rozpruwacz Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 wiem ze juz nie masz ochoty tego zmieniac, ale uwazam ze lepiej by wygladal gdyby mial full zbroje, tzn z helmem tak aby jego glowy nie bylo widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 20 Sierpień 2009 Share Napisano 20 Sierpień 2009 koncz go waść bo wyszedł bardzo fajnie , choc mnie rowniez te naramienniki nie leżą ale to juz rzecz gustu, głowe mimo wszytko bym mu zmieszył tak aby wyglądał na kawał duzego typa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 20 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2009 Dopiero od ostatnich 2 dni udalo mi sie znalezc troche czasu na retopo. I jak dobrze pojdzie to jutro albo pojutrze wrzuce wypalone normalki i modelik LP (wlasciwie mid poly bo bedzie cos kolo 20k tri ^^) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2009 No to po dlugiej przerwie daje wypalony modelik. Tak jak mowilem jest to bardziej mid niz low, poniewaz chcialem zachowiac mozliwie duzo detali (modelik do portfolio wiec mogelm dac sobie wiekszy limit) Pierwsza wersja. Juz widze ze naramiennik i pas ida do ponownego mapowania i wypalenia. Zastanawiam sie tez czy dokladac kolejne 1000 tri i dac reszte przewodow, rur itp. 17,5k tri mapy 2048x2048 Siatka: Wieksza rozdzialka: Tex: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 gdyby nie ta jakoś krzywa głowa to całkiem miazga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 nie wiem czy nie mółbyś uciąć trochę poly na tych goleniach bo sporo ich tam. Pzatym very good. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Ekstra ekstra, świetna postać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 24 Sierpień 2009 Share Napisano 24 Sierpień 2009 Świetne pierwsze wrażenie i doskonała pracka do portfolio (widać ile pracy w to włożyłeś). Ciekawy jestem jakie będą finalne textury ;]. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 ooooo kuurrrr de. czad ;] Postać wymiata wyglądem i nie wiem o co chodzi i im z tą głową :P Jedyne co mnie dziwy to na cholerę mu takie naramienniki. Nigdzie nie ma tak grubej blachy i niszczy moim zdaniem cały design tak zarąbistej pracki :P Normalnie jakbyś złą wartość w extrude wpisał :P może skoro i tak musisz od nowa mapować naramienniki to troszeczkę je poprawisz ;) I mam prośbę: mógłbyś pokazać jakoś "na sobie" albo koło siebie jak model LP jest dopasowany do HP. Za niedługo będę robił retopologię swojego rpg i miałbym na czym się wzorować :D Będą teksturki ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 Z tego co widzę, to można siatkę przyciachać o połowę i nikt się nie skapnie że jest mniej trójkątów:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 a takie jeszcze pytanko: dlaczego on ma tą lewą dłoń tak wygiętą ? To do animacji ustawione ? Widać to na tej środkowej pozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 26 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2009 (edytowane) Dzieki wszystkim za komenty. Ciezko bedzie pokazac LP z nalozonym HP, poniewaz wypalalem wszystko w ponad 15 czesciach w osobnych plikach. Wrzuce jak zloze wszystko razem. Co do polycountu to przyznam szczerze, ze mozna taki modelik spokojnie zrobic w 10-12k tri. Wystarczyloby poswiecic troche wiecej czasu. Reka jest wygieta w ten sposob zeby bylo ciekawiej. Rownie dobrze mozna taka reke zrobic prosta i technicznie nie ma to znaczenia (chociaz prosta reke rigguje sie odrobine prosciej) EDIT: Kilka schematow kolorow: Edytowane 26 Sierpień 2009 przez F/X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Jaki czad ! Wymiatasz. 1 moim zdaniem odpada bo wychodzi taka kupa w połączeniu z kolorem głowy 2 i 9 to nawet ok ale bardzo fajna jest 6. Masz tyle detalu że moim zdaniem powinieneś iść w kontrast kolorami a nie zlewać ich. Chociaż właśnie patrzę na wersje 7 i powiem Ci że ta czerń na "kolanach" dała nogom zarąbistej głębi czy jak to tam nazwać :P Nie wiem jakie są założenia dla takich cyborgów co do kolorów ale patrząc tak teoretycznie to jeżeli jest to żołnierz to może jakaś wersja z kamuflażem ? Myślę że jeżeli będziesz rozpatrywał taka opcje to najlepiej wyszłoby z czymś co przypomina kamuflaż używany w miastach/zabudowaniach. Można tą wersje 6 tak z 4 razy większy render ? Wiem marudzę ale wypas model :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Trójkę , trójkę wybierz panie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Moim zadaniem wszystkie są dobrze podzielone tylko to już kwestja do jakiego otoczenia czy gustu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 Model na prawdę boski. Obstawiał bym malowanie nr3, choć zawsze możesz wybrać karnacje nr2 i przylepić biało-czerwona plakietkę :D (Ahh te mażenia), teraz jak na to patrze to wtedy by i mu się beret przydał (ala Malcolm z UT), ahh wiec najlepiej pozostać przy nr3. Karnacji z czerwienia bym nie wybierał bo za bardzo to się już oklepało po zwycięskiej pracy DW4, nr1 za to kojarzy mi się z pracami Matysa (o ile dobrze pamiętam) wiec proponuje... sam już nie wiem co dokładnie, bo nr9 tez niczego sobie. Trudny wybór, ale złego na pewno tutaj nie ma :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 9 bardzo fajnie sie prezentuje, 4 - czka tez ma fajne kolorki. :) Ladnie Ci idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 2ka zmieszana z 8ką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 ehhehe... F/X było dać dwie opcje :D (ale racja ta czerwień jednak oklepana ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 27 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2009 Ok. Wybralem opcje 3. Wlasciwie skonczona wersja. Moze jeszcze wrzuce jeden up z ta postacia i poprawiana textura. Dzieki wszyskim za wspracie i rady: I HR: I wersja bez kolorwego swiatla: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Umny jesteś, podoba mi się to wszystko, może troszke przekombinowane i nie wiaodmo na co patrzeć, ale technicznie bardzo fajno ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Fajnie to wygląda... ale ten czerwony kabel w okolicach łokcia, bym bardziej urozmaicił, zadrapania na gumie etc. Póki co, wygląda sterylnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 zacne... zaprawde zacne.. nie chcialem sie przyeczpiac do mirrorowanych tekstur, ale spojrz na napisy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mara Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 design w ogóle mi się nie podoba ale za to bardzo fajny detal zrobiłeś i materiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 design w ogóle mi się nie podoba ale za to bardzo fajny detal zrobiłeś i materiały Nie no panowie żartuję :D Kozak Model !! Myślałem że spartolisz lowpoly, ale nawet nieźle Ci poszło :) Giwerke jeszcze mu zrób no i koniecznie rig jakiś, żeby go w kilku pozach pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 bardzo fajnie to wyszlo mi sie podoba good work! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Ekstra, może jeszcze podciągnij specular na skórze głowy? Bardzo fajny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Uber zacne jesli chodzi o zbroje i hardsurface, ale hmm główce nalezys ie jakiś fajnieszy materiał faktycznie:) Niemniej super model, front by się przydał bo jeden z najlepszych modeli w gameartcie ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Popieram. Model wygląda jakbyś pozazdrościł molotovovi wygranej w DWIV. Bardzo zacnie ale ta głowa boli moje zboczone oko:) kolorki super. Mógłbyś powiedzieć jak namalowałeś texturkę tego metalu obtartego na ramionach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 http://img175.imageshack.us/img175/7164/68finlr.jpg Prawa ręka między nadgarstkiem a łokciem... A tak to rewelacja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 noooo zabija! F/X czekam na helm! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 świetne. jedyne co mi się nie podoba to odrapania z farby uwydatnione na normalu. wyszło troche plastelinowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 Słodzenie słodzeniem ale trzeba też troche błota rzucić:p Właśnie normal jak Valery prawi, na tych odrapaniach jest chyba odwrotnie, jest wypukły? Pozatem zapomniałeś o ryskach, odpryskach po kulach, brudzie itp, są tylko te odrapania farby. Zobacz jakie fajne subtelne ślady zużycia: http://img21.imageshack.us/img21/255/marmor.jpg I morda nieładna:p bleeee...:) A tak pozatem to git i czad, podoba mi się również. Oby tak (i lepiej) dalej. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 28 Sierpień 2009 Share Napisano 28 Sierpień 2009 wyszło extra, poza rzeczami o których pisał Levus i Jonasz i inni, textura ogolnie to tak not finisz jeszcze według mnie, i razi te pecyna mimo ze jedynie jej fragment jest , brew za gruba i za wysoko, nie wiem ale wydaje mi sie ze on nie ma ucha ? sprobuj podrasowac tą głowe zeby nie odstawala jakosciowo od reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 Levus - matko córko już myślałem że mam zwidy... :P F/X właśnie ta normalka coś nie tak widać to na naramiennikach dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AkkA Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 Ja powiem ze model i teksturka jako calosc prezentuje sie dobrze, i poza tym co napisali inni (zadrapania na normalce, zbyt sterylny metal, ogólny dizajn) pracka świetnie rokuje na przyszlość :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2009 Ardeni: Dzieki. Jonasz_Real: ok, kabel juz zmieniony. ofca: No niestety na ten napis nic juz nie poradze. Takie ograniczenia mirrorowanych textur. mara: Design to w duzej mierze kwestia gustu. Ale postaram sie na przyszlosc robic wiecej szkicow i dalej poprawiac moje designy. Creator: Nie moge juz patrzec na ta postac XD. Pozatym w riggowaniu musialbym sie troche podszkolic zeby zrobic to poprawnie, wiec moze kiedys. Matys: Dzieki Kuba: Dzieki Morte: Wielki dzieki. Wiele modelikow z game artu nadawaloby sie na fronta, ale jakos zadka tam trafiaja. Mysle, ze to daltego, ze do game artu nie uzywa sie HP, zawansowanych renderow, shaderow itp. a wielu widzow nie wie o tych ograniczeniach. lucek91: Glowka jest slaba. Nie ma co ukrywac. Dlatego nastepne modele beda pewnie twarzyczkami. A odrapany metal robi sie w 1min +/- 10 sek. Dajesz na jedna warstwe jakis czysty metal. A nad nia wylewasz "Paint bucket tool" z opcja "all layers" i tolerance w zaleznosci od potrzeb. Trzeba tylko pamietac gdzie dawac przetarcia a gdzie zostawic troche farby. Tutaj masz fajny tutek o tym: http://www.game-artist.net/forums/spotlight-articles/42-tutorial-hard-surface-texture-painting.html Adamek: Nie zabardzo wiem o co chodzi z ta reka. Mozesz rozwinac? rozpruwacz: Dzieki. Jak juz mowilem mam szczerze dosc tego modelu wiec helmu nie bedzie :) Valery: Dzieki. Farba juz poprawiona Levus: Dodalem kilka rysek itp. Ale zadnych zniszczen z pola bitwy, rdzy itp.. Moim celem bylo zrobienie textury w miare sterylnej i zuzytej tylko przez uzywanie. Troche jak porysowany lakier samochodowy. donMario: ok, glowke poprawilem ile moglem. Oleksiak: Normalka poprawiona. AkkA: Dzieki No i tak jak mowielm, daje finalna poprawiona wersje: Hi res: Tex: Nastepne modele to beda jakies glowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 Pancerz pod wzgledem technicznym wyszedł superowo. Ale gostek ma chyba coś nie tak z brwiami. Ogolnie to jestem pod wrazeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 Super wygląda :) Szkoda jedynie, że nie dałeś na finalnym renderze żadnego glow dla oka, rękawicy, bądź reflektorów na kołnierzu. Wcześniej w wątku była taka podmalówka z czerwonymi elementami. Ja tam bym nawet oszukał photoshopem :D, chociarz no widze niby mapa jest, ale coś shader nie pokazuje tego... Niemniej jednak wielkie gratulacje i powodzenia przy szlifowaniu anatomii twarzy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 No fajno fajno.. A jakbyś spróbował jeszcze rzucić na kolor zbroi jakiś overlay odpowiednio ustawiony, powiedzmy na 50%, z rdzawym odcieniem na przykład z którejś z tych textur? http://cgtextures.com/thumbnails/textures/metal/bare/MetalBare0100_1_thumblarge.jpg http://cgtextures.com/thumbnails/textures/metal/bare/MetalBare0049_thumblarge.jpg Albo jakiś bardzo delikatny noise na sam kolor zbroi? Jakoś mi to tak gładko strasznie wygląda nadal. Tylko nie przesadź bo paciapucie pstrokatą osiągniesz:) Jak Ci się nie chce malować to rzuć sobie najpierw na screen, może się przekonasz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Super. Bardzo na plus odpryski farby na metalu i projekt stroju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 (edytowane) O ja cie nie mogę, jak dla mnie to wypas totalny! Frontpage się należy panowie moderacja jak w morde strzelił! Odemnie masz już max gwiazdek za tą postać :P Edytowane 13 Październik 2009 przez arcade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Co Ty Ziomuś bez znajomości to tu frontpage nie dostaniesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 Gratuluje fronta! Duzy postep jesli chodzi o texturki od ostatniego razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plutko Napisano 14 Październik 2009 Share Napisano 14 Październik 2009 Gratulacje, choc sama bryla i proporcje to nie moj klimat, ale reszta jest super. Swietny detal i tekstury. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 14 Październik 2009 Autor Share Napisano 14 Październik 2009 Dzieki panowie. Popracowalem w miedzyczasie troche nad riggiem tej postaci. Jak juz ogarne troche animowanie to wrzuce filmik. i dodatkowo model z marmoset'a ze standartowymi ustawieniami: Ostatnio mam malo czasu na nowe modeliki (a dojdzie jeszcze matura niedlugo) wiec nie jestem w stanie powiedziec kiedy wrzuce nastepny. Fronta moze kiedys zalapie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 18 Październik 2009 Share Napisano 18 Październik 2009 Gratsy ;] należało ci się XD ciekawy jestem następnego modelu :> Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 18 Październik 2009 Share Napisano 18 Październik 2009 Gdzie wy widzicie tego fronta? Ja chyba jakiś ślepy jestem :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 19 Październik 2009 Autor Share Napisano 19 Październik 2009 Nie bylo mnie jakis czas na forum. Ale z tego co wiem to ten watek nigdy nie mial fronta. Jednak dostal 5 gwiazdek (+5 do motywacji) za co jestem wam wdzieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 19 Październik 2009 Share Napisano 19 Październik 2009 No i właśnie dziwne 5 gwiazdek i nie masz fronta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi