Napisano 30 Styczeń 201213 l I taki closeup na tył; test lakieru - półmatu z którym walcze od jakiegoś czasu. Światła jeszcze będe podciągał ;)
Napisano 30 Styczeń 201213 l Czy ktoś może wie co to za lampki? Ludzie z tamizo zastosowali coś takiego w jednym z projektów (lampka na drugi obrazku). Właśnie siedzę nad projektem wnętrza gdzie taka lampa idealnie by pasował. Wiem, że almi decor ma w swojej ofercie podobne, ale po cichu liczę na to, że firma, która je produkuje użycza również darmowe modele. Przy okazji zapytam też o firmy tych trzech innych produktów. Pozdrawiam Edytowane 30 Styczeń 201213 l przez Kubaswielgus
Napisano 31 Styczeń 201213 l Kubaswielgus: Zobacz takich producentów jak Prandina czy Santa and Cole, chyba mają coś takiego. A ode mnie żeby pusto nie było: Sz.
Napisano 31 Styczeń 201213 l pressenter - ładnie, ale deski mają moim zdaniem za duże słoje (chyba że to sekwoja :D)
Napisano 31 Styczeń 201213 l Dzięki pressenter. Prawdę mówiąc to bardzo liczyłem akurat na twoją odpowiedź bo wiem, że masz spore rozeznanie w tym temacie. Prandine już widziałem, ale o Santa and Cole pierwszy raz słyszę, a mają fajne produkty. Czy jest może możliwość uzyskania od nich darmowych modeli? BTW jak w realu uzyskać można taką błyszczącą ścianę za telewizorem? Czy to będzie laminowana płyta meblowa czy jakaś naklejana folia? Edytowane 31 Styczeń 201213 l przez Kubaswielgus
Napisano 31 Styczeń 201213 l Loki: hehe, co prawda to prawda, ale niech będzie, że sekwoja. :D Dzięki pressenter. Prawdę mówiąc to bardzo liczyłem akurat na twoją odpowiedź bo wiem, że masz spore rozeznanie w tym temacie. Prandine już widziałem, ale o Santa and Cole pierwszy raz słyszę, a mają fajne produkty. Czy jest może możliwość uzyskania od nich darmowych modeli? BTW jak w realu uzyskać można taką błyszczącą ścianę za telewizorem? Czy to będzie laminowana płyta meblowa czy jakaś naklejana folia? To będzie płyta mdf kryta folią akrylową. ;) Sz.
Napisano 31 Styczeń 201213 l Bardzo fajnie, czysto, czytelnie i kolorowo. Jeśli miałbym się na siłę czepiać to mapowanie stołu leży, i mnie przynajmniej denerwuje ten strasznie pusty panel od zmywarki; tam zawsze są jakieś napisy, diody, duperele robiące fajne wrażenie. ;) Ale całość tak jak mówię, bardzo cukierkowo i komercyjnie. :) Sz.
Napisano 31 Styczeń 201213 l pressenter Ładne obrazki czasami robisz:), tylko widać ze lampka jest z gotowca a jej podłączenie już twoje. Przewód ma inna średnice przekroju, leży gorzej nisz sztucznie i a przy kontakcie..Sam wiesz:) zakończenie zasłony tez wiele mówi, może lepiej ją uciąć z kadru. Przy takiej szerokości desek..Decha by się skręciła no chyba ze ma dł.80, 100cm, .ale nie sadzę byś takie tam zrobił. Obrazek obrazkiem naprawdę ładny. Edytowane 31 Styczeń 201213 l przez arch515
Napisano 31 Styczeń 201213 l Pressenter, dzięki jakoś nigdy nie zagłębiałem się we wnętrzach. Wiadome że są błędy, choćby ten stół... Wzorowałem się trochę na twoich wizkach :), które wg mnie są świetne.
Napisano 31 Styczeń 201213 l Pressenter - obstawiałem lacobel :) W twojej wizce mam wrażenie, że ściana jest piekelnie blisko sofy. Taa, miałem wrzucić "wiesz co" ale jeszcze nie dzisiaj.
Napisano 1 Luty 201213 l O, fajnie, że takie miłe przyjęcie. :) Deski faktycznie są tutaj za szerokie, ale w wizkach jakoś bardziej zachęcająco mi się prezentowało. :D Ostatecznie stanie na deskach o szerokości 15,6cm (na wiz widać 24cm). No ściana jest dość blisko sofy, jakieś 4cm. Sz. Edit:/ I jeszcze taki teścik maxowego hair&fura: . Edytowane 1 Luty 201213 l przez pressenter
Napisano 2 Luty 201213 l Ogólnie całkiem, tylko jakoś brakuje tej zabudowie wanny jakiegoś podcięcia. ;) Ode mnie jeszcze zabawy troszkę: Sz.
Napisano 3 Luty 201213 l Takie tam krzeslo do katalogu. Edytowane 3 Luty 201213 l przez 09121986 link nie wjechal
Napisano 4 Luty 201213 l 09121986 -fajne krzesełko bum bum- trawa tak jak już ktoś napisał zbyt idealna, ale dobrze wygląda. Berger- fajnie się zapowiada siter90- wydaje mi się że jest zbyt ciemno Test oświetlenia studia,sofa : model sofy mój
Napisano 8 Luty 201213 l gregory - podrzucisz raw render? Chciałbym z ciekawości sprawdzić czy da się coś w PS jeszcze z niego wyciągnąć.
Napisano 8 Luty 201213 l Test rendera 3dmax 2009 Vray 1.5 Czas: 10-15 minut, jakoś tak, ustawienia niskie poduszki do wymiany...
Napisano 9 Luty 201213 l Sroka8888, ściana na zewnątrz trochę za niebieska, dodałbym jeszcze większy bump/disp na ścianę z cegły. Ode mnie domek :)
Napisano 10 Luty 201213 l Blender 2.5 internal render test dofa i świecenia HDR`ką [ATTACH=CONFIG]84538[/ATTACH]
Napisano 10 Luty 201213 l Witam, o to test shadera na FinalRender Ocean, a tu animacja. http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=CLkeFQSHfwo
Napisano 10 Luty 201213 l I taki ładny wzorek się na tyłku odbija jak siądziesz? Materiał trochę szumi.
Napisano 11 Luty 201213 l gregory: Mapowałem przy użyciu Unwrap UVW siatkę rozłożyłem przy użyciu Flatten Mapping i odpowiednio ją rozstawiłem. Następny test:
Napisano 11 Luty 201213 l @sroka8888 No ładną trawkę zasiałeś, tylko przydałoby się już skosić chyba ;) A tak na serio to zdradź proszę czym robiona i jeśli to nie tajemnica to napisz parę słów na temat szejderka. Zmagam się właśnie ze zrobieniem fajnej trawy i widzę, że mógłbyś mi bardzo pomóc... i pewnie nie tylko mi :)
Napisano 11 Luty 201213 l Sroka8888 - ładna trawa. Podziel się wiedzą :) PrzemaSS_POL_1 - bardzo ciekawie to wygląda. @seba@ - przyjemne w odbiorze.
Napisano 11 Luty 201213 l Seba: nie pasują mi tam te kwiatki rdzawe, chociaż jakąś wysepkę wokół drzewka bym pewnie zrobił, ale całość świetna, bardzo przyjemnie. PrzemaSS: Bardzo przyjemnie to wygląda, troszkę jeszcze żeby ta piana się ruszała w animacji i by było super. Sroka: ładna zielenina, niczego sobie. ;) Tak tylko żeby pusto nie było, bo nic specjalnego Sz.
Napisano 11 Luty 201213 l Światło ładne, rozmyty widok za oknem (i odbijający się w mikrofali chyba) - ble, klamka na oknie i arbuzy wydają się być drobniutkie. Jeszcze mapowanie na oknie.
Napisano 11 Luty 201213 l Lucek - ano się odbija ;-) Pressenter - moze to kwestia późnej pory, ale ja bym dodał trochę kontrastu - jakieś +15%. No i te zastrzeżenia co arev wypunktował wyżej. Teraz rzucam na pożarcie testowy wiz mojej pracy dyplomowej, powoli temat zmierza ku końcowi.
Napisano 11 Luty 201213 l W sumie od ładnych paru lat nie mieszkam nad morzem ale niebo wygląda na sztormowe a sama woda jest spokojna - mimo to molo jest mokre jakby były przyzwoite fale. Przy sztormie okiennice pootwierane ? To takie zupełnie poboczne spostrzeżenia bo generalnie mi się podoba - lubię takie surowe klimaty.
Napisano 11 Luty 201213 l E tam, arbuzy są różne, ale to okno... rzeczywiście nie zwróciłem uwagi, dzięki. kozioo: A bo obrapiane w AE, no widać że będzie trzeba jeszcze pokombinować. Ładne to Twoje nawet, podobają mi się te podświetlenia ławek. Ode mnie jeszcze takie coś. Nie było wcześniej czasu wyrenderować, a nie wiem czy ktoś wie i kogoś obchodzi, że dzisiaj jest 110ta rocznica urodzin Arne Jacobsena, człowieka którego fotele egg oraz swan rozpozna praktycznie każdy. . . Sz. Edit:/ Jeszcze taki bzdecik. . Edytowane 11 Luty 201213 l przez pressenter
Napisano 11 Luty 201213 l pressenter pokaż te obrazki bez dof'a bo psuje cały efekt moim zdaniem (np. szkoda tego dywanu futrzastego fajnego).