Napisano 20 Maj 201113 l Przedstawiam model samolotu, z ktorym mialem przyjemnosc sie zmierzyc pare tygodni temu. Na wykonanie modelu mialem niecale 6 dni i tu duze podziekowania dla Petera_F za nakreslenie laikowi jak sie robi samoloty i teksturki do nich ;) Samolocik swiecony hdrk'a, do tego doszla postprodukcja kolorkow w shopie i kompozycja z tlami (tu piona dla Pioniera za konkretne komentarze z poprawkami ;) ). UPDATE 28.09.11 Na dole dorzucam jeszcze jedno ujecie + kilka WIP'ów ;) UPDATE: Edytowane 28 Wrzesień 201113 l przez vision3d
Napisano 20 Maj 201113 l Dobry tłuścioch:). Ładne ujęcia, szczególnie #3. Na moje oko trochę za mało śladów użytkowania, przetarć, zmatowień itp i nity trochę zbyt wyraźne ale i tak jest bardzo spoko, obecnie jakoś rzadko się widuje rendery cywilnych samolotów.
Napisano 20 Maj 201113 l Perfekcyjna robota Pit. Nie potrafię przestać podziwiać tempa pracy i jakości jaką osiągnąłęś finalnie. Model jest świetny jak i tekstury (szczególnie subtelne bumpy). Z resztą, tak jak Ci mówiłem wcześniej, że ta jakość to Twój znak rozpoznawczy. 5*****
Napisano 20 Maj 201113 l Zgadzam się z przedmówcą, tłuścioch super :-), a przetrzeń nie ma bo widać, że (anto)Nówka prosto z fabryki.
Napisano 20 Maj 201113 l Robi wrażenie! Myślę, że wszyscy na tym forum z niecierpliwością czekają na Twoje wpisy :) Pozdrawiam! ***** !
Napisano 20 Maj 201113 l Dobre! Bardzo dobre! Dostateczny ;) Wyszło znakomicie, a mnie najbardziej rozwala te "6 dni " :)
Napisano 20 Maj 201113 l Nie ma się do czego przyczepić, tzn może inaczej, można się do czegoś przyczepić ale to już są pierdoły :)
Napisano 20 Maj 201113 l Piękny model :) 5* ale mam pytanie czy przednia goleń wystaje z samolotu przez klapy czy one mają tak normalnie że się nie otwierają ?
Napisano 20 Maj 201113 l Ladne. A silniki pracuja? Bo wyglada to tak jakby lopaty sprezarek staly w miejscu.
Napisano 21 Maj 201113 l Samolot miazga ^^ Dajcie mi kurs modelowania i teksturowania;P Btw - przy przednich kołach to chyba klapy powinny być otwarte?:P
Napisano 21 Maj 201113 l Bardzo ładny render i świetny model, ale przyczepię się do jednego, dlaczego Antonov a nie Antonow? ;)
Napisano 21 Maj 201113 l Xsaroth nie koniecznie otwarte;) na refkach widać ze po wysunieciu podwozia przy podejsciu są zamkniete;) i tu plus dla Visiona:D Lucas przetarcia gdy firma zleca wizualizacje nowej szaty dla perełki w swojej flocie transportowej?? non sens;) kontrast terminu z osiagnietym poziomem detalu nie mogłbyć wiekszy.. nity, oznaczenia, ogolnie unwrap i mapy kozak! Drugie ujecie au face było by fajne gdyby stał na pasie, a jak tak leci to mogłby być nieco tilted around X axle(camera direction):P to takie czepialstwo co by moja wypowiedź była warta coś wiecej niz oh i ah;)
Napisano 21 Maj 201113 l Ja pier**** 6 dni??!! Żuchwa mi wypadła i już jej chyba nie znajde... Zniszczyłeś mi psychike maksymalnie i to nie tylko czasem wykonania :P :D Pozdrawiam no i przekazuje 5 tłustych gwiazdek.
Napisano 21 Maj 201113 l Gratulacje, świetna robota, osobiście nie wierzę za bardzo w ten "tydzień" :P Będzię "fan art" Mrija? Proooszę :D Empeck - Nazwisko cyrylicą pisane, więc literka łacińska nie ma znaczenia ;)
Napisano 22 Maj 201113 l Autor wielkie dzieki ! :) Lucas - faktycznie wyszly troche za wyraznie, ale w tym timingu nie mialem juz czasu na poprawianie map, w zasadzie im blizej bylo konca tym wiecej zauwazalem bledow popelnionych na poczatku. Co do zabrudzen - tutaj chcialem zrobic takie bardziej beauty shoty, takze o skazach nie chcialem nawet myslec (wiem wiem tak jest najprosciej ;) ) peter_f - tempo, jak dobrze wiesz, toTwoj duzy udzial :] LISEK - niestety nie:D moze sie ciut zle wyrazilem ;) mrys - te 6 dni to jak napisalem tylko modeling i tekstury (dodatkowo otwiera sie jescze dziob i wysuwa rampa, postaram sie chociaz wstawic jakis print screen ;) ), shoty robilem sobie bonusowo w wolnym czasie do portfolio. asblaze - faktycznie pilotow zabraklo, ale cala kabina jest nawet ze sterami :) pkowal1982 - wszystkie silniki odpalone, moze momentami blur daje mylne wrazenie ;) Raffez, Xsaroth - na refkach widzialem ze sa zamkniete, nie wiem jak dolkadnie dziala ten mechanizm, wielkim fanem samolotow nie jestem wiec robilem jak na fotach ;) _michal - obie nazwy a poprawne - tak mi sie przynajmniej wydaje ;) nemedia - pokaze pokaze, jak tylko dotre do domu ;) JacekCichy, Sebastian Ozga - jak juz napisalem wyzej 6 dni tyczy sie modelingu i teksturowania, shoty to juz bonusowa sprawa przy tym projekcie;) jeszcze raz dzieki !
Napisano 23 Maj 201113 l Bardzo zacnie. Pytanie moje odnosi się do referencji jakie udostępnił zamawiający - tzn dostałeś jakieś rzuty w dobrej rozdzielczości ? czy same zdjęcia ? Jest PRO a ze względu na czas jest PRO do kwadratu. swoją drogą, mogli byście z piterem zrobić tutorial jak mapować takie cielsko :)
Napisano 23 Maj 201113 l Autor Refki byly mega slabe, dostalem z 40fot w niskiej rozdzialce, lepsze sam sobie musialem znalezc (dzieki pomocy Peter'a, ktory przypomnial mi ze jest takie cos jak flickr.com :D ) Co do samego mapowania: nie wymyslilem tu niewiadomo czego bo sam nie jestem w tym zby dobry. gneralnie caly kadlub mapowany cylindrycznie (sam dziob sferycznie, a tylne klapa (ktora normalnie tez sie otwiera) oddzielnym cylindrem lekko przekreconym), reszta czyli skrzydla to tez planar. Niedlugo postaram sie tez wstwic jakies printy tekstur i wlasnie rozlozonej siaty.
Napisano 29 Maj 201113 l Kawał dobrej roboty :). Kupa detalu, oraz świetne teksturki. Naprawde mi się podoba :)
Napisano 13 Czerwiec 201113 l Solidna robota jak zawsze, kolos robi wrażenie, ładne materiały. Gratulacje!
Napisano 28 Wrzesień 201113 l Autor raz jeszcze dziekuje:) na pierwszej stronie dorzucilem maly bonus ;)
Napisano 28 Wrzesień 201113 l to nie są rendery to jest juz dewiacja, ale nie martw się tego nie trzeba leczyć :) Rewelacja ten update jak i oczywiście całość. Coś pięknego!
Napisano 29 Wrzesień 201113 l Jeśli zrobisz do następnej pracy tutorial czy nawet making of to będę ci buty lizał :D wgniata w fotel BŁAGAM zrób tutka pomożesz nam wszystkim. świtna praca
Napisano 7 Październik 201113 l Autor dzieki:) moze kiedys zrobie tutek, ale raczej odnosnie autek :)