JohnZi Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 (edytowane) Witam, w koncu udalo sie dobrnąć prawie do samego konca. Prawie, bo zostały jeszcze z 2 rendery do upieczenia, a z ktorymi mialem problemy natury technicznej. Jak juz kiedys gdzies wspominalem, scenka ta bedzie wykorzystana w podobnej formie do animacji, nad którą pracuje. Jest w niej wiecej elementów, ale nie chcialem pokazywac wszystkiego na sile. Dodam jeszcze, ze teraz chciałbym pojsc troche w innym kierunku, auta szczerze mówiąc troche mi sie przejadły, dlatego przyszle personalne projekty postaram sie aby byly juz bez udzialu samochodów (poza wpomniana wczesniej animacja). Hmm moze wezme sie za organike, przemysle to jeszcze - słowem, trzeba isc do przodu:) Tym razem postanowiłem troszke poeksperymentowac, czy słusznie, to juz zależy od was:) Hires - http://img580.imageshack.us/img580/4954/fronthires.jpg Hires- http://img175.imageshack.us/img175/7214/sidemediumres.jpg Hires- http://img40.imageshack.us/img40/6201/rearhires.jpg Hires- http://img688.imageshack.us/img688/4486/halogenclosehires2.jpg Hires- http://img687.imageshack.us/img687/197/interior2hires.jpg Hires- http://img18.imageshack.us/img18/263/klamkanewhires.jpg Hires- http://img179.imageshack.us/img179/3442/oponahires.jpg I jeszcze cos w B&W Update głownego ujecia 26.02.2011 Hires- http://img546.imageshack.us/img546/1849/corvettec1hires.jpg Pozdrawiam Edytowane 26 Luty 2011 przez JohnZi 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Bardzo mi sie podoba :) Ode mnie five stars :) W czym renderowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 (edytowane) Na pierwszym renderze przez chwilę widziałem balony w tle, ale chwila, też czerwony, a jednak to nie Lancer :d Trzeci i piąty są w dechę. Fajny motyw z napisem i paproszki- niby drobiazgi, ale dodają klimatu. Lakier- co tu dużo o nim powiedzieć? Zasługuje na swoje miano. :d Na ostatnim, szarym renderze CG nieco daje po oczach. Edytowane 12 Maj 2010 przez Kr3tz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 no no pojechałeś :) closeupy najlepsze. 5 gwiazdek należy się z pewnością i front także:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Bardzo fajny klimat. Trochę jeszcze bym podopieszczał kolorki, trochę bardziej powyciągał i zrezygnował z chłodniejszych tonacji. Może coś w tym klimacie: http://octavo.webd.pl/max3d/tweety/pop.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Ogólnie powiem, że fajnie, ale za to ten czwarty render... cód, miód, i sporo orzechów. Świetny. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Duzo dobrego, fajne wyszly ujecia jak i sama scena, propozycja Tweety`ego fajna ale troszke za kolorowa albo przesycona kolorami :) starsy poszly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 piekna robota, zreszta juz to pisalem;) i tez bym jednak szedl w strone cukierkowego klimiatu ala CSI miami;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Oczywiście 5*, jedyne co troche przeszkadza to te napisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Kocham ... twoje prace ! :) 5 gwiazdeczek. Świetna robota, kapitalne rendery. Super kolorki, cienie, materiały ... no wszystko ! Napisz coś więcej o produkcji. Uszczknij trochę szczegółów dla plebsu ;) PS: 4 render gniecie suty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Bardzo dużo pracy i podejście totalnie analne. Zwłaszcza te zadrapania na lakierze. Tylko ten kurz na obiektywie nic nie wnosi. Na fronta z tym. [Edit:] Aha, już jest na froncie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veri_jr Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Wow! Zgniata jakością i klimatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Jak da mnie rewelacja, zblizenia majstersztyk, a ten lakier i barankowaty efekt orginalnego lakieru piekny... choc mozna by bylo 2000 na mokro pojechac ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Ładne zdjęcia, a gdzie rendery? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 pięknie ! jak nie jestem miłośnikiem renderowania samochodów to obrazki mnie urzekły 4 i 6 najlepsze czarnobialo nietrafione wg mnie 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Zdjęcie! 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLoDY47 Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 3,4,5 render KICKASS ... 5* Jesli ty juz baranka na lekierze robisz - to najwyzszy czas na organike :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 pięknie ! jak nie jestem miłośnikiem renderowania samochodów to obrazki mnie urzekły 4 i 6 najlepsze czarnobialo nietrafione wg mnie 5* word. auta mnie nie jarają... ale Panie! Pocisnąłeś piknie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Dobra robota, ciekawe ujęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 aż trudno uwierzyć że to render, czerwony lakier kopie tyłek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 czy to ptak? czy to samolot? nie! To SUPER-AUTO! Miazga! Dawno nie widziałem tak dobrze odpicowanej bryki!! PIMP MY RIDE!!! 5!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 12 Maj 2010 Share Napisano 12 Maj 2010 Boskie i dobrze ludzie gadają, że zbliżenia najlepsze :) Jedynie drugi render mi średnio podszedł bo troszkę tam auto zabawką zalatuje, ale reszta... majstersztyk. Co do paprochów to moim zdaniem są jak najbardziej na plus, dodają klimatu, ale weź no mi zdradź jak zrobiłeś taki specyficzny specular wokół odbicia słońca na piątym renderze, co? :> Pozdrawiam i gratuluję fronta. P.S. Te napisy 3d obok auta od razu mi się z "Gridem" skojarzyły ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polg Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 no to jest cos pieknego, zblizenia miazga, Jest mozliwosc zobaczenia jednego renderka bes post ? ktoregos ze zblizen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Dużo, dużo dobre! Każden jeden mnie się podoba. Napiszesz coś o procesie powstawania tych jakże zacnych renderków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Genialne - podoba mi się auto na drugim ujęciu - ujęła mnie ta nasycona czerwień elementów wnętrza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Nie wiem co napisać... :) 5* bez dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 mega. to jeden z tych niewielu przypadków gdzie czarno-biały obrazek wygląda gorzej niż kolor :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 dawno czegoś tak dobrego nie widziałem ;) 5* +p.rep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjasinski Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Specular faktycznie świetny, robiony pod ujęce czy masz jakiś przepis? Front w pełni zasłużony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Łooo, piękne. To jest Złota bez dwóch zdań. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Wiadomo ze mistrz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Mocne. Modelik super wyszedł. No i renderingi rewelacyjne. Jedyne co mnie troszkę zaskoczyło to bardzo dziwny, nierówny lakier na zbliżeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Hynol: nie widzę w nim nic dziwnego, wręcz przeciwnie, tak wyglądają lakiery samochodów z bliska, nie wiem skąd wzięło się stwierdzenie, że lakier jest równy i tworzy równe odbicia. JohnZi: według mnie praca wymiata, a lakier stworzyłeś taki jakim jest - takiego jego odzworowania jeszcze chyba nikt nie przedstawiał, chyba że ja tego nie zauważyłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Lakier jak najbardziej w porządku! Świetna robota! Godnie zaprezentowana C1 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Zazwyczaj nie komentuje autek bo sie nie znam ale ten mi sie podoba:).Fajne ujęcia. 5 gwiazdek i gratki za fronta Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 wow, te zadrapania na lakierze i jego faktura, niesamowite. :awesome: powiesz jak takie coś wykombinować? :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 13 Maj 2010 Autor Share Napisano 13 Maj 2010 Dziekuje wszystkim za mile slowa:) nie sadzilem, ze bedzie az taki odzew, co niezmiernie mnie cieszy:) ant-3d, renderowane standardowo w vrayu:) Kr3tz no powiem, ze scenka z evo byla scena wyjsciowa, ale to raczej nie tajemnica. Dosc mocno ewoluowala aby moc bez problemu wykorzystac ja w animacji:) B&W to byla decyzja w ostatniej chwili, pobawilem sie jednym renderkiem i dla mnie wygladalo ok, no ale widac niewszystkim sie podoba:) tweety hehe widze ze podzielasz wizje visiona, za duzo CSI :P ale pomysle nad jakims kompromisem, bo dla mnie tez troszke za mocne te kolory:) vision3d Ty juz to wiesz:P pecet napisy to wlasnie jeden z eksperymentow:) Nvidia postaram sie cos zamiescic z procesu tworzenia, ale aktualnie nie ma mnie w domu, wiec trzeba bedzie poczekac morphe co to znaczy "2000 na mokro", bo brzmi bardzo elo mlodziezowo:P ttaaddeekk to co wyzej u Kretz'a :P Dunuś Gdzie?:D Loozack Pozniej jak zobaczylem po pewnej przerwie ten render to przeszlo mi przez mysl to samo - troszke za duzy dof widocznie:) Jednak nie chcialem juz tego poprawiac bo postprodukcja jednego renderu to kwestia 45-60 minut. Co do rysek to niestety to nie jest shader jak juz pewnie niektorzy sie domyslili. Znalazlem odpowiednie zdjecia na necie z takimi rysami i je wyciagnalem jako osobna mapke:) reszta to PS i zabawa curvami, levelsami no i warstwami. Jednak do wyzszej rozdzialki sie nie nadaje bo jednak ryski maja mala rozdzialke, ale do full hd mysle ze daja rade. Co do napisow to o Gridzie raczej nie myslalem tworząc je, pewnie codziennie odwiedzanie fubiz.net zrobilo swoje, polecam stronke tak btw:) Polg Cos postaram sie przygotowac na dniach;) Korbol To co wyzej:) eco bedzie okazja zeby zobaczyc wnetrze jeszcze w innej perspektywie, bo wlasnie tego renderu brakuje:) mjasinski tak jak mowilem, efekt postprodukcji i zabawy perspektywa tejze mapki:) Hynol Brezniew troszke mnie uprzedzil i podzielam jego zdanie. Na Twoja obrone dodam, ze tez uwazam ze moze troszke za mocny ten bump wyszedl:P KMiklas Faktura to zwyczajny bump ze zmiksowanym noisem i mala zabawa parametrami:) Reszcie jeszcze raz dziekuje za mile slowa:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Jest super! :D Podoba mi się to "zabrudzenie obiektywu" dodaje smaczku - nieco realizmu :) Latające napisy na każdym ujęciu to już nie za bardzo pasuje, ale zasłużone 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Dzięki za odpowiedź, czyli jednak zrobienie takiego speculara "w locie" to dalej czarna magia, ehh... ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 O miazga stary! :o Szał! Podoba mi się tekstura i render superancki. Fajny "brud" na fotosikach :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 (edytowane) Hynol: nie widzę w nim nic dziwnego, wręcz przeciwnie, tak wyglądają lakiery samochodów z bliska, nie wiem skąd wzięło się stwierdzenie, że lakier jest równy i tworzy równe odbicia. JohnZi: według mnie praca wymiata, a lakier stworzyłeś taki jakim jest - takiego jego odzworowania jeszcze chyba nikt nie przedstawiał, chyba że ja tego nie zauważyłem :) Ja widzę w tym coś dziwnego bo mając taką maszynę to bym na nią naniósł z 4 warstwy wosku, który w dużym stopniu ten efekt niweluje :). Co do kolorów to bardzo fajne. Nie podzielam zdania tweetyego że pacnięcie warming filtrem jest dobrym pomysłem. Przynajmniej nie tak zupełnie. Już raczej bym pomyślał nad korekcją w stronę kolorystyki charakterystycznej dla starszych zdjęć/druków w czasopismach z tego okresu. Zapomniałem dodać że jak dla mnie to pracka od razu powinna trafić co najmniej do silver. Edytowane 13 Maj 2010 przez Hynol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Powiem tak: jak zobaczyłem te rendery to nieomal zleciałem z krzesła. Jesteś absolutnie genialny w tej robocie! Każde ujęcie to majstersztyk - super w kolorach, DOFach i klimacie. O modelu i shaderach możnaby napisać elaborat (to zbliżenie na klamkę i wygląd lakieru z ryskami jest niesamowite), powiem tylko MASAKRA! Tak jak napisał Hynol, mam nadzieję, że to trafi co najmniej do srebrnej (chociaż ja bym od razu dał złotą). Niesamowita robota! Graty fronta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopik Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Mistrzostwo! Trudno cokolwiek pisać, zbliżenie przy klamce po prostu niszczy. Wersja B&W jak dla mnie zbyt mdła i nijaka, przydałby się mocniejszy kontrast krzywymi w PS. Ja również dokładam swój głos na wyróżnienie w złotej galerii. Poza tym 5*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 faktura asfaltu troszku za mało gęsto wydaje mi się... dlatego kojarzy mi sie widok z góry z modelem... No i bym za murkiem jednak zdjęcia już wklejał nie robił w 3d... A tak ogolnie to git majonez... materiał bardzo fajny tej bryczki jest... blik na klamce hehe; ) jak z reklamy płynu do zmywania okien ;) no ale już sie nie czepiam daje ***** i spadam ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 Mistrzostwo Świata w każdym aspekcie! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 żeby nie było, to też coś napiszę, 5 gwiazdek i jak zawsze ucz mnie;) ciężko będzie teraz przebić te wasze ostatnie prace oj ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 14 Maj 2010 Share Napisano 14 Maj 2010 No, powiem szczerze respekt i gratulacje:) Tym samym zrobiłeś coś co nie jest TYLKO modelem samochodu. Brawo:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjon Napisano 15 Maj 2010 Share Napisano 15 Maj 2010 (edytowane) Bardzo ładnie, gratuluję:) O kurcze właśnie takiego fubiz kiedyś szukałem, bdb dla inspiracji - dzięki za tego linka. Edytowane 15 Maj 2010 przez Sjon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaaad Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 Genialne, nic więcej pisał nie będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 zrób z tego stylizowany na lata 60 katalog dealera samochodów i umiesc tam rendery w odopowiednich działach i wystarczy za portoflio - kazdy pracodawc uklęknie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi