Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chyba zapomniałeś wkleić render :P

Dobre nawet Bardzo Dobre. Możesz coś napisać o oświetleniu oraz ile przerabiałeś w PS.

Pozdro

Mario

Napisano

Wyszło pieknie. Fajny model, świetne 'ślady eksploatacji' (szczególnie deszczu) i przede wszystkim całość bardzo dobrze 'siedzi' w focie. Jest git. 5*****

Napisano

Wszystko jest piękne i photoreal. Jedyne co mi nie pasi to odbicia planów z drzewami w szybach - są za jasne oraz widać że płaskie. Ewentualnie jest to tekstura w materiale "szyb". Nie mniej widać to tylko na zbliżeniu.

Pozdrawiam!

JS

Napisano

Odbicia rzeczywiście nie wyszły najbardziej przekonująco ale to mały pikuś, który nie ma wpływu na odbiór całości. Cała reszta stoi na bardzo wysokim poziomie ( zabrudzenia są prze przedobre ). Gratuluję *****

Napisano

Ale skaszaniłeś odbicia w szybach. Zastosował bym tu raczej efekt prawdziwych podwójnych szyb z różnym bumpem i dla samych odbić zrobił drzewa 3d. Reszta prześwietna. Tynk i blacha super. Z chęciąbym zwinął bym materiały bo siędzę właśnie nad renowacją rynku.

Napisano (edytowane)

Dzięki wszystkim za komentarze. Co do szyb to rzeczywiście lincz by mi sie przydał. Przyznam że jakoś w ferworze walki o inne aspekty odbicia w szybie po cichu przeszły w takiej formie jak widać. Następnym razem obiecuję poprawę.

Co do podwójnych szyb to takie właśnie są ale jak widać ich nie widać ;)

Oświetlenie to tylko stary dobry VRaySky z odpowiednio ustawioną godziną i wysokością słońca.

Testowałem HDRki i efekt był świetny ale niestety światło zupełnie nie pasowało do tego istniejącego w zdjęciu.

Mario - Photoshopa trudno powiedzieć dokładnie ile jest procentowo w tej pracy ale raczej dużo. Później wrzucę może wersję bez photoshopa.

edit:

link do kamienicy bez postprodukcji:

http://images8.fotosik.pl/2459/ca1960a0b15b09bb.jpg

Edytowane przez pionix
Napisano

Rewelacja kolego:) pomijając okna, na których się maksymalnie wysypałeś: p jak bym oceniał okna dla mnie w skali o 1 d o10 dałbym z 1, 5:), z foty modelowane.? Jak udało ci się tak wpasować?.

Naprawdę rzetelna praca:)

Pozdrawiam.

Napisano (edytowane)

Witam.

Dziękuje za tak przychylne komentarze i za fronta.

W zaistniałej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak poprawić odbicia w oknach :)

Postaram się też pokazać jakieś dodatkowe materiały.

edit:

Modelowane na podstawie rysunków.

Edytowane przez pionix
Napisano

Pięknie Panie. Rzeczywiście laikowi nie wmówisz że to 3d, nie ma szans :) Odbicia rzeczywiście na zoomie lekko odbiegają od reszty, ale to takie... drobne coś.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności