JohnZi Napisano 8 Grudzień 2016 Napisano 8 Grudzień 2016 (edytowane) Niektórzy może jeszcze pamietają Lamborghini Aventador, nad którym pracowalem juz wieki temu. Zawsze gdzies tam go mialem w pamieci i szkoda mi bylo porzucac temat, wiec wykorzystałem go w najnowszej pracy na konkurs humster 3d https://hum3d.com/blog/car-challenge-2016-winners/ Docelowo pracuje nad krotkim ujeciem, co by to sie troche ruszalo. Calosc renderowana w Redshifcie pod maxem na jednej karcie 980Ti - w sumie wyszlo jakos 3 do 4 godzin renderingu w rozdzielczosci 4k. Postac kierowcy oparta na skanie i przetworzona na moje potrzeby, wraz z prostym rigiem. UPDATE - animacja https://www.artstation.com/artwork/ZX6Qx Hires - https://dl.dropboxusercontent.com/u/66071202/nooburgring_artstation.jpg i tutaj pare wipow look devu. Pozdrawiam, Jzi Edytowane 27 Luty 2017 przez JohnZi 1
Hris Napisano 8 Grudzień 2016 Napisano 8 Grudzień 2016 Ja pierdziele...fota jak nic:) Sama kamera GOPRO wygląda hiper...a ledwo co ją w kadrze widać...ja pierdziele...Ile czasu poszło Ci na shadery? tu nic nie jest czyste, wszystko ma jakieś choćby minimalne ślady użytkowania...w mordę - po za moim zasięgiem pojmowania ile to pracy kosztowało... Respekt na dzielni. Pozdrawiam
Maciek Jutrzenka Napisano 8 Grudzień 2016 Napisano 8 Grudzień 2016 o krwa. przepraszam ale dosłównie to się ciska na usta. szacun niemogę się doczekać na animkę. a teraz krytyka. przez rybę 911 chyba ma dziwne proporcje i dziwnie wygląda poszerzyłbym ją i troche przyziemił. lepiej to będzie wyglądać dodatkowo zdjołbym trochę refleksów z niej i saturacje.
wujek_kane Napisano 8 Grudzień 2016 Napisano 8 Grudzień 2016 Przepraszam, ale gdzie to obiecane 4k? :) Dobra, nie umiem czytać. Kozak! :)
2013 Napisano 8 Grudzień 2016 Napisano 8 Grudzień 2016 Usłyszałem dźwięk silnika, a to przecież obrazek! Super!
Pawelkos Napisano 9 Grudzień 2016 Napisano 9 Grudzień 2016 Dolaczam sie do pytania, ile Ci to zajelo?! przez rybę 911 chyba ma dziwne proporcje i dziwnie wygląda poszerzyłbym ją i troche przyziemił. lepiej to będzie wyglądać dodatkowo zdjołbym trochę refleksów z niej i saturacje. Zgadzam sie z Mackiem co do porsche
Pionier Napisano 9 Grudzień 2016 Napisano 9 Grudzień 2016 o Porsche juz napisali wiec to pomine. Extra pracka, super kadr, swiatlo, caly klimat, brawo! :) Mozesz napisac jak wrazenia z Redshifta? pozdr, P,
Paszczak1 Napisano 9 Grudzień 2016 Napisano 9 Grudzień 2016 Gratulacje-kozak pracka! A z innej beczki.Miales moze stycznosc z Octanem? Jesli tak to jak wychodzi porownanie szybkosci?
martin-flash Napisano 9 Grudzień 2016 Napisano 9 Grudzień 2016 Piękny główny render. Nigdy nie dogonię takich renderów. Może w końcu wyjdzie Gran Turismo na PS4:) ?
JohnZi Napisano 10 Grudzień 2016 Autor Napisano 10 Grudzień 2016 Hey, super, ze sie podoba :) Ja juz serio stracilem do tego dystans i napatrzyłem sie az za naddto wiec delikatnie rzecz biorąć byłem zaskoczony tak poztywnym odbiorem. Hris-- jako, ze na codzien ma do czynienia z shaderami w pracy, tutaj rowniez staralem sie je dopiescic. Brakowalo mi jednak mapowania triplanar, ktorego redshift poki co nie wspiera(Ale juz pracuja nad tym). Na pewno usprawniloby to prace. Shaderowo to nie wiem ile czasu mi to zajelo, bo wszystko powstawalo rownolegle. troche modelowania, troche tekstur i jeszcze od razu compo zmieniane co tydzien :) Paszczak1 - w octanie nie siedzialem, ale troche czytalem o nim... i jestem pewien, ze jest wolniejszy ( z uwagi na to ze to unbiased), ale na pewno ladniejszy out of the box :) martin-flash - nowy gran Turismo robi wrazenie :) Dziekuje wszystkim jeszcze raz za mile komentarze - - - Połączono posty - - - Ehh pisalem dosyc dlugi komentarz, glownie odnosnie pracy z Redshiftem, ale niestety mi sesja wygasła i sie zle skopiowal... wroce do tego jutro :)
Bronislaw Wysocki Napisano 10 Grudzień 2016 Napisano 10 Grudzień 2016 Nie mogę uwierzyć, że to zrobiono na komputerze... pięknie
peter_f Napisano 10 Grudzień 2016 Napisano 10 Grudzień 2016 R E W E L A C J A ! ! ! ! Absolutna miazga!
deshu Napisano 14 Grudzień 2016 Napisano 14 Grudzień 2016 Wygląda rewelacyjnie. Co poza furą miałeś wcześniej wymodelwoane?
gadulinho Napisano 18 Grudzień 2016 Napisano 18 Grudzień 2016 Świetna robota. Zwłaszcza kask i ubranie kierowcy ;)
Reynevan Napisano 18 Grudzień 2016 Napisano 18 Grudzień 2016 Nieziemskie, gratuluje wygranej. Gdzie są ludzie wieszczący rychłą śmierć maxa? Bardzo zdziwiłem się patrząc na statystyki użytych programów. Max & Vray cały czas niezaprzeczalnie rządzą ;)
Temporal Napisano 25 Grudzień 2016 Napisano 25 Grudzień 2016 Zdjęcie to każdy potrafi wrzucić ;) Gratulacje
macieksz Napisano 13 Styczeń 2017 Napisano 13 Styczeń 2017 Mega realizm, szczególnie ten strój mi się podoba.
JohnZi Napisano 27 Luty 2017 Autor Napisano 27 Luty 2017 (edytowane) OK, zupdateowalem prace o animacje, czyli o to o co od poczatku mi chodzilo :) https://www.artstation.com/artwork/ZX6Qx Edytowane 27 Luty 2017 przez JohnZi
Bombee Napisano 27 Luty 2017 Napisano 27 Luty 2017 No fucking way! Żarty sobie robisz? Pozamiatane na cacy. Jedyna do czego bym się przyczepił - z kierą to powinien trochę bardziej walczyć, a nie jak by na autostradzie trabanta wyprzedzał ;)
JohnZi Napisano 27 Luty 2017 Autor Napisano 27 Luty 2017 Dzieki Panowie :) Wujek_kane - zgadza sie :) Bombee - dzieki, w zasadzie to masz racje tak tez chcialem zrobic, ale w koncu trzeba bylo zamknac temat:)
keajra Napisano 27 Luty 2017 Napisano 27 Luty 2017 O panie. Dawno nic mnie tak nie urzeklo. Chcesz powiedziec ze tez sam to animowales? Jesli tak to czlowiek orkiestra z Ciebie. We wszystkim mega dobry i staranny.
tr3buh Napisano 27 Luty 2017 Napisano 27 Luty 2017 o kurcze juz sobie wyobrazam ile roboty musialo przy tym byc
olaf Napisano 27 Luty 2017 Napisano 27 Luty 2017 dlugo zmywales szara farbe z kasku i kombinezonu? A na powaznie - miazga.
Maciek Jutrzenka Napisano 27 Luty 2017 Napisano 27 Luty 2017 dejm Sztos robota... no i ogromne zazdro dostępu do 7 GTX'ów.
Rekomendowane odpowiedzi