Pionier Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 (edytowane) Witam, Kolejny projekt nad którym ostatnio pracowałem, główny obiekt sam w sobie statyczny i animacja raczej przy okazji wiec topic tym razem w galerii 3D. Nike Zoom T7, to bucik od Nike który ostatnio skończyliśmy robić w RealtimeUK, do zrobienia były dwie wersji (indoor & outdoor), modelowane w 3ds max 2009, renderowane z użyciem displacement w Vrayu. Animacje można oglądać od paru dni na stronie: Nikefootball Należy wybrać którąś z dwóch wersji ('Hard Court' & 'Artificial Turf') żeby odtworzyć animacje. Jesli o mnie chodzi, bylem odpowiedzialny za wszystko procz podeszwy - modeling/texturing/lighting (tutaj gosc od postwork wprowadzil male poprawki ale raczej zostalo tak jak ja ustawilem setup). Screenshoty ze strony NIKE: HiRes: Mam nadzieje ze sie podoba ;) pozdr, Pionier. Edytowane 1 Wrzesień 2009 przez KLICEK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 eeee no masakra :D mógłbyś pokazać sam model. Aż jestem ciekaw do jakiego momentu był ten bucior modelowany :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Już Ci to Pit mówiłem, ale powtórzę. Ten bucik to majstersztyk! Doskonała robota. Jak nic zasługuje na minimum 5*! (i fronta ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Wow! Fantastycznie to wygląda. Piękne materiały. Krótko mówiąc jest idealnie. Kłaniam się nisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjon Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 hej Świetnie wyszło. Będzie siateczka i teksturki? Chciałem zobaczyć te szwy(niteczki biegnące ściegami) bo raz wyglądają na 3d a raz płasko jak namalowane na teksturze. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Niby tylko buty, ale chce mi sie napisac ze swietne! Wiec cos w nich jest;). Chetnie dowiedzialbym sie czegos o czasie w jakim byla robiona jedna sztuka, zobaczyl jakies gole modele i siatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Wspaniały model. Fałdki skóry przy szwach po prostu wgniatają w fotel. Gratuluję wykonania jak i zlecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paszczak1 Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 rewelacyjnie odwzorowane! gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Świetne. :) Dołączam się do prośby Luki Luki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezz Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 niezly kozak :) bardzo fajnie Ci to wyszlo i animka na stronie tez jest git , podoba mi sie w niej ten delikatny dof przy zoomach na przod i tyl buta swietna robote wykonales z tym modelem i materialami, gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 swietny model! gratulacje! ,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Pionier poprosze numer 45 :D swietny model i render ! gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 masakra, brak słów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMoonwalker Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 nie pomylily Ci sie fora? moze to na forum fotograficznym miales wkleic? :) wypas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Genialne pracki :) Faktycznie, nie do odróżnienia od zdjęcia (no pewnie za czyste ;)). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 jak zawsze pierwsza klasa! tak trzymac Piotrze ! pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 elo ! No i jak dalo sie podprowadzic wiekszy numer ? ;) Genialnie naprawde, widzialem reklame juz wczesniej ale zapomnialem pogratulowac wiec teraz gratki :) Jak Polak chce to potrafi :D Pozdro ziomek ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 mucha nie siada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 swietny but, dolaczam sie do prosby o siateczki, w ogole to chetnie bym tez studio zobaczyl, moze powiesz cos o oswietleniu? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 cudo chlopaku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 but sam w sobie brzydki... ale 3d przerewelka. SZACUNECZEK! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Bardzo pięknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 zszedłeś na ... buty :D klasa światowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek G Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 super model, super rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 To chyba koszmar modelarza, nie śnią Ci się te szwy i fałdki po nocach? ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Ostro, a ile miales czasu na tego takiego buciszona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Naprawde świetnie !!!! ***** Ile czasu właśnie ci to zajeło i ile miałeś od zleceniodawcy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 masakrator:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Po prostu super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 o stary, genialnie :) ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Chciałbym zobaczyć samą siatke bo jestem w szoku o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Bomba, gratulacje :) Tekstury robione na bazie zdjęć prawdziwego obuwia, czy może mieliście możliwość rozłożenia buciora na części pierwsze i skanowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 (edytowane) brawo Piotrze, świetna robota, textury rewelacja jak i modele Edytowane 19 Luty 2009 przez mrkrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 (edytowane) cale szczescie ze szwy to tex:D Tez mnie ciekawi czy dostaliscie takiego bucika do zdemontowania:) Unleash the Toe Punt:D Edytowane 19 Luty 2009 przez JohnZi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Ja cie kurcze pieczone kutfa ja ptole .Maska na podlodze.Pokłony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 O stary! Zbieram jeszcze szczenę z podłogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 Pionier to marka sama w sobie:) I tym razem nie zawiodl. Piekne laczki Panie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 ooo to pojechałeś. super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Luty 2009 Autor Share Napisano 19 Luty 2009 hej, dzięki za posty !:) w sprawie textur, głównym źródłem były fotki zrobione canonem 40d, także fotki których użyłem jako podkład pod model, niestety w tym przypadku za dużo mi nie pomogły bo użyliśmy złego obiektywu (w efekcie czego model rozbiegal się ze zdjęciami co niesamowicie podbijało mi ciśnienie w pracy - znajomy problem?:) ), cześć materiałów została zeskanowana jako ze dostaliśmy buty do rąk własnych i mieliśmy pełne prawo to jego rozprucia na cześci pierwsze... no może drugie bo but jest nieziemsko dobrze zrobiony ;P. Tak czy owak, było sporo zabawy w Photoshopie zanim uzyskałem odpowiedni efekt. jeśli chodzi o czas to nie pamiętam dokładnie, pod koniec prac nad modelem T-7 dowiedzieliśmy się ze będziemy robić także model T-5 (można go zobaczyć na tej samej stronie Nikefootball) wiec wszystko się nieco przesunęło, niemniej jednak ...okolo 2/2.5 tygodni. co do oświetlenia, wyszedłem od 3punktowego modelu, później dodałem światła z tylu (ich pozycja była taka sama jak pozycja świateł z 'tla') plus 1/2 światła dodatkowe z przodu żeby doświetlić poszczególne części buta. na koniec, wzmianka o modelowaniu: Pozdrawiam i dzieki jeszcze raz za posty! pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 (edytowane) Pięknie. Teraz pewnie połowa studia chodzi w "referencjach" :) PS. Kurde chyba czas zaktualizować złotą galerię :D Edytowane 20 Luty 2009 przez Lis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 wypasik :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 kozak normalnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 :O prostu przegięcie sznurówy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 niesamowita praca, model jest niesanowity, natomiast to co zrobiliłeś z materiałami jest majstersztykiem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beatou Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 miazga..poczulem sie taki mały heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat kuzyna mojej ciotki Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 fajny, efekt hiperealistcznego buta. Jak sobie radziłeś, z wykonywaniem podglądowych renderów? Bo domyślam się, że nie da się za pierwszym razem trafić w taki efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Już Ci to Pionier mówiłem dużo dużo wcześniej!! Ale powiem raz jeszcze. Prawdziwe mistrzostwo. Pokazałeś ile jesteś w stanie wycisnąć technicznie z takiego modelu. Naprawdę szok w jakim tempie się rozwinąłeś. Nic tylko podziwiać!! No i gratulacje oczywiście ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 (edytowane) Pionier wypasnie widac ze idziesz do przodu modele z pod twojej reki zawsze wychodza bajecznei ale to co wycisneles z mat i teksturek i light :] to juz Disneyland :D bajka i tyle no i widac ze daja ci W tym Uk co raz wieksza swobode przy pracy super tak dalej. ile osob bralo udzial przy projekcie ? ps, hhe widze ze masz jakiesz nowe plugi do plugina just do it :D joke :] pozdrowienia dla Pioniera hehe rymuje sie Edytowane 20 Luty 2009 przez demigod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pix-o-matic Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 Wkurzajace sa watki, w ktorych ludzie nadmiernie podniecaja sie byle czym. a ich komentarze sa niewspolmierne do efektu pracy jakiegos beztalencia. a juz te wszystkie "gratki", "super", "szacuneczek" sa po prostu zalosne. a wkurzajace to jest dlatego, ze takie slowa trzeba zachowac wlasnie dla takich prac jakie pokazal Pionier. a wiec: chapeau bas! 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lashco Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 pffffffff... czapki z glow. pionier niezly z Ciebie typek ze takie cos odwalasz... good job Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi