NV Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Genialne ! Podzieliłbyś się mapką w full resolution ? Jak nie możesz/nie chcesz to oczywiście luz, ale serduszko by poleciało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Bonifatz - miodna ta kołdra Ci wyszła. Bardzo ładny render. Uwagi mam tylko te co powyżej. Wnioskuję, że do displ. wrzuciłeś większą bitmapę niż to co tu pokazałeś? Edit: Dołączam się do powyższej prośby, plizzzzz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 też bym ładnie poprosił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Nie daj się, nie dawaj!:D Akysz, akysz!:D Ale wyszlo pysznie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 pionix : to co pokazałem to 100% tej bitmapy Musze was chłopaki zmotywować ;D zrobienie takiej tektury nie powinno wam zająć więcej niż godzinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 nie ma czasu Bonifatz na robienie tekstur, trza na forum siedzieć! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiroo Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 To jak ktoś chce to tą mapkę można ściągnąć stąd http://img7.imageshack.us/i/clothp.jpg/ Pozdrawiam 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Bonifatz: ;P buuuu. Hiroo: You are my hiroo ;) +rep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 hiroo : texturka tez ciekawa ale moja trochę inna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiroo Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Efekt podobny :)) Fajnie ze komuś sie przydało :)) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 Bonifatz- oni mają małą rozbieżność między rysunkiem w cadzie i tym ze sketchupa - pytałeś jak powinien wyglądać bok łóżka ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 No nie, wszyscy się zachwycają a ja w ogóle obrazka nie widzę :/ hiroo - dzięki za mapkę, +rep :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 17 Wrzesień 2009 Share Napisano 17 Wrzesień 2009 KaeMS : robie to raczej dla sportu, a w detale jeszcze z nimi nie wchodziłem. Razer : już jest z powrotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 (edytowane) Bonifatz: moim zdaniem zlecenie jest już twoje :) Mi osobiście zbyt mocno zazębiałyby mi się zamówienia a przy ilości, o której piszą nie byłoby za fajnie :/ Edytowane 18 Wrzesień 2009 przez KaeMS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 testowałem tutka Razer'a i wyszło mi coś takiego.... no ja jestem zadowolony gdyż dotychczas używałem disp i particionflow. Trawa ma od 5-8cm kostka ma 10 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 fajny trawnik Abell, ale kolor IMO za bardzo w żółty wpada, ja bym bardziej w tą stronę poszedł ( hue 10 w prawo) długo Ci się taki trawnik liczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Loki masz racje z kolorem, dzieki. ok 8 min i to tylko ten fragment w tej rozdziałce a mam i7 8x2,67gh 3 gb ramu /tak naprawde do 6 gb ale mam win xp 32 bit ale to nie moj komp tylko firmy/ Właśnie mnie to zastanawia czemu tak dług, bo gdy ustawiłem rozdziałkę o sz. 1000px to liczył geometrię jakies 15 min i dałem sobie spokój.... Może Razer się wypowie bo nie wiem o co chodzi, aha wszystko na proxach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nos Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Witam teścik w maxwell render sl chyba 17 czas ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 witam jak narazie nie final wiec test i jak narazie czas pracy ok 12h. rendery ok 30 min na ujęcie a bylo ich z 10 przodu nie pokazuje bo bede jescze raz renderowal a teraz liczy sie wieczór. To taka czysta komercha:) ale musiał byc klimacik świerzości, lekkiego wiaterka, i ciepła 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 za trzecie ujęcie dostajesz ode mnie repa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Co się stało z kamieniami na drugim renderze? Wygląda jakbyś coś gumował. Klimacik spoko, ale zasłona/firana wygląda jakby się złamała pod sufitem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Wszystko pieknie, ladnie, oprocz materialu kamieni - odstaje i ogolnie niefajnie wyglada IMO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 grigoriob : dobre rendery! ciekawa architektura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 grigoriob, fajne renderki. świecone hdrką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Vray 30 minut, mental 4 minuty: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Tak jakby zniekształcony ten obraz ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 za trzecie ujęcie dostajesz ode mnie repa a za co to to :P ? dzieki za komentarze i krytyke. Zasłona sie troche złamała :P niestety nie starczylo czasu na robienie innej i użyłem starej która mialem pod reka. Kamień no wyszedł tak jak wyszedł ale juz zostanie, Siwy świecone Vray sun i sky. sky w reflections a env. to praktycznie biały kolor. sun na 0,008 a tu iluminacja od frontu, rzadko je robie wiec prosze o krytyke czy jest git co zmienic co poprawic itp. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 (edytowane) test interiora i pytanie do was. Która wersja lepsza ? z góry dzieki! Edytowane 20 Wrzesień 2009 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 IMO Cegła/fototapeta z tyłu dyskwalifikuje tą drugą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Jak dla mnie - pierwsza. Tylko ten "stoliczek" mi sie nie podoba, plastikowo troche wyglada. Poduszki tez delikatnie odstaja, ale tylko troche. Poza tym OK :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 dzięki ... to chciałem usłyszeć :D ... zostawiłem wersję ostateczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Żeby nie było, że spamujęforum a sam nie dajęzjechać swoich prac... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raju Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Okolice okna mi sie nie podobaja - tekstura framugi i swiatlo. Moglbys pokazac w lepszej jakosci? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 No mi się tekstura nie podoba, mapowanie coś skopałem, a w lepszej jakości na razie nie będzie z racji czasu. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 dawno zadnego brzydactwa nie pokazywalem, taki jeden z ostatnich prosto z maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Nigdy nie przekonam się do tych mocnych skrótów perspektywicznych. Może viewport clipping? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 a ja sie jakos przyzwyczailem przy pracy ze szklem 10mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 taki tam spejszip w przerwach miedzy autami;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 bardzo bardzo łądnie, ale dlaczego kolorystyki ciekawszej nie chcesz zastosować? troche jak bez saturacji wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Fajowe. :) Dwie rzeczy trochę jednak drażnią. Efekty GI czy AO są chyba za mocne. Tam powinno być imo więcej światła. Na tej wysokości, bez chmur rozpraszających promienie słoneczne cienie powinne być według mnie dużo ostrzejsze i wyraźniejsze. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 no facet. zlecenia to Ty masz eleganckie;) ale co do światła to dopisuję się do RA pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 fajna bryka :) a u mnie szmaty, taki gotowiec na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 fajny materiał, to 2sided? czym świecone tak poza tym? mnie się szmaty podobają - fajnie to wygląda zwłaszcza na tej dalszej ścianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Tak, zwykły 2sided z falloffami tu i ówdzie. Świecone tylko enviro. Muszę jeszcze sprobować potraktować je lekkim displace/bump dla drobnych zagięć. Może wyjdzie ciekawie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 grigoriob, rzeczywiście fajne rendery, gratulacje :) vision3d, tez po bandzie pojechałeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abell Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 kozioo modelowałes za pomocą cloth? A ja testuje ustawienia zewnętrza i zielsko... bo zaczęło mi wreszcie wychodzić, jak ma ktoś jakieś uwagi to ja chętnie wysłucham. prosto z max'a postpro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 na poprawe wlasnego humoru test, troche sieczka, ale mi mulilo viewporta i juz nie chcialo mi sie przeklada ukladac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Ależ szalejecie ostatnio z tą wysoką trawą. Flora ok, ale imo kontrast zbyt duży jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Widzę że ostatnio zrobiło się forum ogrodnicze:) Wszystko modele czy są jakieś fotki powklejane? Chyba trochę przepaliłeś pierwszy plan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 23 Wrzesień 2009 Share Napisano 23 Wrzesień 2009 Morphe a denerwuj ludzi denerwuj :D jedno co to jak się człowiek przyjrzy to masz płaskie pnie ale i tak cudo pytanie czy to proxy czy nie proxy a jeśli tak czy zdarza ci się wywalanie maxa i jak sobie z tym radzisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi