vision3d Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 (edytowane) Przedstawiam model samolotu, z ktorym mialem przyjemnosc sie zmierzyc pare tygodni temu. Na wykonanie modelu mialem niecale 6 dni i tu duze podziekowania dla Petera_F za nakreslenie laikowi jak sie robi samoloty i teksturki do nich ;) Samolocik swiecony hdrk'a, do tego doszla postprodukcja kolorkow w shopie i kompozycja z tlami (tu piona dla Pioniera za konkretne komentarze z poprawkami ;) ). UPDATE 28.09.11 Na dole dorzucam jeszcze jedno ujecie + kilka WIP'ów ;) UPDATE: Edytowane 28 Wrzesień 2011 przez vision3d
Lucas Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Dobry tłuścioch:). Ładne ujęcia, szczególnie #3. Na moje oko trochę za mało śladów użytkowania, przetarć, zmatowień itp i nity trochę zbyt wyraźne ale i tak jest bardzo spoko, obecnie jakoś rzadko się widuje rendery cywilnych samolotów.
peter_f Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Perfekcyjna robota Pit. Nie potrafię przestać podziwiać tempa pracy i jakości jaką osiągnąłęś finalnie. Model jest świetny jak i tekstury (szczególnie subtelne bumpy). Z resztą, tak jak Ci mówiłem wcześniej, że ta jakość to Twój znak rozpoznawczy. 5*****
Orcher Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Zgadzam się z przedmówcą, tłuścioch super :-), a przetrzeń nie ma bo widać, że (anto)Nówka prosto z fabryki.
Dandee Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Robi wrażenie! Myślę, że wszyscy na tym forum z niecierpliwością czekają na Twoje wpisy :) Pozdrawiam! ***** !
wjaworski Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Bardzo miła odmiana po naszych wojskowych gratach.... *****
Tores Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Masa dobrego:) Światło z fotami się burzy ale i tak pierwsza klasa.
mrys Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Dobre! Bardzo dobre! Dostateczny ;) Wyszło znakomicie, a mnie najbardziej rozwala te "6 dni " :)
NV Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Nie ma się do czego przyczepić, tzn może inaczej, można się do czegoś przyczepić ale to już są pierdoły :)
Raffez Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Piękny model :) 5* ale mam pytanie czy przednia goleń wystaje z samolotu przez klapy czy one mają tak normalnie że się nie otwierają ?
pkowal1982 Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Ladne. A silniki pracuja? Bo wyglada to tak jakby lopaty sprezarek staly w miejscu.
Xsaroth Napisano 21 Maj 2011 Napisano 21 Maj 2011 Samolot miazga ^^ Dajcie mi kurs modelowania i teksturowania;P Btw - przy przednich kołach to chyba klapy powinny być otwarte?:P
_michal Napisano 21 Maj 2011 Napisano 21 Maj 2011 Bardzo ładny render i świetny model, ale przyczepię się do jednego, dlaczego Antonov a nie Antonow? ;)
GrześDuro Napisano 21 Maj 2011 Napisano 21 Maj 2011 Xsaroth nie koniecznie otwarte;) na refkach widać ze po wysunieciu podwozia przy podejsciu są zamkniete;) i tu plus dla Visiona:D Lucas przetarcia gdy firma zleca wizualizacje nowej szaty dla perełki w swojej flocie transportowej?? non sens;) kontrast terminu z osiagnietym poziomem detalu nie mogłbyć wiekszy.. nity, oznaczenia, ogolnie unwrap i mapy kozak! Drugie ujecie au face było by fajne gdyby stał na pasie, a jak tak leci to mogłby być nieco tilted around X axle(camera direction):P to takie czepialstwo co by moja wypowiedź była warta coś wiecej niz oh i ah;)
JacekCichy Napisano 21 Maj 2011 Napisano 21 Maj 2011 Ja pier**** 6 dni??!! Żuchwa mi wypadła i już jej chyba nie znajde... Zniszczyłeś mi psychike maksymalnie i to nie tylko czasem wykonania :P :D Pozdrawiam no i przekazuje 5 tłustych gwiazdek.
Sebastian Ozga Napisano 21 Maj 2011 Napisano 21 Maj 2011 Gratulacje, świetna robota, osobiście nie wierzę za bardzo w ten "tydzień" :P Będzię "fan art" Mrija? Proooszę :D Empeck - Nazwisko cyrylicą pisane, więc literka łacińska nie ma znaczenia ;)
vision3d Napisano 22 Maj 2011 Autor Napisano 22 Maj 2011 wielkie dzieki ! :) Lucas - faktycznie wyszly troche za wyraznie, ale w tym timingu nie mialem juz czasu na poprawianie map, w zasadzie im blizej bylo konca tym wiecej zauwazalem bledow popelnionych na poczatku. Co do zabrudzen - tutaj chcialem zrobic takie bardziej beauty shoty, takze o skazach nie chcialem nawet myslec (wiem wiem tak jest najprosciej ;) ) peter_f - tempo, jak dobrze wiesz, toTwoj duzy udzial :] LISEK - niestety nie:D moze sie ciut zle wyrazilem ;) mrys - te 6 dni to jak napisalem tylko modeling i tekstury (dodatkowo otwiera sie jescze dziob i wysuwa rampa, postaram sie chociaz wstawic jakis print screen ;) ), shoty robilem sobie bonusowo w wolnym czasie do portfolio. asblaze - faktycznie pilotow zabraklo, ale cala kabina jest nawet ze sterami :) pkowal1982 - wszystkie silniki odpalone, moze momentami blur daje mylne wrazenie ;) Raffez, Xsaroth - na refkach widzialem ze sa zamkniete, nie wiem jak dolkadnie dziala ten mechanizm, wielkim fanem samolotow nie jestem wiec robilem jak na fotach ;) _michal - obie nazwy a poprawne - tak mi sie przynajmniej wydaje ;) nemedia - pokaze pokaze, jak tylko dotre do domu ;) JacekCichy, Sebastian Ozga - jak juz napisalem wyzej 6 dni tyczy sie modelingu i teksturowania, shoty to juz bonusowa sprawa przy tym projekcie;) jeszcze raz dzieki !
Berger Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 Świetnie jak zawsze, bardzo przyjemne dla oka, "pjona" :)
Loki Napisano 23 Maj 2011 Napisano 23 Maj 2011 Bardzo zacnie. Pytanie moje odnosi się do referencji jakie udostępnił zamawiający - tzn dostałeś jakieś rzuty w dobrej rozdzielczości ? czy same zdjęcia ? Jest PRO a ze względu na czas jest PRO do kwadratu. swoją drogą, mogli byście z piterem zrobić tutorial jak mapować takie cielsko :)
vision3d Napisano 23 Maj 2011 Autor Napisano 23 Maj 2011 Refki byly mega slabe, dostalem z 40fot w niskiej rozdzialce, lepsze sam sobie musialem znalezc (dzieki pomocy Peter'a, ktory przypomnial mi ze jest takie cos jak flickr.com :D ) Co do samego mapowania: nie wymyslilem tu niewiadomo czego bo sam nie jestem w tym zby dobry. gneralnie caly kadlub mapowany cylindrycznie (sam dziob sferycznie, a tylne klapa (ktora normalnie tez sie otwiera) oddzielnym cylindrem lekko przekreconym), reszta czyli skrzydla to tez planar. Niedlugo postaram sie tez wstwic jakies printy tekstur i wlasnie rozlozonej siaty.
Mario Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Świetne aż by się chciało przelecieć takim samolocikiem :) Gratulacje.
slayer2004 Napisano 29 Maj 2011 Napisano 29 Maj 2011 Kawał dobrej roboty :). Kupa detalu, oraz świetne teksturki. Naprawde mi się podoba :)
Nezumi Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 O stary, w 6 dni??? Ale... ziemskich? Szacunek - wypasiony model.
guru Napisano 11 Czerwiec 2011 Napisano 11 Czerwiec 2011 brakuje tylko robakow na przedniej szybie:P. swietne
Neb Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Solidna robota jak zawsze, kolos robi wrażenie, ładne materiały. Gratulacje!
vision3d Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Napisano 28 Wrzesień 2011 raz jeszcze dziekuje:) na pierwszej stronie dorzucilem maly bonus ;)
Neb Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 to nie są rendery to jest juz dewiacja, ale nie martw się tego nie trzeba leczyć :) Rewelacja ten update jak i oczywiście całość. Coś pięknego!
Orangegraphics Napisano 28 Wrzesień 2011 Napisano 28 Wrzesień 2011 update masakruje, oświetlenie po prostu bajeczne
thecrev Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 Jeśli zrobisz do następnej pracy tutorial czy nawet making of to będę ci buty lizał :D wgniata w fotel BŁAGAM zrób tutka pomożesz nam wszystkim. świtna praca
vision3d Napisano 7 Październik 2011 Autor Napisano 7 Październik 2011 dzieki:) moze kiedys zrobie tutek, ale raczej odnosnie autek :)
thecrev Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Jagbyś zrobił do jakiegoś autka to chyba bym umarł z radości.
Rekomendowane odpowiedzi