Camel Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 berger: teraz przepięknie, nie chciałbym żebyś to zmieniał :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 berger- nie przesadziłeś z tymi śrubkami na tylnym nadkolu ;P ? felgi tak w realu nie wyglądają. Mają inny kształt. Przede wszystkim cała felga powinna jakby głębiej wchodzić w koło. Ostatni renderek w porządku, tylko te światła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Test przed wstawieniem peoplów. Trochę AA siadło ale docelowo myślę, że uda się to poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Powoli texturuję ACR: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 (edytowane) Texturowania ciąg dalszy: Edytowane 3 Maj 2011 przez Berger 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Berger klasa ziom :) Ode mnie szybka wizka zrobiona w całości w jakieś 5h , materiał zasłon od polka dot, reszta moja :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gientekwl Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 świetna zieleń ponix'ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 (edytowane) wklejka w zdjęcie: Edytowane 3 Maj 2011 przez SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 SWRSC : pokażesz miniaturkę jak wygląda zdjęcie bez wklejki ? Wyszło bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 a proszę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 SWRSC, bardzo fajne, dla kogoś, czy tylko do portfolio? Berger, kapitalnie! Nareszcie osiągnąłeś poziom renderingu zbliżony do poziomu modelingu, mistrzostwo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 pionix - bardzo ładnie choć podkręciłbym jeszcze odbicia na szybie tarasów. Chodzi mi o niebieskie niebo. To samo niżej na szybach bo takie szarawe są. Więcej kontrastu bym im dodał bo mają fajne jasne miejsca na firance i odbicia nieba. Tuje zmieniłbym na takie ze zdjęć ale to moje takie ostatnio zboczenie żeby nie ładować wszystkiego w 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 SWRSC - pionowy zbieg perspektywy się nie zgadza ze zdjęciem. Poza tym jak zwykle ładnie:) tak na szybko: http://i.imgur.com/W8iwC.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 dzięki kozioo, cały czas uczę się wklejek. Na razie jestem na etapie opanowywania ogniskowych i przeliczania na FF :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Takie piwko miałem przyjemnośc robić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Tamyl91, naprawdę super wyszło, klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 7 Maj 2011 Share Napisano 7 Maj 2011 Napiłby z takiego :D super wyszło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 7 Maj 2011 Share Napisano 7 Maj 2011 Tamyl91, ale mi smaka narobiłeś, kozak pracka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 zabawa z modelem samochodu z everow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebx Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 Tamyl91-świetna praca bolitic- trochę mi ten materiał karoserii pod plastik podchodzi,przednie koła wyglądają jakby lewitowały, dziwny cień albo źle widze. Test: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 (edytowane) Taki nie zobowiązujący redbull robiony około dwóch godzin. Edytowane 8 Maj 2011 przez Smoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 (edytowane) kran w mentalu wszystko na scenie jak zwykle moje Edytowane 9 Maj 2011 przez Simple_man Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 11 Maj 2011 Share Napisano 11 Maj 2011 Simple_man - coś z metalem na kranie dzieję się niedobrego. Jakieś kropki i chyba jest zbyt refleksyjny. Smoku - czysto to wygląda. Puszka mogłaby być jednak trochę bardziej odbijająca. Wszystkiego testrender: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Maj 2011 Share Napisano 11 Maj 2011 pionix fajne, ja bym jedynie ocieplił światło padające z lampy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenas Napisano 11 Maj 2011 Share Napisano 11 Maj 2011 świetne, co to za lampa btw ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 pionix też chciałbym takie testy robić :) Panowie mam pytanie, macie jakiś fajny myk na zrobienie materiały zamszu? Namęczyłem się namieszałem, nakombinowałem z teksturami a wyszło to: Trochę jak balon :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 pobaw się fallofami w diffuse i reflect, (ale wyłącz trace reflections) do tego troch więcej bumpa i zmniesz filter blur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 terenas - lampa z http://www.sphaus.it/ model: e.t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 Bardzo dobrze to wygląda pionix, brakuje tylko dywanu ;] testowa scena pod katalog. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 12 Maj 2011 Share Napisano 12 Maj 2011 arturprx2 - bardzo ładnie. Dużo fajnych elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
versalina Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Witam, szukam pomocy przy pozbyciu się plam z renderu... Przeszukałam już chyba całe forum, zmieniałam ustawienia milion razy. Jeśli jest fajna kolorystyka całego wnętrza, to wychodzą plamy na podłodze, jeśli jakoś się ich pozbyłam to render jest mega blady i bez żadnej głębi, zupełnie płaski. Naprawdę już mi sie wszystko pomieszało. Poniżej ustawienia i próbka zwykłego materiału podłogi. To bardzo pilne! Pomóżcie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 sety które pokazałeś wyglądają przyzwoicie. Poszukał bym czegoś w scenie... np VrayLight rozkręcony do kosmicznych wartości... Edit: Hdri może też coś takiego robić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
versalina Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 z tymi swiatlami tez kombinowalam ale już wymiękam... mam ich dużo bo scena jest olbrzymia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 pardom, może mało precyzyjnie się określiłem... mam na myśli vrayLightMtl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
versalina Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 znajomy też mówił że to może być to... może zastąpie plane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 pionix - ładne foto arturprx2 piękności oprócz jednej rzeczy. Czemu dywanik jest taki ostry. Powinien być mięciusi ale cienie na nim raczej temu zaprzeczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
versalina Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 Czy jest jakieś światło w Vray'u które może być modelowane jak np. coś co ma na sobie vray light mtl? Chodzi mi o nieregularny kształt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 versalina : jest opcja "mesh" w Vraylight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
versalina Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 możesz napisać coś więcej jak się je modeluje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
versalina Napisano 13 Maj 2011 Share Napisano 13 Maj 2011 już znalazłam odpowiedz :) Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mytikas Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Wisienka W Wolnej Chwili. Jak można by to poprawić? Dziekuję za wszelkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Mytikas: bardzo przyjemne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Test sofy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Sroka8888, trochę za mocno pofałdowane jak dla mnie, ale materiał wygląda na prawdę nieźle ;) A od siebie dam małe co nieco , celem poćwiczenia fałdów i materiału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 (edytowane) u mnie wstępnie kwartał osiedla LOKI - po fakcie zauważyłem ( z x-refem mi się zaplątało światełko) Edytowane 16 Maj 2011 przez grafik3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 grafik3d - fajna makietka. Dlaczego drzewa mają 2 cienie? ---- i moje pytanie ---- co odpowiada w onyksie za skręcenie tekstury na konarach ? (tzn jak to wyprostować co pokazują zielone linie) Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Loki - był tam twist przy gałęziach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Powstałe w celach edukacyjnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Loki - był tam twist przy gałęziach czyli muszę całkiem z twista zrezygnować ? bo zdaje się nie ma możliwości kontrolowania samej UV w onyx ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Zrezygnować nie musisz jeżeli masz roślinę, która tego potrzebuje. Morphe by ci lepiej wytłumaczył jak powyginać te gałęzie żeby otrzymać ciekawy efekt. Ja tylko znam poniekąt onyxa ale jak chciałem powyginać to trzymałem się angle, curve, zagęszczeniem złamasów i gęstością siatki gałęzi na długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi