Simple_man Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 W.I.P nowego stuffu, nad którym siedzę po nocach. Testuję tutaj w sumie wszystko, łącznie z postpro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 @deshu: nie lepiej bumpem albo displacem? Wygląda jakby je ktoś papierem ściernym przetarł. Zależy mi na tym, żeby przy zbliżeniach były jakieś fajne detale. Pojedyncze cieniutkie włoski itd. Nad displacem się zastanawiam, tylko ze tam włoski zawsze wychodzą proste, a mnie by najbardziej cieszyły takie mega krótkie, położone, plus co jakiś czas dłuższy, pofalowany - taki kurzo-łapacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 To zrób regularnego bumpa/dispa z jakąś fakturą materiału, a do tego dołóż jeszcze takie włoski jakie masz teraz, ale rzadsze. Obok mnie leżą właśnie moje wysłużone technicsy ze zmasakrowanymi gąbkami więc mam niezłe referki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 u mnie na biurku też leży referka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 Taki teścik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 pressenter gdzie mozna pobrac te niebieskie kwiatki? bo widze że stały się dość popularne skala tekstury na podłodze za duza - rozmywa się nie ładnie. 1 obrazek spoko, 2 cos z tą wycinanką jest nie tak na renderze (fronty) edit - juz wpadłem co mi się nie podoba - aberracja chromatyczna spsóła obrazek. No fakt, troszkę za mocna wyszłą ta aberacja. Co do tekstury to sam nie wiem, niby powinna wyjść dobrze... :| Na tym drugim tam jeszcze takie żłobienia lekkie powinny być i próbowałęm to mapką disp rozwiązać, może stąd tak to wygląda? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 Witam. to juz moje 3 podejscie do budynkow tym razem bez zieleni :) Narazie od 4 dni modeluje, jeszcze nie jest model skonczony ale nie moglem sie powstrzymac nalozyc texturki i zrobic test. Nawkurzalem sie na mocowania szyb bo kazde jest pod innym kontem wiec kazdy zaczep osobno dopasowac a jest ich 90 po jedenj stronie:P No i czekam na rady porady:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 Odbicia za białe. Aż się prosi o HDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 26 Sierpień 2011 Share Napisano 26 Sierpień 2011 maciek.m to rozłuż je arrayem lub po ścieżce z uwzględnieniem dostosowania osi do tej scieżki.Jak się na początku pomyśli to jest później znacznie łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Teścik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 pierwsze starcie z GrowFX Skrypt jest miażdżący - tylko czasu brak :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Dalsza część elementów dekoracyjnych: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamiltsn Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Które lepsze ? Ewentualne zmiany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Materiały całkowicie do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 pierwsze starcie z GrowFX Skrypt jest miażdżący - tylko czasu brak :/ Ładne toto, a rzeknij mi czy ma też możliwość generowania ruchomych drzew, jak onyx? Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 ma możliwość animacji, ale nie dotarłem jeszcze do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Też się zmieszczę? Też własnie wczoraj zainstalowałem growfxa, całkiem daje rady. Trzeba machnąć sobie kolekcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Hej, projekty mebli mojej matki. wizualizacja na bardzo szybko bo tego dużo, 3/4 mebli jeszcze nie wyrenderowana a to tylko kilka godzin robione. Jestem ciekaw co sądzicie o samych projektach, bo rendery to ja wiem że kiepskie : [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Voyager: troszkę odbić zarzucić na liście i będzie na prawdę przyjemnie. Idiotyczne zabawy z BF+LC oraz AE. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 smoku - 6 projekt bardzo fajny. Reszta tez na czasie, ale nie bardzo mi pasują. Mam wrażenie, że jeżeli jest demo growfxa, to zmarnuje na nie noc w tym tygodniu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Dawno nic nie pokazywalem, więc czas trochę się uaktywnić na forum. Odemnie takie cos. Jak odbiór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Jest nieźle. Jeszcze popieścić i będzie w sam raz. Trochę brakuje dachu, no i jest za szaro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRmike Napisano 30 Sierpień 2011 Share Napisano 30 Sierpień 2011 Mały test oświetlenia ... Oczywiście Mental . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 31 Sierpień 2011 Share Napisano 31 Sierpień 2011 Problemu czerwonych plam nie rozwiązałem, ale z dużą ilością kombinacji wyszło takie coś. Jak na fabrykę to arch. nawet nie taka zła co myślicie o renderku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
o_r_z_e_c_h Napisano 31 Sierpień 2011 Share Napisano 31 Sierpień 2011 @grafik3d: trawka trochę powtarzalna, po za tym nieźle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 31 Sierpień 2011 Share Napisano 31 Sierpień 2011 Fakt trawa leży - sporadycznie mi się zdarza tak szerokie ujęcia z dużym trawnikiem robić, ale chyba pora poświęcić trochę czasu i zrobić jakąś konkretną mapę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 31 Sierpień 2011 Share Napisano 31 Sierpień 2011 (edytowane) Płytki: Pozdrawiam, SWRSC Edytowane 31 Sierpień 2011 przez SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 31 Sierpień 2011 Share Napisano 31 Sierpień 2011 Taki render testowy z dzisiaj. Ten skan chyba już każdy zna :) Ale jeśli nie to od razu mówię, że nie jest to mój model ani diffuse, tylko udostępniony przez Lee(Infinite) na cgfeedback do testowania shaderów skóry. setup: sss2+displacement, bez GI, 2 vray'owe światła omni, lwf soft: cinema 4d, vrayforc4d, ps do fake dofa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Jeszcze was chwilę pomęczę - nie chce mi się na tym etapie zakładać WiPa a zamierzam to wkrótce skończyć. Do skończenia jeszcze tekstury na samolocie i na hangarze pewnie też. Co sądzicie? Chodzi mi głównie o kompozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 grafik3d, tiling nieba zretuszuj sobie. SWRSC, ciężko skalę pomieszczenia i całej reszty złapać. Jakoś tak dziwnie. Nie wiem, może to tylko moje odczucie. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 testy roślin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 gniecie w suty pionix:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 pionix - bardzo ładnie. Fajnie trawa łączy się ze ścieżką. Teraz zapodaj ładną trawkę do wizualizacji bez kwiatków o wys 6 cm i wtedy masz moje błogosławieństwo. Ile się to renderowało? Mój sprzęt zdycha jak mam dużą połać trawy zrobić i jak widzę czasy po 5-9h na render to już się pocę, że nie zdążę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Bardzo fajnie to wygląda. Jedynie ścieżka wydaje mi się trochę za płaska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Tores - zapuszczę dzisiaj na noc test takiej trawy. Lucek - ścieżka tutaj akurat jest zupełnie bez żadnego displejsa ani nawet bumpa. Jedynie rośliny testowałem. Finalnie oczywiście będzie lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 A napisz jeszcze jak to jest zrobione bo jestem zielony w temacie. trawa i mlecze to pewnie geometria rozsiana jakimś pluginem? Materiał z translucency pewnie. Jakieś dispy tam są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_maciek Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 To jest stara scena z praktyk, ostatnio zacząłem się nią bawić, rhinoceros/vray/ps - mam nadzieję, że mnie nie pojedziecie za bardzo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 maciek_maciek: ładna wizka - trochę brakuje detalu w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Lucek - specjalnej filozofii nie ma. Bierzesz kilka kępek trawy w których ustawiasz sobie satysfakcjonująco materiał. Zamieniasz na VRayProxy. Ładujesz do GroundWiza albo co tam kto innego lubi i siejesz po terenie. Test samej trawy. Do horyzontu jest 190m. Po 16h przerwałem: http://www.fotorealistyczne3d.pl/Downloads/trawotest06.jpg maciek_maciek - fajnie to wygląda. Jedynie co by można jeszcze zrobić to wzmocnić światło wychodzące z lamp. Trawa musi być bardziej oświetlona. To samo dotyczy światła wychodzącego z domu. No i oczywiście detalu do domu trzeba dodać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_maciek Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Dzięki, co do detalu to co konkretnie macie na myśli? jeżeli chodzi o wyposażenie to jest tyle ile miało być (projekt nie jest mój) chyba, że chodzi o coś innego. Co do oświetlania trawy to może być ciężko bo nie jest to ani displacement ani nic takiego, to zwykły plane i mapa alpha, może spróbować zrobić to w ps? pionix: a ta trawa u góry to masakra :D po prostu super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 pionix - za duża ale podsumowując widać od razu, że trzeba się napocić żeby jej jednolitość nie biła w oczy jak tutaj. Czasy nieziemskie też niestety. Jakiś czas temu robiłem podobną ale 5h przy rozdziałce 3500 na szerokości to juz za dużo. Zostawiłem ją jak klient 2 godziny przed oddaniem zasugerował obniżenie kamery w 3 ujęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Wciąż się uczę mental Ray w Maya 09: Takie tam efekty. Drugie po photoshopie. W pierwszy dodane tylko odrobine Ambient oclusion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Seba pierwszy idzie wreszcie w dobrym kierunku, udało Ci się uzyskac jakieś ciekawe refleksy :) Drugi nie. Trochę postrpdukcji by sie przydało też ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Kiedy sie postkamy to mi wytlumaczysz jak to przebiega :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 @Sebazx6r ja bym poszedł bardziej w tą stronę :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 (edytowane) Zrob tutka jak to zrobiles :D. Zawsze zapalasz swiatla w postprodukcji? :D Czysty render: Próba post. Troche po omacku: Edytowane 7 Wrzesień 2011 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 Strzelam: exposure -> exposure +0,50 i gamma correction 1,20 brightnes&contrast -> brightnes +30 contrast + 70 color balance -> w stronię niebieskiego na highlights i do tego zduplikowany layer na overlay z małym opacity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_maciek Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 ok, ja wrzucam jeszcze raz swoje wypociny (nie renderowałem nic na nowo, tylko ps) na tym nocnym światło chyba za mało intensywne? i taki niby detal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 6 Wrzesień 2011 Share Napisano 6 Wrzesień 2011 w dziennym troche nie czuc ze to dzien przez to ze sztuczne swiatla tak jasne w porownaniu do nieba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledman Napisano 7 Wrzesień 2011 Share Napisano 7 Wrzesień 2011 maciek_maciek: to jest rhino+vray? jak trawa była robiona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi