chudy Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 no właśnie w tej scenie jest samo proxy, jeden wielki plane i tych kilka boxów...dziwne to troche :) No nic zobacze czy SP1 załatwi sprawe. Dzieki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 Nvidia arch515 wytknął parę zauważalnych błędów, ze skalą baterii wanny czy łukowatą szybą na kwadratowym brodziku. Ale reszta mi się podoba, żabki na zasłonkach, kwiatek itp. Wszystko ujdzie, tylko ten leżak za mały chyba faktycznie. I tak sobie pomyślałem że pozerka mogła by zostać gdyby szyba była bardziej matowa - jeśli nie będzie to niestety za słabo panna wygląda i powinna iść już do sypialni. chudy z takiego ujęcia w ogóle nie widać że trawa jest robiona geometrią :/ Widać lekki pattern ale to nie przeszkadza, gorzej że jest straaasznie płasko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 niestety kiepska ta trawa i render za ciemny ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 Nvidia bardzo wypasiona scenka. Akurat ciemniejsza i bardziej naturalna kolorystycznie skóra byłaby mniej mdła... zechciałbyś poprawić? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 hehehe wiem wiem, że trawa wogóle nie wygląda jak modelowana. W tym teście chodziło głównie o sprawdzenie jaki obszar dałoby rade obsiać taką trawą i o rozwiązanie problemu z 3ds 2010 opisanym wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Nvidia rzuć ustawieniami,bo fajnie Ci scenka wyszła. Ja próbuje uzyskać fajny rzeczywisty efekt mojego wnętrza ,ale coś nie do końca mi wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 test wiadomo czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 no dobrze to wyglada :) ile zdjec na bombke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 jedno zdjęcie obejmujące tło i bombkę (tą na środku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Nad rzeczką, opodal krzaczka powstała sobie drewniana chatka... Szybki wiz do pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plug Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 cfaniak- ...na tych słupkach przytrzymujących balkon tekstura jest pozioma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 no i nie ma rynien :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 o co chodzi z ta kula? bo widze to co jakis czas, ale nie rozumiem jak sie z tego korzysta przy renderowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 (edytowane) Test betonu i vray dirta: pozdr. Edytowane 21 Sierpień 2009 przez JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 super wyszlo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Całkiem całkiem ;] Mnie się podoba :) Jaka to wersja V-Ray'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 No jaaaaa, kiedy bede tak umiał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 JunioR - bardzo podobają mi się kolory i światło piękne... i w ogóle... :) Może zastanowiłbym się jedynie czy krawędzie betonu nie są zbyt wyślizgane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Dżunior o... tak romanowo ;) Fajnie fajnie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasEK4 Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 JunioR bardzo ładne renderki, dof, kolorki i wogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Junior- jak ja cie nie lubię ziom!!:) zajefajne..czysto i bez zbędnego g....pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Świetne, bardzo ładnie wyszedł subtelny bokeh. Niby nic, ale aż miło popatrzeć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silverfox Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 kozioo gdzie ty tam bokeh widzisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 JunioR : miodzik! HDRK'a swiecone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tulips24 Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 Test oświetlenia i renderu. Udało mi się poprawić jakość w odniesieniu do poprzednich renderów. Jednak itak mi coś tu nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 tulips24 - nie wiem jak Tobie ale mnie odrobinę nie pasuje czarne okno gdy na dworze świeci słoneczko ;) Fugi masz stanowczo zbyt szerokie. Zmniejsz je dokładnie o 73%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 (edytowane) Cześć Dzieki za komentarze, milo, ze się podoba :) VegA92- Vray 1.5 Bonifatz- Swiecone było tylko Sun`em i Sky`em. silverfox- bokeh jest to rozmycie, tzw Dof :) pozdr. Edytowane 21 Sierpień 2009 przez JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 test oswietlenia i cieni... męcze sie z oswietleniem sciany - chciałbym aby była mocno naświetlona z jednej strony, a żeby cien pochłaniał ją z drugiej:) i efekt coraz bardziej mnie zadowala Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Nad rzeczką, opodal krzaczka powstała sobie drewniana chatka... Szybki wiz do pracy :) Nie widze tu wspomnianej rzeczki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silverfox Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 JunioR heh :) masz rację, myślałem ze bokeh są to tylko highlightsy leżące w rozmytych obszarach i "przybierające" kształty w zależności od kształtu przesłony w aparacie, nie samo rozmycie. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 (edytowane) Nie widze tu wspomnianej rzeczki ;) No ee.. za płotem jest. Co do reszty, no wiem że drewno nie gra tu i tam i te rynny, ale to na złamanie karku było robione, bo klient chciał zobaczyć jak najszybciej :) Nowe moje boje z interiorem: Edytowane 21 Sierpień 2009 przez cfaniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tulips24 Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 cfaniak Ten różowy telewizor jakoś za bardzo zwraca moją uwage:) pionix Bo to pomyliło mi siez drzwiami i miało być odwrotnie:) Co do fug, czy da się to zmienić jakoś z pozycji maxa, czy będe musiał zmieniać teksture, disp w photoshopie? Zamieszczam pokoik który kiedyś dałem. Obniżyłem kamere według porad SWRSC bo faktycznie była do sufitu przyczepiona tak jakby. Zmieniłem ustawienia vraya, dałem jeszcze dodatkowy vrayplane za kamerą. No i pytanie. Co zrobić, by szyba którą widać na stoliku, nie uwzględniała światła planeya? odznaczyć w opcjach vray planea affect reflections? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 plastic is fantastic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 super model i render :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 daje rade :) , czym liczyłeś ziom..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Sierpień 2009 Share Napisano 21 Sierpień 2009 Bardzo świetna lampa, szczególnie refleksy ładnie się rozchodzą po kloszu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 tulips24, w opcjach vraylighta masz exclude. Tam wybierz tą szybę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 23 Sierpień 2009 Share Napisano 23 Sierpień 2009 kolejny teścik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 23 Sierpień 2009 Share Napisano 23 Sierpień 2009 no stary... ŻYLETA!!! powiedz cos wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 23 Sierpień 2009 Share Napisano 23 Sierpień 2009 co tu mówić , 3 materiały z SSS, 2 speculary i 1 diffuse zmieszane w nodach, kilka pasów: specular, diffuse i inne zmieszane również w nodach (kompozycyjnych) a wszystko w blenderze, jeszcze oczy włosy i coś już można zrobić konkretnego z tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Sierpień 2009 Share Napisano 23 Sierpień 2009 koziu lampa wymiata, pokaz makin' of :) świetny test! Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tulips24 Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 mkeruj dzięki, skorzystam. Test wszystkiego. vray, render 2h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 kellyq - świetnie tylko nie wiem czemu ale mam wrażenie jakby jej brwi rosły odwrotnie. tulips24 - do foty jeszcze trochę brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anzelm Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Telefon w v-ray'u. Nie wyszedł może najlepiej, ale że rzadko coś kończę, postanowiłem pokazać. Rendery w przybliżeniu po 1,5 godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Prosty test z VrayToon. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Lampy podsufitowe (na pierwszym planie) ładnie się wydobyły, ale wszystko w dalszym planie, w okolicach okien wyszło za bardzo komiksowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinero Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Lampy podsufitowe (na pierwszym planie) ładnie się wydobyły, ale wszystko w dalszym planie, w okolicach okien wyszło za bardzo komiksowo. Trudno zaprzeczyć. Nie łączyłem nigdy vrayToon'a ze standardowym oświetleniem. Ciekawy efektu popełniłem TO. Uważam, że można sobie odpuszczać we wnetrzach takie zabiegi z użyciem vrayToon'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 dużo lepiej by wyglądało jak by był cień tam w tyle. wtedy było by git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 trawtestin' z maxwella. trawa teksturowana teksturą prosto z ogrodu obok mojego domu, potem modelowana na bazie zdjęcia jednego zdżebełka trawy też z ogrodu, a potem kopiowanie i kręcenie FFD'ami i kopiowanie.. potem attach.. potem tylko instancje takich trawnych grup. koniecznie trawa odbija ciut dobrze rozmytego światełka z otoczenia. szkoda że za bardzo się powtarza i naokoło pusto :( ale moim zdaniem robi mi się idyllicznie oglądając kolejny raz mój render :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 no nawet bardzo idyllicznie :D o szit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi