracą. Deczko przypomina utwór Rammsteina- rosenrot. :). Chyba zamiarem bylo, by roza byla jednym z focal pointow? Cala kompozycja tak pomyslana, by tam kierowac wzrok! Moze powinna byc troche bardziej odsunieta od postaci, by kontrast kwiatu i sniegu byl mocniejszy? Jak sie zmruzy oczy, to prawie sie zlewa z postacia na prawo! Ale to takie poranne wynurzenia laika, heh. Twoje prace sa super, lubie taka tematyke, i sposob w jaki ja przedstawiasz! :)
Napisano 23 Maj 20168 l Chyba zamiarem bylo, by roza byla jednym z focal pointow? Pewnie o to chodziło. By róża była ostatnim focal pointem. Jeżeli tak to bardzo sprytne zagranie.
Napisano 9 Czerwiec 20168 l W ostatnim może odrobinę lekkości brakuje ale ogólnie fajnie i fachowo. Takie ilustracje dla "dzieci" to ja lubię.
Napisano 16 Czerwiec 20168 l Odbyt. O to jak się robi w pytę prace bez photobashingu... Uczyć się. Trenować! Świetna krecha. Kolory giter.
Napisano 17 Czerwiec 20168 l Świetna wrzuta- z chęcią bym obejrzał całe plansze wykonane w tym stylu. Oby tak dalej!
Napisano 20 Czerwiec 20168 l te ostatnie obrazki wyborne, naprawde milo by sie poczytalo jakis komiks w twoim wykonaniu :)
Napisano 5 Kwiecień 20177 l Autor Po długim czasie postanowiłem dodać coś do teczki i będzie to obrazek z jesieni tamtego roku :) obecnie twardo rysuję swój pierwszy komiks, i chętnie niedługo podzielę się jakimiś próbkami. Ale na razie tyle. (udało mi się za to naprawić część martwych linków z ostatnich lat) Edytowane 6 Kwiecień 20177 l przez Sayja
Napisano 7 Maj 20177 l Autor Wrzucam ilustrację dzierganą w międzyczasie międzyczasu, plus materiały.
Napisano 20 Czerwiec 20177 l Jako tata prawie 5-letniego chłopca życzyłbym sobie tak fantastycznie ilustrowanych bajek dla dzieci. Pozycje, które oferują księgarnie, są pod tym względem nieraz tragiczne, opowieści z Twoimi ilustracjami nabyłbym bez wahania.
Napisano 21 Czerwiec 20177 l Autor Dziękuję. Mam szczere chęci i nadzieję, że powstanie książka. Ale nie wiem czy nada się dla 5-latków :) Żeby nie spamować tylko:
Napisano 23 Czerwiec 20177 l ciekawy ten typek ,tylko uzębienie ma niewyjsciowe hehe ,anatomiczne nawiązanie do dolnej szczeki dzika fajne, tylko kolejność wystających zębów odwrotna; choć w sumie to fantastyka , mogą sie i zęby na uszach zawijać czemu nie XD.
Napisano 26 Czerwiec 20177 l Autor Tak, to fantastyka :) niestety rysowane bez zastanowienia toteż jakiekolwiek nawiązania anatomiczne są przypadkowe (jak i kolejność zębów). Po prostu długie zakręcone szable wyglądają ciekawie i charakternie, i są dla trolla oznaką wieku i pozycji. Przecież to było w podręczniku :)
Napisano 30 Sierpień 20177 l Ale bomba :) Kajko i Kokosz również mi na myśl przychodzi. Bardzo ładna ilustracja.
Napisano 15 Kwiecień 20186 l Autor Ostatnio nieźle mi szło z codziennymi porannymi rozgrzewkami (tzn. udało się całkiem regularnie rysować/malować). Tutaj część rysunków:
Napisano 18 Kwiecień 20186 l Fajnie to wszystko wygląda- widać, że z luzem i pełne wyrazu. Oby tak dalej a będziemy mieli własnego Evana Amundsena:D Pozdrawiam
Napisano 21 Kwiecień 20186 l Oglądanie Twoich szkiców na insta to sama przyjemność :) Masz fajną kreskę pełną charakteru i fajnie opowiadasz historię, czy to w scenkach czy w samych rysunkach postaci, od razu mają jakiś swój wyraz i dostają życia. Zazdroszczę :D keep it up
Napisano 9 Maj 20186 l Powinieneś ilustrować książki Pratchetta, świetne! Przedostatnia praca - fajny skrót perspektywiczny.
Napisano 1 Wrzesień 20186 l Autor Rysowanie w natłoku spraw straciło tempo, ale udało się coś kolorowego zrobić w ostatnim czasie.
Napisano 2 Listopad 20186 l Autor Pod koniec września udało mi się wreszcie opublikować swój pierwszy komiks (mający 3+ panele) w internecie. Chociaż prace skończyły się w maju, to całość potrzebowała chwili oddechu i dystansu. W tym czasie ten sam projekt skończył w pierwszej dziesiątce konkursu na tegorocznym MFKiG w towarzystwie prac znanych i doświadczonych autorów. Pierwsze strony poniżej, a całość dostępna do przeczytania na kamilmurzynarts.pl/kregi-magii-cienie-na-niebie-scroll-pl/
Napisano 28 Grudzień 20186 l (nie wiem jak założyć temat) HELP wczoraj przeczytałem w internecie ze nie powinno się trzymać dłoni na tablecie graficznym bo kreska jest krzywa w takim razie wytłumaczy mi ktoś jak rysować gdy nie mam miejsca żeby machać łapą na lewo i prawo PS. jestem poczatkujacym
Napisano 8 Styczeń 20196 l Autor Dzięki natas! Dorzucam jeszcze ostatnie prace z 2018. Wyre - kwestia wprawy, nie sugeruj się internetem.
Napisano 8 Styczeń 20196 l Rzeczy wykonczone w kolorzze - mega zyskują plastyczności. Kolory świetnie dobrane. Powodzenia.
Napisano 1 Marzec 20196 l Autor To co udało się zmontować na boku w 2019 do tej pory. Dla zainteresowanych przypomnienie. Komiks "Kręgi Magii" można zobaczyć pod adresem https://kamilmurzynarts.pl/kregi-magii-cienie-na-niebie-scroll-pl/ tymczasem ruszamy z rysowaniem części drugiej.
Napisano 1 Marzec 20196 l Te rysunki i kolorystyka tak do mnie trafiają. Piękne! A ten komiks jest gdzieś w wersji drukowanej?
Napisano 2 Marzec 20196 l Autor A ten komiks jest gdzieś w wersji drukowanej? Na ten moment nie. Jeszcze nie uderzałem do wydawnictw. Ale przymiarki są, zdecydowanie za dużo ludzi o to pyta.
Napisano 2 Marzec 20196 l piękne. też bym chętnie zobaczył komiks na papierze. Przypomina mi odrobinę serię Chinkiel (ale tylko ze wspomnień). Masz jakieś znajomości w wydawnictwach?
Napisano 5 Marzec 20196 l Autor Dzięki wielkie, cierpliwości. Masz jakieś znajomości w wydawnictwach? Mam minimalne. Obecnie staram się (dosłownie) stworzyć krótkie i jasne konspekty całej historii.