Napisano 5 Styczeń 201015 l Hcpiter z naszego forum na dobrzy ukrytym "czacie" zamieścił link do animacji do której obejrzenia chciałbym Was zachęcić. Praca Alexa Romana naprawdę robi wrażenie. Jest to animacja próbująca przedstawić sztukę architektury z fotorealistycznego punktu widzenia... Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=956
Napisano 5 Styczeń 201015 l Gdyby mi nie powiedziano że to trójwymiar, oglądając film byłbym przekonany że to scenki z 'życia wzięte'. Piękne, jednym słowem.
Napisano 5 Styczeń 201015 l bardzo fajne, ladne i w ogole. ale na boga... jakie to jest nudne, bez przewijania nie dalem rady.
Napisano 5 Styczeń 201015 l a ja się nie nudziłem. technicznie i artystycznie po prostu najwyższy poziom. Szkoda że do wiadomości nie dostały się już making of's : Compositing Breakdown: Exeter Shot - Making of: Salve!
Napisano 5 Styczeń 201015 l Dzięki Adek :) To co pokazał Alex utwierdziło mnie w przekonaniu, ze jest naprawdę artystą jednym z najlepszych. Drugiego podobnego w takich klimatach naprawdę daleko szukać... :)
Napisano 5 Styczeń 201015 l Jak dla mnie niesamowita wizualizacja. Taki makro kosmos architektury vs natura + muzyka. Bardzo niezwykłe
Napisano 5 Styczeń 201015 l Chyba się zaciełem na te 10 min! Jakie to jest piękne! @_@ Wzór dla kogoś, kto chce sobie jakiś showreel zrobic ze swoich wizek.
Napisano 5 Styczeń 201015 l kengi dobrze mówi, szczękopad, ale troche się to dłuży:) Techniczny kosmos. Klimatyczne aż do bólu, ale moim zdaniem na granicy dobrego smaku, jeśli chodzi o stosowanie przerysowanego dofa, przerysowanych winiet, itd ;)
Napisano 5 Styczeń 201015 l Ja ani przez sekundę się nie nudziłem Tak jak pisałem wcześniej, dla mnie arcydzieło.
Napisano 5 Styczeń 201015 l Człowiek o nie sam owitej wrażliwości takie wnioski mi się nasuwają oglądając to..naprawdę wiele razy., i najistotniejszym elementem jest nie, modeling materiały, na czym liczone itp. jest to poziom gdzie się raczej tego tematu nie porusza, wręcz nie powinno uważam.. Tu raczej jest wskazana rozmowa o treści i cel przekazu, jaki ma dana praca, jakie emocje wzbudzi pośród oglądających i czy skłoni nas do refleksji.Co autor chciał nam przekazać w tych?12-28.Min.na pewno nie możliwości komputera, ładne tektury, itd..tylko coś o szerszym horyzoncie i kontekście, czemu akurat te dzieła wybrał? A nie innych wyśmienitych arch. dzieła nie są przypadkowe, jeśli znamy trochę ich cel powstania genezę itp....Spójrzmy na to trochę mniej powierzchownie, rzemieślniczo i schematycznie, bo długo, długo minie zanim zobaczymy taki materiał, i tak pokazaną architekturę..W takim kontekście.. Takie moje skromne zdanie na ten temat. A co do wrażenia, jakie na mnie zrobiło..Obłęd i geniusz… pozdrawiam.
Napisano 5 Styczeń 201015 l Bardzo artystyczne podejscie do tak odtwórczej pracy jak wizualizacje, dla mnie to dzieło sztuki, a architektura ukazana na tym filmie, jest pokazana w sposob monumentalny, perełki architektury. Klimat niesamowity. Technicznie niedoścignione.
Napisano 5 Styczeń 201015 l Bardzo mi się wykonanie podobało ale nie obyło się bez przewijania ;/ - jakoś tak ostatnio mam wkrete na szybszy montaż ( i pewnie dlatego że widziałem już wcześniej fragmenty)
Napisano 5 Styczeń 201015 l Nie wiem jak można coś tak pięknego przewijać. Szczęka opada gdy się na to patrzy. Nie dość, że genialnie wykonane to jeszcze zabija klimatem :)Cudo.
Napisano 6 Styczeń 201015 l Ogląda się jak film o podróży, a podróż ta jest niezwykła. W making of, finalna klatka renderuje się 14min, a jest tam chyba z... milion świateł!
Napisano 6 Styczeń 201015 l nie dość, ze render 14 minut, to nie są to jakieś mega ustawienia vraya.. zmodyfikowany medium.. jak milo zostac zmiażdżonym na początku nowego roku... ciekawe co bedzie pod koniec... aa i jeszcze polowa animacji to stile ruszane w afx.. taaak...
Napisano 6 Styczeń 201015 l Robi wrazenie, naprawde swietna robota i gruby materiał. Przy okazji widać jak post pro daje dużo do fotorealizmu. Tutaj dla tych co jeszcze nie widzieli making of Auditorium: http://en.9jcg.com/comm_pages/blog_content-art-166.htm p.s Dunablaster ogarnij sie w tych komentarzach, najpierw piszesz: "Prawie jak Kinematograf. Ale to "prawie" czyni wielką róźnicę! :)" a w nastepny dzień: "Totalny czad! Na kolana padam :)" a co napiszesz jutro w tym wątku ? Edytowane 6 Styczeń 201015 l przez JunioR
Napisano 6 Styczeń 201015 l Jezeli kogos zainteresuje to pod linkiem jest nowy wywiad z Alexem. Oryginalnie jest po Hiszpańsku ale nie problem uzyc translatora na angielski. http://translate.google.com/translat...86&sl=es&tl=en Pozdrawiam
Napisano 6 Styczeń 201015 l Podobało mi się bardziej niż Fantasia 2000 Disneya, którą zobaczyłem wczoraj.
Napisano 6 Styczeń 201015 l edit nr4: :) albo dobraaa... fajne to obejrzalem se cale, tylko nudne :) Edytowane 6 Styczeń 201015 l przez misiekhc
Napisano 6 Styczeń 201015 l bardzo ładne, wizualnie mistrzostwo, ale dlaczego to jest takie długie :) tak powiedzmy do połowy jeszcze mogłem się na tym skupić, potem było coraz gorzej, aż końcówke musiałem przewinąć bo zapomniałem, że to oglądam :P
Napisano 6 Styczeń 201015 l Robi wrazenie, naprawde swietna robota i gruby materiał. Przy okazji widać jak post pro daje dużo do fotorealizmu. Tutaj dla tych co jeszcze nie widzieli making of Auditorium: http://en.9jcg.com/comm_pages/blog_content-art-166.htm p.s Dunablaster ogarnij sie w tych komentarzach, najpierw piszesz: "Prawie jak Kinematograf. Ale to "prawie" czyni wielką róźnicę! :)" a w nastepny dzień: "Totalny czad! Na kolana padam :)" prawie jak nabijanie postów
Napisano 6 Styczeń 201015 l niesamowite, aż mi było szkoda że sie skończyło. Każde ujęcie ma w sobie niezwykły klimat. Wrażenie zrobiło na mnie kilka ujęć - pokazanie kamery prowadzonej po szynach, pozniej widoku z niej i cichy terkot silnika, no i ta eksplozja w Exeter
Napisano 6 Styczeń 201015 l Genialne. Dawno nie widziałem takiej animacji, a w zasadzie chyba nigdy. Szkoda tylko, że nie zrozumiałem przekazu.
Napisano 7 Styczeń 201015 l Jak dla mnie przekazem tej genialnej animacji jest chęć podzielenia się z widzami pięknem, jakie autor stworzył w tych ujęciach... i to mi wystarczy. Jak włączyłem filmik i zobaczyłem, że trwa aż 12 minut to byłem pewien, że rzucę tylko na niego okiem co chwila przewijając ale nie mogłem, siedziałem jak zahipnotyzowany i wgapiałem się w to co serwuje mi autor, śliniąc się przy tym jak dziecko. Jednym słowem coś pięknego, ja chcę więcej. Pozdrawiam.
Napisano 13 Grudzień 201014 l A kto wie jak stowrzył tą powstającą chmurę "pod sufitem" w budynku pod koniec filmu ? ;)