polka dot Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 le_chu, super robota. jak żywcem z katalogu Karkoś wypas jak zwykle. Twoje scenki for fun zawsze prezentują poziom. tylko ta świecąca cytryna :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 (edytowane) taka nostalgia... grzybow juz w lesie nia nie ma :( Edytowane 6 Listopad 2013 przez Morphe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 Mało ale ładnie. p.s. kopę lat, dawno cię tu nie było :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 morphe nie wyświetla mi się le_chu profesjonalnie Karkosik bardzo fajnie sie na to patrzy, zazdroszczę Ci że masz chęci do siedzenia przed komputerem kiedy nie musisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 Morphe wow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 Morphe: Genialne :) Aż strach pomyśleć co będzie za rok :D Ode mnie taki teścik metalu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 dzięki panowie za pozytywny odbiór morphe - wrzuć hiresa prośba :) ode mnie jeszcze parę detali do wnętrz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 Morphe wow dawno cie nie bylo na forum. Kiedys sie nawet zastanawialem czy robisz jeszcze w 3d i jestes tak zajety ze nie masz czasu na forum i po prostu robisz cos innego, bo twoja zielen zawsze wymiatala... Wiec jak robisz w 3d czy teraz to tylko hobby ? I tez chetnie zobaczyl bym hi-resa le_chunajbardzije podoba mi sie shocik z lyzeczkami wlozonymi jedna w druga i ladny DOF w ostatnim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 7 Listopad 2013 Share Napisano 7 Listopad 2013 le_chu łyżeczki włożone jedna w drugą genialne!!! Kolorki cudne. Konik śmiechowy taki, świetne detale, jedziesz dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Listopad 2013 Share Napisano 9 Listopad 2013 (edytowane) ode mnie na dzisiaj szybki test sztucznego oświetlenia: ies, photometric: Edytowane 9 Listopad 2013 przez hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakiety Napisano 12 Listopad 2013 Share Napisano 12 Listopad 2013 Pracuję nad tutkiem ze strony Viscorbel i mam problem z dobrym oteksturowaniem drewna i uzyskaniem odpowiedniego shaderu dla drewna podłogi. Stąd moje pytanie do Was. Na screenie zaznaczyłem miejsce, które mimo zabawy w mapowanie nie oteksturowuje się dobrze. Na renderingu wygląda jeszcze jako tako dzięki temu, że drewno ma duże słoje, ale na teksturze próbnej widać gołym okiem, że tekstura jest porozciągania dziwnie. Drugi problem dotyczy uzyskania fajnego shaderu drewna podłogi z odbiciami jakie udało się uzyskać na drewnie krzesła (dodać dobrze na ciemnych nóżkach krzesełka). Shader jasnobrązowego drewna jest tejsturą z nałożoną mapą reflect. Odbicia są bardzo fajne lecz na drewnie podłogi nie udaje mi się takich samych zrobić bo do jej oteksturowania używam materiału multitexture, który jest podpięty do diffuse map. Jakieś pomysły jak uzyskać realistyczne odbicia na podłodze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekszy0 Napisano 12 Listopad 2013 Share Napisano 12 Listopad 2013 Zdjęcia się nie wyświetlają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakiety Napisano 12 Listopad 2013 Share Napisano 12 Listopad 2013 Zdjęcia się nie wyświetlają :) U mnie na dwóch kompach się wyświetlają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 12 Listopad 2013 Share Napisano 12 Listopad 2013 hkropinski - ciut bym wzmocnił to światło, z okien również. rakiety - niestety u mnie na dwóch komputerach mam komunikat "zakaz hotlinkowania" także jacekszy0 ma rację :) le_chu - bardzo estetycznie i smakowicie to pokazane. Morphe - więcej kadru poproszę bo kompletnie nie ma się do czego przyczepić. Świetne! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 13 Listopad 2013 Share Napisano 13 Listopad 2013 morphe: osz w mordeczkę... nie miałbyś ochoty pokazać troszkę więcej? ;) Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakiety Napisano 13 Listopad 2013 Share Napisano 13 Listopad 2013 Teraz powinno się wyświetlać Pracuję nad tutkiem ze strony Viscorbel i mam problem z dobrym oteksturowaniem drewna i uzyskaniem odpowiedniego shaderu dla drewna podłogi. Stąd moje pytanie do Was. Na screenie zaznaczyłem miejsce, które mimo zabawy w mapowanie nie oteksturowuje się dobrze. Na renderingu wygląda jeszcze jako tako dzięki temu, że drewno ma duże słoje, ale na teksturze próbnej widać gołym okiem, że tekstura jest porozciągania dziwnie. Drugi problem dotyczy uzyskania fajnego shaderu drewna podłogi z odbiciami jakie udało się uzyskać na drewnie krzesła (dodać dobrze na ciemnych nóżkach krzesełka). Shader jasnobrązowego drewna jest tejsturą z nałożoną mapą reflect. Odbicia są bardzo fajne lecz na drewnie podłogi nie udaje mi się takich samych zrobić bo do jej oteksturowania używam materiału multitexture, który jest podpięty do diffuse map. Jakieś pomysły jak uzyskać realistyczne odbicia na podłodze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekszy0 Napisano 13 Listopad 2013 Share Napisano 13 Listopad 2013 Obstawiam, że ta podłoga to zwykły diff + zwykły szary jakiś (trzeba potestować) w slocie reflect i glossiness zjechane w dół do jakiejś tam wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Listopad 2013 Share Napisano 13 Listopad 2013 1. a jakie jest pytanie, jeżeli chodzi o to jak to zmapować - podobnie jak z siedzeniem - zaznaczasz krawędzie, convert to seems i relax 2. pamiętaj, że na drewnie w nogach masz inny kąt padania światła, na podłodze wszystko zależy od reflect mapy, po odbiciach krzesła wygląda jakby w ogóle jej nie było, ale jeżeli masz mapę b/w możesz pobawić się ustawieniami rgb lub zwiększyć różnice pomiędzy b/w w Color Map (to wszystko tyczy się ustawień bitmapy w reflect) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 Morphe super!! pokaż więcej. le_chu Dobrą robotę robisz, podoba mi się wszystko. No może poza drewnem w stołku (obrazek chyba f9lc.jpg) Dam jeszcze od siebie żeby nie kłapać na próżno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 Nie wiem jak powinin wygladac link do dropboxa zeby automatycznie pokazalo obrazek... wiec dam link https://www.dropbox.com/s/oyan9ygieqkc16p/test5.jpg narazie nei wyprodukowalem nic wiecej... jak sie cos uda to pokaze, ale pewnie cos zwale na koncu... i wijdzie gniot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 Takie coś: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 nie wiem czemu ale jak patrzę na tą podłogę to mam wrażenie że jest namalowana. naklejony jest ten wzór na normalne deski. nie wiem w sumie czemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 zaladowalem to gdzie indziej, narazie jak pisalem ino tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 Było już 3 razy, teraz następne ujęcia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 nie no chciano cos wiecej... no to wklejam co mam :/ ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 Sroka - ta podłoga to troche za bardzo. Chrom i krzesła nieprzesadzone. Ładne kadry. Może ciut dofa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Listopad 2013 Share Napisano 17 Listopad 2013 Morphe: Miazga... coś niesamowitego. Te liście to też jakiś scatter czy jak to działa? To w ogóle jakiś komercyjny projekt czy dla siebie? S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 17 Listopad 2013 Share Napisano 17 Listopad 2013 to tylko model mchu i borowki ;) ale znaczy ze wyszedl w miare realistycznie skoro sie podoba... zawsze sie tego boje ze pokesperymentuje.. a wyjdzie kiszka:/, liscie painterkiem poukladalem rozne moduly.. do proxy no i mozna sypac... a scenka generalnie dla siebie, sie uda do czegos uzyc sie uzyje, ale moze sie zmotywuje i zrobie jakis obrazek w tej tematyce z jakims domkiem w sceneri? albo pajakiem na pajeczynie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 18 Listopad 2013 Share Napisano 18 Listopad 2013 Morphe jak dla mnie te zielenie za bardzo nasycone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 18 Listopad 2013 Share Napisano 18 Listopad 2013 Bo to fluorescencyjny mech. Tzn. Mech Prypecki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 18 Listopad 2013 Share Napisano 18 Listopad 2013 Nie chodzilo mi tylko o mech ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 18 Listopad 2013 Share Napisano 18 Listopad 2013 Takie tam testy Indigo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 18 Listopad 2013 Share Napisano 18 Listopad 2013 Powiesz coś więcej na temat tego silnika? Jest w nim coś ciekawego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 18 Listopad 2013 Share Napisano 18 Listopad 2013 Szybki test korony. 1080p na i7 w 3 minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 19 Listopad 2013 Share Napisano 19 Listopad 2013 (edytowane) Kramon: Ciekawego? Hmmm chyba nie, jest podobny do reszty ( NOX, Arion, Maxwell... ) Mi po prostu najbardziej przypadł do gustu :) tak samo jak NOX (czekam na najnowszą wersję bo ponoć niebawem ma być). A i tak poza tematem: yyyy dlaczego dostałeś dwa minusy pod wypowiedzią? nie rozumiem... Takie: Po post: Edytowane 20 Listopad 2013 przez Sroka8888 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 19 Listopad 2013 Share Napisano 19 Listopad 2013 Ładny szum, ładny dof, ładne kadry. Ale czemu renderujesz liście z folii? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 19 Listopad 2013 Share Napisano 19 Listopad 2013 Kramon: Ciekawego? Hmmm chyba nie, jest podobny do reszty ( NOX, Arion, Maxwell... ) Mi po prostu najbardziej przypadł do gustu :) tak samo jak NOX (czekam na najnowszą wersję bo ponoć niebawem ma być). A i tak poza tematem: yyyy dlaczego dostałeś dwa minusy pod wypowiedzią? nie rozumiem... dla zasady mi dają :D btw podbijam że ładny dof fajniejszy niż w cycles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 20 Listopad 2013 Share Napisano 20 Listopad 2013 They just got trolled! Jeżeli osoba lajkuję @UP mój komentarz to zgadza się z tym iż tamte negatywy były bez sensu i indigo ma ciekawszy dof. A jak negują XD to uważają że blender lepszy trololo xD Dobra ale do sedna. Ostatnio klepie sobię rendery aut, nie celuje zbytnio w realizm raczej w kolorystyke styl, po prostu ma być fajne i przyjemne dla oka. Jak zbiorę trochę tych renderów to wrzucę do Skończonych. Chciałem tym renderem podkreślić ostre krawędzie i dynamikę. Blender Cycles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 21 Listopad 2013 Share Napisano 21 Listopad 2013 deshufajny potworek :D, abberacja prosto z corony czy w poscie robiona ? Kroamon jak chcesz podkreslic dynamike to przydalby sie jakis motion blur, bo na razie te linie z tla z bardzo statycznym autem slabo ze soba wspolgraja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 deshufajny potworek :D, abberacja prosto z corony czy w poscie robiona ? Dzieki. Potworek może niebawem będzie miał nawet zastosowanie!:P Aberracja z nuke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 Kroamon jak chcesz podkreslic dynamike to przydalby sie jakis motion blur, bo na razie te linie z tla z bardzo statycznym autem slabo ze soba wspolgraja no właśnie nie chciałem dawać motion blura na felgi, bo chciałem je pokazać ale w sumie kurcze wiem że to się trochę gryzie :X i sam nie wiem w sumie jak zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 Wizualizacja pokazująca schemat wiaduktu. Klient zabronił pokazywania wszelkich detali jak: linie na drodze, znaki, wjazdy na działki itp. Jestem świadom mnogości niedoróbek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 Łoo niech cie... Kosa klimacik! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 ładne Pionix, malujecie teksturę podłoża pod każdy osobny segment czy to jakiś inny patent na zróżnicowanie? Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 rowniez uwazam, ze bardzo fajnie to wyglada. jak mapujesz teren ze tu i uwdzie cos innego sie pokazuje (trawa/gleba) ps. swrsc -telepatia? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 Materiał terenu to generalnie mix tekstur (foty dużego terenu z góry + foty trawy + foty gleby piaszczystej). Zróżnicowanie na skarpach uzyskane za pomocą groundwiz mapy która to pozwala kontrolować mieszanie tekstur w zależności od nachylenia terenu. Cały teren potraktowany jako jeden obiekt z jednym płaskim mapowaniem i jedną maską dla mocniejszego zróżnicowania terenu przy domach i magazynach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 Fajne. Jedynie "zabudowania" odbiegają realizmem od roślinności i terenu. No i tory kolejowe też jakoś "wyskakują", szczególnie na drugim ujęciu. Pewnie dlatego, że podkłady kolejowe raczej są układane gęściej i teraz torowiska wyglądają za duża w stosunku do reszty otoczenia. Ale pewnie to dzieło zawiśnie w formie plakatu i takie drobiazgi będą niezauważalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 23 Listopad 2013 Share Napisano 23 Listopad 2013 Deshu mi przypomniał o takim rendererze jak Corona. (Dzięks!) Do corony podchodzę drugi raz i tym razem zostanę chyba na dłużej. CR-Z od Vizpeople. Aczkolwiek materiały robiłem sam od nowa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 24 Listopad 2013 Share Napisano 24 Listopad 2013 Pionix: bardzo sympatyczne. Aż bym pograł w jakiś transport, albo simcity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porti Napisano 24 Listopad 2013 Share Napisano 24 Listopad 2013 pionix: Zdradziłbyś jak poradziłeś sobie z dopasowywaniem terenu do jezdni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi