Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Ostatnia rzecz nad kt贸r膮 ostatnio pracowa艂em. Wizualizacja projektu renowacji kamienicy. Zapraszam do wystawiania komentarzy.

Link do zdj臋cia aktualnie zdezelowanej kamienicy:

http://images8.fotosik.pl/2458/2a149032370e336f.jpg

Soft: Autodesk 3ds Max Design, VRay, Photoshop.

Autor projektu: arch. Jaros艂aw Targo艅ski

a4325c259ad2fe83.jpg

68b78f427fef8ed8.jpg

bb1e51bdf7e5f46a.jpg

03340ebb7fbaee4a.jpg

661969489b18e8fd.jpg

1da5d0601f2d9c1a.jpg

• Odpowiedzi 44
  • Wy艣wietle艅 14,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chyba zapomnia艂e艣 wklei膰 render :P

Dobre nawet Bardzo Dobre. Mo偶esz co艣 napisa膰 o o艣wietleniu oraz ile przerabia艂e艣 w PS.

Pozdro

Mario

Napisano

Wysz艂o pieknie. Fajny model, 艣wietne '艣lady eksploatacji' (szczeg贸lnie deszczu) i przede wszystkim ca艂o艣膰 bardzo dobrze 'siedzi' w focie. Jest git. 5*****

Napisano

Wszystko jest pi臋kne i photoreal. Jedyne co mi nie pasi to odbicia plan贸w z drzewami w szybach - s膮 za jasne oraz wida膰 偶e p艂askie. Ewentualnie jest to tekstura w materiale "szyb". Nie mniej wida膰 to tylko na zbli偶eniu.

Pozdrawiam!

JS

Napisano

Wpasowane fajowo! Swiecone super jedyny mankament to odbicia w szybkach ale dopiero na zoomie widac. bajkowe 5 stars!

Napisano

Odbicia rzeczywi艣cie nie wysz艂y najbardziej przekonuj膮co ale to ma艂y piku艣, kt贸ry nie ma wp艂ywu na odbi贸r ca艂o艣ci. Ca艂a reszta stoi na bardzo wysokim poziomie ( zabrudzenia s膮 prze przedobre ). Gratuluj臋 *****

Napisano

Ale skaszani艂e艣 odbicia w szybach. Zastosowa艂 bym tu raczej efekt prawdziwych podw贸jnych szyb z r贸偶nym bumpem i dla samych odbi膰 zrobi艂 drzewa 3d. Reszta prze艣wietna. Tynk i blacha super. Z ch臋ci膮bym zwin膮艂 bym materia艂y bo si臋dz臋 w艂a艣nie nad renowacj膮 rynku.

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki wszystkim za komentarze. Co do szyb to rzeczywi艣cie lincz by mi sie przyda艂. Przyznam 偶e jako艣 w ferworze walki o inne aspekty odbicia w szybie po cichu przesz艂y w takiej formie jak wida膰. Nast臋pnym razem obiecuj臋 popraw臋.

Co do podw贸jnych szyb to takie w艂a艣nie s膮 ale jak wida膰 ich nie wida膰 ;)

O艣wietlenie to tylko stary dobry VRaySky z odpowiednio ustawion膮 godzin膮 i wysoko艣ci膮 s艂o艅ca.

Testowa艂em HDRki i efekt by艂 艣wietny ale niestety 艣wiat艂o zupe艂nie nie pasowa艂o do tego istniej膮cego w zdj臋ciu.

Mario - Photoshopa trudno powiedzie膰 dok艂adnie ile jest procentowo w tej pracy ale raczej du偶o. P贸藕niej wrzuc臋 mo偶e wersj臋 bez photoshopa.

edit:

link do kamienicy bez postprodukcji:

http://images8.fotosik.pl/2459/ca1960a0b15b09bb.jpg

Edytowane przez pionix

Napisano

full profeska :) Poprosi艂bym o foto bez wklejki i post pro je艣li mo偶na. 5*****

Napisano

o kutfa... rewelacja panie, idealny render architektoniczny

Napisano

... 艣wietny fotoreal!.. jedynie te odbicia, ale nie b臋d臋 Ci臋 nimi te偶 gn臋bi艂:D

pzdr

Napisano

No fajnie, zdj臋cie (na wz贸r) jest, ale gdzie render xD ?

呕ebym ja tak umia艂 :/

Super

Napisano

Rewelacyjnie wkomponowane, 艣wietne o艣wietlenie no i oczywi艣cie sam model 艂adnie wykonany.

Napisano

wydaje mi si臋 perspektywicznie co艣 nie styka. Opr贸cz tego naprawd臋 艣wietna robota!

Napisano

Dok艂adnie tak bym te偶 to okre艣li艂. Szkoda, 偶e na Matejki inne domy nie b臋d膮 tak 艣liczne.

Napisano

艢wietna kompozycja i materia艂y, pi臋knie wpasowa艂e艣 ten budynek i jestem pewien, 偶e wiele os贸b we藕mie to za zdj臋cie a nie render :)

Pozdrawiam.

Napisano

Rewelacja kolego:) pomijaj膮c okna, na kt贸rych si臋 maksymalnie wysypa艂e艣: p jak bym ocenia艂 okna dla mnie w skali o 1 d o10 da艂bym z 1, 5:), z foty modelowane.? Jak uda艂o ci si臋 tak wpasowa膰?.

Naprawd臋 rzetelna praca:)

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Witam.

Dzi臋kuje za tak przychylne komentarze i za fronta.

W zaistnia艂ej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak poprawi膰 odbicia w oknach :)

Postaram si臋 te偶 pokaza膰 jakie艣 dodatkowe materia艂y.

edit:

Modelowane na podstawie rysunk贸w.

Edytowane przez pionix

Napisano

Pi臋knie Panie. Rzeczywi艣cie laikowi nie wm贸wisz 偶e to 3d, nie ma szans :) Odbicia rzeczywi艣cie na zoomie lekko odbiegaj膮 od reszty, ale to takie... drobne co艣.

Napisano

Moim zdaniem 艣wietne!!! troszk臋 te odbicia drzew na dole mo偶na poprawi膰;) ale to drobinka:D

Napisano

Pionix masakra jak dla mnie bomba, ale mog艂e艣 kosz przy przej艣ciu naprawi膰 (joke)

napisa艂by艣 cos o mota偶u w ps wygl膮da zajeb.....

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci