pionix Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 Pionier - ja bym jeszcze poprawił refrakcje szybki bo zegarek wygląda jakby był wypełniony wodą albo miał szkło jak soczewka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 Pionier - ja bym jeszcze poprawił refrakcje szybki bo zegarek wygląda jakby był wypełniony wodą albo miał szkło jak soczewka :) siemka pionix, kurcze, wiekoszosci sie ten efekt nie podoba a mi za to bardzo, wzorowalem sie na tej refce jesli chodzi o szybe: http://www.luxury-insider.com/uploads/features/2012/03/profile-tudor-heritage-black-bay_1.jpg?width=630 rzecz gustu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 A jak na refce też tak jest to luz. Widocznie taki urok zegarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 Pionier jesli przy tym zegarku nie czytales jak powinno wygladac w realu oswietlenie itd fotografujac zegarek/bizuterie to powinienes jesli chcesz uzyskac naprawde dobre rezultaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 29 Maj 2012 Share Napisano 29 Maj 2012 Takie tam, na szybko ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 29 Maj 2012 Share Napisano 29 Maj 2012 z cyklu " jak stracić dużo czasu na detal zapełniający wizkę" ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 29 Maj 2012 Share Napisano 29 Maj 2012 Zabrałem się za moje pierwsze poważne wnętrze budynku :) Chcę zrobić cykl kilku pomieszczeń. I taki teścik prawie skończonego pierwszego z nich. Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Bubu bardo fajne. Mmoglbym prosic o namiar na tą HDRKe?/ swieciles HDRI? czy dawales swiatlo sam, mi w mental rayu robi ostre cienie i jeszcze nie wiem jak nad nimi zapanowac z HDRKI. Reszta tez fajne :). Ode mnie takie wypieki w PS przerobki. Niestety pierwszy render ma duzo szumu.... http://imageshack.us/g/15/yellow4.png/ A tu nastepne: http://imageshack.us/g/805/shot2red.png/ Trochę tego "czegoś naprodukowałem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piopiowawa Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Takie tam, na szybko ;] ależ ciekawy kompozyt, model z bibliotek? ;) może lekko światło zachodu, zza auta powinno odbijać się od krawędzi auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Sebazx6r render prosto z Keyshota, tylko cień dodany w ps. Ta hdrka chyba kiedyś wsiała na smcars, ale reki nie dam. piopiowawa z biblioteki ? Model mój ;] Już nic nie będę poprawiał, bo to tylko szybki test był jak wygląda gotowy model ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Ten keyshot daje rade naprawde ladne :). Dlugo to renderowalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 A nawet nie wiem, nawet tego nie renderowalem tylko po paru-parunastu minutach walnąłem screena ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siter90 Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Test trawy, światła + PS Które lepsze i czy w ogóle się nadają :D ? 1. 2. pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 31 Maj 2012 Share Napisano 31 Maj 2012 Bardzo fajnie. Obie wersje wydają się ciekawe, tylko zależy troszkę do czego. Jak do jakiegoś katalogowca to wybrałbym pierwszą. Druga ciekawa, ale obniżenie saturacji sprawia, że troszkę już traci z takiej swojej... "cukierkowatości". ;) Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 31 Maj 2012 Share Napisano 31 Maj 2012 Super wyszło. Ja lubie bardziej naturalizm niż "cukierkowość" Druga wersja wygrywa zdecydowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 31 Maj 2012 Share Napisano 31 Maj 2012 trawa jak trawa w sumie niewiele ciekawego (imo 1 lepsza), ale drzewa za to bardzo fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 1 Czerwiec 2012 Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Test sss pod cyclesem najnowszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 1 Czerwiec 2012 Share Napisano 1 Czerwiec 2012 mi sie chyba pierwsza wersja bardziej podoba ale ogladam na laptopie teraz wiec moge nie miec racji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 2 Czerwiec 2012 Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Była chwilka wolnego i tak mnie naszło. Nigdy nie robiłem wizki, więc to taki bardziej żart z mojej strony. Zabawa była przednia, więc może coś jeszcze dorzucę w podobnej tematyce. [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 2 Czerwiec 2012 Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Kris: Całkiem spoko, tylko wazon gigantyczny :) Lechu Fajny SSS :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 2 Czerwiec 2012 Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Też tak mi się wydaje, ale podobnych rozmiarów był na refce no i tak zostawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 2 Czerwiec 2012 Share Napisano 2 Czerwiec 2012 (edytowane) Kris : Fajnie wyszło ! Najważniejsze że był fun ! :D Ode mnie work in progress : Pozdrawiam Łukasz Edytowane 3 Czerwiec 2012 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siter90 Napisano 2 Czerwiec 2012 Share Napisano 2 Czerwiec 2012 dzięki za pomoc przy trawie itp. @Bonifatz - dla mnie bardzo ładne wizki, rzuć całość jak będzie skończone :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 3 Czerwiec 2012 Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Bonifatz, bardzo ładnie i czysto. Coby pusto nie było odemnie szybki wiz. miało być światowo i się dużo dziać, cel osiągnięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 3 Czerwiec 2012 Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Na tą chwilę masz Xiz0r totalną rozpizduchę w scenie:) Nie wiem co tam robi van der Rohe i Eames. Dorzuciłeś jeszcze do kompletu te "fikuśne żyrandole". Wyszedł taki nowobogacki kicz:) Popracuj też nad szkłem (szlkana ściana). Kolor szkła bez wyrazu i mieni się w oczach od odbić. Zrezygnuj z przeszklonego regału. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 3 Czerwiec 2012 Share Napisano 3 Czerwiec 2012 @Kris widzę, że Ty to taki jesteś żartowniś na tym forum, tutaj trochę pożartowałeś, w dziale 2D tez pożartowałeś... fajnie tak pożartować, zwłaszcza dla przyjemności :-) @Xiz0r to z wyobraźni czy jakiś projekt ? Wygląda bardzo ładnie, tylko nie wiem czy nie za dużo tych mocowań punktowych przy szybach, jak kończy się ten łuk i idzie na prostą to te tafle szkła mogłyby być już większe. Aha no i taka kolejna pierdółka, no chyba, że tak powinno być: szafka wolnostojąca ma na szufladzie słoje pionowo, a szuflady na biurku mają już poziome słoje. No i żyrandole, są "pe", nie pasują na moje do takiego wnętrza :-) Pozdrawiam, Niedźwiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 3 Czerwiec 2012 Share Napisano 3 Czerwiec 2012 No xizor, zapachniało rokiem 2000;) W pierwszej kolejności wypierniczyłbym szybę i bonsaikę. Dalej rzecz jasna żyrandole itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 3 Czerwiec 2012 Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Xiz0r. Fotel Lounge Chair ma siedzisko na wysokości ok. 35 cm nad podłogą. Na pewno nie jest to biurowe krzesło obrotowe. Zresztą na Twoim obrazku to widać. Do mebli biurowych o stylistyce rodem z Ikei "doładowałeś" siedzisk za kilkadziesiąt tysięcy zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 3 Czerwiec 2012 Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Xiz0r - poznaję budynek na którym się wzorowałeś - pracuj bo w tym wnętrzu (tzn Meyer en Van Schooten – ING Headquarters) jest duży potencjał, ale jak na razie te meble kompletnie nie pasują do tego wnętrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 3 Czerwiec 2012 Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Ode mnie test doniczek do kuchni: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 3 Czerwiec 2012 Share Napisano 3 Czerwiec 2012 No cóż, trzeba przyznać, że zaskakujące:)) W sumie fajnie, gdyby to jeszcze świeciło. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 4 Czerwiec 2012 Share Napisano 4 Czerwiec 2012 (edytowane) Ok... wywalilem reszte ;p.. Test Maya 2013 Praktycznie same proceduralki na HDRI i pasy... Edytowane 5 Czerwiec 2012 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 4 Czerwiec 2012 Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Boże Seba, zrób nowy model. Jak zobaczyłem, że jest Twój post w testowych to wiedziałem, że to będzie subaru. Ile można, ruszaj do przodu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porti Napisano 4 Czerwiec 2012 Share Napisano 4 Czerwiec 2012 dobrze że nie motor :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piopiowawa Napisano 4 Czerwiec 2012 Share Napisano 4 Czerwiec 2012 okrutnicy. tylko render z ambient occlusion wstawianie tutaj uważam za nonsens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 (edytowane) tumbler dniem :] Edytowane 5 Czerwiec 2012 przez plasti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Test shadera lisci w Cyclesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 (edytowane) le_chu fajnie że robisz te testy, w robocie zastanawiamy się nad wybraniem jakiegos rendera pod GPU i Twoje prace też oglądamy! :D ode mnie też mały test montażu w fotke : Edytowane 5 Czerwiec 2012 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Mi się bardziej niż ten budynek nienaturalna fotka się zdaje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 zdjęcie jest ok, zbiegi są złe. Fotograf pewnie był na wysokości biegnącej pani, więc gdzieś na wysokości jej oczu powinien być horyzont a po płytkach na budynku widać że jest niżej. -- ode mnie takie...też nie siedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piopiowawa Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Mi się bardziej niż ten budynek nienaturalna fotka się zdaje ;) mi też się zdaje, tyle że ja stawiam że ludziki są podorabiane, takie zachowania jakby z katalogu mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 oka juz go nie mecze ;p.. chyba... Jak znajde czas zabiore sie za cos nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 mala poprawka swiatla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Nie pasuje klimatem :D bardziej jakas opuszczona hala by sie przydala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 plasti. wszystko spoko, tylko szkoda, że model nie Twój. Wiem, że ćwiczysz oświetlenie itp., itd., ale hmm, korzystanie z gotowców, kiedy robi się coś dla siebie, chyba nie ma większego sensu? Choć mogę się mylić, ofkorz. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 zarąbisty render plasti. super tekstury i materiały opon, szkoda że się jakieś chmury nie odbijają w szybach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 dzieki panowie @Touch dokladnie tak jak mowisz, testuje oswietlenie itp, nieraz samego mnie dreczy to ze nie robie wszystkiego od poczatku, po czesci moge sie usprawiedliwic ze taki kierunek wykonywania wizek, animacji wryl mi sie w kosc jak zaczalem pracowac w firmie graficznej, gdzie w wiekszosci przypadkow jak jest mozliwosc to kupuje sie modele, unikaty sie tylko modeluje, a podstawa pracy jest rendering, montaz postpro etc. druga sprawa to to ze mam dziwne poczucie ze wymodelowac i wysculptowac moge wszystko, a wykonanie fotorealistycznego rendera( nie mam namysli fotorealu ktory zapenia kazda jedna firma i kazdy grafik, ale czesto dalece odbiega to od fotki) dalej jest ogromnym wyzwaniem na pewno za jakis czas bedziesz mogl osadzic moje modelowanie ponownie :)))) pozdro :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 plasti, cieszy mnie taka odpowiedź bardzo. Zastanawiałem się już, czy zaraz bluzga jakiegoś nie złapię, jak nie od Ciebie, to od kogoś innego, że się czepiam:) Keep going! W budynku podobało mi się bardziej, hehe. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 @Plasti: Nie wiem jak z tym jest u innych, ale wg. mnie kluczem do fotorealistyczności nie jest abberacja chromatyczna i słaba jakość renderu. Wiadomym jest, że dodaje to w pewien sposób wrażenia że patrzymy na zdjecie, ale wystarczy spojrzeć na pomniejszone wersje tych renderów i od razu widać ze jest to cg. Kluczem do fotorealu jest wypasiony model, który ma wymodelowane to czego nie bedzie widać na renderze , bo z doświadczenia wiem że tych rzeczy nawet jak nie widać to i tak je widać (paradoks, ale potem dzieki tym szpejom dostajemy ekstra pixele dodające realizmu) Nastepnie materiały, które w Twoich renderach są czyste (render w pomieszczeniu), a w przypadku rendera na zewnątrz randomowo pociapkane. Żeby to wyglądało wiarygodnie trzeba sie zastanowić gdzie by model mógł sie zarysować, zakurzyć, zamoczyć i w te miesjca ciapać reflect mapami itede itepe. Oświetlenie to juz osobna bajka, bo wiele mozna jeszcze w postpro podciągnąć. Wg. mnie jest to najlepszy element Twojej pracy. Czekamy na autorskie modele :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 bonifaz - dzieki za feedback :) Ja podrzucam jeszcze ostatni test z tej samej scenki i za jakiś czas powinienem ukończyć ten projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi