pionix Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) Witam Zebrałem cuzamen do kupy kilka lepszych i gorszych prac do oceny. Niektóre to stare wizualizacje pokazywane już w renderach testowych. Zachęcam do komentowania. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. Praca nieukończona. Trzeba by dopracować zieleń ale z braku czasu już tego nie zrobię i pozostawiam w poniższej formie. PANORAMY. Polecam klikać na linki nad obrazkami ;) 19. Panorama do obejrzenia: Mieszkanie 20. Panorama do obejrzenia: Łazienka 1 21. Panorama do obejrzenia: Tewuen 22. Panorama do obejrzenia: Łazienka 2 Edytowane 8 Kwiecień 2009 przez pionix
Camel Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Wręcz niesamowicie.. Ile czasu harujesz przy jednej takiej wizce? :)
pressenter Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 5, 6, 7 po prostu wgniatają. Świetna robota. A, i jeszcze sypialnia... cód, miód, cukierki i orzeszki. Pewnie nie możesz się podzielić materiałem narzuty z sypialni? :D Rzadko oceniam tematy tutaj, ale jestem "wizkowcem" i chyba śmiało mogę dać 5*. Edit:/ A! Dywan na 5 i 6 to vrayfur?
Loki Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 jak dla mnie 5,6,7 a szczególnie 16-17 - rewelacja. Kołdra jest świetna. Materiał, fałdki itp = miodnie :) (podziel się choć szczątkową wiedzą jak material zrobiles do kołdry - widziałałem podobny na vray-materials.de - czy to własna produkcja? - fallof + kilka noise w bumpie?) bardzo dziarsko wychodzą też Ci te zasłony :)
Pawelkos Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 No jak dla mnie rewelka, 5,6,7 prezentuja sie chyba najbardziej okazale choc reszczcie tez nie mozna nic ujac. Gratuluje warsztatu i 5* ode mnie PS nie podboba mi sie ta folia na oknie na 2, ale to juz kwestia gustu ;p
Tores Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 1. ładne światełko. trawa zbytnio faluje. zmieniłbym odbicie w szybie bo wygląda jakby było morze po drugiej stronie. 2. takie sobie 3. fajna szyba 4. ładna łazienka. zrobiłbym jaśniejszy grzejnik 5-9. Pro:) 10. spoko tylko podłoga taka mdła 11. ładnie tylko dof bym sobie darował 12. spoko ale dof za duży 13-15. bardzo mi się podoba 16-17. super, kołdra zaj...ta. dof w tym przypadku wyszedł znakomicie 18. wygląda jak ładna pocztówka Panoramy - gicior
skocu Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 A mi się najbardziej spodobały exteriory. Zastanawiam się, czy klient zaakceptował 1 w takiej postaci, czy musiałeś mu zrobić wersję "lipcowy poranek".
RA Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) A projekty też twoje? :) Bo jeśli tak, to na prawdę fajne rzeczy robisz. Taki balans między dostępnością dla zwykłego śmiertelnika a bardziej dizajnerskim zacięciem. Wykonanie też świetne. Przynajmniej nie atakujesz nas durnymi soczystymi kolorami i trawa wygląda jak trawa, a nie jak igielit jakiś (no może oprócz wizki numero uno). :) Edytowane 8 Kwiecień 2009 przez RA
KLIK Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 trawa na 1 ren. to jakas miazga, to nie moze byc displace, modelowana?
peter_f Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) Wreszcie Piciu się doczekaliśmy :) No to teraz miażdżąca krytyka: 1. Mistrz - uwielbiam ten render 2. Mistrz - ta zasłona niesamowicie wyszła 3. Mistrz - przepiękny metal na donicach i świetny wzór na szybach 4. Mistrz - super render i kolory 5,6,7 Mistrz do kwadratu - te rendery to najwyższa klasa, świetna ta kanapa (znaczy render) 8,9. Mistrz - bardzo fajne ujęcie 10. Mistrz - te detale 11-15. Mistrz - świetne w każdym elemencie (chociaż na 15 za duży DOF IMO - haaaa) 16,17. Mistrz - ta narzuta! 18. Wyszło bardzo pięknie! Z całą pewnością nie "surowy_badziewny_render" ;) 19-22. Mistrz - super te panoramy. Zmiażdżony? Na piwku dostaniesz więcej ;) W pełni zasłużone 5***** Pozdrawiam Piter Edytowane 8 Kwiecień 2009 przez peter_f
flesch Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 zacnie to mało powiedziane przy tym co tu zobaczyłem.... :) bez zastanowienia *****
tweety Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Pionix: jak nie poprawisz nazwy tego wątku to dostaniesz bana :] to nie są nudne wizki, no kurcze, naprawdę jest na czym oko zawiesić :) leci froncik :)
Gallanonim Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Świetnie to wygląda ;) @UP: Tak, np kolor podłogi :D
SEB Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Rewelka ... trawa i zaslona mnie zmiazdzyly, pieknie!
pionix Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 :D Dziękuję wszystkim za odzew i za fronta :) Dunablaster - dzięki. Nie umiem za bardzo odpowiedzieć ile siedzę nad jedną wizką. Zależy od projektu, ilości zmian, od tego ile rzeczy robię jednocześnie jak i od tego czy "chce mi się" oraz od tego ile czasu mam od klienta ;) pressenter - dzięki. Jak tylko znajdę czas to coś opisze albo udostępnię. Loki - dzięki i to co wyżej ;) Pawelkos - dzięki. Tores - dzięki za szczegółowa ocenę :) skocu - dzięki. 1 to wersja "reżyserska". Klient widział lipcowe południe :) A projekty też twoje? :) Bo jeśli tak, to na prawdę fajne rzeczy robisz. Taki balans między dostępnością dla zwykłego śmiertelnika a bardziej dizajnerskim zacięciem. Niestety ja tylko sprzątam. Jeśli projekty się podobają to zasługa moich klientów bo to ich wypociny ;) KLIK - trawa w 1 to particle. peter_f - przegiąłeś pałę z tym mistrzem chyba. Tera browarka Ci będę musiał zakupić w piątek ;) kliment woroszyłow - dzięki i wzajemnie :) flesch - dzięki. tweety - dzięki za fronta:D:D:D Temat taki bo przy takich fajnych rzeczach jak we wcześniejszych frontach to nuda ;) rzulu - nie wiedziałem którą wersję wrzucić więc wrzuciłem obie. SEB - dzięki.
!Ewert Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Bardzo ładne wnętrza, świetnie wykonane wizualizacje! Ale to interior, bo exterior mi się nie podoba. Na pierwszym renderze oświetlenie, trawa i zieleń są jak by przed burzą..chyba nie o to chodzi w wizkach komercyjnych? A w 2 exteriorze słonce jakieś takie blade i przygaszone, nie kupuje tego. Cześć
Morphe Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 na interiorach sie nie znam, ale za te exteriorki i tak pyszna trawke masz 5* pod warunkiem jak mi poszesz jak robiona :D
pionix Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 !Ewert - Dzięki. Co do exteriorów to cieszy mnie że odbierasz je tak jak odbierasz bo takie było założenie ;) To są moje exteriorki "niekomercyjne" i klient ich nie oglądał. Morphe - trawka w sam raz na Twoje 24GB. Przy 8 to jest kompkiller;) Robiona prticlami. Podeśę Ci później nastawy.
JunioR Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Kilka naprawdę fajowych wizualek ;) Gratki Pionix, ode mnie masz zawsze 5z plusem ;)
grzegerz Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 najlepsze moim zdaniem 16,17,18.. poprostu świetne najlepsze jakie widziałem. świetnie wyszle te tapety czy to jedwabne tapety?
Vega Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Wszystko pięknie, ładnie. Tylko, że nie podoba mi się 1. Tzn. podoba tylko trochę za pusto :) Ogólnie trzymasz wysoki poziom.
Gość User190 Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 No szacun - niektóre renderki malarsko piękne :)
Pionier Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 fancipastycznie panie Pionix, gratulacje :)!
Hynol Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Bardzo przyjemne - na 18tce liście robione Ivy Generatorem?
J|L Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 chchiał by m sie do czegos przyczepic :P ale wzroku od rederow nie moge odczepic.... super robota ! pozdrawiam
hcpiter Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 loj od cholery na trzaskałeś tych wizek :D bardzo ladne i przyjemne wnetrza. Niektóre materialy mi nie podchoda ale to tylko czepialstwo :p pozdrawiam :)
buczer Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 bardzo ładne :) szkoda Twoich umiejętności, bo projekty lipne. Jeżeli mogę coś zasugerować to korzystaj więcej z photoshopa i rób jeszcze bardziej "malarsko" a klient z gustem sam przyjdzie. żeby było wiadomo o co mi chodzi "malarskie" są takie :) http://www.a-ronet.pl/!konkursy/2009-04-07_warszawa_teatr/1168/03.jpg http://luxigon.com/cache/images__a20.jpg_420.jpg http://luxigon.com/cache/images__a2.jpg_420.jpg
Mario Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Te rendery to ostre Żylety !!! Powalająca dbałość o detale oraz świetne operowanie światłami. Wszystkie tu zamieszczone prace podobają się. Super klimat na ujęciu nr18 oraz dobre zaakcentowanie kolorem zielonym w łazience nr4. Trzeba będzie wymyślić nową skalę oceniania w jednostce Pionix`a :) Gratulacje Pozdrawiam Mario
Kub@ Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Genialne wizki, bardzo mi sie podoba na nich balans kolorów. Biurowe tylko troszke gorzej wypadaja od reszty :) Świtne wyszły te shadery z wgnieceniami na normalach, bardzo realistycznie... Gratki
Areien Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 jak dla mnie jestes czlowieku mega pro ;] :D
Kuczyński Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 ooooOOOooo!!!! i nawet moj stolik sie znalazłxD świetne renderki pozdrawiam;)
Razer Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Masakryczne prace, bardzo podoba mi się ich styl. Coś takiego tylko motywuje mnie do pracy żeby kiedyś też tak umieć :) *****
marograf Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Co tu dużo pisać... doskonałe oświetlenie, szadery i aranżacja. Z wielu wizualizacji które widziałem na forum, Twoje cenię najwyżej (wnętrza). Mam jeszcze pytanie o meble BoConcept, które często wykorzystujesz w projektach. Zapewne sam robiłeś ich modele, ale przygotowywałeś je na podstawie zwykłego katalogu z ofertą czy masz może dostęp do jakichś szczegółowych rysunków, pdfów, cadów itp. z ich meblami?
makbol Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Zazdroszczę kunsztu i projektów do realizacji. Mam takie pytanie. Wiesz może ile (rząd wielkości) kosztują takie projekty aranżacji jak na 2, 8, 17?
remanent Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 rewelka. fajnie, że założyłeś ten wątek, większości nie widziałem. masz u nas 10/10 w skali Pionixa ;D
Eddy__ Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 jak dla mnie świetne... wykonanie profesjonalne nie ma co zarzucić :) no i najlepsza ta narzuta na łóżko. Mistrzostwo z tymi "nudnymi vizkami" :D na mnie robi ogromne wrażenie :)
pionix Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Napisano 10 Kwiecień 2009 (edytowane) JunioR - dziękuje. maksymilion - dziękuje. grigoriob - dziękuje. Tapety chyba nie jedwabne. VegA92 - dziękuje. Liber - dziękuje. M@Ti - dziękuje. Pionier - dziękuje. Hynol - tak to Ivy Generator. J|L - dziękuję. hcpiter - dziękuje. Które to materiały? Wal śmiało. Trochę konstruktywnej krytyki dobrze mi zrobi;) peter_muler - dziękuje. Ale żeś pojechał po moich klientach;) Co do "malarskości" to chciałbym umieć tak oddać klimat... ale to już chyba wykracza poza moje możliwość. Mario - dziękuje... za nową skalę też ;) Kub@ - dziękuję. Areien - dziękuje. Kuczyński - dziękuje. Z którego obrazka masz stolik? Razer - dziękuję. marograf - niestety nie posiadam żadnego magicznego dostępu do ich zasobów. Wymiary często dostaję od architekta albo robię na podstawie fotek. Nvidia - tiaaa... dziękuje;) Georgas - dziękuję. makbol - dziękuje. Jestem pozbawiony wiedzy na temat kosztów realizacji tych projektów ale mogę popytać. remanent - dziękuję Eddy__ - dziękuję. Jak kogoś opuściłem to przepraszam i zaocznie dziękuję;) Co do narzuty to przez święta postaram się zrobić jakiegoś tutka na jej temat. Może się komuś przyda. edit: Upsss.... Dzięki Piter wielkie!!! :D Edytowane 10 Kwiecień 2009 przez pionix
peter_f Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Mnie pominąłeś Ty - Pionixie. Widać niedostatecznie Cię zmiażdżyłem. Piwko dla mnie! Zaocznie będzie dziękował no! P.S. I tak jesteś Mistrz ;)
palmer Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 HA ! Chyle czoła ALE odkryłem też Twoją tajemnice tak ostrych renderów ! niech sie wszyscy dowiedzą jakich narzedzi Pionix używa w postprodukcji ...
artur03 Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 Mistrzostwo świata, Gratuluję!!! (Jutro kupuję żyletki:-)
pionix Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Napisano 25 Kwiecień 2009 palmer - dzięki. Rozpracowałeś mój tajny sekret ;) artur03 - dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi