arturprx2 Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Dwa ostatnie bardzo smaczne ;] Lis jak zwykle, pierwsza klasa:0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Hej, dawno mnie tu nie było i się stęskniłem ! Wrzucam domek z biura w którym kreślę... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Wizka spoko - ludźe trochę odstają - ale zieleń git. Jedynie projekt domku wedlug mnie - laika - jest bardzo brzydki - nigdy bym takiego czegoś nie wybudował dla siebie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 jahred koniecznie musisz coś zrobić z tą trawą. jak się przymruży oczy, to wyglada jak jednolita plama ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Test materiału betonu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Berger - Pierwsze 2 ładnie, ale na 3 płasko, nie wiem ale wydaje mi sie ze masz tylko bumpa, dodaj do przerw miedzy płytami dispa i bedzie miód:D Teraz mój test obiektywu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Co wy z tym heliosem:)? podoba mnie się to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Dzięki Karkosik, disp jest, może nieco za mały. Tymczasem znowu Millau: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Ładnie to oświetliłeś. Nieźle sie komponuje z tłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 jahred6 - ja bym zrobił zielń mniej żółtą i zdecydowanie ciemniejszą. Berger - fajne grafiki się z tego zrobiły. Karkosik - wygląda jak stara fota. Lis - no zepsucie dodało realizmu. I ja też klika biurek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Pionix - czyli reakcja na mój render jest jak najbardziej prawidłowa i taka jakiej oczekiwałem - stara fota:D Co do Twojego - to miazga oczywiscie, jedyne co to ta bordowo-fioletowaawa sciana mi nie pasuje (jej kolor) i zeby od AA (ale to testowy czyli sie nie liczy:D) Ogólnie b. fajne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2011 niewdzięczny temat takie inkubatory 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Pionix - Zapomniałem zapytać w sensie pozy czy nega-tywnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Zabawa ze słoniem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 to czerwone/zolte to u ciebie rdza? czy taka farba. jak farba ok, jak rdza to pamietaj - rdza jest matowa i chropowata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Noo Berger, widzę, że szykuje się niezła scenka do mini-bitwy :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Eames Lounge Chair - model dla pań :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 pionix trochę za czarne te fotele na pierwszym planie, strasznie hamują i odwracają uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Morphe: szczerze to sam nie wiem co to ma byc, ale raczej to na co wyglada:) taki finał tej zabawy weekednowej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Bardzo fajne , mi się podoba, w indigo czy maxwellu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 (edytowane) kerajt masz szczęście ze tutaj nie dało się ******* texturowania :D btw zacnie, znalazłeś swoje powołanie, od tej pory jesteś mistrzem rzeźby ;) Edytowane 20 Czerwiec 2011 przez n-pigeon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 NV: dzięki:) w maxawellu 2.0 carlosss: hehe dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Testy zabrudzeń: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Dzięki za komentarze! Tutaj test za dnia, textury platformy i masztu będą zmienione. Co mogę tutaj zmienić tak aby wyglądało to w miarę realnie?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Taki teścik, nie wyszło zbyt dobrze, jednak wrzucam - zawsze się jakiś uwagi przydadzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Berger, coraz lepiej CI idzie. Tak 3maj Ode mnie test latających jabłek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 19 Czerwiec 2011 Share Napisano 19 Czerwiec 2011 gientekwl: Wielkie dzięki Tutaj dalsza zabawa i kolejna zmiana świateł: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2011 dzienne znacznie lepiej, nocne osobiście bym olał. zdaje się że brakuje średniego detalu, większego niż barierka a mniejszego niż przęsło - model wydaje się niekompletny. ogólnie bardzo ładny most Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 ode mnie wizualizacja audytorium. w sumie jakiś dzień pracy. na razie wygląda to tak jak poniżej, ale temat jeszcze do poeksploatowania :) . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 płasko jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Zmróż oczy i powiedz co widzisz... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Test materiału liści: Dwie wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Sroka, podoba mi się :) To drugie wygląda nieco lepiej Duży teścik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Witam, Z racji moich długich wakacje chcę je dobrze wykorzystać i zrobić coś dla własnej satysfakcji i do portfolio. Oto pierwsza wizka pierwszy test. Liczę na krytykę i sugestie. Sam widzę kilka błędów ale chcę poznać waszą opinię. Dzięki i Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martix69 Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 dla mnie bomba :) tylko te krople na oknach troszke dziwnie wyglądają, jak pęcherzyki powietrza w akwarium, może jak byś je rozłożył na większej powierzchni szyby to bylo by lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Vehr: bardzo ładne, tylko ten "plemnik tańczący na rurze" ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Taki tam stary, krzywy, bez srodka model ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Bubu - Co to za auto , bez znaczka to w ogóle nie poznam ..... XD:D:D:D A tak na serio, to prócz tego że mu sie troche krzywi to naprawde kozak render i faktycznie wnetrze jakies by sie sprzydało, ale tak poza tym to świetne, noooo ewentualnie mógłbyś zmniejszyć blura z disp/bump mapki z opony tak by troszke wyraźniejsza była, ale to czepialstwo:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Smart 42 ;] Może dowale jakieś średnie wnętrze, ale nie wiem. Robione było tylko dla zabawy, bo stwierdziłem, ze fajnie by bylo zrobić coś co leżało by na glebie, a ze nie miałem pod ręką sensownego japończyka (który pasowałby do kol ;) ) to padło na mini kilera xD Bump taki wyszedł, bo disp ma tylko 600x600 pix (tak mi się wydaje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheCapo Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Vehr - Fajny wyszedł ten kocyk, który rzuciłeś na fotel. Moim zdaniem trochę te krople są za duże. Lampa śmieszna, wygląda jak duch Kacper:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Bubu - dobre! koła wyszły super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 (edytowane) Vehr ja to interpretuje tak: 1) świecące się ramy okienne (więcej o ramach za chwilę) - IRR ? jeśli to render pro forma - do portfolio, do finalnego walnij sobie może QMC + LC - będzie się liczyło duuużo dłużej, ale efekt będzie znacznie lepszy 2) Świetnie wyszła skóra na tym fotelu - podzielisz się materiałem? 3) koc też fajny efekt daje 4) zasłony - mogły by się bardziej miękko ukłądać, na razie troche sztywno wyglądają - ale materiał fajny 5) krolpe wody na szybie (o ile to krople wody) - słabo - wywal albo zrób od nowa tym razem patrząc na referencje :) 6) Kafle bardzo fajne - tzn. shader 7) kiepski chrom 8) kompozycyjnienie nie ma szału niestety. Szklanka z herbatą znika na tle tych sosen - a przez to tracisz fajny detal, który powinieneś eksponować 9 lampa spoko, ale zamiast takiego nowoczesnego bloba moze coś bardziej w klimacie modernistycznego minimalizmu? (cały obrazek taki trochę jak z F.L. Wrighta wnętrza jakiegoś, więc pociągnął bym to w tym kierunku może?) Co do okna, brakuje detalu. Gra bardzo dużą rolę tutaj to okno, i rzuca się w oczy że jest zrobione lekko na odwal się. Okna mają uszczelki, 2-3 szyby, klamki, zawiasy, wentylacje itp. - referencje masz dosłownie pod ręką (okno we własnym pokoju). Dopracuj modelowanie - będzie killer render. Edytowane 26 Czerwiec 2011 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 (edytowane) martix69, bolitic dzięki zobaczę co da się zrobić Loki Dzięki za wyczerpująca odpowiedz. Jeśli chodzi o teksturę skóry to nie jest jeszcze dopracowana muszę nad nią trochę posiedzieć. Ogólnie to baza fotela była robiona w 3ds max razem z uvw, fałdki (moje pierwsze) w Zbrush i na końcu malowanie tekstury w PS(cgtextures) a tak wygląda ten shader:), może kiedyś Ci się przyda. Edytowane 22 Czerwiec 2011 przez Vehr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRmike Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 taki maly pokoik- test oswietlenia... prosilbym o jakies uwagi. MENTAL RAY i PS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drumratio Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 czesc ode mnie taki obrazek z psem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Podłoga z nie wiem czego..Chyba za mocno odbija, jak mokra. Szumik lekko wszechogarniający, gorzej już na podłodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 No i Eames DSR to raczej ma podstawę chromowaną a u Ciebie wygląda jak pomalowana szarą farbą. Chyba , że to "chińczyk"? Chociaż oni inspirują się oryginałami dosyć dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Hej, Szybki test modelu, który właśnie powstaje na 'warsztacie': Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 A dyngs od głosu kto zrobi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi