Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

2_2009-09-02-000032_g.jpg

Witam,

Kolejny projekt nad którym ostatnio pracowałem, główny obiekt sam w sobie statyczny i animacja raczej przy okazji wiec topic tym razem w galerii 3D.

Nike Zoom T7, to bucik od Nike który ostatnio skończyliśmy robić w RealtimeUK, do zrobienia były dwie wersji (indoor & outdoor), modelowane w 3ds max 2009, renderowane z użyciem displacement w Vrayu.

Animacje można oglądać od paru dni na stronie: Nikefootball

Należy wybrać którąś z dwóch wersji ('Hard Court' & 'Artificial Turf') żeby odtworzyć animacje.

Jesli o mnie chodzi, bylem odpowiedzialny za wszystko procz podeszwy - modeling/texturing/lighting (tutaj gosc od postwork wprowadzil male poprawki ale raczej zostalo tak jak ja ustawilem setup).

Screenshoty ze strony NIKE:

RTUK_NikeT7_indoor_01_large.jpg

RTUK_NikeT7_indoor_02_large.jpg

RTUK_NikeT7_indoor_03_large.jpg

RTUK_NikeT7_outdoor_01_large.jpg

RTUK_NikeT7_outdoor_02_large.jpg

HiRes:

RTUK_NikeT7_indoor_f006_large.jpg

RTUK_NikeT7_indoor_f114_large.jpg

RTUK_NikeT7_indoor_f150_large.jpg

RTUK_NikeT7_outdoor_f230_large.jpg

Mam nadzieje ze sie podoba ;)

pozdr,

Pionier.

Edytowane przez KLICEK

• Odpowiedzi 76
  • Wyświetleń 49k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

eeee no masakra :D mógłbyś pokazać sam model. Aż jestem ciekaw do jakiego momentu był ten bucior modelowany :D

Napisano

Już Ci to Pit mówiłem, ale powtórzę. Ten bucik to majstersztyk! Doskonała robota. Jak nic zasługuje na minimum 5*! (i fronta ;) )

Napisano

Wow!

Fantastycznie to wygląda. Piękne materiały. Krótko mówiąc jest idealnie.

Kłaniam się nisko.

Napisano

hej

Świetnie wyszło. Będzie siateczka i teksturki? Chciałem zobaczyć te szwy(niteczki biegnące ściegami) bo raz wyglądają na 3d a raz płasko jak namalowane na teksturze.

pozdro

Napisano

Niby tylko buty, ale chce mi sie napisac ze swietne! Wiec cos w nich jest;).

Chetnie dowiedzialbym sie czegos o czasie w jakim byla robiona jedna sztuka, zobaczyl jakies gole modele i siatki.

Napisano

Świetne. :)

Dołączam się do prośby Luki Luki.

Napisano

niezly kozak :) bardzo fajnie Ci to wyszlo i animka na stronie tez jest git , podoba mi sie w niej ten delikatny dof przy zoomach na przod i tyl buta

swietna robote wykonales z tym modelem i materialami, gratuluje

Napisano

Genialne pracki :) Faktycznie, nie do odróżnienia od zdjęcia (no pewnie za czyste ;)).

Napisano

elo !

No i jak dalo sie podprowadzic wiekszy numer ? ;)

Genialnie naprawde, widzialem reklame juz wczesniej ale zapomnialem pogratulowac wiec teraz gratki :)

Jak Polak chce to potrafi :D

Pozdro ziomek ! :)

Napisano

swietny but, dolaczam sie do prosby o siateczki, w ogole to chetnie bym tez studio zobaczyl, moze powiesz cos o oswietleniu?

pozdro

Napisano

To chyba koszmar modelarza, nie śnią Ci się te szwy i fałdki po nocach? ;)

Pozdrawiam.

Napisano

Naprawde świetnie !!!! ***** Ile czasu właśnie ci to zajeło i ile miałeś od zleceniodawcy ??

Napisano

Bomba, gratulacje :) Tekstury robione na bazie zdjęć prawdziwego obuwia, czy może mieliście możliwość rozłożenia buciora na części pierwsze i skanowania?

Napisano

cale szczescie ze szwy to tex:D Tez mnie ciekawi czy dostaliscie takiego bucika do zdemontowania:)

Unleash the Toe Punt:D

Edytowane przez JohnZi

Napisano
  • Autor

hej,

dzięki za posty !:)

w sprawie textur, głównym źródłem były fotki zrobione canonem 40d, także fotki których użyłem jako podkład pod model, niestety w tym przypadku za dużo mi nie pomogły bo użyliśmy złego obiektywu (w efekcie czego model rozbiegal się ze zdjęciami co niesamowicie podbijało mi ciśnienie w pracy - znajomy problem?:) ), cześć materiałów została zeskanowana jako ze dostaliśmy buty do rąk własnych i mieliśmy pełne prawo to jego rozprucia na cześci pierwsze... no może drugie bo but jest nieziemsko dobrze zrobiony ;P. Tak czy owak, było sporo zabawy w Photoshopie zanim uzyskałem odpowiedni efekt.

jeśli chodzi o czas to nie pamiętam dokładnie, pod koniec prac nad modelem T-7 dowiedzieliśmy się ze będziemy robić także model T-5 (można go zobaczyć na tej samej stronie Nikefootball) wiec wszystko się nieco przesunęło, niemniej jednak ...okolo 2/2.5 tygodni.

co do oświetlenia, wyszedłem od 3punktowego modelu, później dodałem światła z tylu (ich pozycja była taka sama jak pozycja świateł z 'tla') plus 1/2 światła dodatkowe z przodu żeby doświetlić poszczególne części buta.

na koniec, wzmianka o modelowaniu:

RTUK_NikeT7_indoor_wire01_large.jpg

RTUK_NikeT7_indoor_wire02_large.jpg

RTUK_NikeT7_outdoor_wire01_large.jpg

RTUK_NikeT7_outdoor_wire02_large.jpg

Pozdrawiam i dzieki jeszcze raz za posty!

pionier.

Napisano

Pięknie.

Teraz pewnie połowa studia chodzi w "referencjach" :)

PS. Kurde chyba czas zaktualizować złotą galerię :D

Edytowane przez Lis

Napisano

niesamowita praca, model jest niesanowity, natomiast to co zrobiliłeś z materiałami jest majstersztykiem !

Napisano

Już Ci to Pionier mówiłem dużo dużo wcześniej!! Ale powiem raz jeszcze. Prawdziwe mistrzostwo. Pokazałeś ile jesteś w stanie wycisnąć technicznie z takiego modelu. Naprawdę szok w jakim tempie się rozwinąłeś. Nic tylko podziwiać!! No i gratulacje oczywiście ;)

Napisano

Pionier wypasnie widac ze idziesz do przodu modele z pod twojej reki zawsze wychodza bajecznei ale to co wycisneles z mat i teksturek i light :] to juz Disneyland :D bajka i tyle

no i widac ze daja ci W tym Uk co raz wieksza swobode przy pracy super tak dalej.

ile osob bralo udzial przy projekcie ?

ps,

hhe widze ze masz jakiesz nowe plugi do plugina just do it :D

joke :]

pozdrowienia dla Pioniera

hehe rymuje sie

Edytowane przez demigod

Napisano

Wkurzajace sa watki, w ktorych ludzie nadmiernie podniecaja sie byle czym.

a ich komentarze sa niewspolmierne do efektu pracy jakiegos beztalencia. a juz te wszystkie "gratki", "super", "szacuneczek" sa po prostu zalosne.

a wkurzajace to jest dlatego, ze takie slowa trzeba zachowac wlasnie dla takich prac jakie pokazal Pionier. a wiec: chapeau bas!

Napisano

pffffffff... czapki z glow. pionier niezly z Ciebie typek ze takie cos odwalasz... good job

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.