Napisano 10 Styczeń 201312 l Super piekne, gratulacje! ps.brakuje troszke rozgrzanego powietrza pod odlatujacym statkiem.
Napisano 10 Styczeń 201312 l No właśnie, jak to z tym jest, miałem zadać podobne pytanie co Xaia. Archive pięknie się tu zgrał. W fullhd naprawdę niektóre klatki piękne. Nie podoba mi się jedynie ten fragment z rozpadającym nabojem 0:23 - 0:25. Edytowane 10 Styczeń 201312 l przez Adek
Napisano 10 Styczeń 201312 l Awesome! Już nie mogę się doczekać! :D Przypomniały mi się sesje w Cybera 2020 sprzed kilku (nastu?) lat ... To były czasy... Z trailera wynika, ze gra zachowa tamten klimat co mnie nieziemsko cieszy :D
Napisano 10 Styczeń 201312 l Platige znowu dało czadu z trailerem. Muzyka, klimat jest moc. A teraz prosimy o vfx breakdown :D
Napisano 10 Styczeń 201312 l Ja tam nie chce breakdown, ja chce 15min film w tym klimacie! A najlepiej kilka - np co kilka miesięcy - żeby podgrzewały atmosferę przed premierą gry. Dobra breakdown tez chcę :) Jest moc. Jest klimat. Muzyka świetna (i pasuje idealnie - co zwłaszcza widać po ilości komentarzy z ostatniej godziny pod teledyskiem oryginalnym na youtube.
Napisano 10 Styczeń 201312 l ooo tak, WSZYSTKO miazdzy w tym trailerze, a concept policjanta androida najbardziej CZAD!!!!
Napisano 10 Styczeń 201312 l Wykonanie na bardzo wysokim poziomie i ta muzyka! @Dav hmm 10 styczeń xD
Napisano 10 Styczeń 201312 l A mnie się osobiście nie podoba. Nie czuć klimatu CP, mała dynamika akcji, panienka jakaś taka sztywna. Odnoszę wrażenie, że coś ma się rozwinąć i...koniec taki bez emocji i podniecenia.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Niewiarygodne! Pierwsza minuta mnie zupełnie zahipnotyzowała, później już trochę opada klimat, ale tylko klimat, reszta jest mistrzowska. Oklaski dla człowieka który dobrał muzykę.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Technicznie piekny, ale nudny. Rozumiem, ze konwencja zobowiazuje, ale zaiste powiadam wam ocieka to serem :p O muzyce nie wspomne. Kawalek sam w sobie jest niezly; tutaj mi zupelnie nie lezy. Nie wiem tez, co mial montazysta na mysli tymi kilkoma jump cutami przy ujeciach z wystrzalami (ze niby cool?), osobiscie zaburzaja mi 'flow' calego obrazka. Aleeeee, tak poza tym to wykonanie 9/10, wiec gratulacje dla teamu za niewatpliwie liczne nadgodziny :p
Napisano 10 Styczeń 201312 l ładne to niesamowicie... ale mam to samo jak jimmy. nudne. no i właściwie nie wiem o czym to było. straszny onanizm ładnymi szejderami i światłem. mi już chyba technika nie robi tak jak kiedyś.
Napisano 10 Styczeń 201312 l Obejrzałem 5 razy, więc znaczy, że dobre. Idzie już echem po świecie i robi hype. Mówią, że sztywno, ale moim zdaniem doskonałe na teaser trailer. Zachęca, intryguje, jest ładne i nie spieszy się...wyjdzie "when it's ready". Bardzo fajne. Całość jak ze snu, albo jakby rzeczywistość pod wpływem grzybków. Wszystko zatrzymane, stoi w miejscu, trochę niewyraźnie jak te napisy przy scenie z "relacji TV", gliniarz pojawia się znikąd. Z uwag to myślę, że ogień z lufy przy wystrale powinien być silniejszy, brak trochę jakichś iskier przy uderzaniu pocisku o kobietę i pociski chyba powinny pozostawiać ślady w powietrzu jak te z Matriksa. Fajny jest motion design przy tytule. Osobiście mi przypadł do gustu. Muzyka jest ok. Dobra robota. Pozdro
Napisano 10 Styczeń 201312 l Panowie, to teaser, nie feature film, ani nawet full trailer ^^' Fabuła będzie w grze xD
Napisano 11 Styczeń 201312 l Nawet po 4 razie miałem ciary na plecach. Genialny klimat i wykonanie na światowym poziomie. Chyba widziałem najlepsze oczy zrobione w 3d ever. Jak oglądam takie rzeczy to sobie przypominam dlaczego zostałem grafikiem i chce robić przy gierkach. Dziękuje. :)
Napisano 11 Styczeń 201312 l Platidzowcy po raz kolejny zrobili cos co bede ogladal w kolko. Rewelacja. Fajnie ze nie zabiliscie tej robo-laseczki bo wyszla cudnie. Pixar pokazal swoje parasolki w mega-super-duper technice z deep throat compositingiem i nie poczulem nic poza znudzeniem. Tutaj moge sie wgapiac az galy mi spuchna. Chlopaki dajecie do pieca! Gratulacje dla teamu. Kto ta laske modelowal :O ;)
Napisano 11 Styczeń 201312 l Ta laska akurat jest najbardziej sztuczna i plastikowa. Po prostu tam coś nie leży, wygląda troszkę jak lalka ze sztucznymi rzęsami, a jej usta kompletnie do mnie nie przemawiają. W drugiej części trailera wygląda to lepiej, pewnie dlatego, że udało się wiele rzeczy ukryć pod cieniami. Oglądając teaser pierwszy raz miałem wrażenie, że dobre 3 do 4 ujęć to pokazówka silnika, który będzie ciągną grę. Ogromne propsy za design i klimat. Jest wszystko czego się spodziewałem i nawet jeszcze więcej. Policjant z psycho squad to techniczne mistrzostwo świata. Designem przypomina trochę zimnokrwistego Dredda co jest ogromnym plusem. Mam nadzieje, że pełny trailer będzie chociaż trochę klimatem przypominał cinematic z Prey 2 http://www.youtube.com/watch?v=AbSrBxDnTGw Już się nie mogę doczekać pełnej wersji cinematika jak i samej gry. Ogromne gratulacje, rozgrzaliście atmosferę do maksimum!
Napisano 11 Styczeń 201312 l Screeny z trailera http://img822.imageshack.us/img822/7199/c5a0766de4a147b6b1999f0.png http://img580.imageshack.us/img580/230/02007f8730104a5bb4b4f10.png http://img145.imageshack.us/img145/5620/aeba650b64964b2c83bc77f.png http://img827.imageshack.us/img827/6103/106ee34c44d0461eb1159c9.png te 4 ujęcia mi się rzuciły w oczy, reszta trailera to poziom światowy, przez który zgubiłem szczękę pod biurkiem, podobnie jak w przypadku cinematika do Wiedźmina drugiego. Nie mów Monio, że takich ujęć jakie tutaj wrzuciłem nie dałoby się wyciągnąć z aktualnych silników + post produkcja. Stąd moje pytanie w pierwszym poście pod topikiem :). Posłuchałem recenzji panów z IGN i wspominali, że CPR chce by gra tak wyglądała docelowo :).
Napisano 11 Styczeń 201312 l Xaia - nie wiem czy zauwazyles, ze o ta laske sie rozbijaja kule i ze wiecej ma z robota niz czlowieka ;). Ilosc wszczepow tam spora raczej. Caly jej design wymiata a pewna doza sztucznosci wylacznie na plus w tym wypadku.
Napisano 11 Styczeń 201312 l Nezumi - zauważyłem i nie jesteś pierwszy, który mi to mówi :). Design całego trailera wymiata, tutaj nie ma o czy mówić, a jeszcze klimatyczniej by było gdyby tam deszcz padał :).
Napisano 11 Styczeń 201312 l Efekciarski teaser, ale z jakimś tam artystycznym podejściem, co daje bardzo dobry efekt. Gry nie znam, ale chyba nieźle buduje klimat przed osłoną. PS ta kobieta na końcu w samochodzie (?) to ta sama, do której mierzył ten policjant?
Napisano 11 Styczeń 201312 l a wracając do sedna czyli gry - Panowie i Panie z CDP Red - narobiliście takiego hypa mi na tą grę, że naprawdę musicie się postarać :) To jest absolutny top gier na jakie czekam. Potem długo długo nic. Daliście radę z Wiedźminem, musicie dać radę z Cyberpunkiem! :) Trzymam kciuki :)
Napisano 11 Styczeń 201312 l Kurka pogubiłem się... czy ta laska na końcu co ubiera kask to ta sama co przyjmuje pociski na klatę? Ma zarysowany policzek jak ta z ulicy... skoro to ta sama... to nie trybię historii... ajmsory
Napisano 11 Styczeń 201312 l Na 100% ta sama. Historia wydaje sie byc jasna. Babeczka zostaje zlapana i przeprogramowana na potrzeby policji stajac sie jedna z nich, tak samo jak typ ktory ja zlapal.
Napisano 11 Styczeń 201312 l heh narzekanie, że babka jest sztuczna, kiedy ma być sztuczna bo to w 90% maszyna/cyborg/android. Mnie teaser nie znudził, klimat idealny, jaram się jak dziecko świętami, rzucam pieniędzmi w monitor.
Napisano 11 Styczeń 201312 l @mookie policzek @Traitor No nie wiem czy taka jasna. Ja to widzę to tak, babka jest oryginalnie z policji albo to przebranie, wyrzyna z jakiegoś powodu tych ludzi, jej wspólnik udaje, że ją zabija, po czym ona budzi się w jakimś pojeździe.
Napisano 11 Styczeń 201312 l A jeszcze tylko dodam, że mam nadzieję, że dzięki ten grze do łask wróci taki właśnie klasyczny cyberpunk. Strasznie lubie ten gatunek (w literaturze, grach, kinie) ale jakoś szybko zniknął z kultury masowej... Po sukcesie Neuromancera byl przez kilka lat straszny boom na niego a poźniej się zrobiło cicho. Fakt, że gatunek bardzo szybko się zdezaktualizował i poszedł w stronę taniego efekciarstwa (a w sumie od poczatku troche taki był) ale kurde nie zmienia to faktu, ze cyberpunk strasznie fajny jest no! :) Z książek już zniknął na dobre i nie mam nawet nadziei, że powróci (nawet mistrz Gibson już pisze coś zupełnie innego) ale może właśnie dzięki Cyberpunkowi 2077 zrobi się na niego moda? :) Mam taką ogromną nadzieję. Trzymam kciuki za chłopaków z CDPR i mam nadzieję, że cała gra będzie co najmniej na poziomie tego teasera. Strasznie wysoko Wam PI poprzeczkę zawiesił :P
Napisano 11 Styczeń 201312 l Wygląda pięknie. Wygląd metropolii i to otwieranie oczu na początku jak z Avatara. Bullet-time jak z Matrixa. Pojazd policji, chyba sam Syd Mead projektował ;) Bohaterka jak z Ghost in the Shell... Wszystkie moje ulubione filmy w jednym 2 minutowym. Bosko :) Gratulacje dla wszystkich zaangażowanych w ten projekt. Piękna robota. Na minus tylko muzyka, nie mój klimat :)
Napisano 11 Styczeń 201312 l O, faktycznie, opis jest w youtube. Czyli dobrze wywnioskowalem po obejrzeniu filmu:)
Napisano 11 Styczeń 201312 l Dzien zaczety od ogladniecia takiego filmu, nie moze byc zły ;) Wypada sie przylaczyc do ochow i achow. Mega sprawa,a muzyka dobrana idealnie. Ktos wspominal o deszczu - bylby klasyk wtedy juz ;)
Napisano 11 Styczeń 201312 l szkoda, że bardzo o niczym..cóż wymagania głupgraków niewielkie są...:)).... ale Baggins gratuluje...!!!... tempo iście Dziadowskie...rozwijasz się.... kolor też niezły....!!!...:))) w scenach z planem ogólnym powietrze w mieście molochu z 2077... czyste jak na 4 tyś.... nie zmienia koloru perspektywy.... :)))) Edytowane 11 Styczeń 201312 l przez dziadek3D
Napisano 11 Styczeń 201312 l hm ... prezentuje trochę świata i klimatu w jakim będzie osadzona gra ... pokazuje dwie postaci i relacje między nimi ... spełnia swoje zadanie jako teaser trailer ...!!!...
Napisano 11 Styczeń 201312 l Pochwalicie się kto był odpowiedzialny za koncepty? I w ogóle jednak ten making off i breakdown to już mogli byście wypuścić... Mineło już ponad 10h od premiery! A przy okazji: udało się komuś przeczytać czerwony tekst ktory jest w tle na końcu? Coś jak wstawka a'la Fight Club :) (screen znaleziony gdzieś w komentarzach na youtube). http://i.imgur.com/uBiyq.png%3C Edytowane 11 Styczeń 201312 l przez Loki
Napisano 11 Styczeń 201312 l Rzeczywiście, tempo traileru raczej bardziej podpadające pod produkcje Dziadka niż zapowiedzi tego typu gry :) Wizualnie jest mega kolorowo, mega efekciarsko i ogólnie - mega. Gratulacje, tu nie ma się czego czepić! Poza stroną wizualną samo tępo filmiku jest po prostu woolne i wieje troche nudą a muzyka bardziej pasuje mi do TVN-owskich podklądow pod spoty jakie ostatnio widzialem kiedy reklamowali Włądce Pierscieni na ich antenie - zupelnie z innej bajki, dziwny klimat - to teraz takie trendy? I nie żebym coś ujmował - starajmy się być troche bardziej obiektywni bo jak czytam niektorych wypowiedzi a wrecz ekstazy jakiej dostaja po obejrzeniu to wydaje mi się że zacieracie troche wady filmiku. Moim zdaniem jest ogólnie 7/10 a trailer jest po prostu znacznie słabszy niż ten z Wiedzmina 2, który był/jest klasą samą w sobie. Nie wiem, może ja mam inne patrzenie ale trailer z wiedzina obejrzalem ponad 10 razy i pokazywalem go innym, ten natomiast obejrzalem raz i .. raczej na tym sie skończy.
Napisano 11 Styczeń 201312 l Powiedz teraz Tomku kto wybierał kawałek w tle, bo dzięki tej osobie Archive - Bullets ma chory przyrost wyświetleń na YT, a ja wracając z pracy chyba polecę po ich płytę do Empiku! :)
Napisano 11 Styczeń 201312 l Czekałem cierpliwie aż ta cyber laska się w końcu ruszy...i się nie doczekałem.