demigod Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 siwy ty masakratorze ehhhh musimy sie spotkac :] master ticzmi fight :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 do animki tak, w pozostałych przypadkach lepiej robić każde wnętrze osobno, szybciej i sprawniej. he, bez przesady, wprawa w rzeźbieniu domków to jak wprawa w wyplataniu koszyków albo szydełkowaniu takie rzemiosło po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mykel Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 No dobrze ale wrocimy do meritum, dla mnie taki domek to rowniez pare h modelowania wiec ile zawołac za te 1h godzine pracy aby wyslzo adekwatnie do wlozonej pracy i aby klient i moja osoba byla zadowolona .... 20 - 25 zł / h doradzcie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 No dobrze ale wrocimy do meritum, dla mnie taki domek to rowniez pare h modelowania wiec ile zawołac za te 1h godzine pracy aby wyslzo adekwatnie do wlozonej pracy i aby klient i moja osoba byla zadowolona .... 20 - 25 zł / h doradzcie ... A ile chcesz - bo przy podanych przez Ciebie widełkach to na dzień 200PLN wyrobisz ale jeśli stukniesz go dajmy na to w 4 godziny to tylko 100PLN - no według mnie to torchę mało - jeśli codzi o Twoje zadowolenie to też :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mykel Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 Pytanie jest ile powininem chciec aby nie odstraszyc klienta i abym byl zadowolony 200 PLN za 8h pracy to nie az tak zle imo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 Pytanie jest ile powininem chciec aby nie odstraszyc klienta i abym byl zadowolony 200 PLN za 8h pracy to nie az tak zle imo ... Jeszcze takiego co by go 200PLN odstraszyło to nie miałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 mishu a jesteś pewien, że to samo modelowanie ma być?? bo tak czytam i nie moge się dopatrzeć sensu modelowania wnętrza bez materiałów...jeżeli klient się na tym nie zna to szczerze mówiąc na twoim miejscu porozmawiałbym z nim jeszcze raz. Bo dla niego wymodelowanie może oznaczać równie dobrze zrobienie wizualizacji. Mi się już tak zdarzyło więc radziłbym się upewnić. A co do ceny. Jeżeli 200zł go odstraszy nie rozmawiaj z nim więcej ;] Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian2608 Napisano 2 Październik 2008 Share Napisano 2 Październik 2008 (edytowane) Witam wszystkich , Drodzy użytkownicy mam pytanie ,ile za modele obiektów do gry ,wraz z teksturami diffuse oraz bump ,modele to powiedzmy ,jakieś kasy ,szafy ,krzesła ,nie wiem sam dokładnie ale rzeczy w takim stylu ,chodzi mi o wycene jednego takiego modelu ,wiem że to rzecz względna ,ale tak mniej więcej ,pozdrawiam. Edytowane 2 Październik 2008 przez adrian2608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 2 Październik 2008 Share Napisano 2 Październik 2008 siwy to może jakiś tutorialik modelowania domków 2h? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 2 Październik 2008 Share Napisano 2 Październik 2008 kiedys juz tlumaczylem w jednym wątku. oczywiście jak są rysunki w cadzie. Wyczyszczone rysunki wrzucasz do maxa, kazda elewacja jako osobny spline, elewacje ustawione do pionu i wokół rzutu poustawiane. ze snapem obrysowujesz, extrude i te obiekty ustawiasz na rzucie. dach robie zwykle z rzutu dachu spline + edit poly i tyle. gotowe detale edytujesz i ustawiasz w odpowiednich miejscach i masz gotowy domek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 2 Październik 2008 Share Napisano 2 Październik 2008 dokładnie. Technika na spline jest najszybsza z możliwych. Samą bude takiego domku bez detalu można postawić dosłownie w max 30min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 3 Październik 2008 Share Napisano 3 Październik 2008 heh to ja chyba jeszcze prościej robie :P każdą elewacje w Cadzie przygotowuje tak, że po wczytaniu do maxa wystarczy konwertować do editable poly. rzut oczywiście też wczytuje, ale w sumie tylko w celu weryfikacji czy sie wszystko zgadza. ustawiam elewacje, łącze ze sobą, na to shell i w sumie buda stoi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 Na ile byście wycenili węża? http://www.ania.xibo.at/tmp/waz600.jpg Rosyjska firma chce użyć tego na hologram. Ceny gotowych hologramów które znalazłam w internecie wynoszą po kilkadziesiąt Euro. Praca jest już gotowa i się kurzy na dysku, więc musiałabym im tylko przesłać gotowy plik i ewentualnie zanimować kamerę naokoło obiektu. Renderowali by sami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 poproś o % od sprzedaży:D:D nie no, spróbuj zacząc od pokaznej 4 cyfrowej sumy. z 3500 Euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 nie wiem w jakiej technologii ten hologram ale jeśli zwykła folia to wyceń sobie tTwoje 2 godziny pracy. Tyle będzie się renderował obrazek do hologramu. Tojest jakieś 20 dpi. Więc można szaleć z aniamcją i kompletnie nie przejowac się renderem. Jakość obrazu i tak będzie żenująco słaba. a i te dwie godziny poracy pomnóż przez 3000. W końcu to rosyjeski gaz i ropa placi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 (edytowane) Ania.. nie sprzedawaj "gotowego kurzącego się dziełka"... tylko Dzieło nad którego jakością pracowałaś wiele godzin... to powinno wpływać na cenę.. bo Oni chcą właśnie tą jakoś kupić... pozdrawiam. Edytowane 12 Październik 2008 przez sly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powolilapie Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Chciałbym was prosić o pomoc. Nie wiem na ile wycenić taki obrazek. (ma być jeszcze dopracowany, jakieś szczegóły) Boję się że się klijent wystraszy. Ale z drugiej strony poświęciłem na to trochę czasu i skoro mam to oddawać za bezcen to może nie warto się tym zajmować. Ile według was jest warte takie 2D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 ja bym dał 23,70zł ... zależy do czego to ma być wykożystane... ale warto popracować jeszcze... :/ pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powolilapie Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Przepraszam zapomniałem dodać. To ma być wykorzystane do gry (ale szczegułów nie znam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 (edytowane) Bez szczegolow trudno cos powiedziec. Zwlaszcza ze wrzuciles raczej work in progress niz koncowa ilustracje. Bo to co narazie pokazales to ciezko powiedziec zeby mialo wartosc komercyjna. Edytowane 9 Październik 2008 przez mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 (edytowane) sprawdzę sobie pozdrawiam. Edytowane 12 Październik 2008 przez sly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 nie wiem czy ci się chce przewijać wątek jednak jest na pewno podane, jak rozliczać się za animacje... policz za wykonanie modeli i całej reszty + każda klatka, lub sekunda animacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Godzina pracy Q6600 na Rebus Farm to ~3€. Wiesz ile trwa rendering jednej klatki, pomnóż to przez ich ilość i dodaj coś od siebie za stworzenie całej scenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Jak myślicie ile grafik może zarobić na kilkuminotwym klipie muzycznym wypełnionym efektami i animacjami rodem z np. Władcy Pierścieni. Dokładniej Dwie wieże, a jeszcze dokładniej ostateczna bitwa o Rohan. Pytanie czysto ciekawskie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 jeden grafik nie zrobi takich animacji (w rozsądnym czasie ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 W rozsądnym czasie... Lecz mimo wszystko zrobi ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Jak myślicie ile grafik może zarobić na kilkuminotwym klipie muzycznym wypełnionym efektami i animacjami rodem z np. Władcy Pierścieni. Dokładniej Dwie wieże, a jeszcze dokładniej ostateczna bitwa o Rohan. Pytanie czysto ciekawskie ^^ Ani w rozsądnym ani w nierozsądnym czasie to niemożliwe, szczególnie mając do dyspozycji samo CG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Więc tak na oko ilu ludzi by temu sprostało? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Wiecie, a mnie zastanawia, ile potrwa i ile mozna zarobic na wybudowaniu takiego mniejszego biurowca samemu? Mam na mysli cos w rodzaju Sierce Tower, ale ciut nizsze. Trybal, a jak ci sie tak bardzo nudzi, to poszukaj sobie na sieci ile ludzi nad tym pracowalo, ile kompow i ile mieli doswiadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Przepraszam Mirach, że zadaje pytania i że nie jestem taki mądry i inteligentny jak Ty... W takim razie trzeba będzie pogadać z administracją portalu by zmienili zastosowanie forum. Ode tej pory patrzymy na forum ale nie rozmawiamy na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Trybal nad lotr pracowali na pewno mega specjaliści z wielu dziedzin CG i nie tylko. Z samego studia WETA w creditsach jest na pewno ze setka albo i dwie setki osób. Specjaliści od animacji, modelerzy(nie koniecznie 3d bo większość modeli to skany), spece od matte paintingu, od renderingu, od róznych fx efektów, composittingu, and so on... wymieniałem tylko sprawy związane z CG Opanuj jedna z tych dziedzin na takim poziomie żeby efekt był tak jak napisałeś na poziomie lotr to zobaczysz na co sie porywałeś. Dodaj do tego miliony dolców na sprzęt. Taki koleś który sobie jedzie na koniu w scenie o której pisałeś, całe jego wyposażenie, broń ubranie, nad tym przez siedem lat pracowało setki jeżeli nie tysiące rzemieślników. No nie da się samemu. Chyba łatwiej byłoby wybudować ten biurowiec o którym pisze mirach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Czy ja coś wspominałem, że che coś takiego robić? xD Ja mam problem z postacią jak narazie a tu coś takiego... Pff... Zapomnijcie ^^ Nie no... Ja się tylko pytałem ile coś takiego może kosztować :P I nadal nie wiem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Jeżeli wynająć by dużo chińczyków i parę słoni to może nie wyszło by tak drogo ;). A co do ceny nikt Ci wiarygodnej nie poda - przecież to nie jest nasza liga. To nie jest liga żadnego grafika nawet, tylko kogoś kto zarządza takim projektem. Niewielu jest takich ludzi na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Dobra... Może przesadziłem... W takim razie może dajmy na to dosyć dobre animacje byłoby ich kilkanaście w ciągu tych 3 min. Może nie takie jak Lotr ^^ Dajmy na to coś na wzór animacji Bagińskiego ;> Jak myślicie? 50k by przkroczyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 (edytowane) Przepraszam Mirach, że zadaje pytania i że nie jestem taki mądry i inteligentny jak Ty... wybaczam, nie kazdy musi. trybal, mi chodzi o to ze ten watek to i tak smietnik w tym momencie. Trudno tu sie dogrzebac do konkretnej odpowiedzi chocby na pytanie ile wziasc za 1 wizke, a ty wyskakujesz z pytaniem na ktore nikt ci tutaj nie udzieli odpowiedzi. Napisz list do kogos z hollywoodu, moze oni uszczknal tajemnicy. Tutaj to jest tylko gdybanie ktore czyni ten watek jeszcze bardziej bezuzytecznym. Edit: W ramach potwierdzenia swojej wiedzowej supremacji, odwolam sie do mego tajnego zrodla wiedzy, czytaj, wlacze google. Pamietasz Trybal moze Men in Black? Na koncu byla taka krociutka scenka jak wszystko sie oddala a pozniej kosmita gra w kulki. To tak dla przykladu, na tej stronie: http://www.kmf.org.pl/fx/mibe.html pisze "To zakończenie wymyślił Sonnenfeld po pierwszych próbnych pokazach dla szefów wytwórni Columbia. Bossowie studia zachwyceni filmem, dali reżyserowi dodatkowy milion dolarów na realizację tej końcówki." To tak w ramach tego, ze nam, zwyklym przesuwacza vertexow, bardzo ciezko jest ogarnac o jakich pieniadzach jest mowa przy realizacji takich produkcji o jakich piszesz. pozdrawiam i milej nocy. mirach Edytowane 11 Październik 2008 przez mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 A najciekawsze jest to, że jak pamiętam tą końcowkę, to poza animacją odjazdu kamery w kosmos od miasta, reszta była na dość... ekhm... średnim poziomie... Przynajmniej wedle obecnych standardów. Miałem wrażenie wręcz, że render był robiony w Scanline na materiałach zblizonych do defaultowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 serwus :) wiesz Trybal - to kosmiczna produkcja , i kosmiczne pieniadze. Trudno o tym gadac nawet. Mysle ze juz prosciej byloby , gdybys zadal pytanie odnosnie jakiejs z reklam robionych w polsce . Tutaj moglbys dostac juz wiecej konkretow, lacznie z tym ,ze firma A nie ruszy tego ponizej sumy X, a firma B bardzo chetnie . pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 serwus :) wiesz Trybal - to kosmiczna produkcja , i kosmiczne pieniadze. Trudno o tym gadac nawet. Mysle ze juz prosciej byloby , gdybys zadal pytanie odnosnie jakiejs z reklam robionych w polsce . Tutaj moglbys dostac juz wiecej konkretow, lacznie z tym ,ze firma A nie ruszy tego ponizej sumy X, a firma B bardzo chetnie . pozdrawiam i zycze powodzenia :) no nie wiem... kiedy zapytałem o coś takiego przedwczoraj, przeczytałem w odpowiedzi że takie pytanie na pewno już padło... więc idę szukać postów sprzed 3 lat.. różnicę w cenach sobie obliczę.. :( pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naat Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 Cześć :) z góry przepraszam, jeśli pytanie, które chcę zadać już padło wcześniej - ale ten wątek jest tak obszerny, że trudno mi w nim znaleźć interesujące mnie informacje (btw może dałoby radę zrobić wyszukiwanie tylko w danym wątku?;) ) chodzi o cenę za zrobienie postaci "maskotki" portalu i jednocześnie "przewodnika" po programie (coś jak spinacz w wordzie) - tylko nie animowane, po prostu zabawna ilustracja postaci ludzkiej. Ile można "krzyknąć" za coś takiego? Ile za zrobienie "pierwowzoru" a ile za kolejne wariacje na jego bazie (w wersji na krzywych lub psd)? czy ktoś może mi doradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 Jest wyszukiwanie w danym watku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naat Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 hmm, dziwna sprawa - w FF nie miałam tego menu (było tylko Narzędzia wątku i Wygląd), pomimo, że byłam zalogowana. W IE mam. Ponadto po zmianie opcji w Wyglądzie w FF widzę pustą białą stronę (status pobierania strony: Zakończono) przepraszam więc za zamieszanie i off-topic :") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Potrzebna mi szybka pomoc - rysune jak nizej , do zrobienia wizualizacja krzesla na podstawie materialow rzuty itd i zdjecia pare , to raz dwa ile liczyc za wizke 3000x2000 rozdzialka , ilosc w sumie 35 , na kazdej stol z jakiejs perspektywy , sama wizka mam gotowe modele juz ( wczesniej robilem je ) za sztuke. Do tego termin wynosi 1 dzien :) , wiem krotko itd. robilem dla tej osoby wczesniej mebelki , stoly , teraz chce jeszcze raz + to krzeselko oraz po drobnych zmianach reszty jeszcze raz w wiekszym wydaniu. z gory dzieki za sugestie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczery Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 jak myślicie, na ile wycenić Indian Vintage Chief z podpisu wraz z prawami autorskimi, nie chciałbym sprzedać go za tanio, bo pracka dała mi kontakty :) to nie pierwsza propozycja kupna, możliwe, że moja cena była zbyt zaporowa albo klient mało poważny:) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFlogic Napisano 31 Październik 2008 Share Napisano 31 Październik 2008 Prosiłbym o pomoc w orientacyjnej wycenie takiego zlecenia: Docelowym obiektem wizualizacji będzie galeria wraz z otoczeniem. Sama galeria składa się z ok 5 budynków połączonych placem. - ujęcia z rzutu izometrycznego (z lotu ptaka) wraz z otaczającą architekturą (trzeba modelować) - 3 sztuki(w tym nocne) - exterior samej galerii - 6 sztuk (z perspektywy pieszego jak i samych elewacji) Termin to 1 miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ca mel Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 jak myślicie, na ile wycenić Indian Vintage Chief z podpisu wraz z prawami autorskimi, nie chciałbym sprzedać go za tanio, bo pracka dała mi kontakty :) to nie pierwsza propozycja kupna, możliwe, że moja cena była zbyt zaporowa albo klient mało poważny:) pozdrawiam! A jaka byla ta cena ? ;/ Ja bym taki model wycenil na 1200-1500zl liczac 250-300zl za dzien bezstresowego modelowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość k0jak Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Witam Moja pierwsza robota, kompletnie się nie orientuje ile wziąć za otexturowany model postaci(+rig i animacja) i jednego levelu low-poly do gry na komorkę, ilość poly dla postaci mniej więcej jak w q3 ;) Pomozcie pliz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
websidestory Napisano 2 Grudzień 2008 Share Napisano 2 Grudzień 2008 Witam Ile wychodzi srednio dniowka pracy grafika 3d w studiu post w Stolicy naszego pieknego kraju? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 Witam Ile wychodzi srednio dniowka pracy grafika 3d w studiu post w Stolicy naszego pieknego kraju? Pozdrawiam jako grafik 3d w przecietnym studiu mysle ze ok 20zł za godzine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
websidestory Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 Interesuja mnie raczej te najlepsze :) Pamietajcie srednie za dzien a nie za projekt;)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 3 Grudzień 2008 Share Napisano 3 Grudzień 2008 tak jak patrze po kumplach to dniówki mieszczą się w przedziale 80-140zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi