SWRSC Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 a ja ostatnio taką posiałem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 ale macie hardkora z tymi trawami:D kupcie sobie autograsa i beda z glowy testy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 bardzo fajny test trawy, ale wydaje mi sie ze po lewej za malo jej nasadziles ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Czy ktoś wysypał trociny na trawe? :) Fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 no trochę za mało, ale już w nowych scenach przyciemniłem ziemię (tutaj jest za jasna) i nie widać tego rozrzedzenia. Ogólnie ogrodnik zaniedbał, jakieś kępki frajer pozostawiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 trawa nie jest dobra z 2 powodow, 1 nie widziala kosiarki z 3 tygodnie, 2 jakby nie widziala z 3 tygodnie to by nie byla taka jednorodna:), ale na pocieszenie powiem ze ta po prawej mi sie bardoz podoba :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Trawki bardzo fajne i zarazem bardzo mnie nimi denerwujecie ;P Wrzucam takie prościutkie poddasze zanim zniknie w odmętach mego dysku twardego: Coś nie do końca jestem zadowolony z delikatnego mieszania suwakami w Photoshopie. Nie mam pomysłu na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 świetne Pionix. Kolorki, światło, render, materiały wszystko super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Naprawdę Pionix nie wiem nad czym dumasz....wszystko jest pięknie i elegancko ;) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Pionix- To jest mega ! Swietne kolory! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 kurde pionix. to co jest la ciebie speedem dla innych jest niedoścignionym wzorem... tylko dlaczego we wnętrzu płuciennego karniszu odbija się obrazek ze ściany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 pionix-mega mega :) Swietne swiatelko i klimat ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Miło, miło że się podoba. Xiz0r - odpowiedź na Twe pytanie jest ze wszech miar prosta. Tam jest taka mleczna szybka coby żarówa po gałkach nie dawała ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 piciu- za prawdę powiadam ci to jest ładne!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 pionix -> dywan to zwykły vray displacement czy particle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 a ja dalej mecze swój presecik i trawnik ku temu. Dziwna sprawa, ale po przejściu na vraya 1.5sp3 z 1.5sp2 czas renderowania tej samej sceny się wydłużył o jakies 25%. co powiecie ? moim zdaniem za bardzo nasycone jest chyba. (poza przeskalowaniem obrazka do szerokości forum nic nie robiłem z tym w photoshopie jeszcze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 pionix- bardzo łądnie , moze zdradzisz czy oprocz swiatel w oknach jakos dodatkowo doświetlasz pomieszczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Ostatnio zrobiła się jakaś moda na testowanie trawy :) Niebo trochę ciemne w porównaniu do reszty :) Tak mi się wydaje ;) Jaką metodą robiłeś trawkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 (edytowane) SWRSC, Loki: Bardzo ładna trawa. Interesująca. Zwłaszcza jeśli nierówno rośnie, siana jest nierównomiernie i jest bardzo kształtna. Ech, te czterolistne koniczynki i wszelkiego rodzaju zielone bzdety :p Boję się przechodzić na nowszego vRaya :( Loki fakt, kolor nie pasi. JohnZi: co do autograssa szkoda kasy, na szczęście jest demo :) Z głowy mamy przynajmniej wydatki na kota w worku. Edytowane 26 Sierpień 2009 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 nie wiem czy to ten dział, ale niech będzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 (edytowane) ttaaddeekk twój dział - for fun. :) co przekazujesz nam w tym teście? Materiały, oświetlenie, czy głębsza treść? :p Edytowane 26 Sierpień 2009 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 super poddasze pioniks! :) Nie bardzo kolor trawy Loki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 pionix. miód malina!:) Dużo dobre, podoba się:) ttaaddeekk. Ty schizolu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 (edytowane) po kilku godzinach walki z ustawieniami wydaje mi się że wygląda to już dość wiarygodnie. czas: 25min w rozdzielczości 1500x1200 jakies hmm 12 tys instancji proxy (proxy po 300poly chyba) trawnik pokrywa powierzchnie 17 x 14m groundwiz (demo) + vrayProxy Edytowane 26 Sierpień 2009 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 nie wiedzialem gdize to dac :) ale ostatnio to zrobilem. http://www.youtube.com/watch?v=_fC_R-MH9gE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Loki - geometria trawy śliczna, setup światła też niexły (chociaż może trochę za bardzo przepala), tylko kolorek bym nieco zdesaturował. Wichur - model ok, ale render tragiczny. Realistyczne materiały i może fragment animacji z przekrojem przez głośnik dodałyby sporo wartości do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Wichur - model ok, ale render tragiczny. Realistyczne materiały i może fragment animacji z przekrojem przez głośnik dodałyby sporo wartości do pracy. render tak... ustawienia minimum, bez swiatla... dlatego, ze jednka klatka robila mi sie pare minut a na 150klatek jednego avika nie mialem czasu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 VegA92 - displacementem by się tego nie zrobiło. Ale teraz do dywanu można by chyba wykorzystać nową metodę na trawę zademonstrowaną przez Razera. Ciekawe jakie efekty by to dało. Marek G - całe oświetlenie to VRaySky + IESy w halogenach. W oknach nie mam żadnych świateł. ttaaddeekk - masakra! Chyba nie chcę wiedzieć jakie masz sny ;P Loki - kurcze ciężko powidzieć czy ta trawa jest OK. Musisz udostępnić gotową scenę to bym mógł się wypowidziec po licznych testach ;P Jest piękna tylko za zielona i zbyt jednorodna w kolorze... ale to już sobie zmienie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 ja bym powiedzial ze za malo zielona, a zabardzo zolta;) no i zdesaturowac. kur. kiedy wy macie czas na takie trawy?;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 kiedy śpisz Morphe to za Twoimi plecami robimy :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 (edytowane) dość meczenia tym trawnikiem - finalny efekt po podpowiedziach Morphe i sugestiach z wątku tego. . tak jak poprzednio: groundwiz + 2 x vrayProxy 17 x 14m (po 7.5 tys instancji kazdego z proxy) 3 materialy na kazdym z proxy (z roznymi kolorami wedlug schematu :gradient w diffuse, lekki refract gradient i transluscent tez gradient) - zastanawiam sie czy bitmapy nie byly by szybsze w liczeniu gdyby byly zamiast gradientów proceduralnych) brakuje chyba nieco reflect, ale z 2 strony czas renderowania wzrósł by ponad jakieś rozsądne granice, wiec na razie dałem sobie z tym spokój) - koniec knucia, trzeba do roboty wracac czas jakies 24min w rozdzielczosci 1500x1200 ----------- edit ------------ eh popatrzyłem na carlossa obrazki domków >> o tutaj i widze ze jeszcze sporo pracy nad kolorami przedemną. Podoba mi się u niego taka "radosna trawa" a ta jak na razie dość ponuro wygląda chyba. Edytowane 27 Sierpień 2009 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 przesadziles z desaturacja imo. ogolnie bardz fajny efekt. idealne na tapetke do windowsa 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Loki - a gdzie link do pobrania tego miodu? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Loki - no, bardzo fajna trawka, może ciut za bardzo zdesaturowana. pionix - świetne poddasze, właśnie pracuję nad czymś podobnym, jak będzie w miarę skończone to też się pochwalę. SWRSC - ta trawka jest suuuuper http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=838497&postcount=12759 , podobna "rządzi się" u mnie za domem. Idealna do exteriorów, zdecydowanie wolę taką niż przystrzyżoną po całości na równiutkie 5cm (bleh). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 loki, w pytke trawka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Loki az chce sie polozyc wyczes trawka :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 teścik studia... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 świetne studio! mógłbyś coś o nim opowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Maamoooooo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 uzylem kilku vray lightow (2 z ujemnymi wartosciami multiplier co by dodac nieco czerni w refleksach), pozatym jedna lampa domowej roboty z vray light materialem. I to chyba na tyle w maxie, dalej nieco zabawy w shopie (curves, color balance). pozdrawiam. prevka studia ponizej: 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Twoje rady są bezcenne! Dzięki, że chciałeś podzielić się tą wiedzą. Szacunek dla takich ludzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 :* + repik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Loki-swietna trawa ! vision3d- dzieki za to studio :) Bardzo fajnie wyszlo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 postanowilem sie nie klasc, zeby nikt nie zaczol zas sciemniac jakiejs trawy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Morph czuwaj bo jak Ty spisz to krasnale sieja trawee duzooo sieja :] Vison3d swietne studio tylko z screna widac ze kierunek swiatla jest w inna strone ?? nie kumam :(:(:(::(( (jestem cienias ) ale wypasnei wyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skubaniec Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Vison3d swietne studio tylko z screna widac ze kierunek swiatla jest w inna strone ?? nie kumam :(:(:(::(( (jestem cienias ) ale wypasnei wyszlo Jest w inna, zeby nie oswietlac bezposrednio. Swiatlo odbite i rozproszone daje lepsze efekty. Zeby bylo troche naturalniej mozesz bezposrednio directem doswietlic, ale to juz wedle gustu i potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 (edytowane) vision3d - świetne studio a ja znów wracam do wnętrz pasaży :( Która wersja lepsza bo monitorów kilka i każdy co innego wyświetla? Edytowane 28 Sierpień 2009 przez Tores Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skubaniec Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Wg mnie pierwsza. Jakoś ciekawiej wygląda jak jest ciutke 'cieplej'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 super to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Pierwsza wersja ma zdecydowanie ładniejsze kolory. Druga jakaś taka wypłowiała się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi