incorect Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 Ode mnie taka wizka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 Ciemno... Za oknami tyle słońca a w środku mroki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 Swrsc: trawa to jakiś generator? czy może proxy rozrzucone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 11 Listopad 2011 Share Napisano 11 Listopad 2011 W ramach relaksu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 11 Listopad 2011 Share Napisano 11 Listopad 2011 Witam! chciałem wam pokazać mój ostatni taki teścik mercedesa co sadzicie o tym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 11 Listopad 2011 Share Napisano 11 Listopad 2011 jak jest lane, to ruch chyba lewostronny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 11 Listopad 2011 Share Napisano 11 Listopad 2011 grzegerz - proxy rozrzucone adv painterem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 11 Listopad 2011 Share Napisano 11 Listopad 2011 Odkopałem ostatnio dość stary render CLS'a i postanowiłem go troche podrasować w PS, niestety nie mam bazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 ola-f - jest strzałka w którą stronę idzie ruch Berger- trochę chyba za dużo tego światła na tej klapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Render, który udało mi się dzisiaj stworzyć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Berger: Zrobiłem kiedyś coś podobnego :) Tylko brzydko Ci się materiał zagniótł na tylnym kole. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Berger: A ten SLS pod tym jest? Fajny pomysł, animka by się przydała ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 (edytowane) Pomysł na bąbelki? Edytowane 14 Listopad 2011 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
safian Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 Pomysł na bąbelki? Co do bąbelków to kiedyś na creativecrash minąłem fajny skrypcik do nich. Niestety nie pamiętam kategorii, ale polecam go odgrzebać :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 (edytowane) Uzylem painteffects i przekonwertowalem do Poly, dalem dielecrtic material ... Zaraz wrzuce efekt. Acha robie w Maya i Mental Ray bo nie napisalem. Udało mi się podłączyć caustyke. Materiały użyte. Blin do niego podpiety bump combiner i dilecetric photonic material. Pod bump combiner podpiety dielectric material i bump mapa napisu coca cola. Sam bump combiner traci wlasciwosci caustyczne. Edytowane 16 Listopad 2011 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incorect Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Witam, kończę pracę nad 2 moja wizualizacja i napotkałem na taki problem: Pierwszy raz robię dywan za pomocą Hair&Fur i mam problem z tym, że gdy ustawię kamerę to włosy renderują się pod innym kątem niż cały obraz. Spotkał się ktoś może z takim problemem już kiedyś, bo nie mogę ogarnąć o co mu chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Wizka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Robisz w maya? Hair lepiej rendzi sie za pomoca Maya software. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 incorect- spróbuj te włosy jeszcze rozczesać na rożne strony. Pionix- jest klimat, przyjemne kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incorect Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 robię w maxie i nic nie pomaga... próbowałem je już rozczesywać, zmieniać kamerę (tworzyć nową), nowe box'y jako podstawy nic nie pomaga... :/ jakieś pomysły jak to rozwiązać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 @pionix: jak zawsze przyjemnie Takie tam exteriory, które jakiś czas temu skończyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 cfaniak,po za kamieniem na balkonach, który powinien być w jakiś podziałach a nie jednej gigantycznej całości to praca przyjemna ;] pionix, bardzo ładnie, pokaż bliżej dywan, bo jakiś chyba ciekawy ;] incorect, nie rozumiem problemu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incorect Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 myślałem, że na renderze wszystko widać (post 1771). problemem jest to, że włosy i sierść nie renderują mi się w tym samym miejscu, w którym jest box, do którego jest podczepiony ten modyfikartor, przez co włosy dywanu "rosną" z podłogi, a nie z dywanu, a tak raczej nie powinno być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incorect Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Włosy zamienione na particle, końcowy efekt: Modyfikatorem H&F spróbuje zrobić przy następnym pomieszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 arturprx2 - dywan to jest to: http://www.2form.no/#1987541/PEBBLE cfaniak - fajne światło w tych renderach incorect - nad ciekawszym oświetleniem można by jeszcze popracować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 fajne zasłony u pionixa zasługują na wzmiankę :) Bradzo ładny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRay Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 Hej, Zabrałem się wreszcie za silnik Blendera - Cycles. Na pierwszy ogień poszedł test DOF'a. Obraz surowy bez postprodukcji. Czas renderingu ok. 15min (CPU). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 incorect - na mój gust na ścianie masz źle spasowanego bumpa a od mnie taka restauracyjka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przems Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 ostatnie zabawy z wymyślaniem architektury ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Robie nowy projekt, nastawiony raczej na textury bo model nie bedzie az tak skomplikowany. Probuje/ucze sie jakos mapowac obiekty. No i chcialbym uzyskac jakis fajny efekt tymi texturkami, mieszam maluje i takei tam :P. Ponizej efekt pracy, z gory dzieki za porady i wytkniecie bledow :) aha, model statku naboo N-1 z Star Wars Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 bardzo bardzo ciekawe shadery razem z tex tutaj maciek m, pokażesz chociażminiaturke tesktur? z ciekawości, ile masz tam map;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Xiz0r a tylko czekalem na jakies zjebki a tu mile zaskoczenie :) a mapek wsumie malo, niektora sa ustawione np na 60% i ustawiony ogolny refleks, takie kombinacje alpejskie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Tak naprawdę to tylko środkowy shader jest dobry. Efekt tego tylnego psuje złe mapowanie skalujące teksturę, a tego przedniego dziwny bump i nieprzekonujące otoczenie widoczne w odbiciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Maciek.m nie czaje ale jeśli to jest statek kosmiczny to... WTF? Skala textur, jak na pocisku albo czegoś tej wielkości. Zresztą to wygląda jak pocisk może to ma być takiej wielkości? Nie znam się na Starych warsach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Jak dla mnie skala tekstur jest ok. Faktycznie da się zauważyć "ściągnięcie" mapowania na tym lejkowatym elemencie. Ale ogólnie - na wypasie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Lucek Otoczenie bedzie zmienione, bump poprawilem, a z tylem sie mecze nie wiem jak to zmapowac i potem w szopie textury ulozyc zeby byo ok :/ moze jakas podpowiedz? :) Smoku hehe bo to dopiero jest silnik tego statku, caly statek jest 2 razy dlozszy i jedno osobowy. Wiec silnik jest wielkosci sporej rakiety :) kozioo bede jeszcze walczyl z tym lejem az bedzie ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 25 Listopad 2011 Share Napisano 25 Listopad 2011 Nawet jak na silnik skala textur jest z 10 razy za duża, nawet osmalenia przejdą ale wszystkie zadrapania są dużo za duże powinno być ich wiecej i drobnieszych:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Listopad 2011 Share Napisano 25 Listopad 2011 Podpowiedź? Dobrze zmapuj ten element (tak żeby po nałożeniu checker był jednolity i kwadratowy). Potem nałóż nieprzeskalowaną teksturę w shopie, a seam który powstanie załatw stamp toolem. Możesz też przepalić texa za pomocą render to texture i wtedy się tym w shopie pobawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 25 Listopad 2011 Share Napisano 25 Listopad 2011 Pozwolę sobię nie zgodzić się do końca z Luckiem. Checker nie musi być kwadratowy(jednolity tak). Jeśli po rozłożeniu uvałki dobrze porelaxowanej wychodzi Ci dużo pustego miejsca w unwrapie rozciągasz sobie tak by zapełnić kwadratową przestrzeń a potem możesz wupuścić template`a o proporcjach np.8k x 4k w każdym razie żeby zachowało proporcje. Tak że we viewporcie będziesz miał prostokąty na checkerze a textura za to będzie się wyświetlać w proporcjach dobrze na modelu. Inną kwestią jest że dobrze jest korzystać z numerowanego color checkera. Raz że lepiej widać czy coś się nie rozciąga( bo checker w gruncie rzeczu musi zachować tylko kształt czworoboku nie kwadratu), dwa widać czy dany elemnt uvałki nie jest zflipowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 26 Listopad 2011 Share Napisano 26 Listopad 2011 Lucek Smoku dzieki za proby wytlumaczenia, ledwo co was rozumiem ale przydalo sie :P nalozylem ten material kwadratow i jakos poprzesuwalem w tym okienku siatke ze wyglada ok, i wsumie juz sie nie rosciaga ta textura, ale na styku sa przesuniecia, ale to juz w szopie bo sie pod dziwnym katem wygina i ciezko to dopasowac... (dobrze ze jest od dolu i nie widac :P) A jest sposob zeby zapisac rozlozona siatke? bo czesto trace to rozlozenie i od nowa przesuwac, laczyc itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 26 Listopad 2011 Share Napisano 26 Listopad 2011 A jest sposob zeby zapisac rozlozona siatke? bo czesto trace to rozlozenie i od nowa przesuwac, laczyc itd.. tools-render uvw template. a na samym obiekcie żeby zachowało się mapowanie to pocollapsuj unwarpa zewszystkim albo coś w tmy stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 Dzieki Smoku jak zapisywac do jpg to wiedzialem ale to 2 to nie :) I jednak poprawilem ta wielkosc textur co mowiles i dorobilem troche. No i ponizej nastepny tescik texturek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 Zaczyna mieć ręce i nogi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 Jak na początki z robieniem tekstur to super. Malowanie zabrudzeń, oddzielna mapka do reflect i bumpa, fiu fiu, ja tak jeszcze nie umiem ;) Statek mało starwarsowy (tzn. mi w ogóle nie pasuje do uniwersum) ale sam w sobie fajny i wierny oryginałowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 Ale rdzawe zacieki to raczej w dół idą... bo wkoncu ściekają:D Reszta idzie fajnie, zobaczymy jaki bedzie finisz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 a mnie się bardzo podoba, bo jeszcze kilka lat temu byłem zagorzały fanem uniwersum SW:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 mi sie bardzo dodoba ten stateczek. wrzucam render projektu oswietlenia elewacji kolegiaty w Poznaniu, projekt na zajecia. renderowane w Scanline;D rozdzielczosc 3000x2250 oswietlone tylko iesami taka bardziej ciekawostka;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi