lukasjogabonito Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 i arbuzy wydają się być drobniutkie. Nie wiecie już czego się czepiać na prawdę o_O Być może rzeczywiście odbicie w mikrofali troszkę niefortunne, ale widok w sam sobie ok bo nie odciąga uwagi od wnętrza... Nie wiedziałem o rocznicy, natomiast jeden z moich pierwszych modeli to był właśnie jeden z jego foteli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 12 Luty 2012 Share Napisano 12 Luty 2012 takie tam przed spaniem. Nie za jaskrawy ten biały tynk? (zielenina w tle ze zdjęcia, wstawiona na szybkości żeby nie było pustki na horyzoncie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 12 Luty 2012 Share Napisano 12 Luty 2012 pressenter pokaż te obrazki bez dof'a bo psuje cały efekt moim zdaniem (np. szkoda tego dywanu futrzastego fajnego). Będą później, bo to po prawdzie projekty, które właśnie skończyłem(tylko z wstawionymi fotelikami), także wkrótce się pojawią. ;) Bardziej bym powiedział, że to tło za jasne, i troszkę bym delikatniejszy ten cień od słońca zrobił, ale to tylko moje zdanie. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siter90 Napisano 12 Luty 2012 Share Napisano 12 Luty 2012 @Loki Ściana i tynk bardzo super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 12 Luty 2012 Share Napisano 12 Luty 2012 Loki czym tam tak przyswiecasz ? mi czesto przepala tynk i ginie mi detal ktory u ciebie wyglada elegancko ... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 12 Luty 2012 Share Napisano 12 Luty 2012 Testowy render mający na celu sprawdzenie, na ile mogę kontrolować swojego żuka za pomocą rigu własnego autorstwa. Początki nie są łatwe, ale szanse na wygodną pracę po kilku poprawkach zdecydowanie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 12 Luty 2012 Share Napisano 12 Luty 2012 Świecone: VraySun + VraySky, gamma 2,2 i reinhard 0.35 burn. mookie - fajny żuk :) jedyne co mi się rzuciło w oczy to moment w którym rozkłada skrzydła do lotu - jakoś dziwnie to robi (ale z 2 strony lepiej żeby to jakiś animator ocenił). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 13 Luty 2012 Share Napisano 13 Luty 2012 @Loki - dziekuje :) , pozdro @mookie - normalnie "bugs Life" sie przypomina :) nie znam sie na animacji aczkolwiek dla mnie to wyglada ze juz go kontrolujesz bardzo dobrze. no ale loki ma racje jakos cos tam jakby nie gralo , ale z drugiej strony gdyby tego nie napisal to nei zwrocilbym uwagi :) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 13 Luty 2012 Share Napisano 13 Luty 2012 test rakietki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 13 Luty 2012 Share Napisano 13 Luty 2012 Trawa została wymodelowana stworzyłem kilka różnych źdźbeł trawy - krótkich i długich następnie je zmapowałem a potem ułożyłem w takie grupy: Następnie skonwertowałem je do vray proxy a potem rozsiałem je przy użyciu multiscattera. Materiał trawy pochodzi z tego tutoriala http://www.peterguthrie.net/blog/2009/04/vray-grass-tutorial-part-2/ tam jest wszystko wytłumaczone. Ostatnio testowałem połączenie Normal map oraz Displace map: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 13 Luty 2012 Share Napisano 13 Luty 2012 test modeli zasłon - cała scena ma 1 materiał (defoultowy 128 gray) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 13 Luty 2012 Share Napisano 13 Luty 2012 imo dwie mocniej pogniecione odstaja od reszty ktora jest na +. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 13 Luty 2012 Share Napisano 13 Luty 2012 tzn te w środku (omocniej pogniecione)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 (edytowane) wydaje mi sie ze te sa za mocno wygniecione , a reszta ok , i ten koniec tej zaslony po lewej wygialbym w strone okna a nie w strone kamery bo jakos mi nie lezy , ale to tylko moja skromna opinia... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8771f9720c812cc9.html sorry ze tak ale cos mi sie wysypuje jak chce wrzucic :P Edytowane 14 Luty 2012 przez 09121986 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 (edytowane) Smoku - pierwszy fajniejszy - taki "angielski klimat", szkoda że na niebie nie ma chmur. (coś w ten deseń może?) 09121986 - dzięki za opinie :) zmajstrowałem jednakowoż od nowa zasłony zanim przeczytałem Twojego 2 posta - w poprzednich po dłuższym przyjżeniu się, nie podobała mi się skala zmarszczek. Te stare wyglądają jak z bardzo grubego materiału, a chciałem żeby wrażenie było bardziej "zwiewnej" materii. Nad tymi też jeszcze posiedzę pewnie. Edytowane 14 Luty 2012 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Sroka8888: Bardzo przyjemny render kamieni! Świetnie się to ogląda choć takie troszkę nieostre :) Pressenter: Bardzo przyjemne, a tak w ogóle DOF sam w sobie nie jest zły tylko przymknij przesłonę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Loki: jaką metodą te zasłony? Od kiedy nie ma reactora to już nie potrafię hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Pressenter -super materiał tkaniny na tym ostatnim fotelu masz. Jeżeli darmowy to mozna wiedzieć skąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Lucek - cloth modyfikator. Czemu reactora nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Loki masz racje :) Dużo lepiej wygląda z chmurami dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 Loki , te nowe o niebo lepsze ! nie trza już tam psuć nic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 16 Luty 2012 Share Napisano 16 Luty 2012 Kolejny teścik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrSamoZlo Napisano 16 Luty 2012 Share Napisano 16 Luty 2012 Co powiecie na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 Wiz mebli: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 3d_operator: Niestety to kupne tekstury. :| I tylko żeby pusto nie było, nothing to see here, carry on... Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 bardzo ładnie pionix, dywan jak mniemam ani fura an dispa nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 (edytowane) ajfołn EDIT Edytowane 17 Luty 2012 przez Smoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 Pionix- fajnie, przydało by się tylko wyprostować ujecie i może lekko jeszcze skontrastować kwiaty. Smoku- ładna prezentacja ! Ode mnie wizka nad która pracowałem jakiś czas temu: Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 Pionix - render miodny, jak zwykle, ale już zestawienie kolorów średnio mi się podoba (osobiście - choć to kwestia jak wiadomo gustu) Naj mniej podoba mi się podłoga (w sensie - średnio pasuje do takiego wnętrza moim zdaniem - za bardzo odwraca uwagę. Jest szansa żebyś pokazał taki obrazek z podłogą a'la posadzka epoksydowa biała? i biała ściana ta co jest kremowa teraz? Wyjdzie troche "JunioR'owo" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Luty 2012 Share Napisano 17 Luty 2012 Loki - ciemna podłoga narzucona przez klienta. Chciał aby meble mocno się na niej zarysowały. Raczej z braku czasu nie pokażę innej wersji ;) Fajne światło masz w tym exteriorze co pokazałeś. JunioR - kurde nie wiem jak to robisz że masz wszystko tak bardzo jasne a nie jest przy tym ani trochę mdło i mało kontrastowo :) Smoku - coś z kontrastem na wyświetlaczu się stało. Xiz0r - na dywanie jest minimalny displejs. Tamyl91 - fajnie te rakiety wyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 19 Luty 2012 Share Napisano 19 Luty 2012 Test materiału. pzddr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Jak modeluje takie sofy łóżka fotele itp. to macie jakieś rysunki techniczne czy wszystko ze zdjęcia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 smoku - szkło na krawędziach powinno być szlifowane - matowe :) No i trochę zbyt plastelinowe przyciski. Bardzo fajnie wyszły refleksy, ładne studio. Junior - miód! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 @oleksiak - tą robiłem na podstawie rysunków z cada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Te rysunki miałeś od klienta czy są gdzieś dostępne na necie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 20 Luty 2012 Share Napisano 20 Luty 2012 Dostałem. Ale jak dobrze poszperasz po sieci to też znajdziesz. Żeby nie było na pusto z innym mat. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 21 Luty 2012 Share Napisano 21 Luty 2012 Wizka domku. Renderowane w Cyclesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregory Napisano 21 Luty 2012 Share Napisano 21 Luty 2012 Hejka, szybki teścik kącika do czytania:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 21 Luty 2012 Share Napisano 21 Luty 2012 Skończyłem pracę nad tym ale to za mało na Finished więc wrzucam tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 Ja bym lakier auta mimo wszytko dal jaskrawy by sie wyrózniał sam lakier. Ciekawe jak by to wygladalo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 @gregory - troche tam ziarni na cieniach i kliknij cam correction @smoku - szkoda pracy ;p , troche jeszcze go pomęcz , zrób dwa dodatkowe rzuty , i w postpro podciągnij żeby było na FW ;) Odemnie znów mebel ;p końcówka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregory Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 09121986 - co jest nie tak z cam correction? dalem tylko vertical shift na 0,5 chyba:P by wyprostować regały bo sie troche zjechały w kierunku okna przy suficie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 heh no własnie te regały po lewej dają wrażenie wygiętych :) może przez taki kadr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 09121986 - co to za materiał? Bo fakturę i błysk ma jak skóra, ale falloff koloru sprawia że wygląda jak jedwab, aksamit czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 no to niedobrze bo miała być skóra a sam ją sklejałem w sumie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 Testy plastiku w Blenderku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 Simple_man - fajne lego-ludki. Jak na plastik to reflect/połysk jest chyba trochę zbyt rozmyty. Takie mam wrażenie 09121986 - ładny model. Smoku - Fajne, ładne. Może za duże postpro jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 Takie tam meble musze robić. Ogólnie masówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemaSS_POL_1 Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 Czy nie podobne one trochę do mebli z czasów komuny i ich urzędów hehe. Mogę się tez mylić. pZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi