Napisano 7 Sierpień 201113 l Siemanko, oj dawno mnie tu nie było, czas nadrobić zaległości i się troche polansować na własnym podwórku, troche się tego nazbierało od ostatniego posta, no to lecimy: to zrobione na wystawę Designers Against Child Abuse w Nowym Jorku, chyba jakoś niebawem się zaczyna to na wystawęw Londynie, wątkiem przewodnim był faszyzm w Europie: trochę różnorakich konceptów postaci: te 3 poniżej robione dla Platige te obrazki też dla Pi, było tego dość sporo bo to backgroundy do animacji, ale pokazuej wybrane (więcej mam na blogu) tu z kolei okładka i arty do książeczki: i jeszcze taki abstrakcik na koniec zwyczajowo więcej stuffu i detalu na blogu, pozdr[ATTACH=CONFIG]87717[/ATTACH] Edytowane 9 Październik 201212 l przez misiekhc
Napisano 7 Sierpień 201113 l Końska dawka obrazków. Nie wiem czy to już pisałem albo ktoś inny, że styl przypomina mi taki mix "Krowy i kurczaka" i z niedawnych rzeczy to "Jeża Jerzego". Jakbym miał wskazać najbardziej ulubiony to wybrałbym drugi od góry. Fajna dynamiczna scenka i design postaci współgrają ze sobą. Ogólnie dużo swojskiego humoru chyba na co dzień musisz być wesołym człowiekiem skoro siedzą Ci w głowie takie obrazy ;). Bardzo pozytywne.
Napisano 7 Sierpień 201113 l super, jaram się bo sam też ostatnio więcej robię w takich cartoon stylach. z ewentualnych zastrzeżeń to tylko trochę szkoda, że sporadycznie różnicujesz grubość konturu, no i jak na taką stylistykę to fejsy mogłyby być bardziej pokręcone=] skrót na furze na 2 obrazku rozłożył mnie na łopatki=]
Napisano 7 Sierpień 201113 l masa świetnych pomysłów! mi do pełni szczęścia też brakuje tylko większego zróżnicowania kreski, waloru,koloru w niektórych. pozdrawiam
Napisano 8 Sierpień 201113 l Masakra. Jestem miło zaskoczony bo myślałem że nie dotykasz się bez-konturowego malunku a tutaj patrzę i widzę świetnie wykonanego wikinga. Heh, mam dzisiaj mocno zabiegany dzień ale Twoje obrazki na chwilę sprawiły że zapomniałem o Bożym świecie :D
Napisano 8 Sierpień 201113 l Prace robia niesamowite wrażenie. Jaram się czytelnością i sensem detalu, dzieki temu mozna długo oglądać prace i jeszcze coś tam wypatrzeć nowego, jakas historyjkę itp. Do tego sporo z tych detali ma jakies fajne odniesienie do poruszanego tematu :], jest treściwie. Technicznie tez sie jaram, jedyne co to moze czasem wolałbym ciut mniej nasycenia koloru w cieniu zeby oświetlenie było bardziej wyraziste, ale to kwestia gustu i nie zmienia faktu ze kolory są świetnie dobrane, widać ze przychodzi Ci to z łatwością. Zazdroszcze bo ja zawsze mam mękę z kolorem.
Napisano 8 Sierpień 201113 l Autor jo, dzięki wszystkim ! serio - z tą wesołością na codzień to różnie bywa ;) ale chyba jednak lepiej cisnąć pozytywnie ile tylko się da bedyk - z tym konturem to masz rację, muszę nad tym jeszcze popracować, spoko jeszcze sporo rozwoju przede mną morbid - taaa kelogs, ale do przetargu jako opcja hardcore, cóż, nie przeszło :D wwwoj - no właśnie z kolorem trochę się jeszcze męczę, gram często patentami niestety a nie spod palca od razu jakbym chciał, ale z każdym obrazkiem czuję, że jest lepiej także widoki na przyszłość dobre
Napisano 3 Wrzesień 201113 l Moje osobiste zdanie to, ze nasze 3D klikanie malo sie ma do czegos takiego jak to. *****
Napisano 3 Wrzesień 201113 l Zastanawiam się jak mogłem ominąć taki zalew dobrego...i patrząc na datę zrozumiałem, że miałem wtedy tzw. urlop. Dobre to bardzo wszystko.
Napisano 3 Wrzesień 201113 l Polansować to dobre słowo, przedewszystkim super klimat w pracach. Pierwsza mi się z Tekkon Kinkreet (nie wiedzieć czemu) skojarzyła, faszyzm, child abuse, ruiny dla PI i ta scenka z wielkim budowanym posągiem w tle. Te czysto cartoonowe w stylistyce i temacie już mniej się podobają. 5*
Napisano 3 Wrzesień 201113 l porownanie tego wikinga rysunkowego i stylizowanego mnie zmiazdzylo!!! piekna robota!!!
Napisano 3 Wrzesień 201113 l Piękne to. Gratulacje! Prawie wszystkie genialne. Parę ledwie bardzo dobrych :-P Najbardziej mi się chyba ten na plaży podoba. Może przez połączenie sci-fi z wakacjami hehe. Ale super tam jest historia opowiedziana. Ta mina dzieciak, ta upuszczona gałka lodów. Czad. Numer dwa - bandzior - też rewelka. Świetne kompozycyjnie, kolorystycznie. No cud miód i orzeszki. Szacun, panie!
Napisano 3 Wrzesień 201113 l Dwie pierwsze zdecydowanie najlepsze i jak dla mnie wyraznie odstaja od pozostalych - widac w nich postep. Ogolnie bardzo fajnie i wysoki poziom! Pozdro.
Napisano 5 Wrzesień 201113 l Te dwie ostatnie to chyba najświeższe. Świetne prace, bez dwóch zdań. Powiedz mi, w jakiej rozdzielczości pracujesz nad tymi grafikami ? Nie pamietam już czy wspominałeś o tym rysując pracę z tym robotem na plaży W Barcelonie ( czy gdzieś tam ;) ). dzięki. joł
Napisano 5 Wrzesień 201113 l Świetne, wszystkie mi się podobają. Wyrobiłeś sobie charakterystyczny styl. Powiało świeżością na forum ;)
Napisano 5 Wrzesień 201113 l Ła ła łi ła.. Najciekawsze są IMHO scenki rodzajowe, można się zatrzymać i wyłapywać smaczki fabularne [afrykańskie dziecko miażdży]. 5*
Napisano 7 Wrzesień 201113 l Mega, bardzo mi sie to wszystko podoba. Motywy katolibskie na zamowienie, czy po prostu wazne dla Ciebie osobiscie? :)
Napisano 8 Wrzesień 201113 l mnie się podoba, kontur- rysunek jest pewny, a na nawiązywaniu się do kogoś tam, ja sie nie znam . Czuje się w obrazku narrację
Napisano 9 Wrzesień 201113 l Jak juz pisalem na "fejsie" (ale jestem mlodziezowy)- moim zdaniem jedna z Twoich najlepszych pracek, zwlaszcza biorac pod uwage czas wykonania. Dwa wieczory? Dobrze kojarze?
Napisano 17 Wrzesień 201113 l Gratulacje wygranej w Richard Solomon's Breakthrough illustration contest! :)
Napisano 17 Wrzesień 201113 l Siemka! Bardzo fajny styl i specyficzna kreska, do tego wyczucie kompozycji i przyjemne kolorki. Daj Ci Boże dużo szczęścia!
Napisano 22 Wrzesień 201113 l Autor aspenboy - dziękówa, widzę, że obserwujesz heheh wrzucam takie starsze, ilustracje na koszulki dla jakichś amerikanców, temat: "hi, hello I'm lady death"
Napisano 22 Wrzesień 201113 l O_O Super te motywy śmierci. Powiedz, wszystko ciachasz w PS? Pierw robisz szkic? Jakie ustawienia pędzla przy szkicu i przy dalszym malowaniu? (wiem, że to się zmienia, ale głównie). Może męczą takie pytania, ale chciałbym wiedzieć :) Wrzucaj więcej, bo styl masz prześwietny
Napisano 22 Wrzesień 201113 l Autor Radix - to ci powinno wystarczyć: http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/photoshop/lastjob/job.html
Napisano 22 Wrzesień 201113 l No masz, bardzo fajne. Chociaż ten w biurze wydaje mi się nieco słabszy. Może żeby ten śmierć złożony był właśnie z krawatów, papierów, długopisów i laptopów.. Garniak i monitor zamiast łba jest jakiś taki zbyt oczywisty po porzedniej trójce. Ogólnie baardzo pozytywnie. Jak Ty to robisz, że mimo tego, że na obrazku wiele się dzieje i wkładasz mnóstwo detali, całość jest niesamowicie klarowna i przyjemna w odbiorze? Masterpis! :D
Napisano 22 Wrzesień 201113 l Brakuje wykończenia ostatniej ilustracji. Mocniejszego ciemniejszego tła no i jakiegoś światła np. z monitora śmierci ;).
Napisano 26 Wrzesień 201113 l Z tego co widzę w twoim tutorialu to masz podejście do kreski takie jak przyjmują kanony współczesnej mangi, tj. tła mają cieńsze kreski/to co bliżej grubsze, to co dalej cieńsze. Nasuwa mi się pytanie - czy inspirowała cię jakoś japońska kreska? ;)
Napisano 26 Wrzesień 201113 l sory za delikatną złośliwośc, ale czy wszystkie tak proste i logiczne pomysly musza byc cudzego pochodzenia? Kanony wspolczesnej mangi? jakie kanony, tak po prostu jest wygodniej, logiczniej, prosciej i czytelniej.
Napisano 26 Wrzesień 201113 l to co bliżej grubsze, to co dalej cieńsze może się mylę ale to chyba zauważalne w większości cartoonowych prac (również w mangach), komiksach etc. To nie są żadne "kanony współczesnej mangi" ed. raczej podstawowy sposób na pokazanie przestrzeni. Edytowane 26 Wrzesień 201113 l przez PietrasPete
Napisano 26 Wrzesień 201113 l manga :) http://2.bp.blogspot.com/_zMsg9U8UoyM/SneWfQEXhHI/AAAAAAAADoE/_6rR2rggwkc/s1600-h/Rembrandt+from+Fogg.bmp http://3.bp.blogspot.com/_zMsg9U8UoyM/SneWe90iloI/AAAAAAAADn8/z-cSUTaBslc/s1600-h/Rembrandt+006.jpg http://www.szepseg.com/uploaded_images/rembrandt-drawing-landscape-744899.jpg
Napisano 26 Wrzesień 201113 l Ta, wiem, że to powszechne podejście do lineartu ale tak cichutko liczyłem na jakieś wpływy wschodu ;>
Napisano 27 Wrzesień 201113 l Rewelka jak zwykle. Co do tych ilustracji ze smiercia - Smierc to La MuertE. La muerta to okreslenie "Martwa". Chyba ze tak mialo byc ;)
Napisano 27 Wrzesień 201113 l masz klimat Kolego, podobaja mi sie prace zarowno ze smiercia jak i mocherki z antenkami na glowie;) fajnie, ze rysujac dajesz motywy polskie do prac;) jest cool!