misiekhc Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 (edytowane) Siemanko, oj dawno mnie tu nie było, czas nadrobić zaległości i się troche polansować na własnym podwórku, troche się tego nazbierało od ostatniego posta, no to lecimy: to zrobione na wystawę Designers Against Child Abuse w Nowym Jorku, chyba jakoś niebawem się zaczyna to na wystawęw Londynie, wątkiem przewodnim był faszyzm w Europie: trochę różnorakich konceptów postaci: te 3 poniżej robione dla Platige te obrazki też dla Pi, było tego dość sporo bo to backgroundy do animacji, ale pokazuej wybrane (więcej mam na blogu) tu z kolei okładka i arty do książeczki: i jeszcze taki abstrakcik na koniec zwyczajowo więcej stuffu i detalu na blogu, pozdr[ATTACH=CONFIG]87717[/ATTACH] Edytowane 9 Październik 2012 przez misiekhc
ortheza Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 zwyczajowo 5* podbaja mi sie :] moze nie wszystkie, ale wiekszosc
serio Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Końska dawka obrazków. Nie wiem czy to już pisałem albo ktoś inny, że styl przypomina mi taki mix "Krowy i kurczaka" i z niedawnych rzeczy to "Jeża Jerzego". Jakbym miał wskazać najbardziej ulubiony to wybrałbym drugi od góry. Fajna dynamiczna scenka i design postaci współgrają ze sobą. Ogólnie dużo swojskiego humoru chyba na co dzień musisz być wesołym człowiekiem skoro siedzą Ci w głowie takie obrazy ;). Bardzo pozytywne.
Bedyk Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 super, jaram się bo sam też ostatnio więcej robię w takich cartoon stylach. z ewentualnych zastrzeżeń to tylko trochę szkoda, że sporadycznie różnicujesz grubość konturu, no i jak na taką stylistykę to fejsy mogłyby być bardziej pokręcone=] skrót na furze na 2 obrazku rozłożył mnie na łopatki=]
Morbid Karbid Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 super!! a krokodyle może do Kellogsa? Trochę pojechałeś z tematem :)
Varmer Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 masa świetnych pomysłów! mi do pełni szczęścia też brakuje tylko większego zróżnicowania kreski, waloru,koloru w niektórych. pozdrawiam
emmilius Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 Masakra. Jestem miło zaskoczony bo myślałem że nie dotykasz się bez-konturowego malunku a tutaj patrzę i widzę świetnie wykonanego wikinga. Heh, mam dzisiaj mocno zabiegany dzień ale Twoje obrazki na chwilę sprawiły że zapomniałem o Bożym świecie :D
Rotcore Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 Jestem zachwycony... wszystko dla mnie świetne, dobre kolory... pozdro
JoseConseco Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 Wow. Super styl kreski i ciekawa treść.
WWWoj Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 Prace robia niesamowite wrażenie. Jaram się czytelnością i sensem detalu, dzieki temu mozna długo oglądać prace i jeszcze coś tam wypatrzeć nowego, jakas historyjkę itp. Do tego sporo z tych detali ma jakies fajne odniesienie do poruszanego tematu :], jest treściwie. Technicznie tez sie jaram, jedyne co to moze czasem wolałbym ciut mniej nasycenia koloru w cieniu zeby oświetlenie było bardziej wyraziste, ale to kwestia gustu i nie zmienia faktu ze kolory są świetnie dobrane, widać ze przychodzi Ci to z łatwością. Zazdroszcze bo ja zawsze mam mękę z kolorem.
misiekhc Napisano 8 Sierpień 2011 Autor Napisano 8 Sierpień 2011 jo, dzięki wszystkim ! serio - z tą wesołością na codzień to różnie bywa ;) ale chyba jednak lepiej cisnąć pozytywnie ile tylko się da bedyk - z tym konturem to masz rację, muszę nad tym jeszcze popracować, spoko jeszcze sporo rozwoju przede mną morbid - taaa kelogs, ale do przetargu jako opcja hardcore, cóż, nie przeszło :D wwwoj - no właśnie z kolorem trochę się jeszcze męczę, gram często patentami niestety a nie spod palca od razu jakbym chciał, ale z każdym obrazkiem czuję, że jest lepiej także widoki na przyszłość dobre
Boalibu Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 Dawno nie widziałem tak fajnych prac. Kolory, detal, styl - miazga!
masz)rum Napisano 3 Wrzesień 2011 Napisano 3 Wrzesień 2011 Kawał dobrej roboty w oryginalnym stylu, nie sposób pomylić!
velopl Napisano 3 Wrzesień 2011 Napisano 3 Wrzesień 2011 Moje osobiste zdanie to, ze nasze 3D klikanie malo sie ma do czegos takiego jak to. *****
CzAk1 Napisano 3 Wrzesień 2011 Napisano 3 Wrzesień 2011 Zastanawiam się jak mogłem ominąć taki zalew dobrego...i patrząc na datę zrozumiałem, że miałem wtedy tzw. urlop. Dobre to bardzo wszystko.
telthona Napisano 3 Wrzesień 2011 Napisano 3 Wrzesień 2011 fajne rzeczy, fajne :) blog też fajnie prowadzony :D
comander_barnik Napisano 3 Wrzesień 2011 Napisano 3 Wrzesień 2011 Polansować to dobre słowo, przedewszystkim super klimat w pracach. Pierwsza mi się z Tekkon Kinkreet (nie wiedzieć czemu) skojarzyła, faszyzm, child abuse, ruiny dla PI i ta scenka z wielkim budowanym posągiem w tle. Te czysto cartoonowe w stylistyce i temacie już mniej się podobają. 5*
plasti Napisano 3 Wrzesień 2011 Napisano 3 Wrzesień 2011 porownanie tego wikinga rysunkowego i stylizowanego mnie zmiazdzylo!!! piekna robota!!!
mallow Napisano 3 Wrzesień 2011 Napisano 3 Wrzesień 2011 Piękne to. Gratulacje! Prawie wszystkie genialne. Parę ledwie bardzo dobrych :-P Najbardziej mi się chyba ten na plaży podoba. Może przez połączenie sci-fi z wakacjami hehe. Ale super tam jest historia opowiedziana. Ta mina dzieciak, ta upuszczona gałka lodów. Czad. Numer dwa - bandzior - też rewelka. Świetne kompozycyjnie, kolorystycznie. No cud miód i orzeszki. Szacun, panie!
Levan Napisano 3 Wrzesień 2011 Napisano 3 Wrzesień 2011 Dwie pierwsze zdecydowanie najlepsze i jak dla mnie wyraznie odstaja od pozostalych - widac w nich postep. Ogolnie bardzo fajnie i wysoki poziom! Pozdro.
Koniu Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Te dwie ostatnie to chyba najświeższe. Świetne prace, bez dwóch zdań. Powiedz mi, w jakiej rozdzielczości pracujesz nad tymi grafikami ? Nie pamietam już czy wspominałeś o tym rysując pracę z tym robotem na plaży W Barcelonie ( czy gdzieś tam ;) ). dzięki. joł
aspenboy Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Świetne, wszystkie mi się podobają. Wyrobiłeś sobie charakterystyczny styl. Powiało świeżością na forum ;)
misiekhc Napisano 5 Wrzesień 2011 Autor Napisano 5 Wrzesień 2011 dziekowa wszystkim, fajnie, ze sie podoba, pozdr
sly Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 Ła ła łi ła.. Najciekawsze są IMHO scenki rodzajowe, można się zatrzymać i wyłapywać smaczki fabularne [afrykańskie dziecko miażdży]. 5*
Reanimator Napisano 7 Wrzesień 2011 Napisano 7 Wrzesień 2011 Mega, bardzo mi sie to wszystko podoba. Motywy katolibskie na zamowienie, czy po prostu wazne dla Ciebie osobiscie? :)
Thx Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 mnie się podoba, kontur- rysunek jest pewny, a na nawiązywaniu się do kogoś tam, ja sie nie znam . Czuje się w obrazku narrację
misiekhc Napisano 9 Wrzesień 2011 Autor Napisano 9 Wrzesień 2011 Reanimator - na zamówienie ale ważny osobiście :) 1
WojtekFus Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 Miażdżące. Przypomina mi ilustracje do "Wrońca" Dukaja.
lordbiernac Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 Jak juz pisalem na "fejsie" (ale jestem mlodziezowy)- moim zdaniem jedna z Twoich najlepszych pracek, zwlaszcza biorac pod uwage czas wykonania. Dwa wieczory? Dobrze kojarze?
aspenboy Napisano 17 Wrzesień 2011 Napisano 17 Wrzesień 2011 Gratulacje wygranej w Richard Solomon's Breakthrough illustration contest! :)
Gość Wish69 Napisano 17 Wrzesień 2011 Napisano 17 Wrzesień 2011 Siemka! Bardzo fajny styl i specyficzna kreska, do tego wyczucie kompozycji i przyjemne kolorki. Daj Ci Boże dużo szczęścia!
misiekhc Napisano 22 Wrzesień 2011 Autor Napisano 22 Wrzesień 2011 aspenboy - dziękówa, widzę, że obserwujesz heheh wrzucam takie starsze, ilustracje na koszulki dla jakichś amerikanców, temat: "hi, hello I'm lady death"
Radix Napisano 22 Wrzesień 2011 Napisano 22 Wrzesień 2011 O_O Super te motywy śmierci. Powiedz, wszystko ciachasz w PS? Pierw robisz szkic? Jakie ustawienia pędzla przy szkicu i przy dalszym malowaniu? (wiem, że to się zmienia, ale głównie). Może męczą takie pytania, ale chciałbym wiedzieć :) Wrzucaj więcej, bo styl masz prześwietny
misiekhc Napisano 22 Wrzesień 2011 Autor Napisano 22 Wrzesień 2011 Radix - to ci powinno wystarczyć: http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/photoshop/lastjob/job.html
Gość Wish69 Napisano 22 Wrzesień 2011 Napisano 22 Wrzesień 2011 No masz, bardzo fajne. Chociaż ten w biurze wydaje mi się nieco słabszy. Może żeby ten śmierć złożony był właśnie z krawatów, papierów, długopisów i laptopów.. Garniak i monitor zamiast łba jest jakiś taki zbyt oczywisty po porzedniej trójce. Ogólnie baardzo pozytywnie. Jak Ty to robisz, że mimo tego, że na obrazku wiele się dzieje i wkładasz mnóstwo detali, całość jest niesamowicie klarowna i przyjemna w odbiorze? Masterpis! :D
Koniu Napisano 22 Wrzesień 2011 Napisano 22 Wrzesień 2011 Brakuje wykończenia ostatniej ilustracji. Mocniejszego ciemniejszego tła no i jakiegoś światła np. z monitora śmierci ;).
_Arti_ Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 Z tego co widzę w twoim tutorialu to masz podejście do kreski takie jak przyjmują kanony współczesnej mangi, tj. tła mają cieńsze kreski/to co bliżej grubsze, to co dalej cieńsze. Nasuwa mi się pytanie - czy inspirowała cię jakoś japońska kreska? ;)
nicponim Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 sory za delikatną złośliwośc, ale czy wszystkie tak proste i logiczne pomysly musza byc cudzego pochodzenia? Kanony wspolczesnej mangi? jakie kanony, tak po prostu jest wygodniej, logiczniej, prosciej i czytelniej.
Gość PietrasPete Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 (edytowane) to co bliżej grubsze, to co dalej cieńsze może się mylę ale to chyba zauważalne w większości cartoonowych prac (również w mangach), komiksach etc. To nie są żadne "kanony współczesnej mangi" ed. raczej podstawowy sposób na pokazanie przestrzeni. Edytowane 26 Wrzesień 2011 przez PietrasPete
kengi Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 manga :) http://2.bp.blogspot.com/_zMsg9U8UoyM/SneWfQEXhHI/AAAAAAAADoE/_6rR2rggwkc/s1600-h/Rembrandt+from+Fogg.bmp http://3.bp.blogspot.com/_zMsg9U8UoyM/SneWe90iloI/AAAAAAAADn8/z-cSUTaBslc/s1600-h/Rembrandt+006.jpg http://www.szepseg.com/uploaded_images/rembrandt-drawing-landscape-744899.jpg
Reanimator Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 Misiek, miazdzysz. Trzymam kciuki za coraz lepszych zleceniodawcow:)
_Arti_ Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 Ta, wiem, że to powszechne podejście do lineartu ale tak cichutko liczyłem na jakieś wpływy wschodu ;>
Nezumi Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Rewelka jak zwykle. Co do tych ilustracji ze smiercia - Smierc to La MuertE. La muerta to okreslenie "Martwa". Chyba ze tak mialo byc ;)
szczawik Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 masz klimat Kolego, podobaja mi sie prace zarowno ze smiercia jak i mocherki z antenkami na glowie;) fajnie, ze rysujac dajesz motywy polskie do prac;) jest cool!
Rekomendowane odpowiedzi