zeet Napisano 29 Maj 2008 Napisano 29 Maj 2008 (edytowane) Mogę o cos zapytac? jak zrobic baze w Zbrushu? Czy z tego modelu moge zrobic baze? jak? Prosze o odpowiedzMożna z niego zrobić bazę w Zbrushu za pomocą narzędzia Topology musisz obejrzeć jakiegoś tutoriala na ten temat bo w dwóch słowach nie da sie tego opisać :) ps. link do tutoriala na Zbrush Central http://www.zbrushcentral.com/zbc/showthread.php?t=46655 Edytowane 29 Maj 2008 przez zeet
Gomez Napisano 29 Maj 2008 Napisano 29 Maj 2008 Mozna tez zrobic baze z zsphere ale zwykle i tak potrzebne jest pozniej retopo.
ciastuch Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 Mozna tez zrobic baze z zsphere ale zwykle i tak potrzebne jest pozniej retopo. No to teraz juz wszystko wiem:) Dzieki serdeczne za cenne informacje:) mam nadzieje że wkrótce pokaże cos wiekszego:) pozdrawiam:)
GerL@nT Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 Oto moja 2 głowa: i siatka: Jak myślicie, poprawiać tą czy brać się za następną?
Poke Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 (edytowane) Taki dziesięciogodzinny speed :P zacząłem dawno temu dokończyłem teraz + siatka Edytowane 1 Czerwiec 2008 przez Poke 1
floo Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Oto moja 2 głowa: i siatka: Jak myślicie, poprawiać tą czy brać się za następną? popracuj jeszcze bo widać łączenie połówek... ;)
GerL@nT Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Heh, zaraz wrzucę update, bo już wczoraj coś kombinowałem:) Ostatnio ściągnąłem fajnego tutka, (a raczej rozbudowane making of) i wiele się nauczyłem, myślę że moja następna praca będzie lepsza:) popracuj jeszcze bo widać łączenie połówek... ;) Tego na razie jeszcze nie będę poprawiał, bo symmetry jest mi nadal potrzebne:)
GerL@nT Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 Poprawiłem okolice oczu, nosa i żuchwy: I siatka:
Destroyer Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 a ja taki kapeć se zrobiłem :) i drugi do pary ;P pierwszy modelowałem w hudinim pół roku a drugi w Zbrushu z Zspherów(od Zbrusha 1.3) :D
!Ewert Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Podzielisz sie butami?;D Robie sklep z butami ;)
Huter Napisano 7 Czerwiec 2008 Napisano 7 Czerwiec 2008 (edytowane) Taki sobie speed ... w sumie nie jestem zadowolony ale co tam ... w końcu to mój 1000 post więc sobie wybaczę;P t0m3k - o sorry... faktycznie pomyliłem ... co do słabo to fakt... ale ciężko mi było z założenia że wszystko miałobyć low-poly ... poniosło mnie i faktycznie mi się pomyloło :/ kurcze ... jakby jakiś mod mógł sprzątnąć byłoby spoko ... a ja bym to wsadził później w inne miejsce ... choć w sumie jest to speed choć nie koniecznie modelling :( Edytowane 7 Czerwiec 2008 przez Huter
mrkrzysiek Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 i już nie jestem głodny:P fajny model i pomsłowy
Loki Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 fajny bomburger Georgas, ale mi dzis pan w pizzerii pizze high-poly wymodelował, wiec podziekuje nie jestem głodny :)
maczuga Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 fajny pomysł i realizacja, oteksturuj resztę i wyrenderuj ładnie :) @edit: tylko wtedy nie do tego wątku, do renderów testowych albo coś :)
Notre Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 fajny bomburger Georgas, ale mi dzis pan w pizzerii pizze high-poly wymodelował, wiec podziekuje nie jestem głodny :) a oteksturował? bo słyszałem że bez tekstur nie smaczna. model fajny Georgas a bynajmniej nietypowy :D
mileS Napisano 23 Czerwiec 2008 Napisano 23 Czerwiec 2008 2'gie życiowe podejście do auta ;] , będzie coś z tego ? koło błotnika troszkę krzywo ale to świeże edgesy są dlateo :)
Destroyer Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 łiii! łiii! :D po dłuższym czasie nieróbstwa całkowitego dziś po południu troszkę sobie podłubałem :D najpierw zlecenie od Nintendo :D Wii Case Wiimote WiiNunchuck WiiShell- zacząłem robić na podstwie jednego zdjęcia 500x400px ale jak szukałem refki dla wirelessa to znalazłem takie samo tylko w rozdziałce 4kx3k + dwie fotki z realu:) WiiWireless zrobione na podstawie jednej fotki czego nie widziałem to zmyśliłem :) jak wszędzie w tych modelach zresztą ;) ----------------------------------------- Eks boks tri sixty :) A.K.A. X-BOX 360 ;) Case wersja premium :) i wersja core ;) Pad headphones ----------------------------------------- i tu jeszcze jakaś padaka nie pamiętam nazwy ;P Case i wersja ekonomiczna ;) i Pad nielicząc okrągłych wypukłych guziczków na wiiMote i joysticków w Wiiwirelessie i xbox padzie to same quady:) modo jakoś kaszani strasznie takie miejsca nawet na standardowej kulce nie daje rady z "polami" i zawsze powstaje "kink":) za to majka sobie z tym radzi bez najmniejszego problemu więc chyba wywalę te trisy :) czas na wszystko 6 minut ale to tylko dlatego, że Xboxa robiłem w dwóch zupełnie różnych wersjach core i premium :D PS3 też ale to akurat planowałem :P --- i przy okazji znalazłem zastosowanie dla Pana Czopka :) dałem go pare postów wcześniej w wersji surowej :) klik fikołkowy quick paintover :) z którego wybrałem czarodzieja :D no dobra nawalonego arystokrate :D kliknij tutaj ;) render na szybko wiuport i siateczka na razie tyle ;) cheers! PS ponad godzinę te fotki wysyłałem:/ ma się ten światłowód hę? ;) 1
Destroyer Napisano 3 Lipiec 2008 Napisano 3 Lipiec 2008 kubi ano daje ;)sam modeluje a ja tylko patrzę i jak coś nierówno to batem mu przez łeb :D choć czasem też denerwuje straszliwie, ale chyba jak każdy progs parę rzeczy kuleje
Przybysz Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 Troche nieprzemyslany brzydal. Miesnie szyji nie umozliwiaja skretu glowy, hehe. Taki 'speed' - okolo 3h. Pozdr.
Ex3 Napisano 8 Lipiec 2008 Napisano 8 Lipiec 2008 Fikołek mógł byś zrobić do tych konsolek/padów blueprinty :) Plusik do reputacji na pewno się znajdzie ;)
FF Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 (edytowane) Znaczki volvo, mitsubishi i astona martina. Może się komuś przyda:) >>DOWNLOAD Edytowane 3 Sierpień 2008 przez FF 2
patry Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Freedom Fighter - mam ideę :D Daj może post z tymi logami w tym wątku - http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=49369 Będziemy robić bazę znaczków ;)
FF Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 (edytowane) patry nie widziałem tego wątku:) tez chcialem takie założyć ale se dałem siana. Zaraz tam skopiuje. EDIT: poprawiłem format na .obj Edytowane 3 Sierpień 2008 przez FF
AdN Napisano 9 Sierpień 2008 Napisano 9 Sierpień 2008 Cześć! Mam do was dwa pytania. Pierwsze, to co byście zmienili w poniższych modelach? Wiem że drzwiczki od biurka muszę poprawić, oraz dodać kabelki do urządzeń. Drugie pytanie jest o viewporty. Znikają mi w nich ostatnio obiekty, myślę że screen wszystko wytłumaczy. Moja konfiguracja to GeForce 8800GTS, 4GB, Intel QuadCore 2.4GHz. Z góry dzięki! :)
Trybal Napisano 23 Sierpień 2008 Napisano 23 Sierpień 2008 Taki miecz sobie wydłubałem :) Czas pracy ok. 7h...
latos Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Witajcie Zrobiłem sobie taką prackę dodam od razu ,że jestem początkującym. I mam pytanie co jest z tymi szybami dlaczego one tak odbijaja światło jak również ze ścianą są jakieś białe kropki. Swiatło wychodzi przez kolesze i musiałem mu dać 1000 Multipilera.
!Ewert Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 do testowych renderów daj ;) czym renderujesz?
Destroyer Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 DraB to napewno miało się łączyć w jedną masę bo od strony technicznej wydaje się ciężkie do osiągnięcia :) poza tym najs :)
DraB Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 Widzę, że też się szykujesz na LittleBigPlanet :)
Abell Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 A to kubek z którego pije w pracy :) Modelowany kiedy szef nie patrzył... taka 5 minutówka
Abell Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 Hehe jeszcze zdązyłem wymodelować pióro... kiedy czekałem na plansze konkursowe :) jest godzina 03.40 - wracam do domu - plansze wydrukowane
Bombel Napisano 21 Wrzesień 2008 Napisano 21 Wrzesień 2008 A już leci:) z tyłu trochę nieczytelna jest bo musiałem zagęścić na ten napis i ogólnie to nie patrzeć na okolice napisu bo ble:P
Rekomendowane odpowiedzi