adek Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Hcpiter z naszego forum na dobrzy ukrytym "czacie" zamieścił link do animacji do której obejrzenia chciałbym Was zachęcić. Praca Alexa Romana naprawdę robi wrażenie. Jest to animacja próbująca przedstawić sztukę architektury z fotorealistycznego punktu widzenia... Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=956 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Bardzo ładne tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zen Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Gdyby mi nie powiedziano że to trójwymiar, oglądając film byłbym przekonany że to scenki z 'życia wzięte'. Piękne, jednym słowem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 bardzo fajne, ladne i w ogole. ale na boga... jakie to jest nudne, bez przewijania nie dalem rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 a ja się nie nudziłem. technicznie i artystycznie po prostu najwyższy poziom. Szkoda że do wiadomości nie dostały się już making of's : Compositing Breakdown: Exeter Shot - Making of: Salve! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Zastanawia mnie jedno. Ile maszyn miał do dyspozycji. Bo przesadził! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Prawie jak Kinematograf. Ale to "prawie" czyni wielką róźnicę! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Dzięki Adek :) To co pokazał Alex utwierdziło mnie w przekonaniu, ze jest naprawdę artystą jednym z najlepszych. Drugiego podobnego w takich klimatach naprawdę daleko szukać... :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolaborant Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Jak dla mnie niesamowita wizualizacja. Taki makro kosmos architektury vs natura + muzyka. Bardzo niezwykłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Chyba się zaciełem na te 10 min! Jakie to jest piękne! @_@ Wzór dla kogoś, kto chce sobie jakiś showreel zrobic ze swoich wizek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Mistrz, genialne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 kengi dobrze mówi, szczękopad, ale troche się to dłuży:) Techniczny kosmos. Klimatyczne aż do bólu, ale moim zdaniem na granicy dobrego smaku, jeśli chodzi o stosowanie przerysowanego dofa, przerysowanych winiet, itd ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Ja ani przez sekundę się nie nudziłem Tak jak pisałem wcześniej, dla mnie arcydzieło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Człowiek o nie sam owitej wrażliwości takie wnioski mi się nasuwają oglądając to..naprawdę wiele razy., i najistotniejszym elementem jest nie, modeling materiały, na czym liczone itp. jest to poziom gdzie się raczej tego tematu nie porusza, wręcz nie powinno uważam.. Tu raczej jest wskazana rozmowa o treści i cel przekazu, jaki ma dana praca, jakie emocje wzbudzi pośród oglądających i czy skłoni nas do refleksji.Co autor chciał nam przekazać w tych?12-28.Min.na pewno nie możliwości komputera, ładne tektury, itd..tylko coś o szerszym horyzoncie i kontekście, czemu akurat te dzieła wybrał? A nie innych wyśmienitych arch. dzieła nie są przypadkowe, jeśli znamy trochę ich cel powstania genezę itp....Spójrzmy na to trochę mniej powierzchownie, rzemieślniczo i schematycznie, bo długo, długo minie zanim zobaczymy taki materiał, i tak pokazaną architekturę..W takim kontekście.. Takie moje skromne zdanie na ten temat. A co do wrażenia, jakie na mnie zrobiło..Obłęd i geniusz… pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Arcydzieło ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Mi sie podoablo i obeszlo sie bez przewijania ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Bardzo artystyczne podejscie do tak odtwórczej pracy jak wizualizacje, dla mnie to dzieło sztuki, a architektura ukazana na tym filmie, jest pokazana w sposob monumentalny, perełki architektury. Klimat niesamowity. Technicznie niedoścignione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_fgdf Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Bardzo mi się wykonanie podobało ale nie obyło się bez przewijania ;/ - jakoś tak ostatnio mam wkrete na szybszy montaż ( i pewnie dlatego że widziałem już wcześniej fragmenty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 brak słów, coś pięknego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr kura Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 o łaa super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chom1k Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Nie wiem jak można coś tak pięknego przewijać. Szczęka opada gdy się na to patrzy. Nie dość, że genialnie wykonane to jeszcze zabija klimatem :)Cudo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 kosmos, zapiera dech w piersiach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 doooobryyyyy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veri_jr Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Jestem autentycznie wstrząśnięty. Masterpiece! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopik Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Ogląda się jak film o podróży, a podróż ta jest niezwykła. W making of, finalna klatka renderuje się 14min, a jest tam chyba z... milion świateł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orcher Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 nie dość, ze render 14 minut, to nie są to jakieś mega ustawienia vraya.. zmodyfikowany medium.. jak milo zostac zmiażdżonym na początku nowego roku... ciekawe co bedzie pod koniec... aa i jeszcze polowa animacji to stile ruszane w afx.. taaak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anihilator_x Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Świetne, aż mi mózg zaparował :P ocena: 100000/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 (edytowane) Robi wrazenie, naprawde swietna robota i gruby materiał. Przy okazji widać jak post pro daje dużo do fotorealizmu. Tutaj dla tych co jeszcze nie widzieli making of Auditorium: http://en.9jcg.com/comm_pages/blog_content-art-166.htm p.s Dunablaster ogarnij sie w tych komentarzach, najpierw piszesz: "Prawie jak Kinematograf. Ale to "prawie" czyni wielką róźnicę! :)" a w nastepny dzień: "Totalny czad! Na kolana padam :)" a co napiszesz jutro w tym wątku ? Edytowane 6 Styczeń 2010 przez JunioR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Jezeli kogos zainteresuje to pod linkiem jest nowy wywiad z Alexem. Oryginalnie jest po Hiszpańsku ale nie problem uzyc translatora na angielski. http://translate.google.com/translat...86&sl=es&tl=en Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Podobało mi się bardziej niż Fantasia 2000 Disneya, którą zobaczyłem wczoraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 (edytowane) edit nr4: :) albo dobraaa... fajne to obejrzalem se cale, tylko nudne :) Edytowane 6 Styczeń 2010 przez misiekhc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 bardzo ładne, wizualnie mistrzostwo, ale dlaczego to jest takie długie :) tak powiedzmy do połowy jeszcze mogłem się na tym skupić, potem było coraz gorzej, aż końcówke musiałem przewinąć bo zapomniałem, że to oglądam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizleyd Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Robi wrazenie, naprawde swietna robota i gruby materiał. Przy okazji widać jak post pro daje dużo do fotorealizmu. Tutaj dla tych co jeszcze nie widzieli making of Auditorium: http://en.9jcg.com/comm_pages/blog_content-art-166.htm p.s Dunablaster ogarnij sie w tych komentarzach, najpierw piszesz: "Prawie jak Kinematograf. Ale to "prawie" czyni wielką róźnicę! :)" a w nastepny dzień: "Totalny czad! Na kolana padam :)" prawie jak nabijanie postów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Niesamowite co może zrobić jeden człowiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 niesamowite, aż mi było szkoda że sie skończyło. Każde ujęcie ma w sobie niezwykły klimat. Wrażenie zrobiło na mnie kilka ujęć - pokazanie kamery prowadzonej po szynach, pozniej widoku z niej i cichy terkot silnika, no i ta eksplozja w Exeter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 własnym oczom nie moge uwierzyc!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 6 Styczeń 2010 Share Napisano 6 Styczeń 2010 Genialne. Dawno nie widziałem takiej animacji, a w zasadzie chyba nigdy. Szkoda tylko, że nie zrozumiałem przekazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Styczeń 2010 Share Napisano 7 Styczeń 2010 Jak dla mnie przekazem tej genialnej animacji jest chęć podzielenia się z widzami pięknem, jakie autor stworzył w tych ujęciach... i to mi wystarczy. Jak włączyłem filmik i zobaczyłem, że trwa aż 12 minut to byłem pewien, że rzucę tylko na niego okiem co chwila przewijając ale nie mogłem, siedziałem jak zahipnotyzowany i wgapiałem się w to co serwuje mi autor, śliniąc się przy tym jak dziecko. Jednym słowem coś pięknego, ja chcę więcej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 7 Styczeń 2010 Share Napisano 7 Styczeń 2010 Dawno nic już nie zrobiło na mnie takiego wrażenia. Przepiękne!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 8 Styczeń 2010 Share Napisano 8 Styczeń 2010 Niezwykłe. Masa pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 8 Styczeń 2010 Share Napisano 8 Styczeń 2010 Zauważyliście że wiatraki kręcą się w złą stronę ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 13 Grudzień 2010 Share Napisano 13 Grudzień 2010 A kto wie jak stowrzył tą powstającą chmurę "pod sufitem" w budynku pod koniec filmu ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi