Camel Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 indian: mogłeś zrobic tak jak poprzednie tyle że białe, i z odbiciem ładniejszym jak ten ostatni render ;) simonhc, ładnie, bywało lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 simonhc bardzo fajnie !!! Ja wrzucam tu test wszystkiego. W PS'ie mały glow i sharp. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 nie rozumiem tego SSS na figurce, jest za mocny, tzn za duzy radius (nie, nie gryze dobrze o co kaman, ale moze to) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 Ja mam takie może głupie pytanie, i być może ktoś je już zadawał, ale odpowiedzi na nie jeszcze nie znalazłem. Skąd bierzecie projekty na te wszystkie pomieszczenia które robicie? Sami to projektujecie, czy może szukacie projektów w necie? A może bazujecie na zdjęciach pomieszczeń z różnych "czasopism" i innych? Pozdrawiam Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 @Cyanide z tego co wiem, niektórzy sami kleją to w cadzie,a niektórzy dostają prosto od klienta :) Wybaczcie szum :), pre-finalny obrazek ,mydło na finalnym będzie troszkę bardziej odbijać studio i takie tam :) czysty render + poprawione leciutko levels w photoshopie: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 (edytowane) koniec z tym mydełkiem, mam już jego serdecznie dość, więc finał... salut. EDIT: jeżeli uważasz że te rendery są tan nudne i słabe to naprawdę powinienem dostać bana :) Edytowane 6 Listopad 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 To twoje mydło to symbol nudności tego forum. Powinieneś dostać BANA ! Co będzie następne ? 100 renderów plastra szynki? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 To twoje mydło to symbol nudności tego forum. Powinieneś dostać BANA ! Co będzie następne ? 100 renderów plastra szynki? A co Tobie to przeszkadza za przeproszeniem? Nawet jak zrobi kolejne 1000 jak ci sie niepodoba zmien forum! Jakbys niezauwazyl to dzial rendery testowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Każdy pamięta, że były osoby które za podobne rzeczy dostawały bany. Inni wklejają jeden czy dwa testy ale nie 50 ! Nikt nie wrzuca taśmowo wszystko co maxa jest. Jak ktoś chce nabić postów to może w inny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 @Użytkownik znam fajny sposób na twój ból, zawszę możesz dodać sobie mnie do listy ignorowanych czy coś takiego i w tedy, tak mi się wydaje nie będziesz widział moich postów, zawsze to jakieś wyjście. salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Indianie IMO pudelko za malo doświetlone. Powinno mieć wypukłą fakturę i błyszczące napisy przy matowej bieli pudełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Indian, płasko wyszło niestety. Jak kolega wyżej pisze, popracuj nad materiałem opakowania i zmień barwę tego mydła... no i kadrowanie. Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Indian, pierwsze a brzegu (z google) mydło dove http://img.en.china.cn/0/0,0,355,19195,480,360,17876b96.jpg , czuć w nim tą masę mydła. Gdyby nie było na nim napisu to i tak łatwo możnaby zgadnąc, że to mydło. U ciebie wygląda plastikowo. Nie wiem jak to nazwać, ale czegoś mu brakuje (może subtelnego połysku). BTW, dobrze, że dążysz do perfekcji i konsultujesz to z innymi "użytkownikami". Tak trzymaj. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 a jak byś to SSSem pojechał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Wszystkotest: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 elegancki wszystkotest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Wszechudany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 wywal tą lampę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 pionix wnętrze ohydne ale wizualizacja ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Pionix, jedyne co bym w Twoich wizualizacjach zmienił to minimalnie balans bieli. Twoje rendery są jak dla mnie trochę za zimne. Biel nie jest bielą, tylko ma niebieski ton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Dzieki za komantarze. !Ewert - lampa wybrana przez klienta. Nie mogę jej tknąć. SWRSC - eee... to zależy chyba która wizka. Przedostatnie co wrzuciłem jest bardzo ciepłe. A ja generalnie jakoś wolę zimną biel:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 mam! powtarza się tekstura na tym materiałowym czymś nad łóżkiem!!!!!!!!!!! ha! wiedziałem że coś znajdę! Jest git pionix - a nawet powiem więcej - masz bardzo fajny styl robienia wizek wnętrz. To zawsze jest ten sam mniej więcej preset oświetlenia (tzn kamera / natężenia światła/ color mapping)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 pionix jak zwykle super, świetna podłoga. Lampa jest bubu jedynie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Zabawnie będzie jak powie, że za każdym razem innym bo rendery są zawsze w tym samym wypracowanym już stylu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 pionix: też czuję że jest zbyt chłodno i spróbowałbyś mniejszego burna nad oknem. Ale test udany. Użytkownik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 Pionix- ładnie, ładnie. Poduchy bardzo lux te oparte! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 6 Listopad 2010 Share Napisano 6 Listopad 2010 pionix: Dla mnie bomba W wolnym czasie kolejne testy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 (edytowane) model Freedom_Fighter'a Wszystkotest :) czas: ok 16min Edytowane 7 Listopad 2010 przez NV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 NV - na lakierze źle odbija otoczenie nocne, na odbiciu niebo jakby za jasne :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 NV - bardzo ladne wykonczenie felg i opon, carpaint niestety slaby... nie wiem czym siwiecone, ale nocna wersja zdecydowanie za jasna i fioletowa w odbiciach. A ode mnie taki tam renderek (+wygieta curve'a w shopie): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 vision3d w lewym dolnym rogu widzę kanciachy, na dole też, możesz dać większego smootha i abyłoby już wypas, bo pod lampą na odbiciu też krzywo od slabego levela smootha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 (edytowane) vision3d : "taki tam renderek" ;p Ta HDRK'a wymiata ! Jak wszyscy pokazują furki to ja też. Kolejny update scenki Krystyny : Edytowane 8 Listopad 2010 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Scenka do portfolio nad którą sobie siedzę od wczoraj w wolnym czasie, szybki test dla sprawdzenia materiałów itp. Liście itp jeszcze do doszlifowania ;) Render w Octane 8 min no i quick post w Szopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Le_chu: niesamowite. Rzeknij no jak realnie się toto sprawdza? Znaczy się tutaj pokazujesz jakąś roślinność, chyba disp na kamieniach, a czy do architektury, na przykład tego typu: http://pressenterdesign.com/interior/64/3.jpg się sprawdzi czy to już przesada? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Dzieki za feedback! @Vision3d-mega masz wozidla @Pionix-bardzo przyjemne wnetrza Pozdrówka P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 pressenter - disp jest na meshu, Octane takiego swego jeszcze nie ma. Co do scenki którą pokazałeś.... Na wstępie mówię że instancingu też nie ma :) chociaż z tego co czytałem na forum jest to jeden z głównych ficzerów nad którym developerzy chcą się skupić w niedalekiej przyszłości. Jak by to wszystko w obecnej fazie rozwoju zadziałało przy komercyjnym zleceniu, pełnym drzewek, trawy itp... Mówiąc szczerze to nie wiem. Samej geometrii Octane na 2gb ramu karcie jest w stanie łyknąć myślę spokojnie do +20 mln trójkątów, więc przy oszczędnym i przemyślanym rozrzuceniu krzaków wszelakich powinno "jakoś" pójść ;) Ale do wygody vrayowych proxy niestety jeszcze daleko nie ma się co oszukiwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Test of all, czegoś co nie jest moją mocną stroną - exterior ! Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 nie znam się na architekturze to nie rozumiem tego płaskiego na dachu tam gdzie okno, co to jest? Pod jakim kątem tak naprawdę leży? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 przyjemne w odbiorze kolorki spoko, ale co mnie zastanawia to ten dach na ścianie? co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Dzięks - gont - pierwszy raz widzicie :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 (edytowane) ee nie pierwszy raz, ale ten kształt jest zbyt prosty, żeby stwierdzic ze to jest gont ;) No chyba że takie cuś istnieje pod kąt prosty.. edit: o, grzybek:) lol, w szczecinie burzyli grzybka :D Edytowane 8 Listopad 2010 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 o, grzybek:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Lepiej / gorzej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 załaduj ponownie.. bo na forum nie ma obrazka, ale link skopiowalem do pola adresu i wczytałem, no to dziala, powiedzmy, Nv, jest znacznie lepiej, całkiem do przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Le_chu, jak robione pnacze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Ivy generatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 no tak, ale widze ze podmieniles liscie na nieplaskie? czy mis ie tylko zdaje??. jezeli dales swoja geometrie to jak zachowales skale orginalnych ?:) jak ja podmieniam to wszystkie zostaja w jednej skali, nie zachowuja tej proporcji ze jak sie ped konczy to sie zmniejszaja etc.. a u ciebie widze roznorodnosc...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Hmm ja wrzuciłem to co mi wygenerowało Ivy, listków nie podmieniałem w żaden sposób. Może to zasługa normal mapy czy odbić że wydają się jakoś bardziej przestrzenne, choć sama geometria też jest jakoś powyginana (kwadracik załamany w środku na łączeniu 2 trójkątów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 to nie wiem, poddaje sie :P probowal ktos z ivy, zastepowac plaski lisc wlasnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 ciężka sprawa Mirphe, wiem z doświadczenia niestety. nie wymyśliłem żadnego wyjścia. Ae opacity + tesselation i noise na liściach nie zadowala cię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi