Napisano 1 Maj 201212 l Rozmiar dobry, wydaje mi się, że Łukasz bardziej miał na myśli, że jak na trawnik w ogródku to równo przycięta powinna być. ;) Jak na takie "haszcze" to bym wręcz chyba powiedził, że za mała. Szkoda, że ta lewa strona taka rozmazana, całość by była bardziej czytelna i łatwiejsza do oceny. ;) Ode mnie taki bzdet coby po próżnicy nie gadać. Sz.
Napisano 1 Maj 201212 l Japierdziele...@pressenter tyle lat na forum i wciąż to samo, Pomyliłeś dział ! Tutaj nie fotografia tylko RENDERY TESTOWE!!! a tak serio to Piekny ten kwiatek. Ten bzdet to bez?
Napisano 2 Maj 201212 l Hehe, dzięki. Karkosik to raczej nic konkretnego, to na prawdę taki bzdet na szybko na potrzeby tego: http://pressenterdesign.com/EN/?p=847 ;) Sz.
Napisano 5 Maj 201212 l @pressenter - dzięki za komentarz, Twój bez jak najbardziej pr0 :) bardzo ładnie to się prezentuję, ja natomiast podrzucam mój testowy ogródek :) surowy render: po lekkim PS: pozdrawiam,
Napisano 5 Maj 201212 l No na ogródek to, to nie wygląda raczej na trawnik ;) Po postpro wydaje mi się, że kolory są mniej naturalne
Napisano 8 Maj 201212 l SWRSC: Bardzo przyjemne, klient zadowolony? lukasjogabonito: Udany test, teraz podkręć shaderki i będzie git :)
Napisano 8 Maj 201212 l Jak zrobiona trawka? trawa to modele 3D rozrzucone CS-em, jeszcze z nią potrenuję i podrzucę nowe testy
Napisano 9 Maj 201212 l mial ktos z Was moze taki 'toksyczny wyciek' na renderze? :D W low resie rendzilo sie normalnie, wrzucielm high res region i takie cudo powstalo :) w sumie nic tu specjalnego nie uzywalem, standardowe materialy + vray glare.
Napisano 9 Maj 201212 l Hej Vision to tak po updejcie się stało ? czy jeszcze na poprzedniej wersji jedziesz ?
Napisano 9 Maj 201212 l na poprzedniej, wydaje mi sie ze to vray bloom effect cos zamieszal, pierwszy raz cos takiego widze :)
Napisano 9 Maj 201212 l aha ! niestety rozwiązania Twojego problemunie mam, pytałem bo nie chce jutro niemiłych niespodzianek :) daj znać co było przyczyną tego zielonego bloba. pozdro!
Napisano 9 Maj 201212 l kolejny test bliźniaczej łazienki: Edytowane 10 Maj 201212 l przez lukasjogabonito
Napisano 10 Maj 201212 l Fargate: znając Twoje dotychczasowe prace to chyba nie zgrzeszę mówiąc, że zrobiłbyś coś chyba nawet lepszego w vray, a na pewno dużo szybciej i z mniejszym szumem. ;) vision3d: z mojego punktu widzenia ten vraybloom to dość mocno zbugowany ficzer. Swego czasu na przykład, przy renderach powyżej 4k px, miewał po zakończonym renderze resetować mi vfb, zanim zdążyłem w ogóle zapisać img. Sz.
Napisano 10 Maj 201212 l pressenter: Najprawdopodobniej masz racje :) Sprawdzałem czy można by wykorzystać maxwella w pracy, ale tam mam tylko jedno i7 i w dodatku standardowo taktowane :( To wyżej szlo na i7 4,6GHz w rozdzielczości 1500 pix na dłuższym boku 20h - to nawet dla mnie jest dużo za dużo :P
Napisano 10 Maj 201212 l nie wierzę, przecież to w większości rendererów zajęło by max 30 min. aż tak wolny jest maxwell?
Napisano 10 Maj 201212 l Szkoda że obrazek taki przeostrzony, może gdyby nie to szum byłby mniej widoczny;) A ode mnie taki szybki render studyjny.
Napisano 10 Maj 201212 l Xiz0r: Chce zaznaczyć że się na nim nie znam (bawię się) wiec pewnie ludzie którzy go wykorzystują do pracy na co dzień lepiej by zoptymalizowali tą scenę i pewnie czas był by krótszy. kozioo: Teraz to widać strasznie, po powiększeniu mniej :) I ładne to zielone :D
Napisano 10 Maj 201212 l Swego czasu na przykład, przy renderach powyżej 4k px, miewał po zakończonym renderze resetować mi vfb, zanim zdążyłem w ogóle zapisać img. Sz. o tak, potwierdzam:) wczoraj mi wlasnie zaczelo tez resetowac na co drugim probnym renderze w high res.
Napisano 10 Maj 201212 l pressenter: Najprawdopodobniej masz racje :) Sprawdzałem czy można by wykorzystać maxwella w pracy, ale tam mam tylko jedno i7 i w dodatku standardowo taktowane :( To wyżej szlo na i7 4,6GHz w rozdzielczości 1500 pix na dłuższym boku 20h - to nawet dla mnie jest dużo za dużo :P Łał, przyznam że liczyłem na jakieś 7-8h max dla i7... 20h to jest coś strasznego. Sz.
Napisano 10 Maj 201212 l Łał, przyznam że liczyłem na jakieś 7-8h max dla i7... 20h to jest coś strasznego. Sz. razy 20 ujęć z kamer ;)
Napisano 10 Maj 201212 l odemnie 2 wizki wykonane ostatnio, obie bardzo szybkie terminy( tak zwane "na wczoraj" :) )
Napisano 10 Maj 201212 l androidek w drugim ujeciu lepiej,ale w pierwszym juz nie pasuje, tak wystaje...kakało przypomina :D Przyjemnie Ci wyszło, choć przepalenia lekko dokuczają. Dla tej samej klientki co ostatnio? :>
Napisano 10 Maj 201212 l Androidek od Indiana z forum, polecam modele od niego:), nie Dunuś, klient inny
Napisano 10 Maj 201212 l Przyjemnie czysto to wygląda. Może ewentualnie zastanowiłbym się czy biel nie jest zbyt zimna.
Napisano 10 Maj 201212 l Wiem ze było na poprzedniej stronie ale starałem się poprawić w PS to co zepsułem wcześniej. Jest lepiej? klikając w obrazek -> hires
Napisano 10 Maj 201212 l ten szum ma nawet swój klimat. Fajnie to wygląda. teraz wygląda lepiej. Masz sprzęt wiec wyrenderuj to bez szumów :)
Napisano 12 Maj 201212 l fajny misiek. jak mozesz to napisz cos o materiale tego misia bo idealnie nadawalby sie na dywaniki itp.
Napisano 14 Maj 201212 l Kurcze, Fargate mam wrażenie, że kapkę przesadzasz z postpro. Wygląda jakby cienie były czasem brązowe, czasem fioletowe. Tynk to chyba przechodzi w różnych miejscach pełną paletę od zieleni przez błękity po jakieś czerwienie. I troszkę dziwnie te bajkowe chmurki tam wyglądają. Troszkę to uspokoić i by było bardzo fajnie. indian: bardzo fajny misiu. NV: No ta wersja jak na razie najlepsza, ale jeśli idzie o tą scenę to już chyba powoli ffightera i jego hummera prześcigasz w czasie. xD Ode mnie taki... takie... no nie wiem, wygląda to na coś? Sz.
Napisano 15 Maj 201212 l pressenter: Dzięki, chyba na siłę chce żeby było inaczej niż robią inni :P Pracuje nad tym by było lepiej :) Co do twojego to wypełnił bym kadr chmurami, podkręcił shaderki i będzie front :)