Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ostatnia rzecz nad którą ostatnio pracowałem. Wizualizacja projektu renowacji kamienicy. Zapraszam do wystawiania komentarzy.

Link do zdjęcia aktualnie zdezelowanej kamienicy:

http://images8.fotosik.pl/2458/2a149032370e336f.jpg

Soft: Autodesk 3ds Max Design, VRay, Photoshop.

Autor projektu: arch. Jarosław Targoński

a4325c259ad2fe83.jpg

68b78f427fef8ed8.jpg

bb1e51bdf7e5f46a.jpg

03340ebb7fbaee4a.jpg

661969489b18e8fd.jpg

1da5d0601f2d9c1a.jpg

• Odpowiedzi 44
  • Wyświetleń 14,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Chyba zapomniałeś wkleić render :P

Dobre nawet Bardzo Dobre. Możesz coś napisać o oświetleniu oraz ile przerabiałeś w PS.

Pozdro

Mario

Napisano

Wyszło pieknie. Fajny model, świetne 'ślady eksploatacji' (szczególnie deszczu) i przede wszystkim całość bardzo dobrze 'siedzi' w focie. Jest git. 5*****

Napisano

Wszystko jest piękne i photoreal. Jedyne co mi nie pasi to odbicia planów z drzewami w szybach - są za jasne oraz widać że płaskie. Ewentualnie jest to tekstura w materiale "szyb". Nie mniej widać to tylko na zbliżeniu.

Pozdrawiam!

JS

Napisano

Wpasowane fajowo! Swiecone super jedyny mankament to odbicia w szybkach ale dopiero na zoomie widac. bajkowe 5 stars!

Napisano

Odbicia rzeczywiście nie wyszły najbardziej przekonująco ale to mały pikuś, który nie ma wpływu na odbiór całości. Cała reszta stoi na bardzo wysokim poziomie ( zabrudzenia są prze przedobre ). Gratuluję *****

Napisano

Ale skaszaniłeś odbicia w szybach. Zastosował bym tu raczej efekt prawdziwych podwójnych szyb z różnym bumpem i dla samych odbić zrobił drzewa 3d. Reszta prześwietna. Tynk i blacha super. Z chęciąbym zwinął bym materiały bo siędzę właśnie nad renowacją rynku.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za komentarze. Co do szyb to rzeczywiście lincz by mi sie przydał. Przyznam że jakoś w ferworze walki o inne aspekty odbicia w szybie po cichu przeszły w takiej formie jak widać. Następnym razem obiecuję poprawę.

Co do podwójnych szyb to takie właśnie są ale jak widać ich nie widać ;)

Oświetlenie to tylko stary dobry VRaySky z odpowiednio ustawioną godziną i wysokością słońca.

Testowałem HDRki i efekt był świetny ale niestety światło zupełnie nie pasowało do tego istniejącego w zdjęciu.

Mario - Photoshopa trudno powiedzieć dokładnie ile jest procentowo w tej pracy ale raczej dużo. Później wrzucę może wersję bez photoshopa.

edit:

link do kamienicy bez postprodukcji:

http://images8.fotosik.pl/2459/ca1960a0b15b09bb.jpg

Edytowane przez pionix

Napisano

full profeska :) Poprosiłbym o foto bez wklejki i post pro jeśli można. 5*****

Napisano

o kutfa... rewelacja panie, idealny render architektoniczny

Napisano

... świetny fotoreal!.. jedynie te odbicia, ale nie będę Cię nimi też gnębił:D

pzdr

Napisano

No fajnie, zdjęcie (na wzór) jest, ale gdzie render xD ?

Żebym ja tak umiał :/

Super

Napisano

Rewelacyjnie wkomponowane, świetne oświetlenie no i oczywiście sam model ładnie wykonany.

Napisano

wydaje mi się perspektywicznie coś nie styka. Oprócz tego naprawdę świetna robota!

Napisano

Dokładnie tak bym też to określił. Szkoda, że na Matejki inne domy nie będą tak śliczne.

Napisano

Świetna kompozycja i materiały, pięknie wpasowałeś ten budynek i jestem pewien, że wiele osób weźmie to za zdjęcie a nie render :)

Pozdrawiam.

Napisano

Rewelacja kolego:) pomijając okna, na których się maksymalnie wysypałeś: p jak bym oceniał okna dla mnie w skali o 1 d o10 dałbym z 1, 5:), z foty modelowane.? Jak udało ci się tak wpasować?.

Naprawdę rzetelna praca:)

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Witam.

Dziękuje za tak przychylne komentarze i za fronta.

W zaistniałej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak poprawić odbicia w oknach :)

Postaram się też pokazać jakieś dodatkowe materiały.

edit:

Modelowane na podstawie rysunków.

Edytowane przez pionix

Napisano

Pięknie Panie. Rzeczywiście laikowi nie wmówisz że to 3d, nie ma szans :) Odbicia rzeczywiście na zoomie lekko odbiegają od reszty, ale to takie... drobne coś.

Napisano

Moim zdaniem świetne!!! troszkę te odbicia drzew na dole można poprawić;) ale to drobinka:D

Napisano

Pionix masakra jak dla mnie bomba, ale mogłeś kosz przy przejściu naprawić (joke)

napisałbyś cos o motażu w ps wygląda zajeb.....

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności