CzAk1 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Coraz częściej możemy się ostatnio pochwalić wysokiej klasy teledyskami tworzonymi w Polsce. Dotychczasowe osiągnięcia miażdży jednak artysta L.U.C z klipem "Kosmostumostów - geneza". Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 rewelacja! dawno nie widziałem nic tak dobrego :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 i znowu nie wiadomo co lepsze- czy muzyka czy grafika. Gratki dla luca, za to ze potrafi popchnac rap o kilka oczek wyzej, no i dla grzesia- kawał swietnej roboty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 mega :D (no i 10 liter) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artozi Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Jak juz mowilem, REWELKA!:) po prostu idealne, swietne wciagajace ruchy kamera oraz dynamiczne ujecia w ilustracjach. Nic tylko podziwiac! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michax56 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Klasa! Kawał dobrej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Muzyka do mnie nie trafia zupełnie ale teledysk jest prześwietny! Gratsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 o fak! jaki czad! Ale byłem we wrocku laski macie średnie, chyba ze doliczyć metroseksualnych hipsterów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Nie jestem miłośnikiem rapu, ale brzmi nieźle. Natomiast teledysk... WOW :D Gratuluje projektu, nowa jakość nie ma co! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Dzięki wszystkim za miłe słowa. Już niedługo będzie zrzut wszystkich scen, a przynajmniej większości tu na forum w pełnym detalu. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Mocno wkręcające. Dawno żaden teledysk mi się tak nie podobał. Rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Nigdy nie przepadałem za rapem ,ale teledysk jest genialny od początku do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lestat85 Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Daje rade nie ma to tamto, chętnie zobaczył bym "making of". Raperzy słowiańscy ostatnio dają radę i zawyżają poziom clipów do poziomu z za oceanu... daleko nie szukając Rytmus - Verejny Napriatel na ten przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 No teledysk jak dla mnie neck crasher, świetne wykonanie nie widziałem czegoś podobnego jeszcze, no ale nuta koszmar wokalu trzeba słuchać z uchem przy głośniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzzy Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Rewelacyjny klip - bez dwóch zdań. Serdeczne gratulacje dla Grzegorza i reszty ekipy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Muzyka to więcej niż koszmar. Teledysk oglądałem z wyłączoną muzyką, bo po 30 sec nei dało się wytrzymać. Natomiast graficznie rewelacyjna robota. Szkoda, że to nie powstało do lepszej muzyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Nie wiem dlaczego oceniacie muzykę. Jak to muzyka - każdy lubi inny jej rodzaj więc to pomijam. Graficznie - rewelacja! Niesamowite to jest. Oglądałem to kilka razy za każdym razem wpatrując się w inne detale. Genialne ilustracje, świetne przejścia pomiędzy nimi! Jak to było montowane? Czekam na jakieś smaczki z produkcji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Oceniamy muzykę, bo stanowi całość z obrazem. A szkoda. Wizualnie znakomite, słuchać się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Obraz - czad komando! Zawartego nurtu muzycznego nie slucham, ale nalezy pochwalic, ze facet potrafi spiewac o czyms innym, niz cala reszta raperow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 początkowe teksty to lekki bełkot ale graficznie czysty miód dla moich oczu. Ujęcia, stylistyka, koncepty enviro, przejscia miedzy scenami 10/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2011 Ja się na rapie nie znam i tego nie słucham, ale przesłuchałem i obejrzałem kilka razy i mnie nie odtrąca. Nie będę tu jednak rozpisywał się na temat muzyki. Kilka osób pytało mnie o to, jak klip został zrobiony. Osobiście strzelam, że nie są to sztuczki kompozycji w przestrzeni 3D z Ae, a camera mapping w jakimś sofcie trzyde, z dodaną później dobrą postprodukcją. Zresztą w creditsach jest kilku szpeców od 3D. Co sądzicie? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 jezeli to wszystko było z jednego ujęcia mniej więcej to wolałbym to zrobić w 3d niż w jakimś kompozytorze. Znacznie szybsza praca z pewnością. Też czekam aż z grafików pracujących przy tym ktoś popuści farbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Moim zdaniem to 3D, ale nie camera mapping, przy takich ruchach kamery, camera mapping by się rozjechał, pewnie zwykłe bezpośrednie mapowanie na modelu. Nie ma tu kogoś kto przy tym pracował? Sam jestem ciekaw jak to było robione :D Making of, must have. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 dzieki za pozytywne opinie:) jezeli chodzi o obrazki to brawa naleza sie dla Grzegorza za nie wszystkie. co do samego tworzenia teledysku nie obylo sie bez problemow, ale jakos sie udalo wszystko rozwiazac, prace wygladaly w ten sposob ze najpierw zostala przygotowana kamera od poczatku ujec az do momentu gdzie wchodza animowane typografie. typografie byly skladane osobno w afterze, i dalsze ujecia po typo to znowu jedno ujecie (cale szczescie kr kamera byla robiona w 3d studio (ofcoz:) na plaskich rysunkach, bez ciec, jednym ciagiem, najpierw powstala ona w jakies 4-5 dni po czym spalil sie dysk twardy i trzeba bylo robic wszystko od nowa i za drugim razem poszlo w 3dni calosc:) potem jak juz byla kamerka jako tako ograna rozpoczelo sie skladanie obrazkow. same obrazki to w wiekszosci wypadkow camera mapping na wielu warstwach, bylo z tym sporo zabawy zeby przerabiac plaskie obrazki, ale z czasem dosc szybko one szly, potem trzeba bylo przerabiac dosc mocno kamere zeby z plaskich obrazkow na ktorych poczatkowo byla zmontowana uzyskac efekty glebii itp. jak juz to bylo zrobione, to przerzucilismy kamere z pozycjami referncyjnymi do AE i tam byla juz robiona kompozycja czyli dodawanie ramek, tekstow, dociaganie kolorow i jeszcze gdzieniegdzie jakies efekty. swoja droga mialem obawy co do samego AE czy sobie poradzi z tak dluga kamera, bo jak skladalismy zapowiedz plyty luc'a to wychodzily niezle jaja z partiklami w afterze, ale jakos tutaj wszystko sie trzymalo kupy:) podsumowujac, calosc pracy nad teledyskiem zajela 3 tygodnie (nie wliczajac obrazkow bo one zaczely byc rysowane znacznie wczesniej:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 Dobra robota! Nie wiem czemu ale przypomniał mi ten wspaniały teledysk > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 O a jednak ktoś się znalazł :D Dzięki za podzielenie się procesem powstawania! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 "Ale byłem we wrocku laski macie średnie, chyba ze doliczyć metroseksualnych hipsterów ;)" W całej Polsce ilość ładnych, zadbanych kobiet w stosunku do w jakikolwiek sposób atrakcyjnych mężczyzn jest przytłaczająco większa także takie komentarze cwaniaczków oceniających "laski" zawsze mnie po prostu śmieszą. Bez offtopu - teledysk jest po prostu świetny, mi osobiście muzyka też się bardzo podoba choć ten kawałek z płyty nie jest moim ulubionym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Muzyka muzyka, nie moje klimaty. Ale teledysk 1 klasa! Takie komiksy to bym sobie pooglądał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 (edytowane) Laski średnie, długie czy krótkie nie wnikam, we większości wszyscy chodzimy o własnych siłach ;P Teledysk przefajny, obraz i muza idealnie grają, świetny klimat i rytmika. Edytowane 4 Grudzień 2011 przez CzAk1 wulgaryzm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 (edytowane) bo olaf sprawdzil kazda laske w kazdym miescie i ma porownanie. Grzechu, ile czasu zajeło wykonanie rysunkow? Edytowane 4 Grudzień 2011 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 "Ale byłem we wrocku laski macie średnie, chyba ze doliczyć metroseksualnych hipsterów ;)" Można z tego zrozumieć że robił laske metroseksualnemu hipsterowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 nicponim - same arty do teledysku to około 2 miesięcy pracy. Było około 35 artów, większość z nich musiała być na warstwach - od 2 do takich po 20 warstw. Ale sporo czasu też zajęło rysowanie storyboardów, tworzenie animatików etc. W sumie rysowania/malowania było z 3 miesiące do teledysku. Miastostumostów ma najpiękniejsze dziewczyny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Jak tylko filmik zostanie wrzucony na vimeo to postaram się wrzucić tutaj większość obrazków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzessko Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Piekna robota ! Gratuluje Chłopaki ! Olaf zadarłeś z Sucharkiem ... nie jest dobrze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Film oczywiście wypasik. Rapu nie lubię ale akurat to co robi ten kolo znaczy się Luc do mnie trafia mnie do uchi. Laski są we wro najfajowiejsze ola-f (chłop z nad Bałtyku)po prostu lubi estetykę rodem ze Słonecznego Patrolu stąd to małe nieporozumienie w przypadku trochę bardziej wysublimowanego piękna.. Ps Fajną siedzibę ma ten cały BOX.. To chyba jednak opłacalna działka jest bo firmy post-pro mniejsze lub większe powstają jak jak firmy post-pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 ola-f (chłop z nad Bałtyku)po prostu lubi estetykę rodem ze Słonecznego Patrolu ... Kulki te 2 rzeczy sie wykluczają ;) jeśli znad Bałtyku to lubi estetykę rodem z Arktyki z pingwinami i morsami w tle ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2011 Ehh...czyłem, że ola-f trolluje, bo to mu tak znamienicie to przecież wychodzi i już miałem wywalić komentarz, gdy pomyślałem... "No, ale czekaj...przecież nawet troll może mieć własną opinię"... Jakaż była moja ulga, gdy jego komentarz został pominięty, a wszyscy skupili się na teledysku... Jakież było moje zaskoczenie dziś rano, gdy widzę, że komentarz sucharka rozpoczął okres dokarmiania trolla... Pliss...dajcie spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Pięknie to wyszło. Gratki dla twórców. Jak dla mnie to satysfakcja z oglądania jest podwójna bo można rozpoznać wiele wrocławskich miejscówek :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Xes Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 fak >> świetne video... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Teledysk rewelacyjny, szkoda że niewiele obiektów samych w sobie nie jest animowanych. Muzyka nawet obleci choć rapu nie słucham, tekst tez momentami jajcarski ale sposób rapowania LUCa jest straaasznie ciężkostrawny :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Na początku padł pomysł, żeby z animować niektóre sceny. Niestety ilość mappingów, podmalówek, poprawek, nie pozwoliły na jakiekolwiek eksperymenty z animowaniem, w tak krótkim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Niesamowity teledysk! Dawno czegoś takiego nie widziałem :) O muzyce się nie wypowiadam bo i nie słucham takiej. Gratulacje dla całej ekipy i dzięki za podzielenie się kulisami produkcji ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Mega klip! szacun dla Grześka i całej ekipy, świetna robota! Gdybyście mieli czas i to się lekko animowało jeszcze to byłby kosmos już totalny, tak czy inaczej widać ogrom włożonej pracy, brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palec Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Teledysk doskonały! O wiele lepiej ogląda się bez dźwięku. A jeśli mowa o polskich teledyskach to dziwie się ze jeszcze redakcja tegoż forum nie zamieściła tej oto pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 @Palec Łoj, to jest dopiero teledysk! Widzę cztery powody dla których jest zdecydowanie atrakcyjniejszy niż Kosmostumostów ;) No i muza trochę bardziej w moich klimatach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 omg, gnieciesz, rewelacja... jestem juz po 4 seansach, a godzina mloda: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 łykam to jak młody pelikan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Fajnie by było jakby chłopaki z Platige zrobili making of forumowy taki w stylu jak to bywało na forum3D a nie takie skromnisie były i nic się nie chwaliły:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi