Napisano 4 Lipiec 201014 l Hej :) Starałem sie o naturalny wygląd, jak w klasycznej rzeźbie z delikatnymi detalami. Szmatka zrobiona z polygonów w xsi. Render w Zbrushu.
Napisano 4 Lipiec 201014 l Miodzio laseczka, draperia też super. Możesz pokazać siateczkę draperii. *****5
Napisano 4 Lipiec 201014 l Rzeczywiście super Ci wyszło, ode mnie też 5*. Jedyny mankament jaki zobaczyłem i co do niego nie jestem pewien to jej prawa stopa zaraz przy palcach jakoś dziwnie mi wygląda, ale nie będę szukał dziury w całym.
Napisano 4 Lipiec 201014 l Mega! widziałem na zbrush central i mnie zatkało. Jestem pod wrażeniem. Draperia też w zetce?
Napisano 4 Lipiec 201014 l Brzuch mi trochę nie pasuje oraz dziwnie wygląda jej prawe kolano na pierwszym ujęciu. Poza tym piękny model. Pozdrawiam.
Napisano 4 Lipiec 201014 l Klasa,jak mówiłem jedna z najlepiej wyrzeżbionych w zbrushu kobitek jakie widziałem:) 5 gwiazdek:) Pozdr:)
Napisano 4 Lipiec 201014 l Dla mnie super. Najlepsze jest to, że panienka jest w fajnej pozie a nie zwyczajnie stoi. Jak są jakieś niedociągnięcia to i tak ich nie wiedzę. Było by 6 gdybyś dołożył materiał i scenę jakąś. Pozdrawiam B.
Napisano 4 Lipiec 201014 l A ja poproszę nie tyle o siatkę co o referkę ;P . Nie bardzo mi pasuje lewe biodro patrząc od przodu i na drugim zdjęciu oraz lewa stopa. Pozdrawiam
Napisano 4 Lipiec 201014 l mi bardzo przeszkadza napięcie mięśni modelki, ujmuje jej kobiecości. ale miękkie światło i sceneria mogą to idealnie zatuszować.
Napisano 5 Lipiec 201014 l Czy korzystałeś z pomocy modelki? Model świetny, gratuluję, *****. :) Masz zamiar dodać teksturki?
Napisano 5 Lipiec 201014 l ale żadnego fronta, zrób materiały i prawdziwy render, zatrząśnij światem Cg, to może być coś niesamowitego jak dokończysz, nie zmarnuj takiego renderu na claya
Napisano 5 Lipiec 201014 l 3 strony postow z lizania po jajach mowi samo za siebie :) brawo ,podoba mi sie
Napisano 5 Lipiec 201014 l 3 strony postow z lizania po jajach mowi samo za siebie :) brawo ,podoba mi sie Wszystkich nie czytałeś. Ja nawet nie powąchałem nie mówiać już o lizaniu.
Napisano 5 Lipiec 201014 l Rewelacyjnie się prezentuje ten model. Bardzo fajnie wyczułeś detal, który nie jest nachalny jak to często bywa w przypadku rzeźb robionych w ZBrushu, gdzie ludzie modelują pory na skórze a proporcje postaci leżą i kwiczą. U ciebie jest odwrotnie - ze smakiem. Odpisz coś bo tu już pytania się piętrzą coraz wyżej :)
Napisano 5 Lipiec 201014 l Autor Hej Fajnie że się podoba. Nad renderem właśnie pracuje. Będzie to jednak render rzeźby, bez kiczowatego fotorealu. Taki był zamiar od początku. Kiczowaty fotoreal będzie w następnej pracy, a nuż wyjdzie coś więcej. Teksturki to może jakiś marmur delikatny. Siatka szmatki poniżej, model kobietki to zwykła siata, pełno takich w wątku z siatkami, nic szczególnego. Biodro tak mi pasowało do artystycznej wizji. Niedociągnięcia i błędy pewnie że są ale albo się wrzuca model do galerii albo poprawia w nieskończoność. Kiedyś będę lepszy, będę popełniać mniej błędów i robić lepsze rzeczy. Refki konkretnej nie ma, jest szkic który mnie zainspirował. Miałem do tego setki refek i z każdej wyciągałem to co było mi potrzebne. Napięcie mięśni – co jednym przeszkadza innym się podoba, uważam że nie są to przesadzone mięśnie a jedynie podkreślające anatomię w pewnych miejscach i tworzące tam napięcie skupiające uwagę. Z pomocy modelki nie korzystałem choć byłoby łatwiej. Następnym razem pomyśle o tym poważnie. Plugawiciel rozwaliłeś mnie men :) Pozdrawiam.
Napisano 5 Lipiec 201014 l Gomez, jak robisz takie szmatki? Symulacja i potem sculpt czy ręcznie z refek? rzeźbisz przed czy po pozowaniu?
Napisano 5 Lipiec 201014 l Napięcie mięśni – co jednym przeszkadza innym się podoba, uważam że nie są to przesadzone mięśnie a jedynie podkreślające anatomię w pewnych miejscach i tworzące tam napięcie skupiające uwagę. Mi osobiscie przeszkadza, ale akceptuję ponieważ taka jest wizja twórcy i jako przemyslany element jak najbardziej się broni. Naprawdę ciężko uwierzyć ze to powstało bez modelki. szacun.
Napisano 5 Lipiec 201014 l Autor Szmatka powstała po upozowaniu, w całości z ręki z poligonów, bez zbrusha. Tym razem miałem refke dokładną.
Napisano 7 Lipiec 201014 l Ladny model. Fajnie wyszlo. Brakuje mi tylko detalu we wlosach. Torche gomulaste wygladaja ale ogolnie rewelacja. Niewygodne krzeslo.
Napisano 9 Lipiec 201014 l rewelka! Masz świetne wyczucie formy i proporcji. Wyrenderuj to jak należy i ślij do kolejnego nr Expose :) 5*
Napisano 10 Lipiec 201014 l Świetne, nie ma co krytykować. Szmatka też po bandzie;). Jeśli coś mi tylko delikatnie przeszkadza, to to, że żaden z renderów nie pokazuje do końca dobrze tej rzeźby. Jako główny wybrałbym jakiś bardziej prostopadły do osi jej ciała.
Napisano 16 Lipiec 201014 l Na zbrush central pokazales kilka fajnych screenow detalu. Wielki plus za dlonie i stopy, zwlaszcza stopy sa w 90% nawet fajnych modeli odpuszczone, a u Ciebie są świetnie zrobione.
Napisano 16 Lipiec 201014 l Trochę mięśnia za dużo i widać mocną, wręcz męską budowę kości (patrz zgięte kolano), ale ogólnie duży plus:)) Pozdr
Napisano 16 Lipiec 201014 l wyszlo fajnie naturalnie, wyglada jak z modela rzezbione, przekombinowane to siedzisko imo
Napisano 16 Lipiec 201014 l Czapka z głowy i gratulacje Gomez :) Poza kobiety wygląda naturalnie, a fotel jest ekstremalny, ciekawy:) pozdrawiam
Napisano 16 Lipiec 201014 l Yea... nareszcie piękny model i w końcu porządnie wymodelowane stopy... gratuluje!
Napisano 17 Lipiec 201014 l PRZEPIĘKNE/-Y/-A (dzieło/model/kobieta)!!! Dawno nie widziałem tak pięknej rzeźby. Nie znam się na anatomii, ale dla mnie wygląda genialnie i do tego ta twarz! Cudo! 5***** i gratki fronta :)
Napisano 17 Lipiec 201014 l Jeśli model miażdży, to render strasznie ubogi i moim zdaniem psujący wspaniałość rzeźby. Pozdr.
Napisano 21 Lipiec 201014 l Sczeka opada, niesamowita precyzja a zarazem lekkosc wykonania. Pozdrawiam.