Napisano 18 Marzec 201311 l Chyba zawsze wrzucałem tu fantasy, więc tym razem nieco inne klimaty. Standardowo wykorzystany soft to 3ds max, zbrush i photoshop. Jest to jedna z kilku postaci do demo reela, którego mam w planach odświeżyć. ZBrushe i siata
Napisano 18 Marzec 201311 l dla mnie kozak, bardzo bardzo duzy postep w stosunku do wczesniejszych prac.
Napisano 18 Marzec 201311 l Me do like too! Drugi render przypomina mi Johnego Deepa tylko może trochę bardziej mięsistego.
Napisano 18 Marzec 201311 l Rewelacyjna robota. Bardzo dobrze że to nie symetrycznie ustawiona postać, że gra i ma bardzo ciekawą gestykulację. Realistycznych renderków jest wiele ale to właśnie te gesty są tym co ożywia ci postać.
Napisano 18 Marzec 201311 l Wyśmienite kolory :) bardzo lubię takie barwy. Pierwszy ciekawszy ale na drugim lepsze kolory. W pierwszym przeszkadza mi odrobinę czerwień i wyblakłe niektóre barwy z samego tła. Generalnie super praca. Pogratulować warsztatu. Pozdrawiam Michał
Napisano 19 Marzec 201311 l Autor Wow, dzięki wielkie, nie spodziewałem się aż tak pozytywnego odbioru:) Odnosząc się do niektórych postów, tak jak mówisz Bigu, chciałem nadać postaci jakąś gestykulację, aby wyglądało ciekawiej (choć mogłem nadać bardziej dynamiczną). Postać jest zriggowana i pozowana w maxie. Jedynie mimika twarzy na pierwszym kadrze wykonana jest w ZB.
Napisano 19 Marzec 201311 l Genialna praca - ogromny skok od poprzedniego artu wiedzmina. Gratuluje ******
Napisano 19 Marzec 201311 l Po skończeniu takiej pracy człowiek chyba zawsze dochodzi do wniosku, że przydałoby się więcej dynamiki ale i tak wyszło super. gratuluję 5*
Napisano 19 Marzec 201311 l Bardzo mi się podoba. Czuć w tym jakaś fajną historię. To pierwsze ujęcie jest bardzo filmowe, aż się prosi żeby postacie zaczęły się poruszać, kamera zrobiła odjazd i pokazała więcej sceny ;) Gratuluję i zazdroszczę dużych umiejętności :)
Napisano 20 Marzec 201311 l Bardzo fajnie wyszło. Niepokoją mnie jedynie dłonie, ich proporcje, kształt. Wiem że to bardzo trudny temat.
Napisano 21 Marzec 201311 l Absolutne kozactwo tu wyprawiasz zwłaszcza nr1, trzeba tu częściej zaglądać.
Napisano 21 Marzec 201311 l superek - jak dla mnie drugi obrazek duzo lepszy :) - jakos taki bardziej wizardowy grymas ma
Napisano 30 Marzec 201311 l Światło na robocie miód-malina, a drugi render to faktycznie myślałem, że to J. Deep :)
Napisano 5 Maj 201311 l Jedna z najlepszych prac jakie ostatnio widziałem. Super klimat oraz wykonanie , wielki szacun . Z chęcią będę śledził twoje dalsze prace :)
Napisano 6 Maj 201311 l Autor Dzięki jeszcze raz za Wasze opinie. Faktycznie dużo osób mi mówi, że koleś wygląda jak Deep, niektórzy też porównywali go do Bono. Ja dłubałem go z głowy, na żadnym z nich się nie wzorowałem, samo tak wyszło:]
Napisano 12 Maj 201311 l Autor Włosy exportowales zbrusha? Chodzi mi dokładniej o krzywe. Wlosy z ZB jako mesh.
Napisano 27 Maj 201311 l Miazga, system aż mi się przegrzał jak to zobaczyłem, jakbym dał komuś kto nie ogarnia grafiki 3D to za nic by nie rozpoznał że to w 3D szczególnie starsze osoby ;p Dużo czas zajęło ci zrobienia takiego cudu ? Oczywiście 5 poszło ;) pozdr
Napisano 31 Maj 201311 l Autor phehe dzięki man;)) chyba mówisz tu o ludziach z mocną wadą wzroku;) Pytasz ile mi zajęło - nie wiem:D Dłubane czas od czasu po godzinach, bez jasno określonych konceptów. Myślę, że ok 4 tygodni razem z renderami. Np. w tym momencie mam inną rozgrzebaną postać, którą również chcę przedstawić na tego typu renderach. Na wolnym czasie staram się nią zająć, ale z tego co widzę długo potrwa jej dokończenie. Tak więc również nie będę w stanie dokładnie powiedzieć ile nad nią siedziałem bo robiona jest czas od czasu z doskoku. Na pierwszym miejscu skupiam się na obsłudze klientów, a jak czas i chęci pozwolą to dłubię dla siebie:)