Napisano 5 Sierpie艅 201113 l Ostatnia rzecz nad kt贸r膮 ostatnio pracowa艂em. Wizualizacja projektu renowacji kamienicy. Zapraszam do wystawiania komentarzy. 聽 Link do zdj臋cia aktualnie zdezelowanej kamienicy: http://images8.fotosik.pl/2458/2a149032370e336f.jpg 聽 Soft: Autodesk 3ds Max Design, VRay, Photoshop. Autor projektu: arch. Jaros艂aw Targo艅ski 聽 聽 聽 聽 聽 聽
Napisano 5 Sierpie艅 201113 l Chyba zapomnia艂e艣 wklei膰 render :P Dobre nawet Bardzo Dobre. Mo偶esz co艣 napisa膰 o o艣wietleniu oraz ile przerabia艂e艣 w PS. 聽 Pozdro Mario
Napisano 5 Sierpie艅 201113 l Wysz艂o pieknie. Fajny model, 艣wietne '艣lady eksploatacji' (szczeg贸lnie deszczu) i przede wszystkim ca艂o艣膰 bardzo dobrze 'siedzi' w focie. Jest git. 5*****
Napisano 5 Sierpie艅 201113 l Wszystko jest pi臋kne i photoreal. Jedyne co mi nie pasi to odbicia plan贸w z drzewami w szybach - s膮 za jasne oraz wida膰 偶e p艂askie. Ewentualnie jest to tekstura w materiale "szyb". Nie mniej wida膰 to tylko na zbli偶eniu. 聽 Pozdrawiam! JS
Napisano 5 Sierpie艅 201113 l Wpasowane fajowo! Swiecone super jedyny mankament to odbicia w szybkach ale dopiero na zoomie widac. bajkowe 5 stars!
Napisano 5 Sierpie艅 201113 l Odbicia rzeczywi艣cie nie wysz艂y najbardziej przekonuj膮co ale to ma艂y piku艣, kt贸ry nie ma wp艂ywu na odbi贸r ca艂o艣ci. Ca艂a reszta stoi na bardzo wysokim poziomie ( zabrudzenia s膮 prze przedobre ). Gratuluj臋 *****
Napisano 5 Sierpie艅 201113 l Ale skaszani艂e艣 odbicia w szybach. Zastosowa艂 bym tu raczej efekt prawdziwych podw贸jnych szyb z r贸偶nym bumpem i dla samych odbi膰 zrobi艂 drzewa 3d. Reszta prze艣wietna. Tynk i blacha super. Z ch臋ci膮bym zwin膮艂 bym materia艂y bo si臋dz臋 w艂a艣nie nad renowacj膮 rynku.
Napisano 5 Sierpie艅 201113 l Autor Dzi臋ki wszystkim za komentarze. Co do szyb to rzeczywi艣cie lincz by mi sie przyda艂. Przyznam 偶e jako艣 w ferworze walki o inne aspekty odbicia w szybie po cichu przesz艂y w takiej formie jak wida膰. Nast臋pnym razem obiecuj臋 popraw臋. Co do podw贸jnych szyb to takie w艂a艣nie s膮 ale jak wida膰 ich nie wida膰 ;) 聽 O艣wietlenie to tylko stary dobry VRaySky z odpowiednio ustawion膮 godzin膮 i wysoko艣ci膮 s艂o艅ca. Testowa艂em HDRki i efekt by艂 艣wietny ale niestety 艣wiat艂o zupe艂nie nie pasowa艂o do tego istniej膮cego w zdj臋ciu. 聽 Mario - Photoshopa trudno powiedzie膰 dok艂adnie ile jest procentowo w tej pracy ale raczej du偶o. P贸藕niej wrzuc臋 mo偶e wersj臋 bez photoshopa. 聽 edit: link do kamienicy bez postprodukcji: http://images8.fotosik.pl/2459/ca1960a0b15b09bb.jpg Edytowane 5 Sierpie艅 201113 l przez pionix
Napisano 5 Sierpie艅 201113 l full profeska :) Poprosi艂bym o foto bez wklejki i post pro je艣li mo偶na. 5*****
Napisano 5 Sierpie艅 201113 l ... 艣wietny fotoreal!.. jedynie te odbicia, ale nie b臋d臋 Ci臋 nimi te偶 gn臋bi艂:D pzdr
Napisano 6 Sierpie艅 201113 l Kiedy艣 by艂 taki quiz "CG or photo". Mo偶na u偶ywa膰 tego renderu w takim quizie
Napisano 6 Sierpie艅 201113 l No nie. Naprawd臋 co艣 pi臋knego. Naprawd臋 wysz艂o jak zdj臋cie. Pi臋knie dopasowane, materia艂y i 艣wiat艂o!
Napisano 6 Sierpie艅 201113 l No fajnie, zdj臋cie (na wz贸r) jest, ale gdzie render xD ? 呕ebym ja tak umia艂 :/ Super
Napisano 6 Sierpie艅 201113 l Rewelacyjnie wkomponowane, 艣wietne o艣wietlenie no i oczywi艣cie sam model 艂adnie wykonany.
Napisano 6 Sierpie艅 201113 l wydaje mi si臋 perspektywicznie co艣 nie styka. Opr贸cz tego naprawd臋 艣wietna robota!
Napisano 7 Sierpie艅 201113 l Dok艂adnie tak bym te偶 to okre艣li艂. Szkoda, 偶e na Matejki inne domy nie b臋d膮 tak 艣liczne.
Napisano 7 Sierpie艅 201113 l 艢wietna kompozycja i materia艂y, pi臋knie wpasowa艂e艣 ten budynek i jestem pewien, 偶e wiele os贸b we藕mie to za zdj臋cie a nie render :) 聽 Pozdrawiam.
Napisano 7 Sierpie艅 201113 l Rewelacja kolego:) pomijaj膮c okna, na kt贸rych si臋 maksymalnie wysypa艂e艣: p jak bym ocenia艂 okna dla mnie w skali o 1 d o10 da艂bym z 1, 5:), z foty modelowane.? Jak uda艂o ci si臋 tak wpasowa膰?. Naprawd臋 rzetelna praca:) Pozdrawiam.
Napisano 8 Sierpie艅 201113 l Autor Witam. Dzi臋kuje za tak przychylne komentarze i za fronta. W zaistnia艂ej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak poprawi膰 odbicia w oknach :) Postaram si臋 te偶 pokaza膰 jakie艣 dodatkowe materia艂y. 聽 edit: Modelowane na podstawie rysunk贸w. Edytowane 8 Sierpie艅 201113 l przez pionix
Napisano 9 Sierpie艅 201113 l Pi臋knie Panie. Rzeczywi艣cie laikowi nie wm贸wisz 偶e to 3d, nie ma szans :) Odbicia rzeczywi艣cie na zoomie lekko odbiegaj膮 od reszty, ale to takie... drobne co艣.
Napisano 9 Sierpie艅 201113 l Moim zdaniem 艣wietne!!! troszk臋 te odbicia drzew na dole mo偶na poprawi膰;) ale to drobinka:D
Napisano 11 Sierpie艅 201113 l Pionix masakra jak dla mnie bomba, ale mog艂e艣 kosz przy przej艣ciu naprawi膰 (joke) napisa艂by艣 cos o mota偶u w ps wygl膮da zajeb..... 聽 *****