CzAk1 Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Zapraszamy Was do obejrzenia krótkiego filmu The Mines wyreżyserowanego przez Grzegorza Jonkajtysa. Jest to testowa produkcja, która stanowi przedsmak pełnometrażowego filmu, nad którym obecnie pracuje studio Platige. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2794
jimmy Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Ooo, polski Descent przyprawiony The Hills have Eyes z mala domieszka Dead Snow (bez sniegu). W koncu ;)
Gość Ein(hau!hau!) Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Rozumiem że ten film jest jakimś ukłonem dla amerykańskich niskobudżetowych pseudo sci-fi. Do mnie nie trafi.
slabiak Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 no nie wiem co powiedziec.. "tani" horror klasy C ?
blinq Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Mhroook :D Fajnie - nie wiedziałem, ze horrory w Polsce się tworzy. Ciekawym pełnej wersji :)
mookie Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Nie jest źle, a i aktorsko nawet nawet (chociaż generalnie nawet w najtandetniejszych amerykańskich horrorach obsada nie jest tragiczna). Pojawienie się tego górnika paradoksalnie sprawiło, że atmosfera klapła, jakoś mnie to rozczarowało, a już skrobanie pazurami po ścianach to taki tani, szablonowy efekt, że ojej. Nic odkrywczego zapewne, ale na polskim gruncie niewątpliwie jest to powiew świeżości.
KLICEK Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 no wlasnie nie wiem co myslec, to ma byc drogi amehykanski, zachodni film stylizowany na polska tanioche, tandete, czy po prostu fail? mam nadziejen ze to pierwsze :)
Pikard Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 No cóż, do kina się na to na pewno nie wybiorę... szkoda kasy
Pierzak Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 A mi sie podoba. Bardzo fajne ujecia i jak na film kotry obejzalem podczas lunchu to calkiem mnie wciagnal. Zazwyczaj odpadam po 37 sekundach. Scena gdzie Fredi Kruger piluje palcami po scianie tylko troche srednio mi przypadla, ale poza tym super film jest zrobiony.
dziadek3D Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Fredi sztygar.... Arnold z Pragi... no jest to jakaś kontynuacja polskich wątków.....:))))
Rotcore Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 straszne powielanie schematów "horrorowych", nawet dźwięki typowe... górnik wygląda ciekawie, choć bardziej śmiesznie niż strasznie (chyba ze tak mialo byc) no i ta scena z pazurem po skale tragedia... co to za gadanie, że jak na Polske to spoko, właśnie że jak na Polske i takiego mastera jak G. Jonkajtys to słabiutko i jeszcze Platige Image... naprawdę kogoś z was takie horrory przerażają choć przez chwilę?
nicponim Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 ten gornik jest zbyt komiczny, moze mam spieprzone poczucie humoru ale smialem sie patrzac na jego ruchy i gębe. No nie trafia do mnie to to...;/
Marakesz Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Kiedy zadzwonil ten telefon bylem juz pewien ze to jakies jaja youtubowe i zaraz wyskoczy gangaam style.. a tu nie...;)
staszek Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Jakosciowo dobre jak na B movie ( moze nie liczac tego zielonego...) . Jak dla mnie brakuje czadu , jaj . W filmach tego typu chodzi tez o to aby nie miec tak mocnego hamulca - z przymruzeniem oka traktujemy taki film wiec mozna isc o wiele dalej z pomyslami. Jak juz mutant rzuca sie na laske to mogly ją chociaz zlapac za cycka czy cos :) Sam design mutanta jest jakis nie straszny. Kopalnia tez jakas malo urozmaicona. Patent z telefonem fajny jest i kartki na scianie to bardzo fajny pomysl. Rendery fajne ,gratuluje ekipie...
Thx Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 myślałem , że po miesiącach niebytu od razu się wygłupię komentem. A tu proszę nie tylko mnie ten trajler śmieszy. Mam duży szacunek dla Grzegorza za talenty techniczne; forma według mojego mniemania wychodzi mu dziecięco,szablonowo. pozdr
ptaszek Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 scena gdzie wali sie czesc stropu na gornika wyszla slabo (wyglada jakby sie zatrzymal i poczekal az sie cos na niego zawali) no i to zielone swiecace na sile chyba
artzgodka Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 chociaz zlapac za cycka czy cos :). a`propos cycków to ta dziewuszka prawie ich nie ma :)
ICE Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Straszna slabizna, szkoda, wielka szkoda. ALe nie zawsze jedzie sie na wozie mam nadzieje ze zostana z tego wyciagniete wnioski i nastepna produkcja bedzie duzo lepsza. Trzymam kciuki.
deshu Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Tylko kobieta może panicznie potrzebować latarki w tak jasnej kopalni:)
Tamyl91 Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Przeczytałem "Platige" - pomyślałem sobie "Super!". Po obejrzeniu z entuzjazmu niestety już nic nie zostało, biedne to to bardzo.
Sunedge Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 Polski "Zły zakręt" :) Jak sie chłopaki rozkręcą, to moze byc ciekawie. Licze na szybką akcje, fajna żeńską obsadą, ostrą młócke, bez nadmiaru CG ;p
MariushO Napisano 15 Luty 2013 Napisano 15 Luty 2013 No troszkę się zawiodłem, jakbym ogladal Droga bez powrotu 15!Szkoda trochę bo spodziewac moznaby się było czegos lepszego. Poczatek zapowiadal się niezle, sama kobieta w jaskini, obok martwy facet, do tego cos na pozor klatek przykrytych starymi płótnami.Moja ciekawość skonczyla się na pojawieniu górnika.
natas Napisano 16 Luty 2013 Napisano 16 Luty 2013 Mi również nie przypadł do gustu taki tandetny hooror się wydaje...niestety.
narwik Napisano 16 Luty 2013 Napisano 16 Luty 2013 Dzizas, normalnie się zrobiło forum krytyków sztuki filmowej. Krytyka, jeśli nie jest konstruktywna to jest tylko zrzędzeniem. Dobry zwyczaj jest taki, że jak się nie ma nic do powiedzenia to się korzysta z okazji i nic nie mówi.
ptaszek Napisano 16 Luty 2013 Napisano 16 Luty 2013 Narwik nie zrzędź tylko napisz co wspaniałego tu zobaczyłeś.
michalo Napisano 16 Luty 2013 Napisano 16 Luty 2013 Gdyby było "mniej poważnie" był by świetny horror klasy C. Mi taka stylistyka pasuje bo ma swój urok i pewnie taką stylistykę powoduje niski budżet (nie miliono-dolarowy) ale musi być to okraszone dużą dawką humoru, ja te amerykańskie horrory, gore itp.
eco Napisano 16 Luty 2013 Napisano 16 Luty 2013 Nieco opatrzone oczy Grzegorza a reszta to jakiś zlepek z gier i filmów.
Monio Napisano 17 Luty 2013 Napisano 17 Luty 2013 Mi się bardzo podobało. Wygląda na produkcje która mogłaby się wreszcie przebić przez polską tandetę. Żartowałem. Jest tak tandetne jak komedie romantyczne. Tyle że zamiast słabej komedii będzie niestraszny horror.
Selena Napisano 17 Luty 2013 Napisano 17 Luty 2013 trzymam kciuki :)oby więcej takich projektów bo mam dość romansideł i seriali...
Gość User190 Napisano 17 Luty 2013 Napisano 17 Luty 2013 Ten test tak bardzo odbiega jakością od tego, co do tej pory serwował nam Grzegorz, że liczę na to, że po prostu go olał i dał się wystrzelać ekipie.
Papa Pio Napisano 18 Luty 2013 Napisano 18 Luty 2013 No nie wiem nie wiem... stylistyka zupełnie niepodobna do polskich filmów... z drugiej strony ostatni "horror" polski jaki widziałem to "Kołysanka"...tak samo tam jak i tu strachu nie zaznałem, ale dobrze że próbuje się zrobić coś innego niż komedia romantyczna w tym kraju...
Reanimator Napisano 18 Luty 2013 Napisano 18 Luty 2013 Selena, moze wylacz TV i idz do kina, bo filmow troche powstaje na swiecie ;)
Selena Napisano 18 Luty 2013 Napisano 18 Luty 2013 Reanimator:D mówię bardziej o filmach które powstają w Polsce :)
ikkiz Napisano 18 Luty 2013 Napisano 18 Luty 2013 Strasznie mi się kojarzy z The Shrine: Wiekopomnym kanadyjski dziełem, którego akcja też toczy się w Polsce i obywalete Kanady (czy USA?) są krzywdzeni na polskiej ziemi. Tylko tutaj Polaków grają Polacy, a tam nawet nie polonusy. więc j. polski brzmi dobrze, a nie jak w Shrine: "Nie rozma wijaj z jebcofkajofcami"
sammael_at Napisano 19 Luty 2013 Napisano 19 Luty 2013 ma pare fajnych momentów, ale chyba jednak wole te przepiekne animacje :) ale za to logo mi sie podoba ;d
bapi23 Napisano 19 Luty 2013 Napisano 19 Luty 2013 Moje pytanie - o czym to miało opowiadać? Jednym słowem żenada.
plutko Napisano 20 Luty 2013 Napisano 20 Luty 2013 Wizualnie jest slabo. Nieprzemyslane oswietlenie, strasznie tam jasno (latarka w ogle nie gra) a do tego nachalna korekcja koloru. Nie cierpie przytlumionych w postprodukcji swiatel i w efekcie tych mdlych kolorow. Po drugie sa ujecia (jak zblizenia miernika), ktore w filmie animowanym by sie sprawdzaly, a jak je widze normalnej produkcji to traca tandeta na kilometr. Ale to nie moj gatunek, wiec w sumie wszystko mi jedno co z tego wyjdzie.
maaaad Napisano 20 Luty 2013 Napisano 20 Luty 2013 Fajny, ma klimacik, a pomysł z umieszczeniem akcji w starych, polskich kopalniach uranu - genialny :) PS. Polactwo jak zwykle niezadowolone, hy hy ;]
Rotomonks Napisano 20 Luty 2013 Napisano 20 Luty 2013 Nie jestem pewien, czego to był test. Chyba nowych dragów. :D Ale wstrzymam się z oceną, myślę, że Grzesiek, wie co robi. @Dziadek3D -- Fredi sztygar, genialne :)
Rekomendowane odpowiedzi