zeet Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 (edytowane) Mogę o cos zapytac? jak zrobic baze w Zbrushu? Czy z tego modelu moge zrobic baze? jak? Prosze o odpowiedzMożna z niego zrobić bazę w Zbrushu za pomocą narzędzia Topology musisz obejrzeć jakiegoś tutoriala na ten temat bo w dwóch słowach nie da sie tego opisać :) ps. link do tutoriala na Zbrush Central http://www.zbrushcentral.com/zbc/showthread.php?t=46655 Edytowane 29 Maj 2008 przez zeet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 dzieki Zeet:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 29 Maj 2008 Share Napisano 29 Maj 2008 Mozna tez zrobic baze z zsphere ale zwykle i tak potrzebne jest pozniej retopo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 30 Maj 2008 Share Napisano 30 Maj 2008 Mozna tez zrobic baze z zsphere ale zwykle i tak potrzebne jest pozniej retopo. No to teraz juz wszystko wiem:) Dzieki serdeczne za cenne informacje:) mam nadzieje że wkrótce pokaże cos wiekszego:) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GerL@nT Napisano 31 Maj 2008 Share Napisano 31 Maj 2008 Oto moja 2 głowa: i siatka: Jak myślicie, poprawiać tą czy brać się za następną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 (edytowane) Taki dziesięciogodzinny speed :P zacząłem dawno temu dokończyłem teraz + siatka Edytowane 1 Czerwiec 2008 przez Poke 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Oto moja 2 głowa: i siatka: Jak myślicie, poprawiać tą czy brać się za następną? popracuj jeszcze bo widać łączenie połówek... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GerL@nT Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Heh, zaraz wrzucę update, bo już wczoraj coś kombinowałem:) Ostatnio ściągnąłem fajnego tutka, (a raczej rozbudowane making of) i wiele się nauczyłem, myślę że moja następna praca będzie lepsza:) popracuj jeszcze bo widać łączenie połówek... ;) Tego na razie jeszcze nie będę poprawiał, bo symmetry jest mi nadal potrzebne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Poke: Fajne ;P, pokażesz inne ujęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GerL@nT Napisano 1 Czerwiec 2008 Share Napisano 1 Czerwiec 2008 Poprawiłem okolice oczu, nosa i żuchwy: I siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 a ja taki kapeć se zrobiłem :) i drugi do pary ;P pierwszy modelowałem w hudinim pół roku a drugi w Zbrushu z Zspherów(od Zbrusha 1.3) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Podzielisz sie butami?;D Robie sklep z butami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 3 Czerwiec 2008 Share Napisano 3 Czerwiec 2008 bardzo fajny but ale pokaz siatke bez MS'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 (edytowane) Taki sobie speed ... w sumie nie jestem zadowolony ale co tam ... w końcu to mój 1000 post więc sobie wybaczę;P t0m3k - o sorry... faktycznie pomyliłem ... co do słabo to fakt... ale ciężko mi było z założenia że wszystko miałobyć low-poly ... poniosło mnie i faktycznie mi się pomyloło :/ kurcze ... jakby jakiś mod mógł sprzątnąć byłoby spoko ... a ja bym to wsadził później w inne miejsce ... choć w sumie jest to speed choć nie koniecznie modelling :( Edytowane 7 Czerwiec 2008 przez Huter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 1. pomyliles watki 2. bardzo slabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Czerwiec 2008 Share Napisano 11 Czerwiec 2008 smacznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 11 Czerwiec 2008 Share Napisano 11 Czerwiec 2008 i już nie jestem głodny:P fajny model i pomsłowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 11 Czerwiec 2008 Share Napisano 11 Czerwiec 2008 fajny bomburger Georgas, ale mi dzis pan w pizzerii pizze high-poly wymodelował, wiec podziekuje nie jestem głodny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Czerwiec 2008 Share Napisano 11 Czerwiec 2008 Georgas bardzo fajny poka render:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 11 Czerwiec 2008 Share Napisano 11 Czerwiec 2008 fajny pomysł i realizacja, oteksturuj resztę i wyrenderuj ładnie :) @edit: tylko wtedy nie do tego wątku, do renderów testowych albo coś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 11 Czerwiec 2008 Share Napisano 11 Czerwiec 2008 fajnie ALE GDZIE SIATKA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Notre Napisano 11 Czerwiec 2008 Share Napisano 11 Czerwiec 2008 fajny bomburger Georgas, ale mi dzis pan w pizzerii pizze high-poly wymodelował, wiec podziekuje nie jestem głodny :) a oteksturował? bo słyszałem że bez tekstur nie smaczna. model fajny Georgas a bynajmniej nietypowy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Ucho, ok. 2:30h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 2'gie życiowe podejście do auta ;] , będzie coś z tego ? koło błotnika troszkę krzywo ale to świeże edgesy są dlateo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 łiii! łiii! :D po dłuższym czasie nieróbstwa całkowitego dziś po południu troszkę sobie podłubałem :D najpierw zlecenie od Nintendo :D Wii Case Wiimote WiiNunchuck WiiShell- zacząłem robić na podstwie jednego zdjęcia 500x400px ale jak szukałem refki dla wirelessa to znalazłem takie samo tylko w rozdziałce 4kx3k + dwie fotki z realu:) WiiWireless zrobione na podstawie jednej fotki czego nie widziałem to zmyśliłem :) jak wszędzie w tych modelach zresztą ;) ----------------------------------------- Eks boks tri sixty :) A.K.A. X-BOX 360 ;) Case wersja premium :) i wersja core ;) Pad headphones ----------------------------------------- i tu jeszcze jakaś padaka nie pamiętam nazwy ;P Case i wersja ekonomiczna ;) i Pad nielicząc okrągłych wypukłych guziczków na wiiMote i joysticków w Wiiwirelessie i xbox padzie to same quady:) modo jakoś kaszani strasznie takie miejsca nawet na standardowej kulce nie daje rady z "polami" i zawsze powstaje "kink":) za to majka sobie z tym radzi bez najmniejszego problemu więc chyba wywalę te trisy :) czas na wszystko 6 minut ale to tylko dlatego, że Xboxa robiłem w dwóch zupełnie różnych wersjach core i premium :D PS3 też ale to akurat planowałem :P --- i przy okazji znalazłem zastosowanie dla Pana Czopka :) dałem go pare postów wcześniej w wersji surowej :) klik fikołkowy quick paintover :) z którego wybrałem czarodzieja :D no dobra nawalonego arystokrate :D kliknij tutaj ;) render na szybko wiuport i siateczka na razie tyle ;) cheers! PS ponad godzinę te fotki wysyłałem:/ ma się ten światłowód hę? ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 fikołek modziak daje rade, co :) fajne modele! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 kubi ano daje ;)sam modeluje a ja tylko patrzę i jak coś nierówno to batem mu przez łeb :D choć czasem też denerwuje straszliwie, ale chyba jak każdy progs parę rzeczy kuleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Troche nieprzemyslany brzydal. Miesnie szyji nie umozliwiaja skretu glowy, hehe. Taki 'speed' - okolo 3h. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 ale wysyp siatek... hoho hoo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Fikołek mógł byś zrobić do tych konsolek/padów blueprinty :) Plusik do reputacji na pewno się znajdzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 (edytowane) Znaczki volvo, mitsubishi i astona martina. Może się komuś przyda:) >>DOWNLOAD Edytowane 3 Sierpień 2008 przez FF 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 Freedom Fighter - mam ideę :D Daj może post z tymi logami w tym wątku - http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=49369 Będziemy robić bazę znaczków ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 (edytowane) patry nie widziałem tego wątku:) tez chcialem takie założyć ale se dałem siana. Zaraz tam skopiuje. EDIT: poprawiłem format na .obj Edytowane 3 Sierpień 2008 przez FF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdN Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 Cześć! Mam do was dwa pytania. Pierwsze, to co byście zmienili w poniższych modelach? Wiem że drzwiczki od biurka muszę poprawić, oraz dodać kabelki do urządzeń. Drugie pytanie jest o viewporty. Znikają mi w nich ostatnio obiekty, myślę że screen wszystko wytłumaczy. Moja konfiguracja to GeForce 8800GTS, 4GB, Intel QuadCore 2.4GHz. Z góry dzięki! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 23 Sierpień 2008 Share Napisano 23 Sierpień 2008 Taki miecz sobie wydłubałem :) Czas pracy ok. 7h... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 A ja dziś taki głośnik zrobiłem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 Witajcie Zrobiłem sobie taką prackę dodam od razu ,że jestem początkującym. I mam pytanie co jest z tymi szybami dlaczego one tak odbijaja światło jak również ze ścianą są jakieś białe kropki. Swiatło wychodzi przez kolesze i musiałem mu dać 1000 Multipilera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 latos wiesz ale chyba działy pomyliłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 trosiek - śatka! xD :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 do testowych renderów daj ;) czym renderujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 Pufaa na SMC Evermotion :) 1h10m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 DraB to napewno miało się łączyć w jedną masę bo od strony technicznej wydaje się ciężkie do osiągnięcia :) poza tym najs :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Wieszak na pędzle , 1h roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 jakieś 1,5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Widzę, że też się szykujesz na LittleBigPlanet :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 A to kubek z którego pije w pracy :) Modelowany kiedy szef nie patrzył... taka 5 minutówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Hehe jeszcze zdązyłem wymodelować pióro... kiedy czekałem na plansze konkursowe :) jest godzina 03.40 - wracam do domu - plansze wydrukowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombel Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 taki tam N-gage, dziś od rana go męczę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 a poka siatke bombel ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombel Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 A już leci:) z tyłu trochę nieczytelna jest bo musiałem zagęścić na ten napis i ogólnie to nie patrzeć na okolice napisu bo ble:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi